Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Πηγα στις 07:15 ελπιζοντας να εχει καμια 50αρια ατομα και να πιω ενα καφεδακι περιμενοντας να ανοιξει.
Ομως ηταν καμια 300αρια ατομα και η ουρα ειχε φτασει στην ακρη του τετραγωνου.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μερικές φορές τρελαίνομαι με τα εργαλεία, κι εννοώ τις τιμές τους. Ο γενικός κανόνας λέει "ότι πληρώνεις παίρνεις" αλλά είναι πάντα έτσι ή στην προκειμένη περίπτωση οι εξαιρέσεις είναι πιο πολλές απ´τον κανόνα;

Κοιτάζω τιμές απ´το ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα, το Toolstore και βλέπω τον μικρό γωνιακό τροχό της Einhell στα 19 και, σχεδόν ίδια τιμή, στα 18 ένα απλό πλαστικό κουτάκι της Stanley. Είναι δυνατόν; Τι να συγκρίνουμε;
Τόσο καλό είναι αυτό το κουτί ή τόσο κακός είναι ο τροχός;

BT-AG-500.jpg
stanley_1-97-518.jpg

Οι συγκεκριμένες σειρές της Stanley είναι πολύ βολικές.

Έχω αρκετά για να αποθηκεύω τα ηλεκτρονικά μου εξαρτήματα. Από Leroy Merlin νομίζω ήταν αρκετά φτηνότερα. Όχι σειρά Fat Max όμως. Σίγουρα μεγαλύτερα. Και τα πλαστικά φαίνονται ίδια, αλλά έχουν άλλο αυτοκόλλητο. Θα ποστάρω καμιά φωτο το βράδυ. Και το praktiker τα είχε πιο ακριβά.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μεταξύ των δύο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η τιμή του τροχού. Σχεδόν τσάμπα...
Ή έχουμε χάσει το μέτρο... :vollkommenauf:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μερικές φορές τρελαίνομαι με τα εργαλεία, κι εννοώ τις τιμές τους. Ο γενικός κανόνας λέει "ότι πληρώνεις παίρνεις" αλλά είναι πάντα έτσι ή στην προκειμένη περίπτωση οι εξαιρέσεις είναι πιο πολλές απ´τον κανόνα;

Κοιτάζω τιμές απ´το ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα, το Toolstore και βλέπω τον μικρό γωνιακό τροχό της Einhell στα 19 και, σχεδόν ίδια τιμή, στα 18 ένα απλό πλαστικό κουτάκι της Stanley. Είναι δυνατόν; Τι να συγκρίνουμε;
Τόσο καλό είναι αυτό το κουτί ή τόσο κακός είναι ο τροχός;

BT-AG-500.jpg
stanley_1-97-518.jpg

Ευλογο το ερωτημα σου θείε, δεδομενου του οτι τις ταμπακιερες τις βλεπεις σαν "κουτακια" :p

Δεν το περιμενα ποτε αυτο απο εσενα...:bigcry:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

... :laugh:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    10.9 KB · Views: 226

Οι συγκεκριμένες σειρές της Stanley είναι πολύ βολικές.

Έχω αρκετά για να αποθηκεύω τα ηλεκτρονικά μου εξαρτήματα. Από Leroy Merlin νομίζω ήταν αρκετά φτηνότερα. Όχι σειρά Fat Max όμως. Σίγουρα μεγαλύτερα. Και τα πλαστικά φαίνονται ίδια, αλλά έχουν άλλο αυτοκόλλητο. Θα ποστάρω καμιά φωτο το βράδυ. Και το praktiker τα είχε πιο ακριβά.

Πολύ φθηνά 'κουτάκια' (3 - 5 - 7 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος) με σχετικά καλή ποιότητα έχω βρει στα jumbo. Τα έχουν για κλωστές κτλ. αλλά κάνουν μια χαρά για βιδούλες κτλ. κτλ.

E ναι αλλά δες πόσο ωραία κίτρινα είναι τα Stanley.. :)
Αρειανάρα και τα μυαλά στα μπλέντερ :p
Μετά από λίγο είχα πάρει και τη Fat Max πλάνη.

Χωρίς πλάκα, απλά με έχουν βολέψει επειδή έχουν διαφορετικά μεγέθη κουπάκια. Άλλο για αντιστάσεις, άλλο για πυκνωτές, άλλο για μεγάλους πυκνωτές κ.ο.κ. Νομίζω γύρω στα 10 ευρώ τα έπαιρνα.

Πολύ φθηνά 'κουτάκια' (3 - 5 - 7 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος) με σχετικά καλή ποιότητα έχω βρει στα jumbo. Τα έχουν για κλωστές κτλ. αλλά κάνουν μια χαρά για βιδούλες κτλ. κτλ.

Αρχιζουν απο 1-2 ευρω αυτα τα πλαστικα κουτακια. Το μεγαλυτερο, σε στυλ ταμπακιερας παντα, εκανε 4-5 ευρω νομιζω. Ειναι μετριας ποιοτητας αλλα πολυ ευχρηστα.
Εχω παρει καμμια δεκαρια διαφορετικα μεγεθη και βαζω τα παντα μεσα, απο dremel βits, διαφορα μικροεξαρτηματα, μπαταριες και οτιδηποτε αλλο χρειαζεται οργανωση.

Πήγε γνωστός μου στο bazaar και μου έφερε αυτό:
http://www.ebay.co.uk/itm/Powerfix-...g-Glass-BNIP-UK-SELLER-FREE-P-P-/180749959500
τιμή 3 ευρώ!

