Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ειδα οτι τo Lidl εχει και ειδικες καλτσες εργασιας!
Και μαλιστα ισοθερμικες και με απορροφηση κραδασμων :-)

Καλοριζικα!
Η βαση αυτη κανει και για το δραπανοκατσαβιδο λιθιου που πηρες?

δεν ξέρω.
την πήρα για το black & decker ρεύματος που έχω που πιστεύω θα κάνει.
Αν κάνει και γι αυτό ακόμα πιό καλά.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τη δουλεια σου θα την κανεις με το einhell.

Oμως αν επιλεξεις το dremel 200, λιγο ακριβοτερο, θα εχεις συμβατοτητα με ενα σωρο χρησιμα προσαρτηματα της dremel που μετατρεπουν το εργαλειο σε κολωνατο, ρουτερ κλπ.
Συν το οτι η διαφορα ποιοτητας κατασκευης ειναι κατι παραπανω απο εμφανης..

να πω για το einhell.
το έχω πάνω από 10 χρόνια και το πήρα ένα χρόνο μετά το dremel που δεν μου έβγαλε χρόνο. Τα εξαρτήματα είναι απόλυτα συμβατά. Εχω πάρει και έξτρα dremel τρυπάνια κλπ και ταιριάζουν όλα.
Επίσης η βάση ανάρτησης που δίνει το einhell δεν είναι κολώνα, αλλά ένα τσιγκέλι που το κρεμάς ψηλά για να μην φεύγει ότι το δουλεύεις με την προέκτασης μύτης.

Με γειες !

Εγώ χτύπησα την βάση του δράπανου και τα μαρκαδοράκια για τους αρμούς + το σετ μικροεπισκευων στα πλακάκια..
Θέλω δράπανοκατσάβιδο αλλά δεν πήρα αυτό που ειχε σήμερα. Από οτι φαίνεται για καλό μου βγήκε μιας και την άλλη εβδομαδα θα έχει στις προσφορές το 18V λιθίου το οποίο το περιμένω πως και πώς !

α δεν το ήξερα αυτό.
Θα δώ τις διαφορές και αν είναι μπορεί να το επιστρέψω για να πάρω το 18άρι.

Εχει καποιος το φυλλαδιο...να επιβαιβεωσουμε το παρακατω...?
μιλησα με Lidl, και μου ειπαν οτι τα παραπανω εργαλεια θα βγουν στις 6του μηνος...και οχι στις 3-φεβ κατι που ΔΕΝ μπορω να δω στο app τους...
Οποτε μην παμε τζαμπα την Δευτερα...θα εχει μονο σωβρακα και φανελλες... :D

το φυλλάδιο λέει από 3/2

Είπαμε και το σωβρακάκι εργασίας είναι απαραίτητο για τους μερακλήδες

το φυλλάδιο λέει από 3/2

Είπαμε και το σωβρακάκι εργασίας είναι απαραίτητο για τους μερακλήδες

Δεν το συζητω...χρειαζεται... :D
Περιεργο...μου ειπαν οτι ΔΕΝ θα τα εχει...λεει στο εκτυπωμενο φυλλαδιο οτι ειναι απο 6 του μηνου...

AAAA ναι έχεις δίκιο 6/2 λέει. Νόμιζα ότι είναι κοινή η ημερομηνία για όλο το φυλλάδιο, αλλά έχει ξεχωριστά για κάθε κατηγορία... 6/2 λοιπόν

AAAA ναι έχεις δίκιο 6/2 λέει. Νόμιζα ότι είναι κοινή η ημερομηνία για όλο το φυλλάδιο, αλλά έχει ξεχωριστά για κάθε κατηγορία... 6/2 λοιπόν

Αρα Δευτερα...ΜΟΝΟ Σωβρακοφανελες...!!!
Κριμα...Πολυς χρονος μεχρι την Πεμπτη...ελεγα Δευτερα να ξεκινησει και καλα η εβδομαδα...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πέρασα και εγώ κλασσικά πια από το Lidl και πήρα το κολλητήρι, γιατί ήθελε μύτη το παλιό μου έτσι και αλλιώς και επίσης δεν ρυθμιζόταν η θερμοκρασία του, ενώ πήρα και τη γωνιά για το κατσαβίδι/δράπανο.

