Τα άλμπουμ που δεν ξεπέρασα ποτέ

Re: TA ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΠΟΤΕ.

trypes_maimou_front.jpg

194229.jpg

5202483762832.jpg

2194292.jpg

Θυμάμαι τη τουβλιά που έφαγα μόλις άκουσα τη πρώτη δουλειά μιας άσχημης κοκκαλιάρας αγγλιδούλας, με μια κιθάρα στο χέρι και με μια τεράστια καρδιά έτοιμη να τσακίσει τα τριαξωνικά των οδικών αρτηριών...
Όλα τα φράγκα και σήμερα... κυρία πλέον, που δεν θα γίνει major πουλητάρι ποτέ και χίλια της μπράβο για αυτό...

41JT2DBY38L._SL500_AA240_.jpg

v2_500xY_thumb_123315_imagen_16.png

Last edited:

αξεπέραστο κι αυτό..
βγήκε όταν έκανα θητεία... το περιμένανμε καιρό-είχαν λαλήσει τα έντυπα ότι σκάει δυμναμίτης....... το άκουσα στην άδεια (ο Μάριος εκτελούσε τις αγορές όσο έλειπα)...
Αποτέλεσμα: love at first sting

41HIP09oKLL._SL500_AA240_.jpg

pj_harvey_14.jpg

p.s. στην έκδοση με τα καταπληκτικά b-sides βέβαια........

Οι εμπειριες της παιδικης ηλικιας σιγουρα μενουν βαθια τυπωμενες στη μνημη,
απο αυτη την αποψη

51KnHuCyg0L._SS500_.jpg

αξεπεραστη

Tι μου θύμισες!!! Όταν ημουν μικρός, κάθε χρόνο ο νονός μου έκανε μάζωξη στη γιορτή του. Στο σαλόνι έπαιζαν στο μπομπινόφωνο που είχε η "Ιτιά" και ο "Σελήμπεης". Στο δωμάτιο των παιδιών του μαζευόταν η νεολαία και θυμάμαι να παίζει στο πικάπ ένας δίσκος που η ακουστική του εντύπωση μου διέφευγε αλλά η οπτική ανάμνηση ποτέ. Ήταν αυτός ο δίσκος της Donna Summer.

a.jpeg

Το grunge του Seattle ζει κι αναπνέει εδώ και μαζί το ροκ 'ν' ρολ πνεύμα ολάκερο. Ο πιο αντιπροσωπευτικός δίσκος της σκηνής με ευκολία...

Ολες αυτές τις μέρες που είναι το θέμα σε εξέλιξη,, κάθομαι και σκέφτομαι τι θα μπορούσα να μην έχω ξεπεράσει...
Η μουσική είναι ύπουλη..εκεί που λες ότι έχεις κολλήσει στον τοίχο με κάτι έρχεται κάτι άλλο πιο δυνατό που σε ξανακολαει με μεγαλύτερη δύναμη,κάνοντας την μνήμη να χάνει κάθε κύτταρο από την δυναμική της...

Έτσι λοιπόν εδώ θέλω να γράψω για δίσκους που για ανεξήγητους λόγους στην κυριολεξία "έλιωσα" στο παίξιμο,δίσκους που η πρώτη ακρόαση έχει την ιδια φρεσκάδα με την τελευταία στ αυτιά μου...

Beastie Boys-license to ill

BeastieBoys-LicensedToIll1986192kb.jpg

Όταν το πρωτακουσα ήμουν δεκατριών και ο ήχος τους ήταν κατι πρωτόγνωρο για μένα,που στο κάτω κάτω ζούσα στην επαρχία και η επαφή μου με την μουσική ήταν μέσω των λίγων ραδιοφωνικών σταθμών που έφθαναν εκείνη την εποχη στην περιοχή...
Που να ξέρω τότε τι πάει να πει samples,και όλα τα συναφή...
Αργότερα και αφού τα ακούσματα μου είχαν επεκταθεί κατάλαβα ότι για την εποχή (και γιατί όχι ακόμα και τώρα) ήταν ένας ευφυέστατος δίσκος με "τραγανές" συνθέσεις από ανήσυχους νεαρούς μουσικούς...