για τρία ευρώ και όχι 19 λίρες σίγουρα είναι ελκυστικό.
αν και νομίζω θα τουμπάρει αν βάλεις κολλητηρι στη σούστα....

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μεταξύ των δύο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η τιμή του τροχού. Σχεδόν τσάμπα...
Ή έχουμε χάσει το μέτρο... :vollkommenauf:

δεν έχουμε χάσει κανένα μέτρο.
Τα βρακιά μας χάνουμε που μας τα παίρνουν οι κινέζοι...

Eβλεπα την σεγα Parkside των 800w, ποσο καλοφτιαγμενη ειναι και τα χαρακτηριστικα της, με 30 ευρω, και τι δεν ειχε επανω συμπεριλαμβανομενου και του εξαρτηματος παραλληλης/ευθειας κοπης!
Για να αγορασεις παρομοιο πραμα πρεπει να σκασεις τουλαχιστον δυομιση φορες απανω, για να μην πω παραπανω.

Την αγορασα μιας και πηρα εναν ειδικο παγκο για σεγες στην οποια θα βαλω την Black&Decker, μονιμα.

E δώσε πορνό...

Βαση Newtechnik για σεγα

Μετα την παραλαβη της βασης Νeutechnik για σεγες ολοκληρωθηκε ο παγκος για σεγες και ρουτερ.

Μπορω να πω οτι αρχικα η συγκεκριμενη βαση δεν μου ειχε γεμισει το ματι, αλλα βλεπω οτι ειναι πολυ εξυπνα φτιαγμενη και απολυτως λειτουργικη αλλα και εργονομικη.
Η σεγα προσαρμοστηκε εξαιρετικα καλα και σφιγκτα με ενα απλο συστημα 4+1 σφιγκτηρων απο κατω, το οποιο μπορει να πιασει ολων των ειδων τις σεγες. Εχει προβλεψη και για αριστεροχειρες.

Βεβαια η συναρμολογηση της παιρνει καποια ωρα διοτι ερχεται με περιπου 60 εξαρτηματα (βιδακια,παξιμαδακια, ροδελες εξαρτηματα κλπ) και χρειαζεται απαραιτητως το manual..

Το μεγιστο υψος κοπης υλικου της σεγας, αφου προσαρμοστει η λαμα στον οδηγο, ειναι περιπου 30-35 χιλιοστα. Αυτο, με τις υπαρχουσες 10αρες λαμες.
Προσεκτικα βεβαια γιατι μπορει να βγει η λαμα απο τον οδηγο. Αυτο εξαρταται λιγο και απο το βημα καθε σεγας. Με την Β&D εκοψα ξυλο παχους/υψους 35 χιλιοστων.

Η εταιρεια παραγει και μεγαλυτερες λαμες που δεν υπαρχουν στο εμποριο, 13εκ. οι οποιες σου επιτρεπουν να αυξησεις λιγο το υψος κοπης στα 4 εκατοστα. Και λιγο παραπανω.

Αν βγαλεις τον οδηγο απο πανω, μπορεις να κοψεις παραπανω φυσικα, αλλα με το μαλακο..

12502351045_f481b46f7f_c.jpg

Η βαση σεγας παρεχει στην συσκευασια και εναν πολυ χρησιμο και πολυ ευχρηστο παραλληλο οδηγο για ευθειες κοπες.
Εξτρα (10ευρω) πωλειται ενα οδηγος για φαλτσοκοπες (αυτος ο μαυρος στα δεξια) που εχει γωνιομετρο για κοπες ακριβειας.

Η βαση κουμπωνει απροβληματιστα με τον σφιγκτηρα της στο παγκο η αλλη επιφανεια εργασιας. Η εταιρεια εχει αρκετα εξτρα πραγματακια που μπορειται να τα δειτε στο λινκ παραπανω.

για τρία ευρώ και όχι 19 λίρες σίγουρα είναι ελκυστικό.
αν και νομίζω θα τουμπάρει αν βάλεις κολλητηρι στη σούστα....

Το δοκίμασα και δεν κουνήθηκε από την θέση του, άλλωστε η βάση είναι συμπαγές μέταλλο...

Eβλεπα την σεγα Parkside των 800w, ποσο καλοφτιαγμενη ειναι και τα χαρακτηριστικα της, με 30 ευρω, και τι δεν ειχε επανω συμπεριλαμβανομενου και του εξαρτηματος παραλληλης/ευθειας κοπης!
Για να αγορασεις παρομοιο πραμα πρεπει να σκασεις τουλαχιστον δυομιση φορες απανω, για να μην πω παραπανω.
Συμφωνω και επαυξανω...
εχω ακριβως την ιδια και πραγματικα δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα απο τις ακριβες...αριστη τοσο σε ποιοτητα κατασκευης οσο και σε "αξεσουαρ" λεντ κοπης...λειζερ για συμμαδεμα...οδηγο...στιβαρη κατασκευη...ελαχιστες δονησεις...3 βηματα κοπης...και ολα αυτα για 30ευρω...Της λειπει μονο μια καλη πλαστικη θηκη μεταφορας...να λεμε την αληθεια...

Το ιδιο το χαρτινο κουτι της σεγας, αν το εχεις ακομα, ειναι μια χαρα αν του κανεις μια πατεντουλα, ισως με χρηση duct tape που ειναι και δημοφιλης τωρα τελευταια..:))