Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Vaggo εγώ έχω ήδη τρία εργαλεία της Varo Power Plus από τον πατριώτη μου στην Χίο και είμαι πολύ ευχαριστημενος. Έχω δύο πνευματικά δραπανα και ένα αναδευτηρα κονιαματων. Και αυτό το μικρό που έβαλες είναι καλό και όλα τα λεφτά η βάση στήριξης.
Έχω το ίδιο της Einhell και βολεύει απίστευτα. Είναι σαν να κρατάς μαρκαδόρο και να κάνεις δουλειά όχι όλο το εργαλείο.

Ορεστηηηηηηηηη την πήραμε την σπαθοσεγα!!!!!!!

Βρηκα παρα πολυ χρησιμη και πρακτικη, για μικροεργασιες, αυτη τη μικρη μεγγενη.

Το σωμα της ειναι εξ'ολοκληρου φτιαγμενο απο αλουμινιο και μονο τα σπειρωματα ειναι σιδερενια. Τιποτα πλαστικο επανω της.
Ζυγιζει 160 γραμμαρια, πιανει σε επιφανεια παχους μαξιμουμ 2 εκατοστων και οι δαγκανες ανοιγουν στα 3.5 εκατοστα μαξ.

13970094712_33a92e593d_c.jpg

Απο fasttech, ~4.5ευρω.
http://www.fasttech.com/products/0/10003503/1258903-8006-bench-clamp-swivel-aluminum-vise

Πατριώτη είσαι του μινιον εσύ έ??
Πολύ παρέα κάνεις με τα Dremel μου φαίνεται....
Χεχεχεχεχε

Ορεστηηηηηηηηη την πήραμε την σπαθοσεγα!!!!!!!

Οοουυαααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!! :firstprize:

Και το'χα σίγουρο ότι θα είχε εξαντληθεεεειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι (πάει, χάλασε ο κόσμος, τα εργαλεία του λιντλ μένουν στο ράφι :ADFADF1: )

Ευχαριστώ πολύυυυυυ Κυρίακο!!! :smile: Μιλάμε στο τελέφωνοοο

Δεν κάνει τπτ φίλε!
Κιομως οκτώμιση το βράδυ είχε ακόμη καμιά εικοσαριά κομμάτια.
Δεν την προτίμησαν πολλοί αυτή την φορά.
Πήρα και δύο σετ λάμες για χλωρό ξύλο να κανω τις δοκιμές μου για το ΚΕΟ.

Οοουυαααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!! :firstprize:

Και το'χα σίγουρο ότι θα είχε εξαντληθεεεειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι (πάει, χάλασε ο κόσμος, τα εργαλεία του λιντλ μένουν στο ράφι :ADFADF1: )

Ευχαριστώ πολύυυυυυ Κυρίακο!!! :smile: Μιλάμε στο τελέφωνοοο

Δεν κάνει τπτ φίλε!
Κιομως οκτώμιση το βράδυ είχε ακόμη καμιά εικοσαριά κομμάτια.
Δεν την προτίμησαν πολλοί αυτή την φορά.
Πήρα και δύο σετ λάμες για χλωρό ξύλο να κανω τις δοκιμές μου για το ΚΕΟ.

εμενα μου φαινεται λογικο παλι...νομιζω ειναι αρκετα εξιδικευμενο εργαλειο...πχ νομιζω οτι αν δεν εχεις κηπο αρα κοψηματα σε δεντρα κτλ κτλ...δεν σου ειναι απαραιτητο...μιας και μια σεγα θα σου κανει και το χοντροκοψημο (5-6 εκ ξυλο ισως και παραπανω με μακρυτερη λαμα) αλλα και το "ακριβειας"...
μια δουλεια που θα μου χρειαζοταν ηταν οταν εκανα ανακαινιση στο σπιτι ενος φιλου...και βγαλαμε τις κασες απο 3 πορτες 30ετιας...Παλια τα κασωματα τα βαζανε 10-15ποντους μεσα στο πατωμα...και ριχναν τα μωσαικα...εκει να δεις πριονισμα...Αλλα περα απο εκει δεν θα μου ηταν καπου αλλου χρησιμο...

ελεγα να την παρω γιατι η τιμη ειναι καλη αλλα δεν μπορουσα να το δικαιολογησω...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ουτε εγω μπορούσα να την δικαιολογήσω σε άλλον εκτος απο μένα. Αλλα την πήρα.
Εγινε ενα μικρό χάος απο την υπο των οικονομικών. Ευτυχώς μου έκοψε και είχα σε ετοιμότητα μια σαιζόν Πουαρό και καλμάρησε. Σήμερα έκανα και 5 ώρες δουλεια γυρω γυρω απο το σπίτι και θα καθαρίσω.
Το πνευματικο κρουστικο να δω πως θα το περάσω..

