Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ετσι ειναι, εχω 2 μικρες κατσαβιδιερες parkside και ειναι αριστες.
Η αληθεια ειναι οτι χρησιμοποιω περισσοτερο αυτη που γινεται και οριζοντια και εχει βαθμιδες ροπης. Νομιζω οτι ηταν στα 25 ευρω.
Οι βαθμιδες ροπης ειναι πολυ χρησιμες για να μην καταστρεφεται η βιδα η το bit. Ρυθμιζεις την ροπη καθε φορα αναλογα την αναγκη βιδωματος που εχεις.
Ετσι δεν σφιγγει η βιδα περισσοτερο απο οτι πρεπει. Δεν καταπονειται ο μηχανισμος του εργαλειου, ουτε φθειρεται ασκοπα η βιδα και το bit.

Μιχάλη δώσε μου σε παρακαλώ ενα παράδειγμα που χρησιμοποιείς την 3,6v...

Παντου. Μην σου φαινεται μικρο η αδυναμο.
Τις προαλλες αποσυναρμολογησα και συναρμολογησα το εντοιχισμενο κομματι μιας συσκευης που πηγε για service. To καλοκαιρι ολα τα επιπλοειδη τυπου ΙΚΕΑ στο χωριο.
Βιδωμα ξεβιδωμα ανεμιστηρων και ολων των συσκευων που φτιαχνω (..οχι παντα επιτυχως:).

Την μικρη κατσαβιδιερα (που γινεται και οριζοντια) να φανταστεις οτι την εχω κρεμασει στον πινακα των εργαλειων, σε πρωτη ζητηση δηλαδη, οχι στα συρταρια που εχω τα power tools.

[Οταν βεβαια περνουσα σιτες σε καποιες συρομενες αλουμινοπορτες και επρεπε να βγαλω τα χερουλια, εκει το μικρο δεν μπορουσε διοτι οι βιδες ηταν φρακαρισμενες απο την κατασκευη του σπιτιου.
Εκει βαλαμε τα μεγαλα μεσα. To bosch PSB 10.8v των 30Nm. Αν ειχε βγει το συγκεκριμενο (κρουστικο) bosch παλαιοτερα δεν θα ειχα αγορασει κανενα αλλο δραπανοκατσαβιδο μπαταριας. Oυτε μεγαλυτερο ουτε μικροτερο.
Μετα ειναι το ηλεκτρικο.
]

Η σουμα ειναι οτι το μικρο 3,6βολτο ειναι χρησιμοτατο και ευχρηστοτατο εργαλειο της καθημερινοτητας μας.

Και εδω, για του λογου το αληθες οτι το μικρο κατσαβιδακι parkside το εχω σε εκτιμηση.
Σε παλαιοτερη φωτο απο τον πινακα εργαλειων, to parkside 3.6v ειναι πανω αριστερα και κρεμεται διπλα στον φακο και στο ψαλιδι μπαταριας.

14428041692_5e065240c5_b.jpg

H μπαταρια ειναι εντελως διαφορετικη απο την αντιστοιχη bosch. Να'σαι καλα που την ανεβασες, thanks.

Οι μπαταριες ΝιΜΗ ελαχιστα χρησιμοποιηθηκαν απο power tools. Για καποιο λογο δεν εκαναν. Iσως γιατι η χημεια τους δεν εδινε γρηγορα τα Αμπερ που απαιτει ενα power tool.
Θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν το δικο σου εχει NiMH. Aπο περιεργεια, μπορεις να το δεις?

Σημερα ανοιξα την μπαταρια και ειχες δικιο, ειναι NiCd οπως πολυ σωστα ειπες, 14 στοιχεια 1,2V στα 1200mAh.
DSC08872_zps76975d34.jpg

Το εχω και εγω αυτο το κατσαβιδακι που γινεται και ισιο. Ειναι πολυ καλο, ειχα παρει ενα αλλο χωρις την ρυθμιση δυναμης, εντελως πεταμενα λεφτα.

