τα χουν χασει?

Re: Απάντηση: τα χουν χασει?

To θέμα δέν είναι Ελληνικό,αλλά Ευρωπαϊκό(καί το δημογραφικό).
Aλλά γιά το Μεταναστευτικό ,όταν ολίγοι φώναζαν πώς στό τέλος θα το αναλάβει ο Καρατζαφέρης(ενώ θάπρεπε άλλες πολιτικές δυνάμεις να το αναδείξουν ως μείζον) ,γιατί θά αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις,τούς φώναζαν ´γραφικούς´και συνέχιζαν αμέριμνοι τίς ´αντιρατσιστικές κορώνες´πού ευνοούσαν όλως τυχαίως τούς Βιομηχάνους.
Oι Ευρωπαίοι στήν πιό ακραία καπιταλιστική τους εκδοχή και περίοδο δέχτηκαν αδιακρίτως μετανάστες και το ίδιο συνέβη και στήν Ελλάδα.
Σκοπός τά φτηνά εργατικά χέρια και η Μαύρη Εργασία.Σέ αυτό το ζήτημα ουδέποτε τά εργατικά συνδικάτα απαίτησαν ίσους μισθούς γιά Μετανάστες και ´αυτόχθονες´,γιά να θωρακίσουν το εισόδημά τους.
Μέ το πού εμφανίστηκε η οικονομική κρίση,ολοι αυτοί οι παρίες καί ´καταραμένοι´έγιναν ´βαρίδια´στίς Κοινωνίες,πού τούς χρησιμοποίησαν..
Και οι πρώτες γενιές μεταναστών ενσωματώθηκαν πλέον και προσφέρουν ουσιαστικά.
Οι νεότερες γενιές (στίς οποίες συμπεριλαμβάνεται και κάθε καρυδιάς καρύδι) όμως αδυνατούν πλέον να βρούν δουλειά ,γεγονός πού αυξάνει τήν εγκληματικότητα..
Τόλμησε ο Πάγκαλος να θέσει το ζήτημα πρόσφατα και έπεσαν να τον φάνε οι επαγγελματίες ´αντιρατσιστές´...
Αν δεν τεθεί διακομματικά το θέμα θα ανακύψει τεράστιο πρόβλημα μέ ανεξέλεγκτες διαστάσεις,όπου θα στραφούν τεχνηέντως ´αυτόχθονες´άνεργοι κατά ανέργων μεταναστών και το αντίστροφο.
Ενα σοβαρό Κράτος οφείλει να εξασφαλίσει όσους εργάζονται νόμιμα στην Χώρα προσφέροντάς τους ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις μέ τούς ´ντόπιους´,νά προσφέρει εκπαίδευση στά παιδιά τους και να τούς κάνει ισότιμους πολίτες τής Χώρας.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να χτυπηθούν ολα τά κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης και να οριστεί ένα πλαφόν εισόδου στην Χώρα πού να μήν μπορεί να ξεπεραστεί.
Οι Γερμανοί αυτό έκαναν μετά τον Β.Παγκόσμιο και μάλιστα όρισαν τον αριθμό μεταναστών πού επιθυμούσαν.
Το να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας βάσει συνθημάτων δέν προσφέρει πλέον απολύτως τίποτα.
Μόνον έτσι θά αποφευχθούν ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές,τίς οποίες ακόμα δέν τις έχουμε δεί,αλλά είναι ζήτημα χρόνου νά τίς ζήσουμε όλοι μας.Καί τότε θά ´ξυπνήσουν´και όσοι ονειρεύονται ´πολύχρωμες κοινωνίες´,μόνον πού θάναι αργά.
Εάν συμβεί αυτό(το εντελώς απευκταίο)κερδισμένοι θάναι πάλι αυτοί πού πρίν 20 χρόνια άνοιξαν πλήρως τά Ευρωπαϊκά σύνορα μέ στόχο το κέρδος και μόνον.

+100000000000000000000000000000000000000000000000000

Δεν ξέρω ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά μου όταν ακούω ρατσιστικές φωνές(γενικά μιλάω), αλλά δεν δέχομαι ότι είναι πρόβλημα τους.

Είναι παγκόσμιο πρόβλημα, γιατί κανείς δεν κάνει κάτι, γιατί κανείς ποτέ δεν έκανε κάτι, γιατί πάντα λίγοι βγήκαν στους δρόμους ή στο Internet ή οπουδήποτε, για να καταγγείλουν τα πράγματα και να τα πουν όπως πρέπει.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Σπύρο, αλλά πιο πολύ στο ότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει αφού τους έβαλε μέσα στην χώρα, να τους ταΐσει και να τους μορφώσει.

