Τα είδη της Metal

Η συναυλια ηταν το 1999. Τελικα στον αγιο κοσμα ηταν, καλα θυμηκα..
Τοτε που οι manowar μεσα σε 1 ωρα ειχαν καταφερει να παιξουν μολις 4 τραγουδια, γιατι την υπολοιπη ωρα παπαρολογουσαν με το κοινο..
Ηταν μια συναυλια που ολοι στο τελος παραδεχοντουσαν οτι οι mercyful fate θα πρεπε να ειναι headliners και οχι η "καταντια" των manowar..

http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-0/1070095_626832030669677_480505341_n.jpg

Ωραίες εποχές τότε, με ωραία καλοκαιρινά φεστιβάλ, με το κέντρο γεμάτο απο δισκάδικα...Συμφωνώ πάντως ότι ο King Diamond ακόμα κ τώρα βγάζει αξιοπρεπέστατους δίσκους.

Ωραια δεν λες τπτ..........
Οσο πιο παλια, τοσο πιο καλα.. ειδικα στην μεταλ.

Το ιδιο θα λενε και τα σημερινα πιτσιρικια σε 20 χρονια από σημερα κοκ

Η κάθε εποχη έχει τους ήρωες της.

Btw, αν κι εγω είμαι της ''παλιας'' σχολης, επειδή συνεχίζω να ασχολούμαι, βλέπω ότι υπάρχει πολύ καλή metal μουσική εκει έξω.

Η άνθιση (και της Ελληνικής σκηνής btw) είναι μεγάλη.

Σωστος εισαι, με οτι εχει μεγαλωσει ο καθενας.. Αλλα την ανθιση που ειχε η μεταλ σκηνη εκεινα τα χρονια σε σχεση με τα τωρινα, ε δεν την λες ιδια με τπτ..
Μπαντουλες βγαινουν, και εγω ακουω διαφορα, αλλα ενταξει δεν γινετε και χαμος..

Και μιας και ειπες για ελληνικες μπαντες και μιλουσαμε και για king diamond πριν, να δωσω μια που μου αρεσει πολυ.. Dirty Grany Tales. Μεταλ βεβαια δεν ξερω αν τους λες, αλλα ειναι πολυ δυνατοι..

υγ. Ωραιο θα ηταν ενα τοπικ με προτασεις νεων συγκροτηματων.. Ειδικα για τους παλιους που εχουν σταματησει να ασχολουνται, νομιζω οτι ειναι πολυ καλο.

Last edited:
Η μόνη διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι η μουσικη βιομηχανία έχει καταρρεύσει (βλ. internet κλπ) και δεν μπορεί να δημιουργήσει ''μεγαθήρια''.

Ασε που (και λόγω μέσων και λόγω τρόπου ζωής και προβαλλόμενων προτύπων) ο κόσμος πλέον δεν ακουει ''μουσική'' ή ''καλλιτέχνες'' αλλά ''ραδιοφωνικούς σταθμούς'', ''απ 'όλα (εκτός από metal ή μπουζούκια)'' - και αυτά ''στο πόδι''.

Ε, πως να ''γίνει χαμός'' μετά;

Αλλα από άποψη μουσικής, βγαίνει εξίσου καλή (απλώς φυσικά πρέπει να παρακολουθείς).

Re. Gr: Οι DGT είναι πολύ καλοί όντως.

Αν θες και ένα παράδειγμα για τα παραπάνω: Ελληνική μπάντα http://www.valor.gr/

''Απλο'', κλασικό metal που δεν εχει να ζηλέψει πολλά από τους ''ηρωες'' του παρελθόντος.

Και δεν είναι οι μόνοι...

