Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στο (+) (-) 12V από εξωτερικό τροφοδοτικό με πάρα πολύ προσοχή, μέχρι να πιάσει τάση ώστε να τη βλέπει ο φορτιστής. Μιλάω εκ πείρας!

Ασε να δουμε πρωτα να βεβαιωθουμε αν τα στοιχεια της μπαταριας εχουν προστασια (μπορει το κυκλωμα προστασιας απο υποφορτιση να ειναι στο εργαλειο και οχι στην μπαταρια) και μετα βλεπουμε.

Αν και νομιζω οτι ειναι προστατευμενα τα στοιχεια.

Το λεω γιατι ειναι επικινδυνο να βραχυκυκλωνεις unprotected λιθιου.

Υπαρχει πιθανοτητα να εχει καει το κυκλωμα προστασιας. Το κολπακι με το εξωτερικο τροφοδοτικο το εχω κανει και εχει δουλεψει, θελει προσοχη και καταλληλο σημειο (εξωτερικος χωρος χωρις κινδυνο φωτιας).

Υπαρχει πιθανοτητα να εχει καει το κυκλωμα προστασιας. Το κολπακι με το εξωτερικο τροφοδοτικο το εχω κανει και εχει δουλεψει, θελει προσοχη και καταλληλο σημειο (εξωτερικος χωρος χωρις κινδυνο φωτιας).

Ναι υπαρχει πιθανοτητα, αν και μικρη, να εχει καει το κυκλωμα προστασιας. Γιαυτο ειπα στον Kυριακο να μετρησει το βολταζ της μπαταριας. Αν δειξει κατω απο 2 βολτ ειναι οντως καμμενο. Αν δειξει 0 σημαινει οτι λειτουργει.

Πιο καλό παλικάρι ξέρει από κομπρεσέρ αέρος για να μου λύσει μία απορία ??

Εκεί που δούλευε μια χαρά πλέον δεν μαζεύει αέρα, απλά δουλεύει το μοτέρ χωρίς να γεμίζει την μπουκάλα.

Δεν χάνει από πουθενά, αλλάξαμε και τον διακόπτη ο οποίος ψιλοέχανε από μία οπή (μάλλον εκτόνωσης) που είχε..

δες τα λαστιχα που σφραγίζουν τον κύλινδρο (τσιμούχες)

Τα έχω κοιτάξει, όπως έγραψα δεν χάνει από πουθενά.

εχει στην κεφαλη μεσα κατι μεταλλικα λαμακια-ελασματα που σφραγιζουν τον αερα που μπαινει και αυτον που βγαινει.
μαλλον σου εχει σπασει ενα απο αυτα και κανει τον αερα επιστροφη στην εισαγωγη

Τώρα κάπου το πας, βγάζοντας το μικρό φίλτρο που έχει μου φάνηκε ότι από την οπή έβγαινε ζεστός αέρας αντί να μπαίνει...

οποτε λυσε την κεφαλη χωρις να βγαλεις τον κυλινδρο (αν βαριεσαι)
και μαλλον θα τη γλυτωσεις με ενα σετ φλαντζες που λογικα θα εχει και τα λαμακια που σου ειπα.
καταρχην ομως ανοιξε το να δεις τι ακριβως εχει

Εαν κανεις αυτο που σου λεει ο φιλος παραπανω βγαλε φωτογραφιες να δουμε πως ειναι μεσα ο κυλινδρος. Εχω ενα αντιστοιχο 2ιππων και με τρωει να το ανοιξω να δω εαν εχει ελατηρια, μπιελα κλπ

Η κεφαλή δεν έχει λαμάκια, είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, εισαγωγή και εξαγωγή. Μετά τη φλάτζα έχει ένα χοντρό κομμάτι από σίδηρο και αυτό το οποίο έχει αντίστοιχα χωρίσματα μία τρύπα από πάνω, πολλές από κάτω οι οποίες ήθελαν καθάρισμα...

Δεν έβγαλα κύλινδρο, είναι βράδυ και θα γελάμε !!!:smash:

ζητήσατε φωτογραφίες, έχουμε και από αυτές.. έπρεπε για αισθητικούς λόγους να κόψω τη σιαγιονάρα πρώτα !!!:BDGBGDB55:

ο παππούς...

IMG20140617203033.jpg

Κεφαλή αριστερά τουμπαρισμένη, δεξιά η μεταλλική φλάντζα/εισαγωγέας-εξαγωγέας όπως είναι πάνω στο πιστόνι

IMG20140617212313.jpg

Η μεταλλική φλάντζα ακουμπισμένη πάνω στο προστατευτικό του ιμάντα, και από κάτω το πιστόνι με την "πράσινη" λαστιχένια φλάντζα

IMG20140617212454.jpg

Και η κεφαλή σε λεπτομέρεια, αριστερά είναι το φίλτρο εισαγωγής αέρα

IMG20140617212323.jpg

Αυτά... ο ασθενής τελικά ζει και θα κάνει παρέα από αύριο σε ένα ηλεκτρικό πιστόλι της parkside το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο τρίτη μέρα να βάφει εξωτερικούς τοίχους...

Mπραβο Αντωνη!!
Ομως ειναι καιρος νομιζω για ενα κομπρεσερακι parkside :)))

Ναι toros είναι !!!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Φιλε Μπαμπη εχω την ιδια σπαθοσεγα και μου βρεθηκε σημερα που χρειαστηκε να μοιρασω 2-3 μεριδες μαγειριτσα απο την καταψυξη.. :afro:

ξερω που ακουγεται καπως αλλα χωρις τη σπαθοσεγα δεν υπηρχε περιπτωση να κανω δουλεια.

Ο παππούς με τον ιμάντα φίλε θα σε εξυπηρετεί για χροοοονια ακόμη!!!!
Τώρα και με τις καινούργιες φλατζες θα είναι τζετε!!!
Και ναι έχει κανονικά μπιελιτσα μέσα!!!!!
Είχα λύσει ένα που ακούει τι είχε πάθει!!!!
Είχε βρει στον τοίχο στο πατάρι στο πίσω μέρος του μοτέρ που έχει το ματάκια του λαδιού, έσπασε το Τζαμάκι βγήκε το λαδάκι και κόλλησε η μπιέλα με την χρήση και την θερμοκρασία!!!!
Λύθηκε όλο, γυαλιστηκε μπήκαν νέες φλατζες και δουλεύει άψογα!!!
Όμορφα πράγματα!!!!

μιλώντας για κομπρεσεράκια, το δικό μου ήρθε με λίγο χαμηλή στάθμη στο λάδι: καπου 1mm πιο κάτω από το κυκλάκι στο ματάκι της στάθμης του λαδιού. Να συμπληρώσω ή να το αλλάξω τελείως; τί λάδι προτείνετε; στα κινέζικα άλλα λένε ότι θέλουν 30ρι, άλλα 20w-50, γενικά υπάρχει μια σύγχυση (έχω χάσει το μάνιουαλ του, είναι το generic κινέζικο Bormann που έχει και το πράκτικερ)