Ειπα να δοκιμασω να φτιαξω αυτο το ξυλινο κυλινδρικο bit με γυαλοχαρτο με αξονα που να ταιριαζει στα δραπανα. Να δω αν δουλευει η ιδεα επι της αρχης τουλαχιστον.
Ειχα προχειρο ενα σκουποξυλο απο το οποιο εκοψα ενα κομματι 3.5 εκατοστα (διαμ. 22μμ) και το τρυπησα στη μεση με το κολωνατο και με τρυπανι 9μμ.
Εκανα την διαγωνιο με πριονακι/σεγα χειρος και προσαρμοσα μια λαμαρινοβιδα 8μμ, ενα γκροβερακι και ενα παξιμαδι.
![]()
Μετα εκοψα ενα κομματακι γυαλοχαρτο και το περασα στην εγκοπη. Λιγο δυσκολο λογω του μικρου μεγεθους του ξυλινου κυλινδρου.
![]()
Ετοιμο το bit το οποιο εκατσε μια χαρα στη φωλια του δραπανου
![]()
Απο κει και περα το δοκιμασα στις φουλ στροφες του βιδωματος του δραπανου και σε λιγα δευτερολεπτα το γυαλοχαρτο εφυγε απο τη θεση του...
Πορισμα:
H ιδεα μπορει να πετυχει μονο αν το 'κουμπωμα' στην εγκοπη αγγιξει την τελειοτητα..
Αυτο μπορει να γινει χρησιμοποιωντας μεγαλυτερο κυλινδρο (δυνατοτητα βαθυτερης εγκοπης, αρα καλυτερου κρατηματος)
Ισως χρησιμοποιωντας και ταινεια διπλης οψης που πανω της θα κολλησει το γυαλοχαρτο.
Ισως χρησιμοποιωντας γυαλοχαρτο χριτσ χρατς που δεν χρειαζεται ουτε εγκοπες ουτε τιποτα. Κολλας γερα τη βαση velctro στον κυλινδρο και αλλαζεις το γυαλοχαρτο.
Είχα φαλτσόκουτο αρκετό καιρό... Σιχτιρίζεις άσχημα πολλές φορές... Είτε γιατί δεν χωράει το ξύλο, είτε γιατί μαγκώνει το πριόνι...
-Το τρυπημα στο ξυλο, οταν γινεται η κεντρικη τρυπα πρεπει να ειναι ακριβως στο κεντρο, αλλιως το bit θα δουλευει εκκεντρα και ειναι ενοχλητικο. (Βλεπε φωτο![]()
εκανα την καταθεση και εγω σημερις στο Lidl...
πολυεργαλειο...
ουτε το εχω ανοιξει...ειμαι στο γραφειο...
έκανα κι εγώ την καταθεσούλα μου σήμερα, πήρα το πολυεργαλείο με τα 39,99.
Πολύ χρήσιμο εργαλείο και φαίνεται ποιοτικό.
Νομίζω ότι κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από τα πιο επώνυμα αλλά...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.