Δεν μιλάμε για σκυλάκια ή γατούλες ή γουρουνάκια, μιλάμε για ανθρώπους..

Kατα η γνωμη μου δεν πρεπει επισης να ξεχναμε και τους ανθρωπους που δε δεχονται τους ορους ''λαθρομεταναστης'' και ''προσφυγας'' καθως πιστευουν πως ολοι οι ανθρωποι πρεπει ειναι ισοι, με ισα δικαιωματα, ισες ευκαιριες ανεξαρτητα απο το μερος που προερχονται. Οπου γης, πατρις.

Εμενα δε μου λεει απολυτως τιποτα το να ''πρεπει'' να καταδικασω εναν ανθρωπο που ηρθε στην Ελλαδα για να ζησει, σε θανατο, μονο και μονο επειδη μερικοι τους βγαζουν μαυρα προβατα για δικους τους λογους..Ταχα αυτοι ευθυνονται για την ανεργια, την οικονομια, την εγκληματικοτητα και δεν μπορει η χωρα να σηκωσει το βαρος τους, ωστοσο τις μιζες, την ανικανοτητα της αστυνομιας, την ηλιθιοτητα των πολιτικων, και το οικονικα οργια εις βαρος του Δημοσιου μια χαρα αντεχει ο Ελληνας να τα πληρωνει απ την τσεπη του..

Προσωπικα μιλωντας, το να καταδικασω εναν συνανθρωπο μου σε εξαθλιωση, μονο κ μονο επειδη τυχαινει να εχει γεννηθει σε αλλη χωρα, δεν αποτελει επιλογη, ανεξαρτητως κοστους.

Η Αμερική ως αναπτυσσόμενη Χώρα είχε ανάγκη τούς Μετανάστες όπως και η Γερμανία γιά την ανοικοδόμησή της.
Και οι δυό αυτές Χώρες ζήτησαν και επιθυμούσαν μετανάστες.
Το μεταναστευτικό όπως αναπτύχθηκε ξανά σέ όλη τήν Ευρώπη στίς αρχές τού 90 είχε άλλα χαρακτηριστικά.

Φυσικά και είναι έτσι...Το ντοκυμαντέρ έχει να κάνει με τη "θερμή υποδοχή" και τη "φιλοξενία" που επεφύλασαν οι Αρχές και οι πολίτες στους συμπατριώτες μας την οποία φαίνεται ότι πρέπει να ανταποδώσουμε κι εμείς σε κάποιους.
Γενικά η τελευταία φράση του Chris85 με καλύπτει. Ξαναλέω πρόκειται περί απλού και ανιδιοτελούς ανθρωπισμού και όχι περί πολιτικής φιλοσοφίας.

ΥΓ. Είμαστε εντελώς εκτός πάντως...

Last edited:
Αν έρθει ένας πεινασμένος στην πόρτα μου, θα του δώσω ένα πιάτο φαγητό.
Αν έρθουν 3 - 4 πάλι θα τους δώσω να φάνε.
Αν έρθουν 7 -8 θα ζοριστώ αλλά θα τα βολέψω. Κάτι θα φάνε.

Αλλά αν μου έρθουν 50 - 60 - 100 - 1000 άτομα, ε συγνώμη δεν μπορώ να τους ταΐσω.
Θα τους διώξω κι ας με πουν σκληρό και άκαρδο.
Ας τους ταΐσει κάποιος που μπορεί. Θα τους στείλω να πάνε στην ευχή.

Αν μείνουν όμως μερικές μέρες νηστικοί και αναγκαστικά αρχίσουν να κλέβουν για να φάνε, διότι δεν αντέχουν, τότε ποιος φταίει;
Εγώ που τους έδιωξα;
Αυτοί που έφυγαν από κει και τσακίστηκαν και ήρθαν εδώ;
Αυτός που μπορεί να τους ταΐσει και δεν το κάνει;

Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος νηστικός;
Τι είναι ικανός να κάνει όταν φτάσει στο απροχώρητο η κατάστασή του;
Μερικά πράγματα είναι πολύ απλά και είναι σκληρή πραγματικότητα.
Τα άλλα είναι θεωρίες και δεν ισχύουν.

ναι ! αυτο θελουν και αυτοι !
να φυγουν απο την χωρα θελουν ....

απλα εμεις λογω ευγενειας και καθοτι φιλοξενη χωρα (μη χ@σ@ ) τους θελουμε εδω...

ειναι πολυ βολικο για τους Ευρωπαιους να φορτωνουν σε μια χωρα οπως η Ελλαδα η οποια δεν μπορει να να τα βγαλει περα με τους Ελληνες σε θεματα ανεργιας να πρεπει να φροντισει και εξαθλιωμενους ανθρωπους τους οποιους τους εδιωξε η κατασταση στις χωρες τους που διημιουργησε η πολιτικη που ακολουθησαν τοσα χρονια Αμερικη και Ευρωπη με αυτες τις χωρες !