Οπως και να χει, δωστε κανα group, οχι απαραιτητα ελληνες, και οχι απαραιτητα της τελευταιας 3ετιας-5ετιας... Και αυτα του 2000 εγω καινουργια τα θεωρω, φανταζομαι και εσυ :flipout:

Δεν τους ξερω τους valor, θα τους ψαξω.. Ωραιος, thanx ;)

Για τα υπολοιπα, οκ, μπορει να εχεις δικιο, για να το λες κατι θα ξερεις.. Οτι βγαινουν groupares δλδ.. Εγω το ψαχνω μονος μου, ουτε περιοδικα παιρνω ουτε τπτ, οποτε...

Last edited:
Ωραιοι οι Valor,υπαρχουν επισης και oι Battleroar κ οι Wrathblade. Υπαρχουν πολλα γκρουπ που μπορεις να ψαχτεις. Εγω για παραδειγμα αυτη την περιοδο λιωνω τα παρακλαδια του post metal(Agalloch,Alcest,Primordial...), αλλα δν λεω κ οχι σε ωραιο επικο η' ντουμ(Atlantean kodex, Procession, Pallbearer...)

Συμφωνω και για τα 3 post που ειπες και υπερσυμφωνω για τους αγαπημενους μου Agalloch.
Doom δεν πολυ ακουω.. δοκιμασε ομως τους Mar De Grises αν δεν τους ξερεις. Χιλιανοι, καλοι.

Τους Draconian? δεν ξερω αν τους θεωρουμε παλιους, αλλα προσθετω και αυτους μιας και μου ηρθαν στο μυαλο.

Απάντηση: Re: Τα είδη της Metal

Σωστος εισαι, με οτι εχει μεγαλωσει ο καθενας.. Αλλα την ανθιση που ειχε η μεταλ σκηνη εκεινα τα χρονια σε σχεση με τα τωρινα, ε δεν την λες ιδια με τπτ..
Μπαντουλες βγαινουν, και εγω ακουω διαφορα, αλλα ενταξει δεν γινετε και χαμος..

Και μιας και ειπες για ελληνικες μπαντες και μιλουσαμε και για king diamond πριν, να δωσω μια που μου αρεσει πολυ.. Dirty Grany Tales. Μεταλ βεβαια δεν ξερω αν τους λες, αλλα ειναι πολυ δυνατοι..

υγ. Ωραιο θα ηταν ενα τοπικ με προτασεις νεων συγκροτηματων.. Ειδικα για τους παλιους που εχουν σταματησει να ασχολουνται, νομιζω οτι ειναι πολυ καλο.

+100000

Aν μαλιστα δεις παρασταση τους, τους ερωτευεσαι για παντα.
Μοναδικη εμπειρια!

Δεν το είχα προσέξει αυτό το Thread και θέλω να σχολιάσω τα πάντα, οπότε λίγο-λίγο.

Να προσθέσω εδώ ένα εξαιρετικό Ελληνικό power συγκρότημα τους Fortress Under Siege. Το εννοώ εξαιρετικό και αναρωτιέμαι γιατί για να περάσουν από το πρώτο τους e.p. στον πρώτο τους δίσκο πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια! Άκουσα ότι κλείνουν συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική αυτόν τον καιρό, το ψάχνω το θέμα και για να δούμε...

Εκανα μια μικρη γυρα απο παλια τοπικς που εχουν θεμα το μεταλ για να δω τι υπαρχει στο φορουμ..
Δεν ηθελα να ποσταρω σε καποιο γιατι ολα ειναι πολυ παλια τοπικς... Βεβαια δεν μπορουσα να μην μπω στον πειρασμο να σχολιασω λιγο το παραπανω ποστ εστω και αν εχει περασει 1,5 χρονος.. Σορρυ..

Colombos πρωτα απο ολα και μονο που ανεφερες τον Βασιλια μεσα στην κουβεντα, για μενα εισαι ωραιος. Προσωπικα μεγαλωσα με το abigail, το them και το conspirancy παραμασχαλα..

