Να σου πω την αλήθεια λόγω των περιορισμών που έβαλες δυσκολεύομαι να απαντήσω. Αν δε, βάλουμε και την τέταρτη προϋπόθεση του supersonic τότε δεν υπάρχει κανένα !
Μια λύση που είναι πολύ κοντά και στις τέσσερις προϋποθέσεις είναι να επιλέγει κανείς δίσκους που λειτουργούν ως μουσική για ταινία χωρίς να είναι! Υπάρχουν διαμάντια σε αυτήν την κατηγορία!
Σίγουρα λοιπόν αυτό
Junkyard Nostalgias - John Kaada
Τώρα τα ιταλικά soundtracks της περιόδου 65 -75 είναι πολύ περίεργη περίπτωση, και αυτό γιατί οι συλλογές κυρίως επικεντρώνονται στα Bossa/easy μουσικά θέματα, ενώ τα πιο experimental κρύβονται φυσικά στην ολοκληρωμένη δουλειά! Μάλιστα, οι σύγχρονες επανεκδόσεις εμπεριέχουν και πολλά alternative μουσικά θέματα, παραλλαγές φυσικά των original που δείχνουν όλο το εύρος της ικανότητα των Ιταλών την συγκεκριμένη περίοδο! Επίσης οι Ιταλοί έχουν δύο μειονεκτήματα! Αντιγράφουν ο ένας τον άλλον ασύστολα και είναι ικανοί για τα πάντα! Όταν λέμε για τα πάντα εννοούμε πως μέσα στο ίδιο soundtrack μπορείς να βρεις από διαμάντια μέχρι σκουπίδια! Στο ίδιο! Ανεξάρτητα από αυτά για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους που δεν θα ήθελα να τους αναφέρω για να μην σε προϊδεάσω νομίζω πως θα πρέπει απαραίτητα να ακούσεις αυτά τα τρία!
Riz Ortolani - Confessione Di Un Commissario Di Polizia Al Procuratore Della Repubblica
Guido & Maurizio D angelis - Roma Violenta
Gianfranco Reverberi & Gian Piero Reverberi - Preparati La Bara
Επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα υπάρχει σε αυτά τα τρία ένα ρώσικο και δύο τσέχικα
Alexander Gradsky - Romance for Lovers
Luboš Fišer - Valerie and Her Week of Wonders
Zdenek Liska MALA MORSKA VILA
Ειδικά του Gradsky το θεωρώ ένα κρυμμένο avant electro/folk διαμάντι
Κλείνω την δεκαετία του 70 και την επιρροή της (Kaada) με τρία κλασικά
Alain Goraguer – La Planete Sauvage
Karl-Heinz Schäfer - Les Gants Blancs Du Diable
Vladimir Cosma - LAffaire Crazy Capo
Και επανέρχομαι με γενική κατηγορία