και φυσικα η Ελλαδα κανει μοκο διοτι χρωσταει ..... και αμα χρωστας και θες και αλλα δανεικα το βουλωνεις ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: τα χουν χασει?

Φυσικά και είναι έτσι...Το ντοκυμαντέρ έχει να κάνει με τη "θερμή υποδοχή" και τη "φιλοξενία" που επεφύλασαν οι Αρχές και οι πολίτες στους συμπατριώτες μας την οποία φαίνεται ότι πρέπει να ανταποδώσουμε κι εμείς σε κάποιους.
Γενικά η τελευταία φράση του Chris85 με καλύπτει. Ξαναλέω πρόκειται περί απλού και ανιδιοτελούς ανθρωπισμού και όχι περί πολιτικής φιλοσοφίας.

ΥΓ. Είμαστε εντελώς εκτός πάντως...

Θάλεγα πώς η ´υποδοχή´στην Ελλάδα σέ σχέση μέ τίς λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες ,έστω και γιά λόγους συμφέροντος υπήρξε μάλλον καλύτερη.
Υπήρξαν σποραδικά φαινόμενα ακραίου ρατσισμού,αλλά όχι συλλογικές ρατσιστικές αντιμετωπίσεις όπως στην Γαλλία(πού και λόγω αποικιακού ιστορικού έχει και μεγαλύτερη ´πείρα´)και στην Ιταλία.
Οι Αμερικανοί στίς αρχές τού αιώνα είχαν σαφώς χειρότερη 'υποδοχή´ξεχωρίζοντας μάλιστα υγιείς απο ´αδύναμους´και πολλά άλλα.Βέβαια και πολλοί Ελληνες πού πήγαν εκεί δέν ήσαν και τά καλύτερα παιδιά(γιά να μήν θεωρούμε πώς οι ´δικοί ´μας ήσαν άσπιλοι και αμόλυντοι)
Απο εκεί και πέρα στην σημερινή εποχή υπάρχουν και πραγματικοί λόγοι πού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά το Μεταναστευτικό το οποίο δέν δημιουργήθηκε τυχαία,αλλά σάν μιά Νεοφιλελεύθερη επιλογή τών Υπερεθνικών ελίτ.
Κάθε Χώρα οφείλει να έχει έναν σχεδιασμό ούτως ώστε νά υποδέχεται εντελώς ισότιμα και δημοκρατικά μετανάστες,αλλά ταυτόχρονα νά καθορίζει αυτή σάν Κυρίαρχη οντότητα τόν αριθμό προσφέροντάς σέ όσους δέχεται νόμιμα όλα τά Πολιτικά δικαιώματα.
Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σέ άτυπους ´εμφυλίους´ειδικά εάν υπάρχει όξυνση τής κρίσης..
Οπότε τά ´ανθρωπιστικά´θά έχουν πάει περίπατο και θα υπάρχει μιά σκληρή πραγματικότητα.

Κάθε Χώρα οφείλει να έχει έναν σχεδιασμό ούτως ώστε νά υποδέχεται εντελώς ισότιμα και δημοκρατικά μετανάστες,αλλά ταυτόχρονα νά καθορίζει αυτή σάν Κυρίαρχη οντότητα τόν αριθμό προσφέροντάς σέ όσους δέχεται νόμιμα όλα τά Πολιτικά δικαιώματα.
Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σέ άτυπους ´εμφυλίους´ειδικά εάν υπάρχει όξυνση τής κρίσης..
Οπότε τά ´ανθρωπιστικά´θά έχουν πάει περίπατο και θα υπάρχει μιά σκληρή πραγματικότητα.

Όλο το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στα παραπάνω λόγια. Όμως, πιστεύω, ότι λέξεις όπως ''οφείλει'', ''μεταναστευτικός σχεδιασμός'', ''Κυρίαρχη οντότητα'', ''νόμιμα'' και ''Πολιτικά δικαιώματα'' είναι terra incognita για μια χώρα με την έννοια της Αρχής, η οποία π.χ. ρυθμίζει τους δείκτες της ανεργίας με τα stage. Δυστυχώς, το μεταναστευτικό θα συνεχίζει να μοιράζεται σαν σκυτάλη από τη μια Κυβέρνηση στην άλλη χωρίς να υπάρχει βιώσιμη λύση. ''Χρειάζεται να τρέξουμε'' έγραψε κάποιος για το εν λόγω πρόβλημα. Ε, αυτό κάνουν και οι Αρχές, τροχάδην επί τόπου....

