Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λόγω επαγγέλματος τα εργαλεία υπάρχουν αλλά αραιά και που κάνω και μια ανανέωση. Τσίμπησα το κολλητήρι, για δεύτερο μια χαρά είναι. Εξαιρετικό θα έλεγα.

Βρήκα και ένα σετ ordex (cable tidy set) και πήρα 5 να υπάρχουν γιατί μου άρεσε το πόσο απλό (και φθηνό είναι)..

Μαζί με αυτά βρήκα και της προηγούμενης εβδομάδας το σετ mini tool kit της parkside και το άτιμο βούτηξε μέσα στο καλάθι μου χωρίς να το καταλάβω. :damnyou:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στην Κέρκυρα, πήγα στο ένα κατάστημα και ειχε τα δράπανα, τα κολητήρια, και τα ποτηροτρύπανα. Βάση δραπάνου που ήθελα πουθενα. Α, και πολλές βίδες είχε, και 3 (τρεις) λάμπες led.
Πήρα το κολητήρι και τα ποτηροτρύπανα. Την επόμενη φορά, θα πάω πρωί πρωί.
Χρειάζομαι δραπανοκατσάβιδο, κομπρεσέρ αέρος, και ένα κολονάτο δράπανο. Παραγγελίες δέχονται;

Νομίζω ότι το lidl πρέπει να γίνει χορηγός του thread.... :firstprize:

Αγόρασα και εγώ το κολλητηρι. Μόλις το έβαλα στη πρίζα άκουσα ένα στιγμιαίο τστστσ. Δεν δίνω σημασία αλλά όταν ακούμπησα το μεταλλικό μέρος ένιωσα ένα ελαφρύ τσίμπημα. Βάζω το δοκιμαστικό και ...20140127_181613.jpg
Σε άλλη υποδοχή στο ίδιο πολύμπριζο δεν μου το κάνει. Το ξαναβάζω στην ίδια υποδοχή ... πάλι τα ίδια. Το βάζω και το βγάζω στην ίδια υποδοχή δεν το παρουσιάζει. Τι μπορεί να φταίει; Να το πάω για αλλαγή; Η αλήθεια είναι οτι έχασα την εμπιστοσύνη μου αν και τα parkside σαν μάρκα τα εκτιμώ.

Αγόρασα και εγώ το κολλητηρι. Μόλις το έβαλα στη πρίζα άκουσα ένα στιγμιαίο τστστσ. Δεν δίνω σημασία αλλά όταν ακούμπησα το μεταλλικό μέρος ένιωσα ένα ελαφρύ τσίμπημα. Βάζω το δοκιμαστικό και ..
Σε άλλη υποδοχή στο ίδιο πολύμπριζο δεν μου το κάνει. Το ξαναβάζω στην ίδια υποδοχή ... πάλι τα ίδια. Το βάζω και το βγάζω στην ίδια υποδοχή δεν το παρουσιάζει. Τι μπορεί να φταίει; Να το πάω για αλλαγή; Η αλήθεια είναι οτι έχασα την εμπιστοσύνη μου αν και τα parkside σαν μάρκα τα εκτιμώ.

βάλε το δοκιμαστικό στο πιν της γείωσης του βύσματος του πολύμπριζου. αν ανάβει εκεί, φταίει το πολύμπριζο.

Πολύπριζο...

Δοκίμασα τη γείωση και είναι εντάξει. Άνοιξα και το πολύμπριζο (απλό είναι, χωρίς διακόπτες κτλ) και φαίνεται εντάξει. Εξάλλου το χρησιμοποιώ καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στην Κέρκυρα, πήγα στο ένα κατάστημα και ειχε τα δράπανα, τα κολητήρια, και τα ποτηροτρύπανα. Βάση δραπάνου που ήθελα πουθενα. Α, και πολλές βίδες είχε, και 3 (τρεις) λάμπες led.
Πήρα το κολητήρι και τα ποτηροτρύπανα. Την επόμενη φορά, θα πάω πρωί πρωί.
Χρειάζομαι δραπανοκατσάβιδο, κομπρεσέρ αέρος, και ένα κολονάτο δράπανο. Παραγγελίες δέχονται;

Να σου πάρουμε εμείς ενα βρε...

Ευχαριστώ μοντερέτορ.
Θα δούμε πως θα πάνε οι εργασίες που ετοιμάζω ( μια αυλοπορτα σιδερένια 3 μετρα, μια αυλόπορτα μικρή ξύλινη 1 μέτρο, μια πορτα αποθήκης ξύλινη, ενα παράθυρο για το γκαράζ μεγάλο ξύλινο).
Μου λείπουν βασικά ένα καλό κομπρεσέρ αέρος περίπου 2,5 hp (το παλιό δεν αξίζει να του ρίξω λεφτα) μια καλη κατσαβιδιέρα μπαταρίας, και ίσως ένας κολονάτος δράπανος. Τα υπόλοιπα τα έχω.
Παραπάνω απο 600 δεν πρεπει να πάνε, ειναι το κέρδος που θα τα κάνω εγώ.

