Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπάμπης ο τανάλιας !!!!

Πως λέμε Μπάμπης ο σουγιάς...καμία σχέση !!!! :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

The collector ...... :flipout::flipout:

αφού ρε συ και να τα πάρεις ΟΛΑ, πάλι μάστορα θα φωνάξεις να στα φτιάξει, τι αγχώνεσαι.... :flipout:

Κι αν χρειαστεί κανένας φίλος κανένα εργαλείο; Να μην έχω; Δεν λέει... :p

The collector ...... :flipout::flipout:

αφού ρε συ και να τα πάρεις ΟΛΑ, πάλι μάστορα θα φωνάξεις να στα φτιάξει, τι αγχώνεσαι.... :flipout:

Μπάμπης ο τανάλιας !!!!

Πως λέμε Μπάμπης ο σουγιάς...καμία σχέση !!!! :flipout::flipout::flipout:

Είστε τρολάκια... Δεν έχετε καμία θέση σ´αυτό το νήμα, να φύγετε να πάτε αλλού. -bye-

Μα κι' αυτό κινέζικο δεν είναι; Μου φαίνεται ακριβώς ίδιο μ' αυτό που στο dx έχει πολύ καλά σχόλια από χρήστες

Nαι φαινεται το ιδιο, οπως και εκατονταδες αλλες προιοντα μαιμου, αλλα ΔΕΝ γραφει POWERFIX που ειναι η μαρκα που εγγυαται για 3 χρονια το προιον.

Προτιμω λοιπον στην ιδια τιμη να παρω το εγγυημενο του Lidl, παρα του DX. Ετσι δεν ειναι?

Είστε τρολάκια... Δεν έχετε καμία θέση σ´αυτό το νήμα, να φύγετε να πάτε αλλού. -bye-

Παρολαυτα, αμα πας , παρε μου το παχυμετρακι του 10ευρου που το θελω για το αμαξακι. Το αλλο που ειχα πεθανε, και η wurth θελει κανα 100αρικο :argue:

Οταν μιλαμε για μετρησεις ακριβειας, δεν μπορουμε να μην υποκλιθουμε στο μικρομετρο, ετσι φιλε Κυριακο?

Εδω βλεπουμε οτι τα 2,70 χιλιοστα παχος των φυλλων μετρησης, αποδιδονται με απολυτη ακριβεια στο μικρομετρο.

D7K_1870.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οταν μιλαμε για μετρησεις ακριβειας, δεν μπορουμε να μην υποκλιθουμε στο μικρομετρο, ετσι φιλε Κυριακο?

Εδω βλεπουμε οτι τα 2,70 χιλιοστα παχος των φυλλων μετρησης, αποδιδονται με απολυτη ακριβεια στο μικρομετρο.

View attachment 88736

Εγω βλεπω 2.62 η κανω λαθος ?
Εαν εχεις σφιξει και παραπανω το μικρομετρο, θεωρω οτι ειναι 2.6

Φιλικα

Γραψτε λαθος.

Σωστα το ειπε ο φιλος, 2.7.

Το ειδα βιαστικα, σορυ !

Last edited:

To καλο με το μικρομετρο ειναι οτι και να θελεις δεν μπορεις να το σφιξεις παραπανω απ'οτι πρεπει.
Ο ρυθμιστης στην ουρα του εργαλειου,δεξια, εχει ενα ειδους συμπλεκτη και οταν φτασει στο οριο σφιξιματος γυρνα στο τρελλο.
Αν θες να το σφιξεις πολυ, για καποιο λογο, χρησιμοποιεις τον δευτερο ρυθμιστη, στα αριστερα του πρωτου.

Αν θελουμε να ειμαστε απολυτως ακριβεις, η μετρηση του μικρομετρου παραπανω διαβαζει 2,7012 χιλιοστα :-)

Last edited:

Ετσι ειναι. Τωρα με τα ηλεκτρονικα ξεχασαμε τους "βερνιερους" -bye-

Εγω παντως παραμενω πιστος στα αναλογικα παχυμετρα εκτος αν προκειται για κανενα ψηφιακο Mitutoyo!

Απο την αλλη, ως γκατζετακιας ακομα και στα εργαλεια, δεν μπορω να μην εχω και μια ψηφιακη εκδοση παχυμετρου :))

Μην ξεχασετε σημερα στο Lidl, εχει ενα πρακτικο εργαλειακι αφαιρεσης σιλικονης απο αρμους με 2.99. Καθως και ενα καθαριστικο για αφαιρεση υπολειμματων σιλικονης με 1.99.

D7K_1882.jpg

Αυτο το εργαλειο για την σιλικονη μου εσπασε τα νευρα και τελικα τσαμπα το πηρα. Γενικα πολυ σαβουρα στα λιντλ

Σαβουρα υπαρχει παντου, γιατι το Λιντλ να αποτελει εξαιρεση? Απλα προσεχουμε τι αγοραζουμε.

Το εργαλειο ομως για τη σιλικονη, αναρωτιεμαι τι προβλημα μπορει να εχει!

View attachment 88736

Ετσι φιλε Μιχαλη!!!!

Ψωνησα και εγω σημερα το παλμικο πολυεργαλειο 220V μερικα σπρευ, βερνικια και διαλυτικα οπως και τον δυδιμο τροχο για ενα φιλαρακι!!!