ένα σοβαρό κράτος πρέπει αφού τους έβαλε μέσα στην χώρα, να τους ταΐσει και να τους μορφώσει.

Δεν μιλάμε για σκυλάκια ή γατούλες ή γουρουνάκια, μιλάμε για ανθρώπους..
Συμφωνώ ότι έτσι πρέπει να κάνει ένα σοβαρό κράτος.
Όμως δεν είμαστε σοβαρό κράτος.
Δεν έπρεπε να τους βάλει μέσα στη χώρα ανεξέλεγκτα.
Δεν μπορεί να τους συντηρήσει. Δεν έχει ούτε τις βασικές υποδομές.
Αδυνατεί να παράσχει επαρκώς υγεία, τροφή, στέγη, δουλειά.
Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε και βλέπουμε κάθε μέρα στις ειδήσεις.
Είναι πολύ περισσότερα όμως αυτά που δεν μαθαίνονται από τις ειδήσεις.
Κρίμα είναι οι άνθρωποι. Κρίμα και τα παιδιά τους. Εντάξει δεκτόν. Ναι αλλά.........
Το θέμα είναι ποιος την πληρώνει τελικά.
Το τι πρέπει να γίνει όλοι το ξέρουμε.
Το τι γίνεται όμως το βλέπουμε. Είναι η πραγματικότητα που ζούμε.

Σίγουρα όμως υπάρχουν και πράγματα που δεν γνωρίζουμε.
Τι συμφωνίες κάνουν τα κράτη μεταξύ τους.
Όπως π.χ. το τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.
Διότι είμαι στην κινέζικη (πλέον) συνοικία και όλη μέρα βλέπω τους χειρότερους οδηγούς (τους κινέζους) με διπλώματα που δεν ισχύουν, να κυκλοφορούν κανονικά χωρίς κανέναν έλεγχο.
Μόνο αν γίνει ατύχημα ελέγχουν.
Και μιλάμε ρε παιδιά για οδήγηση για μπάτσες.
Δεν καταλαβαίνουν ούτε STOP ούτε προτεραιότητες, ούτε φανάρια, ούτε μονόδρομους, ούτε τίποτα.
Φρικαλέοι οδηγοί.

Και παρόλο που όλη μέρα τα μαγαζιά τους πουλάνε τεράστιες ποσότητες κινέζικης και φτηνής σαβούρας, χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια, η υπηρεσία ελέγχων της εφορίας ούτε που πατάει να ελέγξει.
Μόνο αν κάνεις επώνυμη καταγγελία.
Πηγαίνει όμως στον Σιδ. Σταθμό να ελέγξει τον κουλουρτζή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τα χουν χασει?

Συμφωνώ ότι έτσι πρέπει να κάνει ένα σοβαρό κράτος.
Όμως δεν είμαστε σοβαρό κράτος.
Δεν έπρεπε να τους βάλει μέσα στη χώρα ανεξέλεγκτα.
Δεν μπορεί να τους συντηρήσει. Δεν έχει ούτε τις βασικές υποδομές.
Αδυνατεί να παράσχει επαρκώς υγεία, τροφή, στέγη, δουλειά.
Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε και βλέπουμε κάθε μέρα στις ειδήσεις.
Είναι πολύ περισσότερα όμως αυτά που δεν μαθαίνονται από τις ειδήσεις.
Κρίμα είναι οι άνθρωποι. Κρίμα και τα παιδιά τους. Εντάξει δεκτόν. Ναι αλλά.........
Το θέμα είναι ποιος την πληρώνει τελικά.
Το τι πρέπει να γίνει όλοι το ξέρουμε.
Το τι γίνεται όμως το βλέπουμε. Είναι η πραγματικότητα που ζούμε.

Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει σε αυτή την χώρα, αλλά όπως σε πολλά, κάνουμε την πάπια....
Ας μην διαμαρτυρόμαστε λοιπόν και ας τα λουστούμε...
Την πληρώνουμε όλοι και εμείς και αυτοί...

Το θέμα είναι αν θα κάνουμε κάτι πριν αρχίσει η σφαγή, γιατί και εγώ πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσει.