Οτι οι κινητήρες Brushless έχουν καλύτερη απόδοση.
Αυτό ειναι κρίσιμο για επαγγελματίες. Σε εμένα που θα κάνω 30 βιδώματα δέν έχει τόση σημασία.
Να βλέπουμε και το κόστος λίγο.

Οτι οι κινητήρες Brushless έχουν καλύτερη απόδοση.
Αυτό ειναι κρίσιμο για επαγγελματίες. Σε εμένα που θα κάνω 30 βιδώματα δέν έχει τόση σημασία.
Να βλέπουμε και το κόστος λίγο.

To Brushless Milwaukee είναι 80Nm σε σχέση με το Makita που είναι 56Nm και το Dewalt που είναι 60 Nm.

Το Milwaukee χρησιμοποιεί μπαταρία 4Ah έναντι των άλλων που έχουν 3Ah
Η Μπαταρία του Milwaukee είναι τελευταίας γενιάς Lithium-ion ενώ των άλλων όχι

Οπότε η σύγκριση είναι άνιση.

Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό αφού το ισχυρότερο σε μπαταρία και ισχύ πάντα Υπερτερεί των άλλων.

(((Δοκίμασα τη γείωση και είναι εντάξει. Άνοιξα και το πολύμπριζο (απλό είναι, χωρίς διακόπτες κτλ) και φαίνεται εντάξει. Εξάλλου το χρησιμοποιώ καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα.  )))

φιλε μου μαλλον δεν φταιει η υποδοχη,δοκιμασε στην ιδια υποδοχη να γυρισεις το φις,θα δεις οτι δεν θα εχεις ρευμα στο μεταλλο.
τελος παντον ειναι ελατωμματικο το κομματι που εχεις,το πας πισω για αλλαγη.

Last edited:

με πρωϊνή επίσκεψη στο lidl, αγόρασα το κιτ επιδιόρθωσης πλακιδίων, επιστρέφοντας σπίτι το έκανα χρήση αμέσως σε ένα σημάδι που είχαμε στην είσοδο του σπιτιού, ομολογώ οτι κάνει δουλειά, τώρα ο καιρός θα δείξει πόσο θα αντέξει η επιδιόρθωση..........πάντως για τα λεφτά του, είναι μια ολοκληρωμένη λύση και το παίζεις και μάγκας στην σύζυγο. χαχαχαχαχα!!!

(((Δοκίμασα τη γείωση και είναι εντάξει. Άνοιξα και το πολύμπριζο (απλό είναι, χωρίς διακόπτες κτλ) και φαίνεται εντάξει. Εξάλλου το χρησιμοποιώ καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα. *)))

φιλε μου μαλλον δεν φταιει η υποδοχη,δοκιμασε στην ιδια υποδοχη να γυρισεις το φις,θα δεις οτι δεν θα εχεις ρευμα στο μεταλλο.
τελος παντον ειναι ελατωμματικο το κομματι που εχεις,το πας πισω για αλλαγη.

Όντως, όπως τα λες είναι. Το παρατήρησα κι εγώ. Αύριο το πάω για αλλαγή.

Μια μικρή παρένθεση για τα Brushless...ουσιαστικά τα Brushless μοτέρ είναι μοτέρ εναλλασομένου ρεύματος με ενσωματωμένο ανορθωτή (από DC σε AC) και όντως έχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Πλασάρονται εμπορικά σαν DC γιατί οι είσοδοι που έχουν σαν σύνολο είναι για DC ρεύμα.

Τσίμπησα και εγώ τον σταθμό κόλλησης. Ξέρει κανείς αν οι μύτες που χρησιμοποιεί μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα; (μου φαίνονται λίγο παράξενες σε σχέση με ένα άλλο κολλητήρι που έχω)

Πήγα και γω να πάρω τα μπίτς για ρουτάρισμα με ντρέμελ αλλά δεν υπήρχαν πλέον στην Αγία Παρασκευή...

Οπότε πήρα το μπουφανάκι εργασίας έτσι για το καλό, με τη δικαιολογία ότι η φόρμα μου είναι με τιράντες :p... Δεν είναι κακό, αν και λεπτούλι. Και το ήθελα μάλλον ένα νούμερο μικρότερο...