Τα ''ενισχυτικα'' σας φωτα παρακαλω!

Προκοπης

New member
27 September 2015
7
Γεια σας!λοιπον ,σκεφτομουν να αγορασω ηχεια και ενισχυτη για ενα χωρο 15μ2,για να ακουω αποκλειστικα μουσικη.Η κοπελα μου μου εκανε ''εκπληξη'' και μου δωρισε τα ηχεια chario lynx,τα οποια δεν γνωριζα αρχικα,μου φαινονται ομορφα και απο οτι διαβασα ειναι και ακριβουτσικα.Εχω λοιπον τα ηχεια αλλα βλεπω στα χαρακτηριστικα τους ,οτι ειναι αναισθητα και 4 ωμ.Προβλεπω οτι υπο ομαλες συνθηκες χρειαζεται δυνατος μεγαλος ολοκληρωμενος με το αντιστοιχο τιμημα.
Μην με πειτε skroutz,αλλα αφου η κοπελα μου δεν εκανε την κινηση να μου αγορασει και ενισχυτη,θελω να καταφυγω σε οικονομικη λυση μεχρι 500ευρω.Να τονισω οτι οι εντασεις δεν θα ειναι μεγαλες και τα ακουσματα ειναι pop,classic rock και...λαικα:smash::music-smiley-005:

Εχω κανει εναν καταλογο με ενισχυτες,αν θελετε να με βοηθησετε πραγματικα μπορειτε να παρετε θεση σε 2ερωτηματα,ωστε να γινει το απαραιτητο ''ξεσκαρταρισμα''.1)Ποιο 2 απο αυτους τους ενισχυτες μπορουν εστω υπο προυποθεσεις να οδηγησουν τα ηχεια?
2)Ποιος απο αυτους τους ενισχυτες ,αποκλειεται να οδηγησουν τα ηχεια?Ευχαριστω.

ο καταλογος ειναι
YAMAHA=S501,S701
MARANTZ=PM6005
NAD=326BEE
DENON=PMA 520,PMA 720
ADVANCE ACOUSTICS=I-X60
VINCENT=SV-129(Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ)
PIONEER=A-30

Ωραία κοπέλα έχεις φίλε :ernaehrung004: . Βασικά για να τα οδηγήσεις σωστά χρειάζεσαι και βατάκια και ρεύμα (κυρίως). Απ' αυτούς που αναφέρεις μάλλον σε nad θα πήγαινα. Καλύτερα όμως να κοιτάξεις και σε μεταχειρισμένους ενισχυτές έτσι ώστε να ανέβεις κατηγορία καθώς τα ηχεία αξίζουν κάτι καλύτερο σε ενισχυτή...

καλη ειναι,αλλα θα μπορουσε να αγορασει και εναν ενισχυτη παναθεμα την!Μια ψηφος για nad λοιπον.Υπαρχει καποιος απο αυτους που εγραψα που θα τον απεκλειες τελειως?

Πρότεινα τον nad καθώς έχει τη φήμη της στιβαρής τροφοδοσίας που παίζει ρόλο στον έλεγχο των χαμηλών. Και αυτό γιατί τα ηχεία της chario κατεβαίνουν χαμηλά σε Ω "ρουφώντας" τον ενισχυτή. Εγώ έχω τα δελφίνια το μεγαλύτερο μοντέλο και τα οδηγώ με έναν xindak με πολύ καλό αποτέλεσμα για τα γούστα μου. Ο συνδυασμός αυτός είναι δοκιμασμένος οπότε άμα έβρισκες κανα μεταχειρισμένο xindak θα ήταν καλή περίπτωση. Ίσως και κανένα yamaha s1000 επίσης. Αυτοί που έχεις στη λίστα είναι εισαγωγικοί ενισχυτές οπότε αφού πάρεις κάποιες γνώμες από δω και κάνεις και τις ακροάσεις σου, καλύτερα να ανεβάσεις λίγο το μπάντζετ (για καινούργιους) έτσι ώστε να μην μετανιώσεις για την αγορά που θα κάνεις