Αλλα εχεις τεραστιο λαθος οτι ο Diamond εβγαλε πατατες τα τελευταια χρονια. Απορω που δεν απαντησε κανενας 1,5 χρονο τωρα...
Για μενα ο Diamond ειναι απο τους λιγους μεταλαδες που καταφερε μεχρι και τα τελευταια του cd να ειναι κορυφες... Ποιος ακουει Diamond και δεν του αρεσε το Puppet Master και το Give me your soul?? Δεν νομιζω να υπαρχει τετοιος ανθρωπος πραγματικα. Εγω πλεον ακουω περισσοτερο τα τελευταια του παρα τα (υπερλιωμενα) παλια.

Σιγουρα δεν γινετε να ξαναγραφτει το them, ομως η συνεχεια των cd του Diamond, ποτε δεν απογοητευσε κανεναν οπαδο του... Οσο και αν καποιοι πιστευαν οτι ο Bασιλιας λογω γηρατειων δεν θα μπορουσε να σταθει στον χρονο οπως καποιοι αλλοι δεινοσαυροι του ειδους, γιατι τα φωνητικα του ειναι δυσκολα, εχουν διαψευσθει ολοι τους με τα χρονια.. Κακο cd αυτος ο ανθρωπος εν τελη δεν εβγαλε ποτε. Ακομα και σημερα, αν τυχει και δειτε καποιο live του (ακομα κανει) θα με θυμηθητε. Ο Βασιλιας μπορει και τσιριζει ακομα, γιαυτο αλλωστε ειναι και Βασιλιας...

Ο μοναδικος που καποτε για να μην ακυρωθει μια συναυλια των mercyful fate λογω προβληματος που του εκατσε ξαφνικα στην φωνη του, βγηκε στο ροδον αβαφτος, δεν τραγουδησε, αλλα εγινε ολη η συναυλια κανονικα απο το υπολοιπο group και με τον κοσμο να τραγουδαει για αυτον.. Και επειδη δεν ηθελε να στεναχωρισει το κοινο του που δεν τον ακουσε να τραγουδαει, εδωσε ραντεβου και εκπτωση στο ticket για το καλοκαιρινο rockwave που θα κανονιζε να ερθει, οπως και εγινε φυσικα.. ηρθε και τα ισοπεδωσε ολα στην μαλακασα.. Οσοι ειχαν παει, θα το θυμουνται ακομα σιγουρα.

Το πληγμα με τον Diamond ειναι οτι πανε 7 χρονια απο το τελευταιο του cd και ακομα δεν εχει βγαλει κατι. Βεβαια συναυλιες ακομα κανει και μπορειτε να βρειτε μεχρι και στο youtube.. Τετοιοι μουσικοι, δεν καταλαβαινουν απο ηλικια. Τα παραδειγματα απειρα..

υγ. Για του λογου το αληθες, τσεκαρε βαθμολογιες που του εχει δωσει ο κοσμος στο αξιοπιστο metastorm... http://www.metalstorm.net/bands/discography.php?band_id=140&bandname=King+Diamond

Χαμηλoτερη βαθμολογια σε κανονικο cd ειναι το 7.8 στο abigail 2... To 7.8 καποιοι δεν το εχουν ουτε στο καλο τους cd.. Ο King το εχει στο χειροτερο του.

Aγαπητέ αμπαλέος, ο Βασιλιάς είναι ο αγαπημένος μου μουσικός, έχουμε κάνει αφιέρωμα, ήμουν στο Ρόδον, ζει και βασιλεύει, είναι σε περιοδεία Βόρεια Αμερική και από το 2015 είναι πίσω Ευρώπη.

Πάρε ένα μικρό δείγμα από πρόβα στο Dallas

Shapes of Black

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραιος!
Μαλλον πρεπει να μιλησουμε.. :drummer:

Καποτε (παλια...) ειχα μεχρι και το τηλ του..... ;)

Οκ Skakinen, thanx.

Επι της ευκαιριας να πω και ενα μπραβο στον pontio για τα τοπικς που ειχε ανοιξει το 2010 :2thumb22sup: Σημερα τα πηρα πρεφα..