Έχω ερωτήσεις σε σχέση με τα ποτηροτρύπανα για τους πιο έμπειρους. Η ερώτηση έχει να κάνει με τις χρήσεις τους και πότε μπορεί κάποιο ποτηροτρύπανο κάποιου τύπου να υπερκαλύπτει κάποιο άλλο.
Για παράδειγμα το lidl δίνει τα παρακάτω δύο σετ:
http://www.lidl-service.com/cps/rde...ρύπανα Bi-Metal / Σετ ποτηροτρύπανα καρβιδίου
Τα πρώτα bimetal λέει ότι είναι για ένα πλήθος υλικών από ξύλο μέχρι αλουμίνιο. Τα δεύτερα καρβιδίου λέει πως είναι για σκληρότερα υλικά όπως πλακάκια και μπετόν. Επίσης αν δεν κάνω λάθος και οι δύο αυτοί τύποι είναι για χρήση χωρίς ενεργοποίηση του κρουστικού. Θα μπορέσω πχ χωρίς πρόβλημα με τα καρβιδίου να ανοίξω τρύπες σε ξύλο ή αλουμίνιο;
Επίσης υπάρχουν και άλλα ποτηροτρύπανα που απαιτούν κρουστική λειτουργία όπως το παρακάτω:
http://www.lidl-service.com/cps/rde...8392&rdeLocaleAttr=el&title=Σετ ποτηροτρύπανα
τα οποία τα δίνει ιδανικά για τοίχους για άνοιγμα πριζών κλπ.
Την ίδια δουλειά δεν θα μπορούσα να την κάνω αποδεκτά με τα ποτηροτρύπανα καρβιδίου τα πιο πάνω;

Του καρβιδιου μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και σε μπετο αλλα παλι χωρις κρουστικη λειτουργια.
Τα διμεταλλικα μονο σε ξυλο, πλαστικο, και "μαλακα" μεταλλα παντα χωρις κρουση.

Ποτε τα εχει τα διμεταλλικα????
Τα εχω αγορασει αλλα δε ξερω που τα εχω!!!!

Μπορεις να τα χρησιμοποιησεις αλλα χωρις κρουση, δυσκολο να τρυπησεις τουβλο -για να βαλεις πριζα, πχ.
Αυτα που εχει το lidl σημερα ειναι κρουστικα για τοιχο.

Τα πρωτα που εχει ο Γιωργος στο λινκ ειναι για ξυλο και μεταλλο. Οχι για τοιχους και μπετον.
Αυτα με επικαλυψη καρβιδιου ειναι καλυτερα οχι μονο για σκληροτερα μεταλλα/ξυλα, αλλα και γιατι μπορεις να ανεβασεις λιγο περισσοτερο τις στροφες χωρις να καει το τρυπανι, και να κανεις τη δουλεια γρηγοτερα.

Οι διαφορές στα συγκεκριμένα είναι μεγαλύτερες λόγω του δοντιού που έχει το καθένα και όχι του υλικού τους.

Τα καρβιδίου δεν έχουν δόντι, οποτε δεν θα κάνουν για ξύλο. Ίσως κάνουν για μπετό χωρίς το κρουστικό, αν θέλουμε όμορφη τρύπα. Ίσως κάνει και για ξύλο, αλλά δεν θα κόβει καλά και θα πάρει για πάντα.

Αυτά που είναι για μπετό επίσης δεν θα κάνουν για ξύλο ή πλακάκι ή αλουμίνιο. Είναι μόνο για υλικά που τρίβονται (πχ μπετό) και κάνουν τρύπα όχι ακριβείας, ειδικά αν ενεργοποιηθεί και το κρουστικό.
Αρκετά βάρβαρα θα μπορούσες να κόψεις και ξύλο χωρίς το κρουστικό, αλλά δεν θα είναι όμορφη η τρύπα. θα το ξεσκίσει το ξύλο και θα πάρει ώρα.

Σε κάθε περίπτωση το νού σου στην υπερθέρμανση. Θέλει το χρόνο του, και δεν το πιέζεις πολύ. Άσε το μαχαίρι να κάνει τη δουλειά μόνο του. Άλλωστε λειτουργεί σαν πριόνι πρακτικά.