Έπεσες στην περίπτωση... Τα έχω με nad 326 στο υπνοδωμάτιο (~12τμ).
Τα οδηγούν μια χαρά και σε αρκετά ψηλές εντάσεις (όσο μπορεί να έχεις υψηλές εντάσεις σε 12τμ, αλλα δοκίμασα τον συνδυασμό και σε 25 τμ με ανάλογα αποτελέσματα).
Για τα είδη μουσικής που αναφέρεις ο συνδυασμός είναι μια χαρά, ο ήχος είναι προς το γλυκό και ευχάριστο, λιγότερο αναλυτικός - περισσότερο συγχωρητικός.
Υπάρχει ένα θέμα με τα μπάσα και θα πρέπει να απομακρύνεις όσο είναι δυνατόν το ηχείο απο τοίχο. Είναι μπαμπάτσικα ηχεία, μάλλον οριακά για μικρούς χώρους και αυτό ενισχύεται με τον 326.
Αν βέβαια είσαι μπασάκιας βρήκες τη χαρά σου :-)

Αν θυμάμαι καλά υπάρχει και κάποιος 326 αλλά και 356 μεταχειρισμένος στις αγγελίες. Αν είναι σε εγγύηση θα εξοικονομίσεις αρκετά χρήματα.

Για ότι άλλο κοιτάξεις, να προσέξεις στα specs την αναλογία watt σε 8 και 4 Ohm. Τα lynx πέφτουν αρκετά χαμηλά και απαιτούν άνω του μετρίου τροφοδοτικό ενισχυτή.
Γενικά αν έχεις απαιτήσεις, θα δυσκολευτείς να τα ταιριάξεις με ενισχυτή της κατώτερης κατηγορίας τιμής όπως ο Νad. Μάλλον μονόδρομος οι nad.

Re: Απάντηση: Τα ''ενισχυτικα'' σας φωτα παρακαλω!

Δευτερη ψηφος για nad,πες μου οτι ακους και λαικα να δεσει το γλυκο...!Με τον 326 ενιωσες να ζοριζεται η εβγαζε ανετα τη δουλεια?.Για τον 356 ο casper ειχε μια αγγελια αλλα την απεσυρε προχθες.Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω πως μπορω να καταλαβω αν ενας ενισχυτης,''δινει ρευματα''?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα ''ενισχυτικα'' σας φωτα παρακαλω!

Δευτερη ψηφος για nad,πες μου οτι ακους και λαικα να δεσει το γλυκο...!Με τον 326 ενιωσες να ζοριζεται η εβγαζε ανετα τη δουλεια?.Για τον 356 ο casper ειχε μια αγγελια αλλα την απεσυρε προχθες.Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω πως μπορω να καταλαβω αν ενας ενισχυτης,''δινει ρευματα''?

Ακούω και λαικά και δημοτικά, αλλά ξένο ρεπερτότριο. Με το ελληνικό δεν το έχω.

Αν θες να πιάσεις 100 db θα ζοριστεί. Αλλά σε γήινες ακροάσεις μέχρι 85-90 db και 15τμ (άρα 2 μέτρα απόσταση θέσης ακρόασης?) μια χαρά...

Συνήθως στη πράξη φαίνεται το καλό τροφοδοτικό ενός ενισχυτή, αλλά ένα καλό στοιχείο είναι αυτό που σου έιπα πριν.
Η αναλογία watt στα 8 και 4 Ohm.

πχ 100W στα 8Οhm - 200 στα 4Οhm (διπλασιασμός - σχέση 1/2) είναι το ιδανικό.
Ας είναι πάνω απο το 1/1,6 και πιστεύω θα είσαι εντάξει. Εννοείτε ότι μιλάμε για ενισχυτή με πάνω απο 50-60W στα 8Ohm...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα ''ενισχυτικα'' σας φωτα παρακαλω!

ευχαριστω φιλε ,οπως και τον george για την αμεση ανταποκριση μου δωσατε με 2 μηνυματα να καταλαβω αρκετα,προς ποια κατευθυνση πρεπει να κινηθω.

Μόλις είδα ότι σου πρότειναν και xindak (προφανώς 2nd hand) είναι πολύ καλή και τίμια λύση επίσης.
Αν αποφασίσεις για μεταχειρισμένο, δοκιμασμένη και πολύ οικονομική λύση με τα lynx σε μικρό χώρο, είναι και oι audiolab.

Γιαυτο νομιζω οτι θελει ψαξιμο π.χ τους xindak δεν τους γνωριζω.Εχουμε και λεμε λοιπον μεχρι τωρα.xindak =προτεινομενος απο 2μελη,nad =προτεινομενος απο 2 μελη ,απο τον καταλογο που εφτιαξα...χμ

Καταρχας καλοριζικα τα ηχεια εξαιρετικο δωρο. Οντας και γω κατοχος του προ τελικου της nad με τα chario delphinus θα ελεγα οτι ακομα και σε μικρες κατηγοριες οπως του 326 συγκριτικα με τα λοιπα μικρα μοντελα ειναι μια ασφαλης επιλογη για να οδηγησουν τα lynx με τη χαμηλη αντισταση. Αν βρεις και τον 356 μεταχειρισμενο ακομα καλυτερα.
Ηχητικα σαν συνδυασμος ειναι καταλληλος για πολυωρες ακροασεις. Απο εκει και περα μεταχειρισμενος xindak πολύ καλη επιλογη ειδικα αν σου αρεσει η ζεστασια που θα σου δωσει η λαμπα στην προενισχυση στα υβριδικα μοντελα.
Απο τα υπολοιπα μοντελα μονο τον pioneer έχω ακουσει με chario premium 2000 tower και επαιζε πολυ αξιοπρεπως για τα κυβικα του.
Μιας και τα lynx είναι μικρα ηχεια και ευκολα στη μεταφορα, φτιαξε ενα cd με κομματια που ξερεις απεξω και αρχισε τις βολτες σε καταστηματα για να ακουσεις οσους ενισχυτες μπορεις.
Ενας συνδυασμος που για καποιον ειναι αιθεριος για καποιον αλλον μπορει να ειναι μετριος και το αντιστροφο. Με την προυποθεση παντα να οδηγειται το ηχειο. Οποτε καταληξε σε 4-5 μοντελα και απο εκει και περα η πραξη θα δειξει.

Κι εμένα, από τη λίστα σου, ο NAD μου φάνηκε μονόδρομος, χωρίς μάλιστα να θυμηθώ τον συνδυασμό του Νίκου (Dalanik). Αλλά ακόμα καλύτερα να πας σε μεταχειρισμένο με τις προϋποθέσεις που έγραψαν τα παιδιά για την τροφοδοσία.

Απάντηση: Re: Τα ''ενισχυτικα'' σας φωτα παρακαλω!

καλη ειναι,αλλα θα μπορουσε να αγορασει και εναν ενισχυτη παναθεμα την!Μια ψηφος για nad λοιπον.Υπαρχει καποιος απο αυτους που εγραψα που θα τον απεκλειες τελειως?

Άλλη μία από μένα,μακράν ο καλύτερος και με ρεύματα...μονόδρομος!!!

Να προσέχεις μη την χάσεις την κοπέλα σου γιατί δε νομίζω να βρίσκονται και πολλοί εδώ μέσα που να πήραμε τέτοιο δώρο από φίλες ή γυναίκες ,μόνο ένα καταγεγραμμένο διαζύγιο υπάρχει.....

Ειμαστε ακομα στα μελια με την κοπελα μου ,μετα μου λενε οτι πεφτει παντοφλα οποτε τωρα ειναι ο καιρος να χαρω και εγω λιγακι.Να πω την αληθεια αισθανομαι και λιγο ενοχικα ,διοτι οταν μου εκανε την εκπληξη,ειχα ενα χαμογελο μαλλον μετριο,επειδη δεν ηξερα για τα chario και ειπα απο μεσα μου ''καλα τωρα αυτα αξιζουν?''.Τωρα που διαβαζω και αναλυω καθε πληροφορια νομιζω οτι το δωρο της ηταν παραπανω απο τις προσδοκιες μου!