Πατριώτη είσαι του μινιον εσύ έ??
Πολύ παρέα κάνεις με τα Dremel μου φαίνεται....
Χεχεχεχεχε

χαχαχα, ετσι ειναι, η του υψους του βαθους!! Εχω βεβαια και μεγγενη 30+ χ 30+ εκατοστα..

Εχω παραγγειλει και μια λιγο μεγαλυτερη απο την μινιον που πηρα παραπανω για να κουμπωνει σε παγκο μεχρι 3.5 εκατοστα γιατι η μινιον ανοιγει μονο μεχρι 2εκ.
Η αληθεια ειναι οτι δουλευω παρα πολυ με τις μεγγενες και θελω να εχω παντου, και ολα τα μεγεθη :)))

Παρεπιπτοντως αυτη η σπαστη του lidl που εβγαζε με την περιστρεφομενη βαση ειναι παρα πολυ καλη, ελαφρια και βολικη.

13977852322_8840fe5240_c.jpg

Και ότι είχα τον νου μου για μια μικρή μέγγενη... Αυτή της fasttech είναι ότι χρειαζόμουν. Μπράβο Μιχάλη !

Έχω αυτό...και την 18αρα κατσαβιδιερα πάλι της lidl...

Το κρουστικο το θέλω ως κρουστικο και τρυπάνι...
Και την κατσαβιδιερα για βιδωμα μόνο όταν ειναι ανάγκη να χρησιμοποιηθούν και τα δυο παράλληλα...

Υπάρχουν τρυπάνια απλά, ξύλου μετάλλου SDS για χρήση στο PABH 18 LI A1 ? (μάλλον) Όχι από όσο γνωρίζω.

Για να βάλεις απλά-κυλινδρικά/μη SDS τρυπάνια χρειάζεσαι τσοκ SDS όπως το παρακάτω.

Εάν δεν έχεις τσοκ SDS τι τρυπάνια χρησιμοποιείς για ξύλο ή/και μέταλλο ?

2608572227.jpg

2607000982_1_1.jpg

Τα τσοκ SDS κοστίζουν 18-20 ευρώ τα απλά/κλασικά και μέχρι και 60+ τα αυτόματα.

Το τσοκ SDS αυξάνει περεταίρω το μήκος του δραπάνου.

Και ότι είχα τον νου μου για μια μικρή μέγγενη... Αυτή της fasttech είναι ότι χρειαζόμουν. Μπράβο Μιχάλη !

Πολύ ωραία και πολύ φτηνή. Μάλλον όμως θα προτιμήσω αυτή την ομορφούλα και λίγο μεγαλύτερη της Stanley που έχω βάλει στο μάτι στα 19 .

1-83-069-STANLEY.jpg

• Η πατενταρισμένη μπάλα της άρθρωσης σας επιτρέπει να περιστρέφετε το έργο σας μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών και να το κλειδώσετε σε οποιαδήποτε γωνία.
• Πολλαπλές θέσεις για άνεση και την ευκολότερη πρόσβαση.
• Το 75mm άνοιγμα των σιαγόνων συγκρατεί ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων.
• Οι με αφαιρούμενα καουτσούκ σιαγόνες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών με την προστασία των ευαίσθητων επιφανειών
• Ο μεγάλος C-σφιγκτήρας που προσαρτάται σε επιφάνειες εργασίας με πάχος έως 60mm τη κάνει κατάλληλη για βαριές εφαρμογές.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ικανότητα σύσφιξης: 75 mm
Βάθος: 40 mm
Δύναμη σύσφιξης: 25 kg
Βάρος καθαρό: 1.6 Kg
Βάρος μικτό: 1.65 Kg

Δες και αυτην απο το banggood, εξ'ισου μικρη, λιγο πιο ακριβη, αλλα εχει μεγαλυτερο ανοιγμα για να πιανει σε παγκο παχους εως 3.5εκατοστα.
Η αλλη που ποσταρα απο fasttech εχει ανοιγμα για να πιανει σε παγκο/τραπεζι παχους μεχρι 2 εκατοστα και μπορει να μη σε βολευει.

http://www.banggood.com/Mini-Table-...l-Metal-Vise-DIY-Essential-Tool-p-907349.html

Αυτη που ποσταρε ο Mπαμπης παραπανω ειναι κανονικη μεγγενη με μοναδικα χαρακτηριστικα και οντως εχει αριστη τιμη. Οι παραπανω που λεω ειναι μινιατουρες για αντιστοιχες εργασιες.

