Re: TA ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΠΟΤΕ.
Ολες αυτές τις μέρες που είναι το θέμα σε εξέλιξη,, κάθομαι και σκέφτομαι τι θα μπορούσα να μην έχω ξεπεράσει...
Η μουσική είναι ύπουλη..εκεί που λες ότι έχεις κολλήσει στον τοίχο με κάτι έρχεται κάτι άλλο πιο δυνατό που σε ξανακολαει με μεγαλύτερη δύναμη,κάνοντας την μνήμη να χάνει κάθε κύτταρο από την δυναμική της...
Έτσι λοιπόν εδώ θέλω να γράψω για δίσκους που για ανεξήγητους λόγους στην κυριολεξία "έλιωσα" στο παίξιμο,δίσκους που η πρώτη ακρόαση έχει την ιδια φρεσκάδα με την τελευταία στ αυτιά μου...
Beastie Boys-license to ill
Όταν το πρωτακουσα ήμουν δεκατριών και ο ήχος τους ήταν κατι πρωτόγνωρο για μένα,που στο κάτω κάτω ζούσα στην επαρχία και η επαφή μου με την μουσική ήταν μέσω των λίγων ραδιοφωνικών σταθμών που έφθαναν εκείνη την εποχη στην περιοχή...
Που να ξέρω τότε τι πάει να πει samples,και όλα τα συναφή...
Αργότερα και αφού τα ακούσματα μου είχαν επεκταθεί κατάλαβα ότι για την εποχή (και γιατί όχι ακόμα και τώρα) ήταν ένας ευφυέστατος δίσκος με "τραγανές" συνθέσεις από ανήσυχους νεαρούς μουσικούς...
Χαρης & Πανος Κατσιμιχας-Η μοναξια του σχοινοβατη
Ξέρω εκ των προτέρων ότι σε κάποιους θα φανεί παράλογη η μεταπήδηση από είδος σε είδος,καθώς και η επιλογή του δίσκου (πολλοί θα προτιμούσαν τα Ζεστά Ποτά),αλλά το "καταφύγιο" που βρήκα εδώ μέσα για αρκετό καιρό δεν είχε προηγούμενο...ακροβατούσα σαν την φιγούρα στο εξώφυλλο στις υπέροχα δομημένες μελωδίες τους βρίσκοντας παράλληλα εξαίσια της φωνητικές τους γραμμές και χροιές...
Δίσκος ορόσημο για τις μελλοντικές μου μελαγχολικές μουσικές αναζητήσεις..
Portishead-dummy
το dummy με έπιασε απροετοίμαστο...θυμάμαι όταν το είχα πάρει είχαμε πάει με έναν φίλο για ακρόαση στο τότε σπίτι μου..
Καθίσαμε απέναντι,βάλαμε το cd και ήμασταν έτοιμοι για σχολιασμό κομματι με κομμάτι..
Σας πληροφορώ ότι δεν ανταλλάξαμε κουβέντα σε όλη την διάρκεια του δίσκου παρά μόνο είχαμε το στόμα στην κυριολεξία ανοιχτό με αυτά που ακούγαμε....
Nick Cave-murder ballads
Ενστάσεις μπορεί να υπάρξουν και για την επιλογή του συγκεκριμένου δίσκου του Nικολα μέσα από την "γεμάτη' δισκογραφία του....
Εγώ όμως πείστηκα ότι το άτομο είναι κατά βάθος ψυχακιας...και αυτό μου άρεσε...με την καλή έννοια με την κακή δεν με νοιάζει....
Τον βλέπεις μπροστά σου θέλεις δεν θέλεις με ένα δρεπάνι να έρχεται κατα πάνω σου με το μανιασμένο βλέμμα του να συναντιέται στιγμιαία με το δικο σου...δυο επιλογές έχεις...να πατήσεις το στοπ στο player η να νιώσεις την οργή του πάνω σου...
Συμπερασμα? Η φράση "πονάω αλλά μ αρέσει" δεν είναι τυχαία...
Opeth-still life
Καμία σχέση με το still life των Van Der Graaf....
Άλλες εποχές,άλλα ήθη και έθιμα...progressive και τα δυο,, αγαπημένα και τα δυο αλλά σε διαφορετικές γενιές..
Νομίζω ήταν και το album που άκουσε ο Steven Wilson για να τους λατρέψει στιγμιαία και να τους πάρει παραμάσχαλα,κάνοντας τους απο την παραγωγή για τα επόμενα 2 η 3 άλμπουμ,μέχρι να τους γράψει σόλο,,,φωνητικά και γενικά να τους απογειώσει...
Όχι πως το είχαν ανάγκη εδώ που τα λέμε...αλλά κάθε συνεργασία τέτοιου είδους μόνο καλό μπορεί να φέρει...
Έντονος δίσκος συναισθηματικά με το εξώφυλλο να μαρτυράει αλήθειες που βρίσκονται στο περιεχόμενο....
Tim Buckley-goodbye and hallo
To DNA του tim ήταν τόσο δυνατό που το ταλέντο του γιου του για μένα ήταν ένα κλαδί πάνω σε ένα δέντρο (όπου δέντρο ο tim)...προσωπικά τον λατρεύω και είναι ίσως ο μοναδικός που θα ήθελα να έχω δει live για μια φορά στην ζωή μου...
Αυτά για αρχή....

είναι και αργά