Λίγες "δυτικές" χώρες έχουν το προνόμιο να έχουν πληθυσμιακή ομοιογένεια.
Αυτό μας έκανε ακόμα και στις μέρες της φτώχειας να απολαμβάνουμε μια ασφάλεια.
Κινούμασταν από τους κανόνες που εκατοντάδες χρόνια μας έχει διδάξει η "εσωτερική" λειτουργία της ελληνικής οικογένειας. Ξέραμε μεχρι που μας "παίρνει" απέναντι στους άλλους.
Ξαφνικά μας προέκυψαν και άλλες φυλές. Αλβανοί, Πακιστανοί, Αγρικανοί, κ.λ.π. που κουβαλούν άλλους κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς.
Καθώς δεν είμαστε μια κοινωνία με ισχυρούς μηχανισμούς και ικανή αστυνομική δύναμη, όπως συμβαίνει στόν υπόλοιπο δυτικό κόσμο που δέχτηκε εμτανάστες, την έχουμε άσχημα.
Από δική μου εμπειρία σε άλλες δυτικές χώρες σας λέω: Περιμένετε μέχρι οι Πακιστανοί και λοιποί αλλοδαποί αποκτήσουν δύναμη. Εχει ήδη αρχίσει να φαίνεται.
Δεν είναι πλέον οι "παρακατιανοί" της σφαλιάρας. Αλοίμονο όταν η οργή κάποιων που τρέφουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους σε άλλα εδάφη, βγεί στην επιφάνεια.
Οι Αλβανοί θα γίνουν οι καλύτεροί μας φίλοι!!!
Είμαι ρατσιστής? Νομίζω όσο όλοι σας!

Last edited by a moderator:
Οσο για τα υπολοιπα μηνυματα που διαβαζω, υπαρχουν σωστες αποψεις σ ενα βαθμο και σιγουρα τεκμηριωμενες, το ερωτημα που μου τρυβελιζει το μυαλο ομως ειναι το εαν θα ειχαμε τον ανθρωπινο παραγοντα τοσο πισω αξιακα στη σκεψη μας, αν ειχαμε κανει οι ιδιοι μεταναστες σε μια ξενη χωρα.

Και δεν ειναι ουτε αφελες, ουτε ρητορικο το ερωτημα, αλλα πολυ ουσιωδες κατα τη γνωμη μου.

Last edited by a moderator:
Είναι αδύνατον νά έχουμε όλοι τήν εμπειρία τού μετανάστη σέ άλλη χώρα,άν και οι παλιότεροι όλο και κάποιους συγγενείς έχουμε σέ Αμερική,Αυστραλία,Γερμανία κ.ο.κ.
Προσωπικά βέβαια δέν συμπεριλαμβάνω στούς Μετανάστες εκείνους πού πήγαν στο εξωτερικό γιά σπουδές ή Μεταπτυχιακά,άν και πιθανώς να είχαν κάποια θέματα προσαρμογής στην αρχή.
Ο Ανθρώπινος παράγων δέν μπαίνει αξιακά πίσω στην σκέψη μας ,αλλά δέν είναι δυνατόν να παραβλέπονται τά αίτια τού Μεταναστευτικού κύματος τήν τελευταία εικοσαετία .
Η Μετανάστευση υποκινήθηκε σαφέστατα από συγκεκριμένες Κυρίαρχες Ελίτ γιά σκοπούς πού έχουν ήδη περιγραφεί.
Είναι πολύ πιό φτηνό και βολικό,αντί οι Πλούσιες Χώρες νά ενισχύσουν τον Τρίτο κόσμο και τίς υποανάπτυκτες χώρες, νά χρησιμοποιήσουν τούς πληθυσμούς τους δι´ίδιον όφελος και γιά όσο χρονικό διάστημα τούς χρειάζονται.
Μακροπρόθεσμος στόχος(πέρα απο τά φτηνά εργατικά χέρια) είναι η δημιουργία Μειονοτήτων από τίς Καπιταλιστικές Μητροπόλεις,πού μέλη τους θά μπορούσαν πανεύκολα νά αποτελέσουν τίς Αιχμές τού Δόρατος γιά νά διαλυθούν τά Περιφερειακά Κράτη.
Αυτός είναι άλλως τε και ο στόχος τής Παγκοσμιοποίησης...
Ελεγχος τής Περιφέρειας καί διάλυση τών Εθνών-Κρατών.
Επίσης όπως δέν μπορεί να περιβάλλονται μέ φωτοστέφανο αθωώοτητας οι ντόπιοι πληθυσμοί ,άλλο τόσο δέν μπορεί να ισχύει αυτό γιά τούς Μετανάστες.
Μικρές ή μεγάλες Μαφίες δημιουργούνται και έχουν δημιουργηθεί και στην Ελλάδα.
Η Ανθρωπιστική προσέγγιση είναι απαραίτητη αλλά δέν αρκεί γιά νά αντιμετωπίσει το Ζήτημα πού πλέον έχει γιγαντωθεί και κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτο και νά τό πληρώσουν όλοι('αυτόχθονες ´καί ´Ξένοι´.)

το ερωτημα που μου τρυβελιζει το μυαλο ομως ειναι το εαν θα ειχαμε τον ανθρωπινο παραγοντα τοσο πισω αξιακα στη σκεψη μας, αν ειχαμε κανει οι ιδιοι μεταναστες σε μια ξενη χωρα.