Καλημερα και καλη εβδομαδα Μαστορια,
Εκανα και μια μικρη καταθεσουλα σημερις...βιδες και μακρυα bits...
Ειδα επισης οτι εχει 2-3 10.8 κατσαβιδιερες στης Μεταμορφωσης, αν καποιος θελει και δεν προλαβε το Σαββατο...αααα και αρκετες ενδοσκοπικες καμερες...(δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να το χρειαζεται αλλα ποτε δεν ξερεις)...

Last edited:

Πήρα κι εγώ την κατσαβιδιέρα,ένα ψαλίδι λαμαρίνας και τα bits με τα καρυδάκια....Η πρώτη μου εντύπωση είναι πως η κατσαβιδιέρα θα βγει σούπερ εργαλείο,μιλάμε για πολύ δύναμη...

Λοιπόν...
Χρειάζομαι σκάλα για κτίσμα με πολλά πατώματα (6).

Δεν είμαι επαγγελματίας και τη θέλω για ψιλοδουλειές που μπορεί να χρειαστούν.
Απο κάδρο μέχρι επισκευές στην ταράτσα.
Σε κάποια πατώματα έχω μέγιστο καθαρό ύψος τα 2.10 μέτρα.

Άρα, ψάχνω για
1) Οικονομική
2) Ελαφριά (ή αν "σπάει" σε κομμάτια)
3) Πολυμορφική (όχι σταθερού ύψους)
4) Να φτάνει τα ~3 μέτρα

Αυτή του lidl τί ρόλο βαράει?
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=13888

Εγώ ψάχνω μία σαν αυτή σωστά?
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4842
ή αυτή βολεύει περισσότερο τελικά?
http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1400#

Καλημέρα και καλη εβδομάδα,

λοιπόν χθες κατέβηκα στο γκαράζ για να συνεχίσω τις εργασίες για μία ξυλοκατασκευή που έχω ξεκινήσει για το μπαλκόνι. Χθες ήμουν στην φάση του μονταρίσματος, που σημαίνει πολύ βίδωμα. Το timing λοιπόν ήταν άριστο για να δω τι ψάρια πιάνει το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο της parkside που αγόρασα το σάββατο.

Να ξακαθαρίσω ότι δεν έχω προηγουμενη εμπειρία από παρόμοια προιόντα οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, ούτε καν ήξερα τι να περιμένω από δαύτο. Για την ακρίβεια κράταγα μικρά καλάθια μιας και ένας συνάδελφος που έχει ένα παρόμοιο στα 14V μου είπε οτι δεν του φτάνει η δύναμη του και με προέτρεψε να πάρω τουλάχιστον κάποιο στα 16V. Παρόλα αυτά το πήρα ως συμπληρωματικό του ηλεκτρικού κρουστικού δράπανου της Β&D που έχω, για καμιά ψιλοδουλειά και κάνα ψιλοβιδωματάκι.

Ναι καλά. Εγινε κιόλας το αγαπημένο μου και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Θα έχω το επαναφορτιζόμενο για κύρια χρήση και το ηλεκτρικό αν μου τελειώσει η μπαταρία ή αν χρειαστεί να ανοίξω καμια τρύπα σε κάνα ντουβάρι ή σε κάποιο μέταλλο.
Με την 1η φόρτιση, βίδωσα πάνω από 40 ξυλόβιδες μήκους 10cm. Η ταχύτητα χαμηλή, η ροπή στο τέρμα και όλα καλά.
Επειδή δεν θέλω να φαίνονται οι βίδες στην κατασκευή, ανοίγω πρώτα μια τρύπα βάθους 0,5cm ώστε να χωθεί μέσα στο ξύλο η κεφαλή της βίδας όταν θα βιδωθεί, έτσι ώστε να στοκαριστεί και να μην φαίνεται. Με βόλεψε απίστευτα το γεγονός ότι μπορώ σε dt να βγάλω την κεφαλή του δράπανου με το τρυπάνι όπως είναι και να του κουμπώσω την μύτη του κατσαβιδιού (bits δεν τα λένε? ούτε την ορολογία δεν κατέχω το γιωτόμπαλο, κάνω και κριτική σε προιόντα τρομάρα μου).
Αν και δεν μου χρησιμευσε στην παρούσα φάση η ρύθμιση της ροπής, είμαι βέβαιος ότι είναι πολύ χρήσιμη όταν θα παίξω με πιο μικρές βίδες.
Δεν είναι αθόρυβο, και κάποιοι κραδασμοί περνάνε στο χέρι αλλά για τα 40EUR κανένα παράπονο.

Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος που το πήρα. Πιο πολύ επένδυση παρά αγορα το χαρακτηρίζω

Last edited:

Και εμένα μια χαρά μου φάνηκε.
Εσένα όταν πατάς τη σκανδάλη και ανάβει το led κάνει ένα ήχο που τρυπάει αυτιά?
Σα να έχει ηχειάκι μου ακούγεται.

τι μου το θύμισες αυτό. Δεν μου τρυπάει το αυτί αλλά είναι ενοχλητικό. Δεν ξέρω γιατι το έκαναν, δεν έχει καμια πρακτική εφαρμογή.
Καλά με την 1η ευκαιρία θα βρώ από που έρχεται και θα φάει σουτ το ηχειάκι, δεν υπάρχει περίπτωση.

Λοιπόν...
Χρειάζομαι σκάλα για κτίσμα με πολλά πατώματα (6).

Δεν είμαι επαγγελματίας και τη θέλω για ψιλοδουλειές που μπορεί να χρειαστούν.
Απο κάδρο μέχρι επισκευές στην ταράτσα.
Σε κάποια πατώματα έχω μέγιστο καθαρό ύψος τα 2.10 μέτρα.

Άρα, ψάχνω για
1) Οικονομική
2) Ελαφριά (ή αν "σπάει" σε κομμάτια)
3) Πολυμορφική (όχι σταθερού ύψους)
4) Να φτάνει τα ~3 μέτρα

Αυτή του lidl τί ρόλο βαράει?
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=13888

Εγώ ψάχνω μία σαν αυτή σωστά?
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4842
ή αυτή βολεύει περισσότερο τελικά?
http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1400#

Η σκαλα του lidl θα σε καλυψει πληρως.

Γιουχου!!!!!

Έβγαλε πάλι σωβρακάκια εργασίας... Τώρα με τη ζέστη επιβάλλονται για τους μερακλήδες που μαστορεύουν τσίτσιδοι :p

Καλημέρα και καλη εβδομάδα,

λοιπόν χθες κατέβηκα στο γκαράζ για να συνεχίσω τις εργασίες για μία ξυλοκατασκευή που έχω ξεκινήσει για το μπαλκόνι. Χθες ήμουν στην φάση του μονταρίσματος, που σημαίνει πολύ βίδωμα. Το timing λοιπόν ήταν άριστο για να δω τι ψάρια πιάνει το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο της parkside που αγόρασα το σάββατο.

Να ξακαθαρίσω ότι δεν έχω προηγουμενη εμπειρία από παρόμοια προιόντα οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, ούτε καν ήξερα τι να περιμένω από δαύτο. Για την ακρίβεια κράταγα μικρά καλάθια μιας και ένας συνάδελφος που έχει ένα παρόμοιο στα 14V μου είπε οτι δεν του φτάνει η δύναμη του και με προέτρεψε να πάρω τουλάχιστον κάποιο στα 16V. Παρόλα αυτά το πήρα ως συμπληρωματικό του ηλεκτρικού κρουστικού δράπανου της Β&D που έχω, για καμιά ψιλοδουλειά και κάνα ψιλοβιδωματάκι.

Ναι καλά. Εγινε κιόλας το αγαπημένο μου και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Θα έχω το επαναφορτιζόμενο για κύρια χρήση και το ηλεκτρικό αν μου τελειώσει η μπαταρία ή αν χρειαστεί να ανοίξω καμια τρύπα σε κάνα ντουβάρι ή σε κάποιο μέταλλο.
Με την 1η φόρτιση, βίδωσα πάνω από 40 ξυλόβιδες μήκους 10cm. Η ταχύτητα χαμηλή, η ροπή στο τέρμα και όλα καλά.
Επειδή δεν θέλω να φαίνονται οι βίδες στην κατασκευή, ανοίγω πρώτα μια τρύπα βάθους 0,5cm ώστε να χωθεί μέσα στο ξύλο η κεφαλή της βίδας όταν θα βιδωθεί, έτσι ώστε να στοκαριστεί και να μην φαίνεται. Με βόλεψε απίστευτα το γεγονός ότι μπορώ σε dt να βγάλω την κεφαλή του δράπανου με το τρυπάνι όπως είναι και να του κουμπώσω την μύτη του κατσαβιδιού (bits δεν τα λένε? ούτε την ορολογία δεν κατέχω το γιωτόμπαλο, κάνω και κριτική σε προιόντα τρομάρα μου).
Αν και δεν μου χρησιμευσε στην παρούσα φάση η ρύθμιση της ροπής, είμαι βέβαιος ότι είναι πολύ χρήσιμη όταν θα παίξω με πιο μικρές βίδες.
Δεν είναι αθόρυβο, και κάποιοι κραδασμοί περνάνε στο χέρι αλλά για τα 40EUR κανένα παράπονο.

Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος που το πήρα. Πιο πολύ επένδυση παρά αγορα το χαρακτηρίζω

Mπραβο, καλοριζικο και μια χαρα παρουσιαση εκανες και χρησιμες παρατηρησεις!
Μου αρεσε που χαρακτηρισες την αγορα σαν επενδυση. Οντως καποια εργαλεια δικαιουνται αυτον τον τιτλο.

Να πω, οπως σωστα διαπιστωσες, οτι το βολταζ στα δραπανα δεν συνεπαγεται και μεγαλυτερη ροπη. Οντως υπαρχουν μεγαλυτερα δραπανα απο 10.8 που βγαζουν την μιση ροπη απο το parkside.
Επισης να σημειωσω οτι στην ουσια η ροπη ΔΕΝ ρυθμιζεται. Το εργαλειο παραγει παντα την ιδια σταθερη ροπη (20Νm) και μπορεις να ρυθμισεις σε ποιο σημειο θα 'κοπει'. Εξ'ου και οι βαθμιδες.

Το σχολιο σου για την αμεση αλλαγη του τσοκ για να χρησιμοποιησεις τα bits βιδωματος ηταν πολυ ευστοχο. Μεγαλη ευκολια οταν τρυπας και βιδωνεις.

Γιουχου!!!!!

Έβγαλε πάλι σωβρακάκια εργασίας... Τώρα με τη ζέστη επιβάλλονται για τους μερακλήδες που μαστορεύουν τσίτσιδοι :p

Αντε επιτελους και ενας ανθρωπος που εκτιμησε τα ρουχα εργασιας του lidl, νομιζα οτι ειμουν μονο εγω :)))

Περα απο τα σωβρακα και τα κοντα παντελονακια, Δημητρη, εβγαλε σημερα και ειδικες καλτσες εργασιας, σε τιμη χωμα!!

Θα ηθελα ομως σε καποια φαση να εβγαζε και παντοφλιτσες εργασιας, για χαλαρα μαστορεματα.

Πάρε χνουδωτές από τα Jumbo... έχω ωραιότατα ελεφαντάκια... και αντέχουν αν πέσει και κανένα σφυρί... τρελλή απορροφητικότητα και είναι και στυλάτες :D

Πάντως από ρούχα έχω πάρει ένα μπουφανάκι εργασίας απ το Lidl και μ' έχει βολέψει αφάνταστα.
Για το καλοκαίρι έχω μια φόρμα με τιράντες από άσχετο μαγαζί... έχω κοιλιά ταβερνιάρη και έπρεπε να δοκιμάσω αρκετές για να βρώ στα μέτρα μου :D

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τον ατμοκαθαριστή που έχει το Σάββατο τον έχει πάρει κανείς σας; Ήθελα καιρό να πάρω έναν. Το μόνο κακό ότι και στο εγχειρίδιο δεν αναγράφει τη θερμοκρασία του ατμού που επιτυγχάνεται...