Επισης να διορθωσω και κατι στο παραπανω ποστ μου.. Εκεινο το rockwave που αναφερομαι δεν ηταν στην μαλακασα αλλα νομιζω στον αγιο κοσμα.. Πανε και χρονια..

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Είχα σταματήσει λόγω μεγάλων αλλαγών στην ζωή μου (μετακόμιση εξωτερικό) αλλά τώρα θα το ξαναξεκινήσω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aγαπητέ αμπαλέος, ο Βασιλιάς είναι ο αγαπημένος μου μουσικός, έχουμε κάνει αφιέρωμα, ήμουν στο Ρόδον, ζει και βασιλεύει, είναι σε περιοδεία Βόρεια Αμερική και από το 2015 είναι πίσω Ευρώπη.

Αυτό που κανείς ποτέ δεν αναφέρει για τον King, είναι το πόσο τυχερός είναι να έχει μαζί του αυτόν τον απίστευτο μουσικό που λέγεται Andy LaRocque. Μπορεί ο "Βασιλιάς" να έχει και την επιτυχία με τους Mercyful Fate αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την επιρροή του Andy στα 3 ίσως καλύτερα άλμπουμ του King.
Abigail, Them, Conspiracy.
Προσωπικά ήμουν τυχερός και είδα τον King στο Ρόδον το 1990 στην περιοδεία του Conspiracy. Αν και ήταν κόκκαλο από την πρέζα, τουλάχιστον θυμόταν τα τραγούδια και σε συνδυασμό με την κιθάρα του Andy, μου έμεινε αξέχαστη η συναυλία.
Δεν θα έλεγα όχι στο να τον ξαναδώ, αλλά δεν είναι εύκολο πια μιας και δεν περιοδεύει παρά Ανατολική Ευρώπη και Αμερική.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραιοι οι Valor,υπαρχουν επισης και oι Battleroar κ οι Wrathblade. Υπαρχουν πολλα γκρουπ που μπορεις να ψαχτεις. Εγω για παραδειγμα αυτη την περιοδο λιωνω τα παρακλαδια του post metal(Agalloch,Alcest,Primordial...), αλλα δν λεω κ οχι σε ωραιο επικο η' ντουμ(Atlantean kodex, Procession, Pallbearer...)

Οι πολύ καλοί μου φίλοι Wrathblade έχουν βγάλει ένα EP και ένα album με απίστευτα rif και καλό κλασικό epic metal με αναφορές στην Ελληνική ιστορία και μυθολογία.
Για μένα ξεχωρίζει φυσικά το έπος Dolorous Shock

https://www.youtube.com/watch?v=H-FoudNqwgg

Τέτοιες μπάντες χρειάζονται την στήριξη μας. Και ειδικά από την στιγμή που στηρίζονται μεταξύ τους. Μόλις πριν λίγες μέρες είχα πάει στο Κύτταρο με τα παιδιά και είδαμε τους Battleroar. Πάρα πολύ καλή επίσης μπάντα, αλλά με την τύχη πια να έχουν και έναν αναγνωρισμένο τραγουδιστή ( Gerrit Mutz - Sacred Steel).
Με την πρώτη ευκαιρία θα ανοίξω και ένα νήμα για την Ελληνική metal σκηνή.

Όσο θυμάμαι την απογοήτευση μου όταν στο Ρόδον δεν μπόρεσε να τραγουδήσει...

αποκλείεται να μιλάς για το 1990:ernaehrung004:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν θυμάμαι χρονιά, δεν ήταν το '90 πάντως. Λέω για τότε που είχε φαρυγγίτιδα ή κάτι τέτοιο και έπαιξαν μόνο 2-3 κομμάτια χωρίς φωνή.

Αυτο ηταν το 98-99.
Πιο παλια συναυλια πρεπει να λενε τα παιδια (1990). Δεν ειχα παει ουτε εγω.