Φίλε μου ήμουν μετανάστης για πολλά χρόνια σε "πολιτισμένη" χώρα. Το ίδιο και οι γονείς μου, καθώς και δεκάδες από τα άτομα που βρίσκονται στον κοινωνικό μου κύκλο εδώ στην Ελλάδα σήμερα.
Η διαφορά είναι οτι δεχτήκαμε τους κανόνες λειτουργίας της χώρας που μας δέχτηκε. Δεν γίναμε ποτέ παράσιτα. "Προκόψαμε"
Είχαμε την γυναίκα και παιδιά μας δίπλα μας.
Δεν τυφλωθήκαμε από την θρησκεία μας και αναζητήσαμε να "τινάξουμε" τους άπιστους.
Σεβαστήκαμε τους νόμους της χώρας. Εισπράξαμε χλεβασμό και αυτό έγινε αιτία να προσπαθήσουμε περισσότερο. Και μας αγάπησαν τελικά. Τους Ελληνες, τους Ιταλούς, τους Σέρβους τους Πορτογάλους, τους Μεξικανούς....
Δεν είμαι ρατσιστής περισσότερο απ'τόν καθένα.
Απλώς τα συμπεράσματά μου έχουν αντληθεί από βιώματα μιας πιό διεθνής ζωής.

Μακροπρόθεσμος στόχος(πέρα απο τά φτηνά εργατικά χέρια) είναι η δημιουργία Μειονοτήτων από τίς Καπιταλιστικές Μητροπόλεις,πού μέλη τους θά μπορούσαν πανεύκολα νά αποτελέσουν τίς Αιχμές τού Δόρατος γιά νά διαλυθούν τά Περιφερειακά Κράτη.
Αυτός είναι άλλως τε και ο στόχος τής Παγκοσμιοποίησης...
Ελεγχος τής Περιφέρειας καί διάλυση τών Εθνών-Κρατών.
´.)

Sorry Doc!!
Τρομερή Θεωρία. Δηλαδή οι Αμερικανοί έφεραν μετανάστες για να διαλύσουν την Αμερική?
Yes!
Και το ονόμασαν "Παγκοσμοποίηση"?

Sorry Doc!!
Τρομερή Θεωρία. Δηλαδή οι Αμερικανοί έφεραν μετανάστες για να διαλύσουν την Αμερική?
Yes!
Και το ονόμασαν "Παγκοσμοποίηση"?
Πουθενά δέν ανέφερα κάτι τέτοιο.
Μίλησα γιά την τελευταία εικοσαετία καί ήμουν σαφής,πού η Μετανάστευση επεκτάθηκε σέ όλο τον ´πολιτισμένο´Κόσμο.
Τά αίτια τής Μετανάστευσης δέν είναι ίδια μέ αυτά τών αρχών τού 20ού Αιώνα ή ακόμα περισσότερο απο τήν εποχή πού ιδρύθηκε το Αμερικανικό Κράτος.
Αλλως τε οι Η.Π.Α παρότι Κοινωνία πού αποτελείται απο πανσπερμία φυλών (Οι Αυτόχθονες Αμερικανοί-Ινδιάνοι- εξοντώθηκαν όλοι),είναι απο τίς πιό σωβινιστικές και προβάλλει τήν έννοια τού Εθνους περισσότερο απο πολλές άλλες Χώρες.
Μονον πού γιά τίς Η.Π.Α. πού αποτελεί Μητρόπολη αυτό είναι επιτρεπτό.
Δέν είναι όμως γιά τίς Περιφερειακές Χώρες.
Υ.Γ.
Καί μίλησα γιά δημιουργία τεχνητών Μειονοτήτων στίς Περιφερειακές Χώρες.
Οι Η.Π.Α είναι Ιμπεριαλιστική Μητρόπολη.

Last edited:
Μου κανει εντυπωση οτι στην χωρα μας πρεπει νασαι σε μια πλευρα,με την αστυνομια η με τους κουκουλοφορους με τους μεταναστες η εναντιον τους.Εχουμε χασει το μετρο στην ελλαδα.Ημουν μπροστα σε επεισοδια στο κεντρο της Αθηνας τον μαρτιο μεταξυ σομαλων κενυατων και αλλων ευπαθων.... ομαδων για τον ελεγχο παραεμποριου ναρκωτικων και γυναικων,εγινε το ελα να δεις σπαθια λουρια οπλα,νομιζα οτι συμμετειχα στο indiana jones και την επομενη ημερα ο ΣΥΡΙΖΑ εβγαλε ανακοινωση οπου μεταξυ αλλων ελεγε οτι εφταιγε η διακοπη της μεθαδονης.Εχουμε χασει την μπαλα.Να συμφωνησουμε ποσους μεταναστες θελουμε και μπορουμε να βοηθησουμε πραγματικα,5 , 10 ,15, 50 εκατομμυρια.Παντως δεν μπορω να ξεχασω οτι ο πατερας μου και η γενια του ηταν στα βουνα πολεμωντας για να μην καταλειφφθει η χωρα απο γερμανοιταλους και εμεις χαριεντιζομαστε στα μπαρ και στις τηλεορασεις.