Οσο για τον φιλο που κατακρινει το λιντλ εγω θα πω πως για την ποιοτητα του ειναι σε εξαιρετικη τιμη το καθε τι και τις περισσοτερες των περιπτωσεων θα σε βγαλει απο την δυσκολη θεση.
Εκτος και εισαι επαγγελματιας οπου αναγκαστικα θα δωσεις 80+ ευρω στην WURTH η στην FACOM για να εχεις εφ ορου ζωης εγγυηση.

Μιχαλη αυριο το πρωι πεταω με τον παππου μου τον μαστροΜιχαλη για Χιο!!!!!
Παμε στο Πυργι να δουλεψουμε τα Husqvarna σε κλαδεματα ελιας!!!

Σαβουρα υπαρχει παντου, γιατι το Λιντλ να αποτελει εξαιρεση? Απλα προσεχουμε τι αγοραζουμε.

Το εργαλειο ομως για τη σιλικονη, αναρωτιεμαι τι προβλημα μπορει να εχει!

Δε κάνει ‛αρκετή’ δουλεία το πλαστικό εργαλείο αυτό.
Στην ουσία βγάζει όση δουλεία θα έβγαζες με ένα πλαστικό μαχαίρι και κουτάλι (αντε δύο από το καθένα – τα συνήθη από φαγάδικα)
Το δεύτερο κακό ότι είναι μαύρο, και αφήνει μαύρο ίχνος πίσω του.
Το μόνο θετικό ότι για καμία γωνία κάνει δουλεία … τα πρώτα λεπτά χρήσης…
Έχω λιώσει μερικά από αυτά και τελικά δε θα ξανά πάρω.

Ενώ δε θα ξαναχρησιμοποιήσω ποτέ και άσπρη σιλικόνη… με το χρόνο γίνεται χειρότερη από την διαφανή…

Η αληθεια ειναι οτι αφαιρω τη σιλικονη με ειδικο ηλεκτρικο/παλμικο εργαλειο χειρος.
Δεν εχω αποψη για αυτο το πλαστικο εργαλειο αλλα μου φανηκε απλο και βολικο για μικρες επιδιορθωσεις.

Το τεκμηριωμενο παραδειγμα ομως που δινεις απο την δικη σου εμπειρια σου ειναι πολυ χρησιμο και μπορουμε να βγαλουμε σωστα συμπερασματα.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι το μαυρο ιχνος που αναφερεις, διοτι συνηθως προερχεται οταν η σιλικονη που πας να καθαρισεις ειναι υγρη. Μπορει να συμβει και με μεταλικα εργαλεια, σπατουλες κλπ.

Τελος παντων, θα το δοκιμασω συντομα στην κουζινα, στο νεροχυτη που η ασπρη σιλικονη εχει φθαρει και θα πω εντυπωσεις. Αλλα ειναι προφανες οτι δεν θα πρεπει να περιμενω και πολλα πολλα.

Καλα που ειναι φτηνο:)

EDIT
Αλλα δεν θα αναρτησω φωτογραφιες ;-) :ernaehrung004:

Η αληθεια ειναι οτι αφαιρω τη σιλικονη με ειδικο ηλεκτρικο/παλμικο εργαλειο χειρος.
Δεν εχω αποψη για αυτο το πλαστικο εργαλειο αλλα μου φανηκε απλο και βολικο για μικρες επιδιορθωσεις.

Το τεκμηριωμενο παραδειγμα ομως που δινεις απο την δικη σου εμπειρια σου ειναι πολυ χρησιμο και μπορουμε να βγαλουμε σωστα συμπερασματα.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι το μαυρο ιχνος που αναφερεις, διοτι συνηθως προερχεται οταν η σιλικονη που πας να καθαρισεις ειναι υγρη. Μπορει να συμβει και με μεταλικα εργαλεια, σπατουλες κλπ.

Τελος παντων, θα το δοκιμασω συντομα στην κουζινα, στο νεροχυτη που η ασπρη σιλικονη εχει φθαρει και θα πω εντυπωσεις. Αλλα ειναι προφανες οτι δεν θα πρεπει να περιμενω και πολλα πολλα.

Καλα που ειναι φτηνο:)

EDIT
Αλλα δεν θα αναρτησω φωτογραφιες ;-) :ernaehrung004:

Το μαύρο ίχνος το αφήνει ειδικά όταν ζεσταίνεται. Όταν έφτανε να ζεσταίνετε αυτό … σκέψου τι ιδρώτα είχα προλάβει να ρίξω εγώ :D

Το παλμικό εργαλείο μπροστά τι έχει ? Πλαστικό ?

Γιατί οτιδήποτε μεταλλικό μπορεί να χαράξει την από κάτω επιφάνεια – σε συνήθεις πάγκους κουζίνας νιπτήρες πλακάκια κ.ο.κ.

Το παλμικο εργαλειο, τυπου σαν και αυτο που εχει το Lidl αυτες τις μερες, εχει μυτη SS και ειναι σαν σπατουλιτσα.
Οι παλμικες μικροδονησεις δεν καταστρεφουν, το χρησιμοποιησα στο μπανιο/μπανιερα και δεν εχει αφησει ιχνος σημαδιου.

Στην φωτο παρακατω βλεπεις το εξαρτημα καθως και τη μπανιερα που δεν εχει ιχνος σημαδιου μετα την αφαιρεση της παλιας σιλικονης με το εργαλειο.
Αντι σιλικονης, εχω βαλει ταινια αρμων μπανιου και εχω αφησει επιτηδες την ακρη 'ακαλλωπιστη' για να τσεκαρω την συμπεριφορα του υλικου, over time.

D7K_1897.jpg

D7K_1899.jpg