Χαρης & Πανος Κατσιμιχας-Η μοναξια του σχοινοβατη

4-2.jpg

Ξέρω εκ των προτέρων ότι σε κάποιους θα φανεί παράλογη η μεταπήδηση από είδος σε είδος,καθώς και η επιλογή του δίσκου (πολλοί θα προτιμούσαν τα Ζεστά Ποτά),αλλά το "καταφύγιο" που βρήκα εδώ μέσα για αρκετό καιρό δεν είχε προηγούμενο...ακροβατούσα σαν την φιγούρα στο εξώφυλλο στις υπέροχα δομημένες μελωδίες τους βρίσκοντας παράλληλα εξαίσια της φωνητικές τους γραμμές και χροιές...
Δίσκος ορόσημο για τις μελλοντικές μου μελαγχολικές μουσικές αναζητήσεις..

Portishead-dummy

Portishead_dummy.jpg

το dummy με έπιασε απροετοίμαστο...θυμάμαι όταν το είχα πάρει είχαμε πάει με έναν φίλο για ακρόαση στο τότε σπίτι μου..
Καθίσαμε απέναντι,βάλαμε το cd και ήμασταν έτοιμοι για σχολιασμό κομματι με κομμάτι..
Σας πληροφορώ ότι δεν ανταλλάξαμε κουβέντα σε όλη την διάρκεια του δίσκου παρά μόνο είχαμε το στόμα στην κυριολεξία ανοιχτό με αυτά που ακούγαμε....

Nick Cave-murder ballads

murder.jpg

Ενστάσεις μπορεί να υπάρξουν και για την επιλογή του συγκεκριμένου δίσκου του Nικολα μέσα από την "γεμάτη' δισκογραφία του....
Εγώ όμως πείστηκα ότι το άτομο είναι κατά βάθος ψυχακιας...και αυτό μου άρεσε...με την καλή έννοια με την κακή δεν με νοιάζει....

Τον βλέπεις μπροστά σου θέλεις δεν θέλεις με ένα δρεπάνι να έρχεται κατα πάνω σου με το μανιασμένο βλέμμα του να συναντιέται στιγμιαία με το δικο σου...δυο επιλογές έχεις...να πατήσεις το στοπ στο player η να νιώσεις την οργή του πάνω σου...
Συμπερασμα? Η φράση "πονάω αλλά μ αρέσει" δεν είναι τυχαία...

Opeth-still life

OpethStillLife.jpg

Καμία σχέση με το still life των Van Der Graaf....
Άλλες εποχές,άλλα ήθη και έθιμα...progressive και τα δυο,, αγαπημένα και τα δυο αλλά σε διαφορετικές γενιές..
Νομίζω ήταν και το album που άκουσε ο Steven Wilson για να τους λατρέψει στιγμιαία και να τους πάρει παραμάσχαλα,κάνοντας τους απο την παραγωγή για τα επόμενα 2 η 3 άλμπουμ,μέχρι να τους γράψει σόλο,,,φωνητικά και γενικά να τους απογειώσει...
Όχι πως το είχαν ανάγκη εδώ που τα λέμε...αλλά κάθε συνεργασία τέτοιου είδους μόνο καλό μπορεί να φέρει...
Έντονος δίσκος συναισθηματικά με το εξώφυλλο να μαρτυράει αλήθειες που βρίσκονται στο περιεχόμενο....

Tim Buckley-goodbye and hallo

Tim_Buckley_-_Goodbye_And_Hello.jpg

To DNA του tim ήταν τόσο δυνατό που το ταλέντο του γιου του για μένα ήταν ένα κλαδί πάνω σε ένα δέντρο (όπου δέντρο ο tim)...προσωπικά τον λατρεύω και είναι ίσως ο μοναδικός που θα ήθελα να έχω δει live για μια φορά στην ζωή μου...

Αυτά για αρχή....-bye-είναι και αργά

Last edited:

colourbox-colourbox

Tears for fears-the hurting

Gary Numan-the pleasure principle

New order-technique

Public Enemy-Yo bum rush the show

Στέρεο Νόβα-Ντισκολάτα

Last edited:

Και φυσικά το απόλυτο 12ιντσο όλων των εποχών.
Blue Monday των New Order

Πώς το ξέχασα!
Θα πέσει φωτιά να με κάψει!

attachment.php

Attachments

• Automatic.jpg
    Automatic.jpg
    46.7 KB · Views: 157
Απάντηση: Re: TA ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΠΟΤΕ.