Σπυρο συμφωνω με οτι γραφεις, η δικη μου ενσταση εχει να κανει με το αν αποτελει λυση το να βαλεις το μεταναστη να γυρισει πισω στην πατριδα του, σε συνθηκες εξαθλιωσης.

Και για να μη νομιζεις οτι σου μιλαω εκ του ασφαλους, εφυγα για Γερμανια 5η δημοτικου και γυρισα για τις Πανελληνιες..Ενιωσα πως ειναι να αντιμετωπιζεσαι σαν μεταναστης, χωρις να ξερω τη γλωσσα, χωρις να εχω φιλους και μπαινοντας απ την πρωτη μερα σε γερμανικο σχολειο.

Βεβαια η αντιμετωπιση που ειχα ηταν 1000φορες καλυτερη απ οτι αντιμετωπιζονται τα ''Πακιστανοειδη'' απο τους εδω Ελληναρες, παρολ'αυτα πιστεψε με, ηταν δυσκολα.

Οποτε εγω προσωπικα δε μπορω να συμφωνησω με την αποψη οτι αποτελει λυση το να φερεις περισσοτερη δυστυχια σε ανθρωπους που ηδη υποφερουν.

Εκτος βεβαια και αν εχουμε φτασει σε τετοια επιπεδα αναισθησιας που μπορουμε ελαφρα τη καρδία να καταδικαζουμε σε θανατο αλλους ανθρωπους, οι οποιοι δεν εχουν ληστεψει, δεν εχουν κλεψει, εχουν διαπραξει ομως το εγκλημα να θελουν για τους ιδιους και την οικογενεια τους ενα καλυτερο μελλον.

Απάντηση: Re: τα χουν χασει?

Σπυρο συμφωνω με οτι γραφεις, η δικη μου ενσταση εχει να κανει με το αν αποτελει λυση το να βαλεις το μεταναστη να γυρισει πισω στην πατριδα του, σε συνθηκες εξαθλιωσης.

Και για να μη νομιζεις οτι σου μιλαω εκ του ασφαλους, εφυγα για Γερμανια 5η δημοτικου και γυρισα για τις Πανελληνιες..Ενιωσα πως ειναι να αντιμετωπιζεσαι σαν μεταναστης, χωρις να ξερω τη γλωσσα, χωρις να εχω φιλους και μπαινοντας απ την πρωτη μερα σε γερμανικο σχολειο.

Βεβαια η αντιμετωπιση που ειχα ηταν 1000φορες καλυτερη απ οτι αντιμετωπιζονται τα ''Πακιστανοειδη'' απο τους εδω Ελληναρες, παρολ'αυτα πιστεψε με, ηταν δυσκολα.

Οποτε εγω προσωπικα δε μπορω να συμφωνησω με την αποψη οτι αποτελει λυση το να φερεις περισσοτερη δυστυχια σε ανθρωπους που ηδη υποφερουν.

Εκτος βεβαια και αν εχουμε φτασει σε τετοια επιπεδα αναισθησιας που μπορουμε ελαφρα τη καρδία να καταδικαζουμε σε θανατο αλλους ανθρωπους, οι οποιοι δεν εχουν ληστεψει, δεν εχουν κλεψει, εχουν διαπραξει ομως το εγκλημα να θελουν για τους ιδιους και την οικογενεια τους ενα καλυτερο μελλον.

Chris μπορείς όμως νά αποτρέψεις τούς επιπλέον Λαθρομετανάστες(πού έρχονται μέσα απο περίεργα κυκλώματα,στά οποία συμμετέχουν και ντόπια ´καλόπαιδα´).
Ξέρεις πώς στην Β.Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι,πού πάνε στις γειτονικές χώρες γιά μεροκάματο γιατί στίς πόλεις τους η Ανεργία ξεπερνά τό 20-25%??
Ηδη στίς προηγούμενες Εκλογές τά μεγαλύτερα ποσοστά τού ΛΑΟΣ προέρχονταν απο τέτοιες περιοχές πού η ανεργία χτυπάει ´κόκκινο´.
Προφανέστατα οι τελευταίοι πού φταίνε είναι όσοι ήρθαν στην Ελλάδα,είτε χρησιμοποιώντας την ως μεταβατική Χώρα είτε γιά να βρούν την τύχη τους.
Το δυστύχημα είναι πώς σέ συνθηκες Οξυνσης τών Αντιθέσεων σέ μιά Κοινωνία διαλυμένη και Ατομικιστική θά στραφούν καταπιεσμένες μερίδες τού πληθυσμού εναντίον άλλων καταπιεσμένων μερίδων.
Εδώ μιά απεργία γίνεται και βγαίνουν εργαζόμενοι πού παίρνουν ελάχιστα χρήματα και επιτίθενται σε αυτούς πού απεργούν επειδή ζητάνε καλύτερες συνθήκες ζωής.

