Κατά τη γνώμη μου δεν είναι υπό δημιουργία η 'τάξη πραγμάτων' που λες, έχει ήδη δημιουργηθεί και εμείς εξακολουθούμε να είμαστε ψηφιακά αναλφάβητοι στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ακόμη και αν δεχτώ το 'υπό δημιουργία' δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να μείνουμε από έξω, για αντίσταση στο σύστημα; και καλά εμείς οι παλιοί να αντισταθούμε και να πάμε στις σπηλιές μας, τα παιδιά τι μας φταίνε;
εν τέλει, ο κόσμος αλλάζει, για άλλους προχωρά για άλλους πάει σε λάθος κατεύθυνση για άλλους οδεύει προς την καταστροφή, σε κάθε περίπτωση όμως το να παρατηρείς τις αλλαγές και να τις απαξιώνεις δεν διαφέρει σε τίποτα από τους σκοταδιστές του μεσαίωνα που δεν ήθελαν να ακούσουν ότι η γη γυρίζει ή και πιο πρόσφατα πριν 20 χρόνια που η ψηφιακή τεχνολογία του barcoding ήταν συνώνυμο του αντίχριστου.
Είμαι στη γενιά των σαραντάρηδων, η γενιά του πάρε του μηδέν, που έπεσε πάνω στη μεγάλη αλλαγή που έφερε ο υπολογιστής στη ζωή μας. Δεν ήμουν από τα παιδιά που έπαιζαν αταρι και δεν είχα ιδιαίτερη επαφή μέχρι τα φοιτητικά μου, όπου για καλή μου τύχη λίγο οι δάσκαλοι μου και λίγο η στήριξη από την οικογένεια μου βρέθηκα με υπολογιστή και αυτό με βοήθησε να βρω εύκολα δουλειά στο ξεκίνημα μου αλλά και στην πορεία (με τα cad applications που έγραψες και εσύ)...δεν ξεχνώ άλλους συμφοιτητές μου που δεν καβάλησαν το κύμα και ακόμη και σήμερα δυσκολεύονται να χειριστούν και για απλές εφαρμογές έναν υπολογιστή.
Εγώ δεν μεγάλωσα στον ίδιο κόσμο με τους γονείς μου και τα παιδιά μου δεν θα δουν τον ίδιο κόσμο που είδα εγώ, από το βάλε-βγάλε το floppy disk για να τρέξει το λειτουργικό μέχρι τα open source OS, και από το πάρε το μηδέν μέχρι το VOIP είναι τεράστια η απόσταση όσο και αν δεν θέλουμε κάποιοι να το καταλάβουμε.