H μπαταρια κρατα για περιπου 15 λεπτα ζορικης συνεχους χρησης (κοπη) και κανενα μισαωρο με νορμαλ χρηση (τριψιμο). Καθολου ασχημα μιας και αυτοι οι χρονοι και θα σε καλυψουν στα περισσοτερα μαστορεματα για το σπιτι.
Το εργαλειο αξιζει και η τιμη του ειναι παρα πολυ καλη. Εχω το αντιστοιχο dremel και προτιμησα αυτο με την μπαταρια παρα το ηλεκτρικο. Σε λιγες περιπτωσεις χρειαστηκα να βαλω τη δευτερη μπαταρια.
Σιγουρα το ηλεκτρικο εχει περισσοτερη ροπη και χρονο λειτουργιας αλλα το γεγονος οτι δεν περιοριζεσαι με καλωδια και ρευμα, κατ´εμε, ειναι ασυγκριτο πλεονεκτημα.
Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις κι εσένα και τους υπολοίπους.
Σωστά και "λογικά" τα όσα λες και τα έχω ήδη σκεφτεί.
Το θέμα ειναι μάλλον περισσότερο ψυχολογικό. Εννοώντας οτι αγοράζοντας ενα καινούριο εργαλείο θέλω να ξέρω ότι μπορώ να κάνω 10ρα ή και λίγο μεγαλύτερη σε μπετό ακόμα κι αν αυτό χρειαστεί μια φορά το χρόνο ή και ποτέ.
Η αναζήτηση δυνατού επαναφορτιζόμενου ξεκίνησε όταν χρειάστηκα να κάνω μια τρύπα με 10ρι μακριά απο πηγή ρεύματος. Ενα παλιό Einhell με ψόφια μπαταρία που είχα ασφαλώς ούτε για πλάκα δεν τα κατάφερε. Το ηλεκτρικό που θα την έκανε σε δευτερόλεπτα δεν μπορούσε λόγω ρεύματος. Αναγκάστηκα να δανειστώ από γνωστό μου αυτό http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...mm-18v-li-ion-kasetina-hp188f4lk-p-TLS.020035 και η τρύπα έγινε εύκολα.
Οπότε έχοντας το οικονομικό περιθώριο αλλά και θέλοντας γενικά να αγοράζω ποιοτικά εργαλεία ώστε να τα έχω για καιρό σκέφτηκα το συγκεκριμένο DeWalt που ειναι ασφαλώς καλύτερο απο το Black n Decker κι οχι πολύ ακριβότερο.
Το θέμα είναι αν μπορώ να κάνω 1-2 δεκάρες μια στο τόσο και με ενα Bocsh των 110 κι αν τα μεταλλικά γρανάζια του DeWalt το κάνουν τόσο πιο αξιόπιστο που να αξίζει η αγορά του.
Αν αγοράζοντας το πράσινο των 110 θα πρέπει για λίγες τρύπες σε μπετό να παίρνω το ηλεκτρικό ή να δανείζομαι όπου δεν υπάρχει ρεύμα όπως την πρόσφατη περίπτωση μου, θα ειναι μια λανθασμένη αγορά.
Θέλω δηλαδή κατι λιγότερο εξειδικευμένο. Ενα καλό εργαλείο με ευρύτερο φάσμα εφαρμογών ακόμα κι αν αυτό το καθιστά λιγότερο βολικό στις περισσότερες, λιγότερο απαιτητικές περιπτώσεις. Θα ειναι όμως ικανό σε όλες (ή σχεδόν όλες).
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
σας ευχαριστώ πολύ Μπαταρία ανταλλακτική βρίσκουμε; Πού;
Δεν εχει τυχει να χρειαστω για το rotary parkside που εχω. Ισως καποιος φιλος εδω θα ξερει και θα μας ενημερωσει.
Προσωπικα θα επαιρνα το Lidl τηλεφωνο και θα ρωτουσα. Φανταζομαι θα υπαρχει και στο ebay.
Επισης, πριν αγοραζα εξτρα μπαταρια, θα περιμενα να βγαλει το lidl και το αλλο χρησιμοτατο 10βολτο εργαλειο (rotary πολυεργαλειο) ετσι ωστε να χρησιμοποιουσα τις μπαταριες τους σε οποιο απο τα δυο χρειαζεται.
Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις κι εσένα και τους υπολοίπους.
