Τα αυτιά μας ακούνε καλά;

Ένα απλό τεστ είναι με τα ακουστικά που ακούμε την μουσική μας. Αν δεν σχηματίζεται εικόνα {ψευδαίσθηση} στο μέσο του κεφαλιού τις μονοφωνικής, πληροφορίας τότε κάποιο θέμα υπάρχει με την ακοή.

Απάντηση: Re: Τα αυτιά μας ακούνε καλά;

Πασχουν στο calibration αυτα τα online tests

Ε,καλά,εννοείται.
Τι calibration να κάνεις τρίβοντας τα χέρια σου;
Αλλά μια ιδέα πως γίνεται,την παίρνουμε.

Με την ηλικία, ακουστική απώλεια εμφανίζεται μόνο στις ψηλές (πρίμα) συχνότητες ή και στις χαμηλές (μπάσα);

Οι έχοντες Android μπορούν να δοκιμάσουν με καλά ακουστικά την εφαρμογή "Test your hearing":

Τα online tests είναι ενδεικτικά, φτάνει τα ακουστικά μας να είναι φλατ -που δεν είναι. Πρόσφατα έκανα το τεστ που ανέβασε ο Σωκράτης και νόμιζα πως κουφάθηκα. Όλες οι συχνότητες ΟΚ και στα 4Κ, άκρα του τάφου σιωπή. Κατέβηκα 5 θέσεις στη στήλη για να αρχίσω ν' ακούω κάτι. Ανησύχησα πραγματικά, αλλά έλα που τα 8Κ τα ξανάκουγα κανονικά!

Ώσπου μετά μου ήρθε να δω την καμπύλη απόκρισης των ακουστικών μου.

hd681evonofeltversusoldhd681padsnofelt_zpsbc8fccc0.png

Μπορει να εχεις προβλημα με τα 4khz ασχετα αν ακους τα 8.
Κατι παρομοιο εχει καποιος φιλος μου

Απάντηση: Re: Τα αυτιά μας ακούνε καλά;

Μπορει να εχεις προβλημα με τα 4khz ασχετα αν ακους τα 8.
Κατι παρομοιο εχει καποιος φιλος μου

Πανίκο,τα ακουστικά του έχουν 28db διαφορά μεταξύ τεσσάρων και οχτώ χιλιάδων,δεν μπορεί να πάρει έτσι αξιόπιστη μέτρηση.

(Ωραίο βύθισμα πάντως,συριστικά καπούτ! )

Re: Απάντηση: Re: Τα αυτιά μας ακούνε καλά;

Πανίκο,τα ακουστικά του έχουν 28db διαφορά μεταξύ τεσσάρων και οχτώ χιλιάδων,δεν μπορεί να πάρει έτσι αξιόπιστη μέτρηση.

(Ωραίο βύθισμα πάντως,συριστικά καπούτ! )

ΟΚ δεν το ηξερα αυτο :a0210:
Το ανεφερα παντως διοτι και τετοιου τυπου προβληματα ειναι πιθανον να υπαρχουν σε καποιους