Χαιρομαι και ευχαριστω για τη βοηθεια,αλλα θα ηθελα να μοιραστω κατι που με εχει εντυπωσιασει.Σιγουρα οι nad αλλα και ο xindak φαινονται οι καταλληλοι..ΑΛΛΑ,δεν μπορω να καταλαβω κατι για τους nad.Τα ηχεια συμφωνα με την αντιπροσωπεια οδηγουνται ιδανικα με εναν ενισχυτη μεσης δυναμης ισχυος 60w και ενω ο nad απο τη λιστα μου ειναι ισως ο μονος που δεν εκπληρωνει αυτο το κριτηριο,ολοι μου τον εχετε προτεινει.Θελω να πω γιατι π.χ ο denon pma 720 τρατζιστορατος επισης με 84w στα 4ωμ( και μετα μισα λεφτα) δεν μπορει να κανει τη δουλεια?Διαχειριζεται μεχρι 200w καταναλωση συνολικα,δεν ξερω αν ειναι πολλα η λιγα αυτα βεβαια,η ο yamaha s-701? Οπως και να εχει την επομενη εβδομαδα θα βρω yamaha και nad να τους ακουσω ,για να εχω το κεφαλακι μου ησυχο..!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα ''ενισχυτικα'' σας φωτα παρακαλω!

Ειμαστε ακομα στα μελια με την κοπελα μου ,μετα μου λενε οτι πεφτει παντοφλα οποτε τωρα ειναι ο καιρος να χαρω και εγω λιγακι.Να πω την αληθεια αισθανομαι και λιγο ενοχικα ,διοτι οταν μου εκανε την εκπληξη,ειχα ενα χαμογελο μαλλον μετριο,επειδη δεν ηξερα για τα chario και ειπα απο μεσα μου ''καλα τωρα αυτα αξιζουν?''.Τωρα που διαβαζω και αναλυω καθε πληροφορια νομιζω οτι το δωρο της ηταν παραπανω απο τις προσδοκιες μου!

Χαιρομαι και ευχαριστω για τη βοηθεια,αλλα θα ηθελα να μοιραστω κατι που με εχει εντυπωσιασει.Σιγουρα οι nad αλλα και ο xindak φαινονται οι καταλληλοι..ΑΛΛΑ,δεν μπορω να καταλαβω κατι για τους nad.Τα ηχεια συμφωνα με την αντιπροσωπεια οδηγουνται ιδανικα με εναν ενισχυτη μεσης δυναμης ισχυος 60w και ενω ο nad απο τη λιστα μου ειναι ισως ο μονος που δεν εκπληρωνει αυτο το κριτηριο,ολοι μου τον εχετε προτεινει.Θελω να πω γιατι π.χ ο denon pma 720 τρατζιστορατος επισης με 84w στα 4ωμ( και μετα μισα λεφτα) δεν μπορει να κανει τη δουλεια?Διαχειριζεται μεχρι 200w καταναλωση συνολικα,δεν ξερω αν ειναι πολλα η λιγα αυτα βεβαια,η ο yamaha s-701? Οπως και να εχει την επομενη εβδομαδα θα βρω yamaha και nad να τους ακουσω ,για να εχω το κεφαλακι μου ησυχο..!

Με αυτοκινητιστική ορολογία,οι nad έχουν ροπή από χαμηλά,άρα τραβάνε
Είναι και ένα θέμα το πως γίνονται οι μετρήσεις των βατ από τις εταιρίες.δεν ακολουθούν τις ίδιες παράμετρους

Δεν νομίζω ότι υφίσταται κάτι τέτοιο στους ενισχυτές. Ή εντύπωση που μας δίνουν κάποιοι ενισχυτές ότι παίζουν δυνατά χωρίς να γυρίσουμε πολύ το ποτενσιόμετρο ( όταν συγκρίνουμε ανάλογης ισχύος ενισχυτές) έχει να κάνει και με το εκάστοτε ποτενσιόμετρο που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία

Απάντηση: Re: Τα ''ενισχυτικα'' σας φωτα παρακαλω!

Δεν νομίζω ότι υφίσταται κάτι τέτοιο στους ενισχυτές. Ή εντύπωση που μας δίνουν κάποιοι ενισχυτές ότι παίζουν δυνατά χωρίς να γυρίσουμε πολύ το ποτενσιόμετρο ( όταν συγκρίνουμε ανάλογης ισχύος ενισχυτές) έχει να κάνει και με το εκάστοτε ποτενσιόμετρο που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία

Πάρα πολλές χρησιμοποιούν ίδια