Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σκέφτηκα να αντικαταστήσω τις ni-cd μπαταρίες σε ένα 24V δράπανο που έχω μιας και παρέδωσαν πνεύμα. Όχι γιατί αξίζει σαν ποιότητα να το κρατήσω αλλά πιο πολύ για τη χαρά του diy. Οι τιμή για 20 subc μπαταρίες αμφιβόλου ποιότητας από την Κίνα είναι περίπου η ίδια με το να πάω σε 6 * 18650 και έτσι μου μπήκαν ιδέες. Αν υποθέσουμε ότι οι μπαταρίες θα μπουν σε δύο 3* 18650 θήκες , θα παρακολουθούνται με το http://www.banggood.com/Wholesale-1...r-Indicator-Monitor,Buzzer-Alarm-p-26049.html και θα βγαίνουν για να φορτίζονται με τον NiteCore I4, νομίζεται ότι θα δουλέψει ; Ποιες 18650 θα μου προτείνατε για να αντέχουν τα πολλά αμπέρ, εγώ πχ έχω δει αυτές http://www.banggood.com/LG18650HE2-2500mAh-37v-30A-Rechargeable-Lion-Battery-1PCS-p-925326.html , υπάρχει κάτι άλλο καλό – φτηνό να κοιτάξω; Αν τελικά δε δουλέψει δεν πειράζει μιας και από δράπανα είμαι καλυμμένος , αλλά και μπαταρίες μου λείπουν για τους φακούς μου.

Αυτες ειναι καλες, και εναλακτικα τις Sony VT4 & VT5

αλλα το προβλημα σου θα ειναι ο φορεας των μπαταριων....θα εχει ΠΟΛΥ μεγαλη ηλεκτρικη αντισταση.
Μια ιδεα ειναι να αλλαξεις τα καλωδια με πολυ χονδρα, και να τα κολλησεις με τετοιο τροπο ωστε οι πολοι των μπαατριων να ακουμπουν πανω τους.
πχ να τα περασεις μεσα απο τα ελατηρια και να τα κολλησεις στη μυτη των ελατηριων

Υπαρχουν καταστηματα που κανουν ηλεκτροποντα, βαζουν ενα μεταλλικο λαμακι και το βαρανε με υψηλη ταση και κολλαει στιγμιαια πανω στην μπαταρια.

Σίγουρα οι επαφές και τα ελατήρια θα αλλαχτούν με χάλκινα και θα βάλω 16 awg σιλικονούχα καλώδια. Τις μπαταρίες δεν θέλω να τις κολλήσω γιατί θα βγαίνουν να φορτιστούν. Άραγε πόσα αμπέρ να τραβάει ο κινητήρας max σε ένα τέτοιο δράπανο; Μπορεί να λιώσουν τα καλώδια και οι επαφές από την θερμοκρασία;

Eπανερχεται δριμυτερο το Lidl με ενα ισχυροτατο δραπανoκατσαβιδακι μπαταριας λιθιου 10.8ν (1.3Αh) μεγαλης max. ροπης 20Νm στα 40 ευρω!! Το Σαββατο 14.6.
Προβλεπω να μη μενει ιχνος δραπανοκατσαβιδου μεσα στην πρωτη ωρα...

Εδω το λινκ απο τα εγχειριδια του lidl. Δεν βρηκα λινκ για το προιον, το ειδα σημερα σε ενα φυλλαδιο που βρηκα στην πορτα μου.
http://www.lidl-service.com/cps/rde...duct.html?id=44223959&rdeLocaleAttr=el&title=

Παντως η διαφημιση στο φυλλαδιο ειναι για τα μπαζα. Ουτε λεξη για την ροπη που ειναι ολα τα λεφτα σε αυτη την περιπτωση.

main.jpeg
Κάνει για γενικές δουλειές του σπιτιού ή να περιμένω το 18άρι;

Κάνει για εργασίες βιδωματος και ελαφρού τρυπηματος. Μην περιμένεις να τρυπησεις δέκα χιλιοστά μπετονι η πέτρα.
Είναι εξαιρετικός σύντροφος του 18αριου όμως. Για εμένα είναι απαραίτητα και τα δύο!

Αν κάνει λέει?!!!....εδώ το χρησιμοποιούμε επαγγελματικά στη δουλειά και βγάζουμε μεροκάματο!

Αυτο το διπλό σύστημα δεν ειναι ευαίσθητο στο να πάθει βλάβη...

Το σκέφτομαι όπως λέει ο εντουτας...για σύντροφο στο 18αρι μου...ετσι θα εχω πλήρη γκάμα επαναφορτιζομενων...

Εχω και καιρό να αγοράσω εργαλείο...χεχεχεχεχε

Γιά ψάξτε μία στη χρυσή ευκαιρία γιά μιά αγγελία που υπάρχει (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να βάλω link) γιά αυτό, αλλά το προηγούμενο που είχε βγάλει το lidl που δεν ειναι με αποσπώμενο τσοκ. Έχει 2 τεμάχια.