Last edited:

Λογω του οτι δεν εβρισκα τα διμμεταλλικα μου εκοψα ενα ξυλο αναγκαστηκα με του καρβιδιου.
Το ξυλο κοπηκε μεν αλλα στο τελειωμα του καηκε οπως ηταν λογικο.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το πρωί που πέρασα είδα τα ποτηροτρύπανα (όλα αυτά που έβαλα πιο πάνω) στο lidl του Γέρακα και μπήκα σε σκέψεις. Από ότι καταλαβαίνω αν κάποιος έχει τα 2 πρώτα σετ είναι καλυμμένος για τις περισσότερες εργασίες που μπορεί να χρειαστεί να κάνει. Επειδή δεν τα χρειάζομαι άμεσα δεν θα πάρω τίποτα, θα περιμένω το επόμενο bazaar του Lidl μήπως έχουν εκεί τίποτα. Νομίζω ότι τα bazaar είναι ο ιδανικός τόπος για εξαρτήματα. Θυμάμαι είχα πάρει με 1 ευρώ τις μεταλλικές βούρτσες, τροχούς κοπής κλπ την τελευταία ημέρα του χριστουγεννιάτικου bazaar.

Λογω του οτι δεν εβρισκα τα διμμεταλλικα μου εκοψα ενα ξυλο αναγκαστηκα με του καρβιδιου.
Το ξυλο κοπηκε μεν αλλα στο τελειωμα του καηκε οπως ηταν λογικο.

Για το κάψιμο μπορεί να φταίει και η ταχύτητα ή η πίεση. Και τα άλλα αν τα πιέσεις βλέπεις το ξύλο να καπνίζει.

Θέλει το χρόνο του.

Χμμμμ.. αυτό που έχω τελικά είναι 2.5 ίππους, προφανώς μονοκύλινδρο, 50λτ, αλλά βλέπω ότι είναι 120λ/λεπτό

Μου κάνει εντύπωση όμως.... για 0.5 ίππους παραπάνω, να έχει υπερδιπλάσια παροχή (120 λτ vs 270 λτ) ???

Μη μπερδεύετε την παροχή με την αναρρόφηση: Η πρώτη είναι η ροή πεπιεσμένου αέρα που βγαίνει από το μηχάνημα και πρέπει να γράφει σε ποια πίεση παρέχεται ο αέρας, ενώ η δεύτερη είναι η ροή ατμοσφαιρικού αέρα που εισέρχεται στην αντλία. Για παράδειγμα το Einhell 400/100/10 (τριφασικό θηριάκι), γράφει:

Παροχή στα 0 bar 313 λίτρα/λεπτό, στα 4 bar 281 λίτρα/λεπτό,στα 7 bar 257 λίτρα/λεπτό
και Αναρρόφηση 400 λίτρa/λεπτό.

Οπότε πρέπει να συγκρίνουμε όμοια πράγματα (παροχή στην ίδια πίεση) μεταξύ μηχανημάτων.
Η παροχή έχει νομίζω περισσότερο να κάνει με την αντλία (απλή ή δικύλινδρη) παρά με την ισχύ του μοτέρ.

Στα διάλα.... έκανα το λάθος και πέρασα μπροστά από Lidl.... :flipout:

κακές παρέες....

Στα διάλα.... έκανα το λάθος και πέρασα μπροστά από Lidl.... :flipout:

Χαχαχα, κι εγώ πήγα, επί τούτου όμως.
Για να πάρω τη βάση για το δράπανο, αν και έχω ήδη άλλη μία της Wolfcraft. Και πήρα και ένα έξτρα σετάκι δισκάκια κοπής για το Dremel (έχοντας ήδη πάρει από την προηγούμενη εβδομάδα το πλήρες σετ με τα πάντα όλα), έναν κόφτη, τα δύο γωνιακά εξαρτήματα για το δράπανο και το σετ με τα κολαούζα κλπ για σπειρώματα (αν και δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ μέχρι τώρα, γι' αυτό και δεν είχα ήδη δηλαδή). Τραγικός... :violent-smiley-030: