Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστω Sifi, φτηνιαρικο (γυφτικα τα λεμε εδω, γιατι τα πουλανε οι γυφτοι 60-80 ευρω) δεν θα επερνα. Οποιος εχει παρει τετοιο εχει βασανιστει. Βεβαια εχω ακουσει και την αποψη οτι "βγαζεις τη σεζον και μετα το πετας και του χρονου παιρνεις αλλο, για να μην χαλας το καλο!!!!!"
Το Redmax πιστευω δεν "παιζει" Ελλαδα, ειναι αμερικανικο "φασον".
Για τα Stihl τα μικρα εχω ακουσει τα καλυτερα λογια - ακομα και απο φορουμ επαγγελματιων κλαδευτων - , οσον αφορα τη χρηση τους, αλλα τα χειροτερα οσον αφορα το κοστος των ανταλλακτικων και το service απο ελληνες χρηστες.
Για τα oleo-mac δεν εχω αποψη, νομιζω οτι ειναι αδελφη εταιρια της efco, της οποιας εχω μικρο χορτοκοπτικο, του οποιου εχω πιει το αιμα.

Προς την διαχειρηση:
Μηπως θα ηταν καλυτερο να διμιουργηθει ξεχωριστο θεμα για τα εργαλεια κηπου (χορτοκοπτικα, αλυσοπριονα, φρεζες, κτλ) ωστε και να μην φουσκωνει το παρον, αλλα και να βρισκουμε ευκολα τα παλια ποστ. Π.χ. θυμαμαι οτι καπου μεσα στις τριακοσιες τοσες σελιδες, καπου αλλου υπαρχουν αναφορες σε αλυσοπριονα.

Last edited:

Eλπιζω τα Ηusqvarna πριονια να παιρνουν μπρος πιο ευκολα απο τα Ηusqvarna εντουρο :))

- φορουμ επαγγελματιων κλαδευτων -

Αχαχαχαχα, πλάκα κάνεις!! Υπάρχει τέτοιο πράμα;;;;

Eλπιζω τα Ηusqvarna πριονια να παιρνουν μπρος πιο ευκολα απο τα Ηusqvarna εντουρο :))
Μια χαρα παιρνουν μπρος ακομα και μετα απο πολυμηνη απραξια σε αντιθεση με το mtd που μου εβγαζε το λαδι. Στα συν της εταιρειας οτι βρισκεις ανταλλακτικα παντου και ευκολα γιατι υπαρχουν πολλοι αντιπροσωποι διασπαρτοι στην επαρχια. Το ιδιο πρεπει να ισχυει και για τα stihl / viking αν και δεν ειχα ποτε.

Husqvarna Stihl Άπαξ και πάρεις κάποιο απλά ξενοιασες για δεκαετίες δεδομένου πως το προσέχεις.
Και μη ξεγελιέστε τα μικρά βάζουν κάτω πολλά μεγαλύτερα κανονικής λαβής πριόνια.
Ειδικά με το 338 έχω κόψει απίστευτες διάμετρους! Με καλή αλυσίδα στις στροφές που πιάνουν τα μοτερακια αυτά δεν παίζονται.
Από φόρουμ δείτε το Arbtalk.Co.UK το οποίο μάλιστα εξ ειδικευεται σε επαγγέλματιες αναριχητες κλαδευτες!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ΜΗΝ παρεις φθηνιαρικο βενζινοκινητο χορτοκοπτικο φιλε.. Θα σου χαλασει ευκολα η γωνιακη αν το ζορισεις (πχ με κανα δισκο) κατω χαμηλα και ΑΝ βρεις ανταλακτικο δε θα συμφερει η επισκευη..

Φιλε ευχαριστω για την πληροφορια και μαλλον κατι τετοιο θα κανω που λες με βλεπω για husqvarna

Οσο για των φιλο cbfdim που λεει για τα πριονια που πουλουσαν η γυφτοι με 80 ειχε παρει ο μακαριτης θειος μου πεταμενα λεφτα πηγαν, στα μισα που εκοψε ενα πουρναρι το μηχανημα αφησε πνευμα.

Πηρα και γω μια μικρη γωνια μαραγκου με 3 λιριτσες απο το Amazon.uk μαζι με κατι αλλα πραματακια.

Την αγορασα κυριως για τον λογο οτι μπορεις να τραβηξεις ευκολα ευθειες παραλληλες γραμμες σε μεγαλο μηκους ξυλο.

51TLywm4R3L.jpg

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003BPX2S8/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Φαινεται αρκετα στιβαρη και εχει καλες κριτικες. Εχει ατσαλινο χαρακα και αλουμινενιο εξαρτημα.

Απο stihl που εχω αποψη και εμπειρια, και μετα απο 30 χρονια, θα βρισκεις τα παντα. Σιγουρα εχουν κοστος , οπως ολα τα οριτζιναλ επωνυμα ανταλακτικα αλλα αν προσεχεις στοιχειωδως το εργαλειο σου, δε θα προβληματιστεις ποτε.
Εμεις δηλαδη, φαντασου, το 79 πηρε ο πατερας μου το πρωτο γαιδουρο αλυςοπριονο, το 2000 ο αδερφος μου ενα 3hp, εγω προπερσυ το κλαδευτικο.. Καθε χρονο ενα μηνα φουλ δουλεια σχεδον καθε μερα τον εχουν σιγουρο. Ε τα ανταλακτικα που χρειαστηκαμε στο συνολο ειναι 3-4 λαμες με καμια 20αρια αλυσιδες (φυσιολογικες φθορες) , δυο τρεις ελαστικες βασεις που φαγωθηκαν (φθηνοπραματα) ενα καπακι που χει την "ευκολου" tool-less ρυθμηση για το τεντωμα της αλυσιδας (χαλασε επειτα απο κακο χειρησμο) , ενα πιςτονι και μια φλατζα στροφαλου για το πριονι του αδερφου μου(ο πατερας μου το δουλευε μια μερα ολοκληρη με σκετη σουπερ διχως λαδι) και ενα σετακι επισκευης καρμπυρατερ για το παλιο γαιδουρι του πατερα μου.

Εμενα προσωπικα τα αγαπημενα μου χορτοκοπτικα ειναι τα kawasaki συγκεκριμενα το TH48.. Τρομερα εργαλεια best value for money!.
Αν σκοπευεις να κοβεις μονο λεπτα χορτα με μισινεζα τοτε μπορεις να κοιτας και μικροτερα απο 50cc. Αν ομως χρειαστεις κανα δισκο για κανα βατο κτλ τοτε οποσδηποτε 50cc.. Mακροχρονια το μεγαλυτερο θα αντεξει πολυ περισσοτερο.

Δυο τρεις σκεψεις-συμβουλες για τα βενζινοκινητα εργαλεια...

Κατ αρχας, καλο ειναι να χουμε στο μυαλο μας οτι οσο μικροτερο κινητηρακι εχει ενα εργαλειο τοσο ποιο ευαισθητο ειναι. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να χρισημοποιουμε το καλυτερο δυνατον λαδι για την μιξη με το λαδι. Οχι λαδια για μηχανακια, γιατι αυτα ειναι συνηθως για υδροψυκτα μοτερακια. Υπαρχουν πολλα καλα λαδια εγω Πχ χρησημοποιω το Stihl HP Ultra. Το καλο λαδι βοηθαει παντου αλλα κυριως δεν αφηνει καταλοιπα και αυτο βοηθα στο να ξεκιναει το μηχανακι ευκολα μετα απο πολημηνη απραξια.

Επειδη λοιπον τα μικρα μοτερακια ειναι ποιο ευαισθητα στο θεμα καυσιμο-λαδι , οταν καποιος χρησημοποιει το βενζινοκινητο εργαλειο του πολυ αραια και που, ειναι προτημοτερο να μην αγοραζει μικρο μηχανακι. Εγω πχ σε καποιον που θελει ξυλοκοπτικο για πολυ περιστασιακη χρηση προτεινω παντα πανω απο 2.5hp.
Κατι πολυ σημαντικο ειναι η μιξη. Παντα προσοχη να μπαινει σωστη αναλογια, και παντα φτιαχνουμε οση βενζινη θα χρισημοποιησουμε μεσα σε μια δυο μερες. Ενω πχ θεωρητικα το καλο λαδι αντεχει πανω απο μηνα μεςα στη βενζινη, Ειναι καλο να μην το αφηνουμε πανω απο βδομαδα.

Σε καθε ανεφοδιασμο ΠΡΟΣΟΧΗ να μην πευτουν μεσα σκονες, πριονιδια και βρωμιες.

Αν λοιπον εχουμε ενα αξιολογο μηχανακι και τηρουμε αυτα τα απλα πραγματακια, τοτε κατα 99% θα μειωσουμε το ενδεχομενο να παθει κατι ο κινητηρακος η να μας ταλαιπωρει στην εκκινηση.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αυτο μηπως εχει καλη τιμη για καποιον που θελει πολυεργαλειο μπαταριας.

http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.030120

να και οι τιμες στο skroutz

https://www.skroutz.gr/s/3527472/Bosch-GOP-10-8-V-LI-Professional.html?keyphrase=BOSCH+PRO+MULTI-CUTTER+SOLO

παρεμπιπτόντως οτι θελει χρεωνει ο καθενας η μου φενεται?:7SFGSFG:

Last edited:

ναι, αλλά προσοχη γιατί είναι χωρίς μπαταρία και μάλλον χωρίς φορτιστή....
και στο eshop αλλά και στο επόμενο μαγαζί του skroutz (PC1 - αδελφό μαγαζί με το eshop).

Στους υπολοίπους δεν αναφαίρετε ότι είναι χωρίς μπαταρία. Και από ότι καταλαβαίνω οι άλλοι το δίνουν με δυο μπαταρίες (2χ3 ΑΗ ή 2χ1,5 ΑΗ)

Αν έχεις ήδη εργαλεία από την ίδια σειρά, είναι φτηνό. (92 ευρώ + διαφορά ΦΠΑ + μεταφορικά απο amazon uk)

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ο καθένας χρεώνει ανάλογα με την τιμή που το προμηθεύτηκε. Κάθε τέσσερεις μήνες η BOSCH βγάζει εργαλεία σε προσφορές έτσι όποιο κατάστημα εκμεταλλευτεί την/τις προσφορές μπορεί και να πουλάει φτηνότερα.

Επίσης πολλοί ανακοινώνουν τις προτεινόμενες τιμές που έχει η Bosch στο Site της που είναι εκτός πραγματικότητας σε σχέση με τα άλλα καταστήματα.

Επιπλέον πολλά καταστήματα που έχουν χαμηλές τιμές σε κάποια εργαλεία δεν τα έχουν και όταν πας να παραγγείλεις η τιμή αλλάζει προς τα πάνω και η δικαιολογία είναι ότι ήταν σε προσφορά και έληξε ή ότι δεν έχει ενημερωθεί το site με τις νέες τιμές κλπ.

Στο GOP 10.8 με μπαταρίες 1.3 ah έχουν αναφερθεί πολύ αρνητικές κριτικές ως προς τον χρόνο λειτουργίας και επιπλέον ότι οι μπαταρίες «χαλάνε» λόγο κραδασμών, ραγίζουν/σπάνε κάποιες κολλήσεις στην πλακέτα ελέγχου και δεν φορτίζουν μετά.

ναι, αλλά προσοχη γιατί είναι χωρίς μπαταρία και μάλλον χωρίς φορτιστή....
και στο eshop αλλά και στο επόμενο μαγαζί του skroutz (PC1 - αδελφό μαγαζί με το eshop).

Στους υπολοίπους δεν αναφαίρετε ότι είναι χωρίς μπαταρία. Και από ότι καταλαβαίνω οι άλλοι το δίνουν με δυο μπαταρίες (2χ3 ΑΗ ή 2χ1,5 ΑΗ)

Αν έχεις ήδη εργαλεία από την ίδια σειρά, είναι φτηνό. (92 ευρώ + διαφορά ΦΠΑ + μεταφορικά απο amazon uk)

Οι μπαταρίες στα 10,8v είναι 1.3ah, 1.5ah, 2ah και 4ah, δεν υπάρχουν στα 3ah.

Περι μπαταριων, και γενικα μιλωντας, εχω παρατηρησει οτι οι μπαταριες των Parkside εχουν αποδειχτει καλες, αξιοπιστες και ζουμερες, περαν καθε προσδοκιας που ειχα.

Δεν μπορω να πω το ιδιο για τις μπαταριες οσων bosch, dremel και λοιπων επωνυμων εργαλειων που εχω δουλεψει. Λαμπρη εξαιρεση η μαρκα Μακιτα.

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Από 4 Μαρτίου έχει to lidl ψαλίδι ηλεκτρικό για θάμνους 900w

Για όποιον ενδιαφέρεται...

Οντως ειναι το μακρυ μπορντουροψαλιδο στα 900 watt για εως 3,5 υψος.
Μηκος κοπης 41 εκ και παχος κοπης 2 εκ μαξ.
Στα 89,99.

Το e-shop εχει ενα μικρο παγκο εργασιας αρκετα φτηνο που φαινεται και καλοφτιαγμενος. 24 ευρω.
Τον πας ανετα οπου θες, κανεις την δουλεια σου και τον ξαναδιπλωνεις.
Τον αγορασα βασικα για χρηση κυριως στη βεραντα, οταν θελω να κοψω/τροχισω κατι (να γλυτωσω απο τα πριονιδια) για να μην κατεβαινω στο υπογειο.

TLS.150066.jpg

http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.150066

Τον προτιμησα απο τον αντιστοιχο black and decker επειδη η Ταctix παραγει εργαλεια καλης ποιοτητας και ειναι και φτηνοτηρη.
Σηκωνει (λεει..) 100 κιλα και ο B&D 160 κιλα. Οταν τον παραλαβω θα σχολιασω γενικοτερα.