Υ.Γ.
Καί κάτι ακόμα:Στήν Γαλλία το φαινόμενο Λεπέν το ενίσχυσαν οι Μετανάστες Πρώτης Γενιάς πού είχαν πλέον ήδη ενσωματωθεί στην Γαλλική Κοινωνία.
Αυτοί ήσαν και οι μεγαλύτεροι εχθροί τών καινούριων γενεών Μεταναστών.
Ο Ανθρωπος,δυστυχώς,ξεχνάει εύκολα....................................

Last edited:
.
Aρα, ποια ειναι η ανθρωπιστικη αντιπροταση στο "δεν ειναι λυση το να βαλεις το μεταναστη να γυρισει πισω στην πατριδα του, σε συνθηκες εξαθλιωσης" ?

Να θυμισω (παλι) κι αυτο:

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
IMMIGRATION UNION OF GREECE
UNION DES IMMIGRANT EN GRECE
+30 213 0327467 PRESS: Αννα Σαμπατακάκη +30 694 550 42 54 [email protected]
180 ACHARNON 112 51 ATHENS , GREECE Tel: +30 213-0327467 FAX: + 30 210-60 15 500
E-mail: [email protected] http : http://www.migrationpolicy.gr

Αθήνα : 8/4/2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μεταναστευτική πολιτική: μια αδήριτη αναγκαιότητα.

Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος την σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στην Βουλή και ειδικά τα όσα ανέφερε για το φλέγον θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ΔΕΝ θεωρούμε πως μια χώρα σαν την Ελλάδα έχει απεριόριστες δυνατότητες να υποδεχθεί μετανάστες, γι’ αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ να τεθούν ΟΡΟΙ και ΟΡΙΑ, δηλαδή να υπάρξει μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική:
Πόσους μετανάστες μπορεί να δεχθεί η χώρα; Σε ποιους τομείς μπορεί να τους απασχολήσει; Τι υποδομές διαθέτει για την υποδοχή τους; Με ποιο τρόπο μπορεί να αφομοιώσει και να εντάξει τους ξένους που θα υποδεχθεί, στο πρότυπο ενός ελληνικού τρόπου ζωής και της ελληνικής κουλτούρας που από τα αρχαία χρόνια δέχεται και μετασχηματίζει θετικά τις κάθε είδους επιρροές; Τι θα κάνει η ελληνική πολιτεία με τους λαθρομετανάστες; Πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα της «πολιτικής προώθησης» από την γειτονική Τουρκία μεταναστών, με ακταιωρούς της, στα ελληνικά νησιά; Μπορούμε να έχουμε «στρατόπεδα» με εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες σε νησιά όπως το Αγαθονήσι; Ποια είναι η ευθύνη μας για τις ζωές τους αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών; Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος ζητά μια ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική και επιθυμεί να συμβάλλει σ’ ένα γόνιμο διάλογο για την διαμόρφωσή της.

Για την Ένωση Μεταναστών Ελλάδος Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

http://www.migrationpolicy.gr/deltiatypou.htm

Mα σιγουρα δημιουργουνται ζητηματα για τις τοπικες κοινωνιες (αν και ισως καποιοι στο επιχειρημα σου να αντιτειναν οτι οι μεταναστες συνηθως κανουν τις δουλειες τις οποιες ο Ελληνας ειναι πολυ ...περηφανος για να κανει), μπορει ομως ενα παγκοσμιο προβλημα κατα τη γνωμη μου, που προκυπτει απο την ανισομερη κατανομη του παγκοσμιου πλουτου που γεννα φτωχα κρατη-και αρα μεταναστες-να λυθει κατ' αυτο τον τροπο? Δεν ειναι σ ενα βαθμο υποκριτικο, να τους στελνουμε πισω στις χωρες τους -οι οποιες δε μπορουν να τους ζησουν- ενω στην ουσια το καπιταλιστικο μοντελο αναπτυξης ειναι αυτο που τους αναγκαζει να μεταναστευσουν?

Μπορει να κανω και λαθος, απλα εχω την εντυπωση πως στη συγκεκριμενη περιπτωση την πληρωνει ο τελευταιος τροχος της αμαξης..