Και φυσικά το απόλυτο 12ιντσο όλων των εποχών.
Blue Monday των New Order

Χεχε, ποσο χαιρομαι οταν διαβαζω "υπερβολουλες" που (σχεδον) συμφωνω με αυτες...:grinning-smiley-043

Σε 12" το εχω κι εγω.

ε ρε γλεντια!!!

Attachments

• 41RYQS1PNSL._SL160_AA115_.jpg
    41RYQS1PNSL._SL160_AA115_.jpg
    4.2 KB · Views: 3
  • 41VJGTZ22AL._SL160_AA115_.jpg
    41VJGTZ22AL._SL160_AA115_.jpg
    4.3 KB · Views: 2
  • 51QCC6YS0CL._SL160_AA115_.jpg
    51QCC6YS0CL._SL160_AA115_.jpg
    7.5 KB · Views: 5
  • 61VENP8J7ZL._SL160_AA115_.jpg
    61VENP8J7ZL._SL160_AA115_.jpg
    6.7 KB · Views: 7
  • 412DD30JM1L._SL160_AA115_.jpg
    412DD30JM1L._SL160_AA115_.jpg
    4.6 KB · Views: 4

Και να μην ξεχάσω

[FONT=times new roman,times]
dromos_01.jpg
[/FONT]

Ο δίσκος δεν περιέχει ούτε ένα τραγούδι που να μην είναι τέλειο, αλλά το πιό αγαπημένο μου είναι το Άγαλμα. Σε πόσες μαζώξεις ξενιτεμένων Ελλήνων δεν το είχαμε τραγουδήσει (καμιά φορά μας παίρνανε και τα ζουμιά, τι να κάνουμε).

Εμένα το,
Έπεφτε βαθιά σιωπή:ernaehrung004:

Μεγάλος Δίσκος βεβαίως..

αξεπέραστο κι αυτό..
βγήκε όταν έκανα θητεία... το περιμένανμε καιρό-είχαν λαλήσει τα έντυπα ότι σκάει δυμναμίτης....... το άκουσα στην άδεια (ο Μάριος εκτελούσε τις αγορές όσο έλειπα)...
Αποτέλεσμα: love at first sting

41HIP09oKLL._SL500_AA240_.jpg

pj_harvey_14.jpg

p.s. στην έκδοση με τα καταπληκτικά b-sides βέβαια........

είχα ακούσει το ομώνυμο κομμάτι αλλα δεν ξέρω πως δεν μπορουσα να βρω άλλα κομματια της.....μετά ήρθε γι αμία συναυλία στο μετρό και είπα θα παω να την ακούσω...ξεροντας μόνο ενα κομμάτι της αλλα ξέροντας οτι η μουσική της κάτι είχε να μου πει
η πλάκα είναι ότι κανείς δεν ήθελε να πάει μαζί μου να ακούσει μια άγνωστη αγγλίδα οπότε κατέληξα μόνος μου στο μετρό να περιμένω να ακούσω την polly....και δεν ακουσα αλλα μπήκα στο μουσικό της κόσμο, στις μελωδίες της, στην ζωωδη αλλά συνάμα τοσο μελωδική φωνή της και στην απίστευτη ενέργεια που έβγαλε τοτε στη σκηνή...δυστυχώς δεν κατάφερα να την ξαναδώ live απο τότε.
οι μουσικές της όμως και ειδικά αυτο το cd θα με συνοδεύουν σε όλη μου την ζωή

Μην ξεχνιομαστε...

gentlemen.jpg

The Afghan Whigs - Gentlemen

Αξεπεραστο με ολη τη σημασια της λεξης

Μην ξεχνιομαστε...

gentlemen.jpg

The Afghan Whigs - Gentlemen

Αξεπεραστο με ολη τη σημασια της λεξης

αυτο ξαναπεστο φιλε cptkoulis!!
ειχα την τυχη να τους δω πανω στα ντουζενια τους και ακομα ακουω τον Dulli να τραγουδαει What is Jail like ...

και υστερα γινεται κουβεντα για μεγαλες και μεγαλυτερες μπαντες του ροκ,
πλακα κανουμε τωρα?