εμενα μου φαινεται λογικο παλι...νομιζω ειναι αρκετα εξιδικευμενο εργαλειο...πχ νομιζω οτι αν δεν εχεις κηπο αρα κοψηματα σε δεντρα κτλ κτλ...δεν σου ειναι απαραιτητο...μιας και μια σεγα θα σου κανει και το χοντροκοψημο (5-6 εκ ξυλο ισως και παραπανω με μακρυτερη λαμα) αλλα και το "ακριβειας"...
μια δουλεια που θα μου χρειαζοταν ηταν οταν εκανα ανακαινιση στο σπιτι ενος φιλου...και βγαλαμε τις κασες απο 3 πορτες 30ετιας...Παλια τα κασωματα τα βαζανε 10-15ποντους μεσα στο πατωμα...και ριχναν τα μωσαικα...εκει να δεις πριονισμα...Αλλα περα απο εκει δεν θα μου ηταν καπου αλλου χρησιμο...

ελεγα να την παρω γιατι η τιμη ειναι καλη αλλα δεν μπορουσα να το δικαιολογησω...

Για τους ίδιους λόγους δεν την έχω και εγώ στα εργαλεία μου.

Αλλά το Δισκοπριονο παγκου μάλλον θα το τσιμπήσω μεθαύριο!!!!
Εκτός αν έχει κάποιος κάποια εναλλακτική προς το καλύτερο.

Στην διευθυντρια οικονομικων του σπιτιου εννοεις; Τα παντα μπορεις να δικαιολογησεις, απλα πρεπει να βρεις τον σωστο τροπο. Τα Shephora εχουν εκπτωσεις :)

Πολυ καλο το δισκοπροιονο παγκου...αλλα θελει χωρο/footprint, και το παρων "εργαστηριο"...δεν διαθετει...αλλα δεν πειραζει...αστα τα 100ευρω θα βρω καπου να τα επενδυσω...χεχεχεχεχεχε

Αυτη η μεγγενη της στανλευ αντεχει καποια λογικη κακοποιηση...??? οι εργασιες που κανω ειναι μικτες αλλα οχι ιδιατερως βαρυες...
περιπου τι αντοχες μπορεις να περιμενεις απο μια τετοιου τυπου μεγγενη...
Ειναι για πολυ ελαφρυες δουλειες...???

Σου εχω εναλλακτικη προς το φτηνοτερο. Φαλτσοπριονο χειρος, παγκου!!

faltsopriono_42641137043756151af37b9313b4.jpg

Το εχω πολλα χρονια και κανω οποτε χρειαστει τη δουλεια μου, γιαυτο αποφασισα οτι δεν θα παρω το ηλεκτρικο του Lidl :))

Εχει βγει και σε stanley!
http://www.electrotools.gr/cutting-saws/407-1-19-800.html

Σου εχω εναλλακτικη προς το φτηνοτερο. Φαλτσοπριονο χειρος, παγκου!!

faltsopriono_42641137043756151af37b9313b4.jpg

Το εχω πολλα χρονια και κανω οποτε χρειαστει τη δουλεια μου, γιαυτο αποφασισα οτι δεν θα παρω το ηλεκτρικο του Lidl :))

Εχει βγει και σε stanley!
http://www.electrotools.gr/cutting-saws/407-1-19-800.html

Ισως η λυση που δειχνει ο Χιωτης ειναι ιδανικη για ερασιτεχνικη χρηση...δειχνει στιβαρη κατασκευη...μια μεση λυση μεταξυ ηλεκτρικου και
TLS.060032.jpg
.
Αληθεια Χιωτης γενικοτερα εχεις προβληματα με κολλημα στο ξυλο, κακη κοπη κτλ ή κατι αλλο με το παραπανω...ή εισαι 100% ευχαριστημενος...

Πολυ καλο το δισκοπροιονο παγκου...αλλα θελει χωρο/footprint, και το παρων "εργαστηριο"...δεν διαθετει...αλλα δεν πειραζει...αστα τα 100ευρω θα βρω καπου να τα επενδυσω...χεχεχεχεχεχε

Αυτη η μεγγενη της στανλευ αντεχει καποια λογικη κακοποιηση...??? οι εργασιες που κανω ειναι μικτες αλλα οχι ιδιατερως βαρυες...
περιπου τι αντοχες μπορεις να περιμενεις απο μια τετοιου τυπου μεγγενη...
Ειναι για πολυ ελαφρυες δουλειες...???

Eιναι πολυ ευχρηστη και βολικη. Και μικρη θα ελεγα. Την εχω δει ζωντανη αλλα δεν την εχω χρησιμοποιησει.

Θα την αγοραζα αλλα εχω μια παρομοια, την Dremel. Aπο αντοχες, ειναι οπως το λες. Για ηπια μαστορεματα.
Προσωπικα νομιζω οτι βολευει για ολες τις ερασιτεχνικες εργασιες μας. Την θεωρω φτηνη και χρησιμη.