Σωστά και "λογικά" τα όσα λες και τα έχω ήδη σκεφτεί.
Το θέμα ειναι μάλλον περισσότερο ψυχολογικό. Εννοώντας οτι αγοράζοντας ενα καινούριο εργαλείο θέλω να ξέρω ότι μπορώ να κάνω 10ρα ή και λίγο μεγαλύτερη σε μπετό ακόμα κι αν αυτό χρειαστεί μια φορά το χρόνο ή και ποτέ.
Η αναζήτηση δυνατού επαναφορτιζόμενου ξεκίνησε όταν χρειάστηκα να κάνω μια τρύπα με 10ρι μακριά απο πηγή ρεύματος. Ενα παλιό Einhell με ψόφια μπαταρία που είχα ασφαλώς ούτε για πλάκα δεν τα κατάφερε. Το ηλεκτρικό που θα την έκανε σε δευτερόλεπτα δεν μπορούσε λόγω ρεύματος. Αναγκάστηκα να δανειστώ από γνωστό μου αυτό http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...mm-18v-li-ion-kasetina-hp188f4lk-p-TLS.020035 και η τρύπα έγινε εύκολα.
Οπότε έχοντας το οικονομικό περιθώριο αλλά και θέλοντας γενικά να αγοράζω ποιοτικά εργαλεία ώστε να τα έχω για καιρό σκέφτηκα το συγκεκριμένο DeWalt που ειναι ασφαλώς καλύτερο απο το Black n Decker κι οχι πολύ ακριβότερο.
Το θέμα είναι αν μπορώ να κάνω 1-2 δεκάρες μια στο τόσο και με ενα Bocsh των 110 κι αν τα μεταλλικά γρανάζια του DeWalt το κάνουν τόσο πιο αξιόπιστο που να αξίζει η αγορά του.
Αν αγοράζοντας το πράσινο των 110 θα πρέπει για λίγες τρύπες σε μπετό να παίρνω το ηλεκτρικό ή να δανείζομαι όπου δεν υπάρχει ρεύμα όπως την πρόσφατη περίπτωση μου, θα ειναι μια λανθασμένη αγορά.
Θέλω δηλαδή κατι λιγότερο εξειδικευμένο. Ενα καλό εργαλείο με ευρύτερο φάσμα εφαρμογών ακόμα κι αν αυτό το καθιστά λιγότερο βολικό στις περισσότερες, λιγότερο απαιτητικές περιπτώσεις. Θα ειναι όμως ικανό σε όλες (ή σχεδόν όλες).
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Έτσι όπως τα λες το Bosch GSB 18 V-LI Professional με μια μπαταρία και τον ταχυφορτιστή 1860 στα 227 ευρώ δείχνει να είναι στα μέτρα σου. Ίδια τιμή έχει και στο Amazon.de
=>Bosch GSB 18 V-LI Professional
Ροπή στρέψης, μέγ. (σκληρά/μαλακά)67 / 28 Nm
Ονομαστικές στροφές (1η ταχύτητα/2η ταχύτητα)0 – 500 / 1.700 min-1
Αριθμός κρούσεων, μέγ.25.500 min-1
Περιοχή σύσφιγξης του τσοκ, ελάχ./μέγ.1,5 / 13 mm
Σπείρωμα του άξονα του δράπανου1/2"
Τάση μπαταρίας18 V
Χωρητικότητα μπαταρίας4,0 Ah
Βάρος με μπαταρία1,9 kg
Βαθμίδες ροπής στρέψης18+1
Διάμετρος τρυπήματος ξύλο, μέγ.35 mm
Διάμετρος τρυπήματος χάλυβας, μέγ.13 mm
Διάμετρος τρυπήματος τοιχοποιία, μέγ.13 mm
Διάμετρος βιδών, μέγ.8 mm
![]()
Απο εκει και πέρα για τον φίλο που ρωτάει...για τα 18volta...
Εχω τόσο την 18βολτη κατσαβιδιερα όσο και το 18βολτο κρουστικο της parkside...
Δεν τα εχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ αλλα προσωπικά βρίσκω το λίγο παραπανω βάρος ( δεν μιλάμε για τρομερές διάφορες σε σχέση με το 10,8v της ίδιας εταιρίας θα τα ζυγίσω και θα γίνω ποιο συγκεκριμένος) όφελος και οχι αρνητικό...και εξηγώ...
