- 15 October 2012
- 87
Ελπίζω να μην υπάρξει παρεξήγηση και με αυτό το θέμα..
Καθώς ασχολούμαι πολύ με τη μουσική κινηματογράφου, θα ήταν ενδιαφέρον (τουλάχιστον σε μένα), να δω ποιά θεωρεί ο καθένας πολυαγαπημένα του. (και ίσως να ανακαλύψω κάποια που δεν έχω ακούσει)
Ξέρω, είναι πολύ δύσκολο να βγάζουμε λίστες σε τέτοια θέματα αλλά από την άλλη είναι ένας τρόπος για να δούμε τί πραγματικά αγαπάει ο καθένας αν ήταν να διαλέξει..
Οι περιορισμοί:
1) μιλάμε για πρωτότυπη ορχηστρική μουσική που δημιουργεί ένας συνθέτης για μια συγκεκριμένη ταινία (όχι συλλογές τραγουδιών, ή κλασικών κομματιών (πχ soundtrack του 2001)
2) καλό θα ήταν να κρίνουμε με βάση ολόκληρο το soundtrack και όχι ένα θέμα.
πχ για μένα το Lawrence of Arabia, έχει καταπληκτικό θέμα αλλά μέχρι εκεί. Σαν ολόκληρο soundtrack δε θα μπορούσα να το βάλω στα 10 αγαπημένα.
3) επίσης καλό θα ήταν να κρίνουμε με βάση τη μουσική και ως μέρος της ταινίας και πως λειτουργεί εκεί, αλλά και ως αυθύπαρκτης μουσικής αποκομμένη από τις εικόνες..
Τα δικά μου αγαπημένα:
(χωρίς ιδιαίτερη σειρά, εκτός από τα 2 πρώτα)
1. E.T. (John Williams)
2. Hook (John Williams)
-Batman Returns (Danny Elfman)
-Empire Strikes Back (John Williams)
-Schindler's List (John Williams)
-Legend (Jerry Goldsmith)
-Superman (John Williams)
-Braveheart (James Horner)
-Indiana Jones and Temple of Doom (John Williams)
-Conan the Barbarian (Basil Poledouris)
Καθώς ασχολούμαι πολύ με τη μουσική κινηματογράφου, θα ήταν ενδιαφέρον (τουλάχιστον σε μένα), να δω ποιά θεωρεί ο καθένας πολυαγαπημένα του. (και ίσως να ανακαλύψω κάποια που δεν έχω ακούσει)
Ξέρω, είναι πολύ δύσκολο να βγάζουμε λίστες σε τέτοια θέματα αλλά από την άλλη είναι ένας τρόπος για να δούμε τί πραγματικά αγαπάει ο καθένας αν ήταν να διαλέξει..
Οι περιορισμοί:
1) μιλάμε για πρωτότυπη ορχηστρική μουσική που δημιουργεί ένας συνθέτης για μια συγκεκριμένη ταινία (όχι συλλογές τραγουδιών, ή κλασικών κομματιών (πχ soundtrack του 2001)
2) καλό θα ήταν να κρίνουμε με βάση ολόκληρο το soundtrack και όχι ένα θέμα.
πχ για μένα το Lawrence of Arabia, έχει καταπληκτικό θέμα αλλά μέχρι εκεί. Σαν ολόκληρο soundtrack δε θα μπορούσα να το βάλω στα 10 αγαπημένα.
3) επίσης καλό θα ήταν να κρίνουμε με βάση τη μουσική και ως μέρος της ταινίας και πως λειτουργεί εκεί, αλλά και ως αυθύπαρκτης μουσικής αποκομμένη από τις εικόνες..
Τα δικά μου αγαπημένα:
(χωρίς ιδιαίτερη σειρά, εκτός από τα 2 πρώτα)
1. E.T. (John Williams)
2. Hook (John Williams)
-Batman Returns (Danny Elfman)
-Empire Strikes Back (John Williams)
-Schindler's List (John Williams)
-Legend (Jerry Goldsmith)
-Superman (John Williams)
-Braveheart (James Horner)
-Indiana Jones and Temple of Doom (John Williams)
-Conan the Barbarian (Basil Poledouris)