σε βλεπω ετοιμο να ματωσεις για τα διαμαντια Jim ?
Την επόμενη εβδομάδα θα έχω στα χέρια μου τον sigma 15-30 σε άρμωση Canon και θα τον τεστάρω στην 5D για να δώ πώς τα πάει στο FF.
Stay tuned![]()
Προσωπικά πιστεύω πως οι φακοί για μεγάλους αισθητήρες είναι μετρημένα κουκιά. Ιδιαίτερα οι "μαμήσιοι" των εταιρειών (Canon, Nikon, Pentax κλπ).
Αυτό που θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο προσωπικά, είναι οι κάτοχοι καλών φακών τρίτων κατασκευαστών (Tokina, Tamron, Zeiss κλπ) να προτείνουν - παρουσιάσουν κάποιους από αυτούς για +10-12mp.
Πόσο μάλλον αν είναι προσιτοί και στο οικονομικό. Τι να το κάνω να συζητάω ξανά και ξανά για τον 300VR η τον 16-85VR ή για την σειρά L? Τους ξέρω.
Εσείς με την εμπειρία σας (ξέρετε ποιοί είστε), προτείνετε κάποιον καλό και -σχετικά- οικονομικό φακό. Για χρήση δική μας. Κοινή. Ερασιτεχνική.
Οι φακοί των 800-900 ευρώ είναι λίγο πολύ γνωστοί το τι μπορούν να κάνουν με αυτούς τους αισθητήρες.
Ποιά όμως είναι τα διαμάντια?
Εδώ τί έχουμε; Απλώς απότομη πτώση της απόδοσης ή και focus/out of focus?Όντως έτσι είναι Βλάση. Το τράβηγμα στα άκρα λέγεται και "σκουλήκι"
Εδώ μια λήψη με f/5,6:icon15:. Δείτε πόσο απότομα γίνεται η μετάβαση απο φλού σε νέτ στο πλατανόφυλλο
Εδώ τί έχουμε; Απλώς απότομη πτώση της απόδοσης ή και focus/out of focus?
H αλήθεια είναι πώς δεν έχω αντίστοιχο 15αρη για FF. Tα συμπεράσματά μου βγαίνουν απο την αντίστοιχη σύγκριση του 10-20 σε σώμα Nikon - όπου 10mm σε μικρό φορμα ισοδυναμούν με 15mm σε FF. Ίδια απόδοση έχουν περίπου δηλαδή κακά άκρα και αρκετά καλύτερη απόδοση του 15-30 στο κέντρο.
Θυμάμαι κάποτε είχα δοκιμάσει τον Nikkor 15mm f/3,5 και είχα πάθει πλάκα. ...prime βλέπεις.
H αλήθεια είναι πώς δεν έχω αντίστοιχο 15αρη για FF. Tα συμπεράσματά μου βγαίνουν απο την αντίστοιχη σύγκριση του 10-20 σε σώμα Nikon - όπου 10mm σε μικρό φορμα ισοδυναμούν με 15mm σε FF. Ίδια απόδοση έχουν περίπου δηλαδή κακά άκρα και αρκετά καλύτερη απόδοση του 15-30 στο κέντρο.
Θυμάμαι κάποτε είχα δοκιμάσει τον Nikkor 15mm f/3,5 και είχα πάθει πλάκα. ...prime βλέπεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.