Xνουδωτες απο το Jumbo?
Δυστυχως δεν ειναι χαρακτηρισμενες σαν παντοφλες 'εργασιας'. Και με τις προδιαγραφες ασφαλειας δεν παιζουμε :))

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πολύ καλά τα εργαλεία μπαταρίας αλλά πρέπει να ξέρουμε οτι έχουν και κάποιους περιορισμούς, στη δύναμη αλλά κυρίως στην αυτονομία.
Κι αν είσαι ερασιτέχνης και χρειάζεσαι ένα εργαλείο για το 90% των εργασιών που μπορεί να προκύψουν στο σπίτι, όπως λέει κι ο Μιχάλης, μπορεί να σε καλύψουν μια χαρά. Αν όμως χρειάζεσαι κάτι πιο σοβαρό τότε ή ρεύματος ή μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας.
Προχθές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ξανά το ΚΕΟ της BOSCH σε μέρος που δεν υπήρχε ρεύμα (χρειαζόταν πάνω από 100 μέτρα μπαλαντέζα) για να κλαδέψω από κάποια δέντρα (φτελιά) κάποια κλαδιά που είχαν πέσει χαμηλά και εμπόδιζαν τη διέλευση του αυτοκνήτου.
Το ΚΕΟ έκανε μια χαρά τη δουλειά αλλά όσο άντεξε. Τα υπόλοιπα αναγκάστηκα να τα κάνω με πριόνι χεράτα. Δυστυχώς η μπαταρία του δεν αντέχει πάνω από 10 λεπτά (περίπου). Πέρα απ´την αυτονομία που, όπως και να το κάνεις είναι μειονέκτημα, σ'όλα τα υπόλοιπα είναι υπέροχο. Πανάλαφρο και βολικότατο, εξαιρετικό για δουλειές μικρής κλίμακας και κόβει πολύ πιο χοντρά κλαδιά απ´ότι λέν οι προδιαγραφές του αρκεί να κάνεις σωστή επιλογή λάμας. Οι λάμες Parkside του Lidl ταιριάζουν μια χαρά.

Τώρα πάμε στα πιο μεγάλα "παιδιά", στη σπαθόσεγα Parkside του Lidl.
Κούρευα τον φοίνικα πάντα με ένα Husqvarna αλυσσοπρίονο που έχω αλλά, δυστυχώς, αυτή τη φορά το είχα στο μάστορα για αλλαγή τρόμπας λαδιού. Έτσι αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τη σπαθόσεγα Parkside και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Εντάξει, τα κλαδιά του φοίνικα δεν είναι κάποιας ιδιαίτερης δυσκολίας ξύλο, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά ο συγκεκριμένος είχε τεράστια κλαδιά με πάρα πολύ χοντρό πέλμα, γύρω στους 30 πόντους, αφού αναγκάστηκα να βγάλω την "πατούσα" ασφαλείας της σέγας για να κερδίσω 2-3 πόντους σε μήκος λάμας. Το αποτέλεσμα όπως είπα πάρα πολύ καλό, έκοβε λίγο πιό αργά απ´ότι το αλυσσοπρίονο (λογικότατο) αλλά είχε πολύ πιο καθαρή κοπή, πολύ λιγότερη βρωμιά απο πριονίδι.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σπαθόσεγα άλλης μάρκας, απ´τις ακριβές και θεωρητικά ποιοτικότερες, ώστε να έχω μέτο σύγκρισης αλλά απ´τη συγκεκριμένη του Parkside δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Αν ήταν και λίγο πιο ελαφριά θα ήταν τέλεια.

Εδώ ο φοίνικας πριν και μετά.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    246.1 KB · Views: 155
  • image.jpg
    image.jpg
    246.3 KB · Views: 154
  • image.jpg
    image.jpg
    221.1 KB · Views: 153

Βασικα θελει και αλλο κουρεμα. Χωρις που ειναι στραβοκομμενα τα φυλλα...
Φοινικες μονο με παραδοσιακο "χειροκινητο", εκτος αν ειναι πολυ ψηλοι...

Σκαθαρι εχει εμφανιστει εκει ?

Xνουδωτες απο το Jumbo?
Δυστυχως δεν ειναι χαρακτηρισμενες σαν παντοφλες 'εργασιας'. Και με τις προδιαγραφες ασφαλειας δεν παιζουμε :))

Νόμιζα ήταν προφανές ότι ήταν αρλούμπα :p :D

Αν δεν σκάσεις στο γκαράζ με παντοφλίτσα ελεφαντάκι να κόβεις με το router δεν έχεις δουλέψει DIY :p