Σίγουρα οι επαφές και τα ελατήρια θα αλλαχτούν με χάλκινα και θα βάλω 16 awg σιλικονούχα καλώδια. Τις μπαταρίες δεν θέλω να τις κολλήσω γιατί θα βγαίνουν να φορτιστούν. Άραγε πόσα αμπέρ να τραβάει ο κινητήρας max σε ένα τέτοιο δράπανο; Μπορεί να λιώσουν τα καλώδια και οι επαφές από την θερμοκρασία;

Τι πηγη εχεις για τα καλωδια σιλικονης; Ξερω οτι μπορω να βρω σε καταστηματα μοντελισμου, αλλα κοιταζω μηπως εχουν αλου φτηνοτερα. Ενδιαφερομαι για AWG 10.
Για το δραπανο σου υποθετω οτι δυσκολα θα ξεπερασει τα 20Α και πιο δυσκολα να λιωσουν καλωδια η επαφες.

Κάνει για γενικές δουλειές του σπιτιού ή να περιμένω το 18άρι;

Για το σπιτι κανει μια χαρα, με 20Νm ροπη. Βιδωματα και τρυπες σε τοιχοποιια και ξυλο. Επισης ενα σετ καλα τρυπανια να ξερεις οτι κανουν μεγαλη διαφορα.
Το 18αρι εχει 35Νm ροπη αλλα ειναι γομαρι, στα απλα βιδωματα ειναι αβολο και θα σε ταλαιπωρησει πολυ.
Εγω θα προτιμουσα πολυ περισσοτερο το μικρο για γενικες δουλειες, σαν βολικοτερο.

Για την ακριβεια, ολα μου τα δραπανοκατσαβιδα ειναι μεχρι 12ν. Δεν εχω αγορασει ποτε 18αρι και ουτε προκειται. Αν θελω παραπανω ισχυ, παω στο ηλεκτρικο.

Ποια καλά παιδιά έχουν εμπειρία από βάψιμο εξωτερικών τοίχων (με χοντρό πεταχτό σοβά) με κομπρεσέρ αέρος ή ηλεκτρικό ??

Εννοεις αν εχει ριξει κανεις μονος του σοβα με μηχανημα/εκτοξευτηρα?

Όχι, αν έχει βάψει τοίχο με πεταχτό σοβά με μηχάνημα εννοώ.

Όχι, αν έχει βάψει τοίχο με πεταχτό σοβά με μηχάνημα εννοώ.

Με ρολο (ή καμια βουρτσα) δεν κανεις δουλεια ?

Χτες δούλεψα λίγο με το μεγάλο (κρουστικό) δράπανο (1050w) της parkside. Στην ουσία βίδωσα κάπου 20-25 βίδες σχετικά χοντρές και μεγάλες (κάπου 12 εκ. μήκος, από αυτές που φρεζάρουν για να μην σκίζουν) σε εμποτισμένο ξύλο.

Από τη μία, το δράπανο είχε πολύ δύναμη, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στο βίδωμα. Από την άλλη όμως, μετά από λίγο είχε ζεσταθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, πάνω από την σκανδάλη και λίγο μπροστά σχεδόν δεν μπορούσα να το ακουμπήσω πέρα από 2-3 δευτερόλεπτα.....

Εύλογα, μου δημιουργήθηκε το ερώτημα πόσο μπορεί να ζήσει το δράπανο με τέτοιες συνθήκες... και να πεί κανείς ότι το χρησιμοποίησα για αρκετή ώρα.....

Χτες δούλεψα λίγο με το μεγάλο (κρουστικό) δράπανο (1050w) της parkside. Στην ουσία βίδωσα κάπου 20-25 βίδες σχετικά χοντρές και μεγάλες (κάπου 12 εκ. μήκος, από αυτές που φρεζάρουν για να μην σκίζουν) σε εμποτισμένο ξύλο.

Από τη μία, το δράπανο είχε πολύ δύναμη, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στο βίδωμα. Από την άλλη όμως, μετά από λίγο είχε ζεσταθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, πάνω από την σκανδάλη και λίγο μπροστά σχεδόν δεν μπορούσα να το ακουμπήσω πέρα από 2-3 δευτερόλεπτα.....

Εύλογα, μου δημιουργήθηκε το ερώτημα πόσο μπορεί να ζήσει το δράπανο με τέτοιες συνθήκες... και να πεί κανείς ότι το χρησιμοποίησα για αρκετή ώρα.....

Κάτι δεν μου πάει καλά!

Τι πηγη εχεις για τα καλωδια σιλικονης; Ξερω οτι μπορω να βρω σε καταστηματα μοντελισμου, αλλα κοιταζω μηπως εχουν αλου φτηνοτερα. Ενδιαφερομαι για AWG 10.
Για το δραπανο σου υποθετω οτι δυσκολα θα ξεπερασει τα 20Α και πιο δυσκολα να λιωσουν καλωδια η επαφες.

Πήρα από banggood 1 μέτρο από δίάφορα μεγέθη (πχ. http://www.banggood.com/1-Meter-14A...e-SR-Wire-Silica-Gel-Cable-Wire-p-921159.html) για τους φακούς μου αλλά 10awg δε βλέπω να έχει. Μπορείς να ψάξεις και στο ebay για τιμές

Αυτό http://www.e-shop.gr/pivoting-rapid-roller-black-decker-me-doxeio-650ml-bdpr400-p-TLS.020331 γνωρίζει κανείς αν κάνει καλά τη δουλειά του; Είναι εύκολο στη χρήση του ή διαφορετικό από τα μέχρι τώρα ρολά;

Δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα, κάποιοι του επαγγέλματος το λένε άχρηστο...