Tα 90ς - ένας οδηγός

Απάντηση: Re: Tα 90ς - ένας οδηγός

Αν επιμένετε για λίστες ,καλό θα ήταν μαζί με τα άλμπουμς να κάναμε μικρή αναφορά σε μία σειρά για το καθένα.
Π.χ. Portishead - dummy To άλμπουμ που έβαλε στον χάρτη το Bristol. Τrip-hop αριστούργημα. Πρωτοπόροι μαζί με τους Massive attack.
Kάπως έτσι.
Μία ξερή αναφορά δεν λέει και τίποτα.

Η αλλιως,
Portishead - dummy . Αν ειδατε live την Beth Gibbons και δεν την ερωτευθηκατε, ειστε αδελφες!:flipout:

Last edited:

Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι χίλιες φορές καλύτερη είναι η εκτενής παρουσίαση ενός και μόνον δίσκου, από την σωρηδόν παράθεση ονομάτων και άλμπουμς, που κανείς δεν θα προλάβει να αφομοιώσει ;

Συμφωνω 1000%!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Tα 90ς - ένας οδηγός

Συμφωνω 1000%!!!!!!

Α σόρυ, σε είχα παραξηγήσει.
Λέω "Πετρίδη ακούει ο άνθρωπος, μαθημένος θα είναι : θα του φτάνει μιά απλή παράθεση ονομάτων και άλμπουμ, σιγά που θέλει κι ανάλυση" :flipout:

Η αλλιως,
Portishead - dummy . Αν ειδατε live την Beth Gibbons και δεν την ερωτευθηκατε, ειστε αδελφες!:flipout:

..πάντως το live το οποίο ετελέσθη στη Φρεαττύδα το 1998 είναι κατά τη γνώμη μου η συγκλονιστικότερη συναυλιακή εμπειρία επί Ελληνικού εδάφους.
Βγαίνοντας στην έξοδο,πρέπει να αντίκρυσα εκατοντάδες δακρυσμένες φάτσες, χωρίς υπερβολή.

Last edited:

..πάντως το live το οποίο ετελέσθη στη Φρεαττύδα το 1998 είναι κατά τη γνώμη μου η συγκλονιστικότερη συναυλιακή εμπειρία επί Ελληνικού εδάφους.
Βγαίνοντας στην έξοδο,πρέπει να αντίκρυσα εκατοντάδες δακρυσμένες φάτσες, χωρίς υπερβολή.

ε, αυτη τη συναυλια εννοουσα. τι αλλο?:grinning-smiley-043

Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι χίλιες φορές καλύτερη είναι η εκτενής παρουσίαση ενός και μόνον δίσκου, από την σωρηδόν παράθεση ονομάτων και άλμπουμς, που κανείς δεν θα προλάβει να αφομοιώσει ;

++++++++++++=Σωστοος!!

Ντοκ. το ξέρω. Δύσκολο όντως. Αλλά εντάξει εμείς οι ψαξιματίες θα τσιμπήσουμε κάποια. Οι άλλοι;
Bέβαια όπως λέει και ο Λύμπε ,δεν είναι καλή και η μασημένη τροφή.
Απλά μου φαίνεται λίγο ψυχρή η σκέτη λίστα.
Σκέψου να πάρει ο πιτσιρικάς ΕLP και μετά MAGMA.
Θα νομίζει πως μαζευόμαστε κάθε πρωϊ και φωνάζουμε: Με λένε Τζίμη και είμαι καλά. ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
Πρέπει να οργανωθούμε.

Κατά την πολύ ταπεινή μου γνωμη, σημασία δεν έχει ούτε η απλή παράθεση ενός δίσκου ούτε η εκτενής παρουσίαση, όσο έχει το να ακούσεις την ίδια τη μουσική.

Με αυτή την έννοια και σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα το διαδίκτυο και τα peer to peer, ακόμα και μια απλή αναφορά σε ένα album είναι χρήσιμη γιατί λειτουργεί ως σκανδάλη στο να ακούσω κάτι που μέχρι τώρα μου ήταν άγνωστο. Το ζητούμενο όμως είναι να το ακούσω.

Μια καλή λύση είναι να χωριστούν σε κατηγορίες, αν και υπάρχει ένα πρόβλημα:
Στη ροκ η κατηγορία στην οποία ανήκει ένας καλλιτέχνης δεν είναι πάντα ξεκάθαρη...

Photis, αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που πρότεινα τις λίστες αρχικά.
Φυσικά, βοήθησε και η άμεση ανταπόκριση του Λύμπε.

1000 Στέργιο γιατί όχι.
οι καλύτεροι 1000 στην πιάτσα.
το Σκαρούφη τουλάχιστον θα τον φάμε για μπρέκφαστ

Γουστάρω τρελλά . Κι όποιος βάλει το pet Sounds θα τον πυροβολήσω . Χίλιες φορές Clash και Sex Pistols

Ντοκ, από Κυριακή βράδυ είμαι Θεσ/νίκη για 6 ημέρες....

άντε να ξεφορτωθείς το 180αρι pet sounds που μου υποσχέθηκες...

I'll call ya ......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tα 90ς - ένας οδηγός

καλά που μου το είπες να προσέχω: θα βάλω τη μεγάλη μου αγάπη, The Beach Boys - Love You του '77. :D

τουλάχιστον βάλε αυτό :
e40366e1ybz.jpg

Να μην το ξεχάσω...

Scenic - Aquatica (+1!!!!!!)
Jon Zorn - The Big countdown
Dead Can Dance - A Passage In Time (Αν δεν κάνω λάθος είναι best of οπότε μήπως εμπίπτει σε άλλες δεκαετίες;)

Μια και αναφέρθηκε ο John Zorn:

Naked city: S/T

Αλήθεια το in a bar under the sea γράφτηκε;