Σε βοηθάει στην σταθερότητα του εργαλείου...ειδικά όταν πας για βαριά χρηςη σε κρούση ή μεγάλες ξυλοβίδες...τα μεγέθη τους δεν τα βρίσκω ιδιαιτέρως άβολα...απο την άλλη το ¨Μικρο¨ της parkside απο μικρή δοκιμή χθες με 4 5αρες ξυλοβίδες δεν μάσησε και ήταν με την φόρτιση που είχε απο το κουτί...
Απο οτι φαίνεται το ¨μικρο¨ δεν θα μασησει να κάνει ολα τα βιδωματα και τρυπήματος σε ξυλο...
Προσωπική γνώμη και γενικότερο Βίτσιο με τα βαριά εργαλεία...![]()
Ακριβως αυτο που θα ρωτουσα, θελω ενα περιστοφικο πολυεργαλειο (οπως τα κλασικα Dremel) με μπαταρια, ξερω οτι το εχει ξαναδωσει καποια στιγμη, η μπαταρια του μοιαζει με αυτη που ποσταρα χθες παραπανω;
Αυτο το πολυεργαλειο νεου τυπου που εχει την επομενη εβδομαδα εχει την ιδια μπαταρια;
Ξαναβαζω την φωτογραφια της μπαταριας απο την πανω μερια.
Αν δεν εχει δουλεψει κανεις και τα δυο, ειναι δυσκολο να πει ποιο ειναι το καλυτερο. Τα χαρακτηριστικα τους ειναι παρομοια. Η εργονομια αλλαζει. Το bosch φαινεται σαφως μικροτερο και ισως πιο ισορροπημενο.
Το θεμα που θα εβλεπα εγω ειναι αν μπορουσα να χρησιμοποιησω την μπαταρια σε καποιο αλλο εργαλειο της οποιας μαρκας τελικα επιλεξω. Αυτες οι μπαταριες ειναι πανακριβες και αξιζει να τις συνδυαζεις με solo tools που ειναι σχετικα φτηνα.
Το dremelοειδες μπαταριας parkside ειναι ενα απο τα καλυτερα εργαλεια που εχει βγαλει Lild. Δυστυχως δεν το εχω δει προσφατα. Ισως τωρα το ξαναβγαλει μετα απο το πολυεργαλειο που ερχεται συντομα.
Φαινεται ομως οτι θα ερθει αναβαθμισμενο, βλεπωντας την μπαταρια αυτου που θα φερουν.
Το παλιο ροταρυ parkside δεν εχει την μπαταρια που εχεις βαλει. Θα δουμε ομως τι μπαταρια φοραει το πολυεργαλειο που ερχεται. Φανταζομαι οτι την ιδια θα φοραει και το rotary dremelοειδες οταν βγει με το καλο.
Η μπαταρια που ποσταρεις απο ποιο εργαλειο ειναι?
Δεν εχει τυχει να χρειαστω για το rotary parkside που εχω. Ισως καποιος φιλος εδω θα ξερει και θα μας ενημερωσει.
Προσωπικα θα επαιρνα το Lidl τηλεφωνο και θα ρωτουσα. Φανταζομαι θα υπαρχει και στο ebay.
Επισης, πριν αγοραζα εξτρα μπαταρια, θα περιμενα να βγαλει το lidl και το αλλο χρησιμοτατο 10βολτο εργαλειο (rotary πολυεργαλειο) ετσι ωστε να χρησιμοποιουσα τις μπαταριες τους σε οποιο απο τα δυο χρειαζεται.
Ευχαριστώ πολύ. Θα πάρω τώρα την καταβιδιέρα των 20 ευρώ και μετά το πολυεργαλείο.
Αλήθεια όταν μιλάτε για το δρεμελοειδές αναφέρεστε στο http://www.ebay.de/itm/PARKSIDE-PMG...mwerker_Elektrowerkzeuge_&hash=item259064a0cd
Βρηκα τυχαια ενα σαιτ με καποιες αξιολογησεις/reviews για εργαλεια parkside.. μερικα ειναι παλαιοτερα, αλλα νομιζω ειναι χρησιμο σαιτ με αρκετο υλικο.
http://mysupertheoryofsupereverything.blogspot.gr/2014/03/e-parkside-lidl.html
Βλέπω ότι για τη μικρή κατσαβιδιέρα 3,6 λέει τα καλύτερα.. δεν το περίμενα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.