Αν θες τωρα να πριονισεις ταβλα 5χ5 εκατοστα, νομιζω οτι θα εισαι οριακα..

Αν την εχει κανεις θα ηταν ενδιαφερον να μας πει εμπειρια.

Ισως η λυση που δειχνει ο Χιωτης ειναι ιδανικη για ερασιτεχνικη χρηση...δειχνει στιβαρη κατασκευη...μια μεση λυση μεταξυ ηλεκτρικου και
TLS.060032.jpg
.
Αληθεια Χιωτης γενικοτερα εχεις προβληματα με κολλημα στο ξυλο, κακη κοπη κτλ ή κατι αλλο με το παραπανω...ή εισαι 100% ευχαριστημενος...

Προβληματα φυσικα υπαρχουν με το φαλτσοπριονο χειρος. Και κολλαει και σε τσαντιζει, αλλα τη δουλεια σου την κανεις.

Το αλλο το φαλτσοκουτι της Stanley που εβαλες, δεν θα το συνιστουσα τοσο. Δεν εχει ακριβεια δεν βολευει, κολλαει, ειναι τσιπικη κατασκευη και το πριονι ειναι μαπα. Το εχω αυτο το σετακι της stanley.
Αν καποιος θελει φαλτσοκουτι, να παρει ακριβως το μεγεθος που θελει (εγω πηρα και ενα πολυ μικροτερο με ανοιγμα μονο 5 εκατοστων) και ενα καλο πριονι.

100% ευχαριστημενος απο τις εναλλακτικες δεν ειμαι, σε σχεση με ενα φαλτσοπριονο ηλεκτρικο, αλλα σιγουρα μπορω να κανω 100% τη δουλεια μου.

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το φαλτςοκουτι το έβαλα σαν τα δυο άκρα...που πιστεύω ότι σαν μέση λύση ειναι η δική σου πρόταση...
Ακρίβειας μιας και εχει οδηγούς κτλ κτλ αλλα παραμένει χειροκίνητου κάτι που μειώνει την τιμή...και τον όγκο...
Αφού μπορείς να κανείς την δουλειά σου...θεωρώ ότι ειναι κάποια λύση που αξίζει κάποιος να την δει σαν αναλακτικη...

Μιας και αναφερθηκες σε καλά και κακά πριόνια μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις 1 γενικής χρήσης ξύλου και ενα για χελιδονοουρες...
Την μεγγενη την θέλω και για αυτή την χρηςη να κρατάει την τάβλα για χελιδονοουρες...

Μιας και αναφερθηκες σε καλά και κακά πριόνια μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις 1 γενικής χρήσης ξύλου και ενα για χελιδονοουρες...
Την μεγγενη την θέλω και για αυτή την χρηςη να κρατάει την τάβλα για χελιδονοουρες...

Να σου πω την αληθεια δεν ειμαι τοσο ειδικος στην ξυλουργικη για να μπορω να προτεινω το καλυτερο πριονι γενικης η/και ειδικης χρησης.

Εχω μπολικα πριονια και επιλεγω με το ...ματι, αυτο που νομιζω οτι ειναι καλυτερο για καποια συγκεκριμενη δουλεια :))

Θα σου πω ομως οτι για χελιδονοουρες, (δεν εχω κανει ποτε) θα επελεγα ενα πριονακι σαν της φωτογραφιας παρακατω. Εχω κανει παρομοια κοψιματα σε ξυλο και ειναι ο,τι καλυτερο.
Μαζι με ενα σκαρπελο θα κανεις καλη δουλεια. Εδω αυτα που χρησιμοποιω για παρομοιες δουλειες με αυτες που θες να κανεις και εσυ.

13982418812_7060ce1522_c.jpg

Eπισης εχω δει να χρησιμοποιουν για χελιδονοουρες το λεγομενο πριονι ξυλουργου/σεγατσα, το οποιο δεν με βολευει καθολου λογω σχετικα αραιης οδοντωσης αλλα και μεγαλου μεγεθους.
Αυτο το πριονι παντως ειναι καλο για ακριβεις και ευθειες κοπες διοτι η ραχη της λαμας ειναι ενισχυμενη και δεν λυγιζει κατα την κοπη. Προφανως θα υπαρχουν καταλληλες με πυκνη οδοντωση και πιο μικρες σε μεγεθος.
003640-MANNESMANN.jpg

Το πριονι χειρος που χρησιμοποιω αρκετα συχνα πλεον ειναι ενα φτηνο bosch που αλλαζεις λαμες αναλογα με τις αναγκες του υλικου που κοβεις. Το βρηκα πριν καιρο τυχαια στο ebw.gr τελευταιο κομματι 10 ευρω!
11352324974_d43e5d4225_c.jpg

Εχει και αποθηκευτικο χωρο πισω για λαμες
11352226945_23684045f0_c.jpg