Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μου φαινεται οτι η αλουμινενια βαλιτσα με τα ροδακια κοστιζει περισσοτερο απο τα μισα της συνολικης τιμης.

Εχει 21 κατσαβιδια και καμμια 30αρια bits αλλα δεν εχει ουτε μια λιμα η ενα πριονακι.

Σαφως θα προτιμουσα να αγορασα λιγα λιγα εργαλεια που πραγματικα θα χρησιμοποιουσα.

Σαφως θα προτιμουσα να αγορασα λιγα λιγα εργαλεια που πραγματικα θα χρησιμοποιουσα.

Απο την στιγμη που δεν εχεις την δυνατοτητα να δεις την ποιοτητα τους απο κοντα καλυτερα αφησε το. Εγω ουτε καν θα το σκεφτομουν.

θα σου ελεγα και εγω να τα αποφυγεις...αν ΔΕΝ γινεται να τα δεις ο ιδιος και να αποφασισεις αν σου κανει η οχι η ποιοτητα τους...
Γενικοτερα θα ελεγα σε καποιον που δεν εχει εργαλεια να ψωνιζει με το συστημα pay as you go...
οτι χρειαζεσαι οταν το χρειαζεσαι...για να μην περνεις εργαλεια που ισως δεν χρειαστεις ποτε...
πχ ενα σετ απο Leroy σε κλειδια γερμανικα κανει περι τα 15ευρω...και ειναι καλης σχετικα ποιοτητας για εναν ερασιτεχνη...προσωπικα τα εχω λιωσει σε λυσε δεσε στην μηχανη και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα...
Φυσικα αν μπορεις και αντεχει η τσεπη σου μπορεις να πας σε καλη ποιοτητα...αλλα αυτο θα ειναι δικη σου αποφαση...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Larry... Κινεζιές είναι. Παρ´όλα αυτά. εγώ που έχω ακριβώς το ίδιο αλλά χωρίς καστάνια στα Γερμανικά κλειδιά, στο χωριό σχεδόν όλες μου τις δουλειές τις έχω κάνει μ´αυτά. Μπορείς βέβαια να κάνεις κι αυτό που λέν τα παιδιά, να πάρεις σιγά-σιγά τα εργαλεία που πραγματικά χρειάζεσαι αλλά αν θές ένα σχετικά πλήρες σετ και συμμαζεμένο αυτό είναι μια καλή λύση.
Άσε που κάποιοα στιγμή θα χρειαστείς και κάποιο εργαλείο που δεν υπολόγιζες οτι το χρειάζεσαι... :proud:

"αξιζει" αυτο εδω:

http://www.ebay.com/itm/Makita-8391...et-/360964430670?_trksid=p2053445.m2307.l5209

170 ευρω μαζι με μεταφορικα απο Γερμανια...

Εδιτ: Μαλλον οχι και τοσο .... http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2775

δεν ξερω αν θα επερνα εργαλειο με παλαιου τυπου μπαταρια...

Ναι, το ειδα και αυτο

Το καρφωτικο που εχει σημερα θα μπορεσει να καρφωσει με την μια το καρφι τερμα μεσα σε καποιο σκληρο ξυλο; Οπως οξια η δρυς.

Στα ποσα χιλιοστα βαθος????
Παντως του αερος καρφωσε σε ελατο 50 χιλιοστα μεχρι τερμα και μαλιστα και με ενα λεπτο φυλλο αλουμινιου επανω.

Το καρφωτικο που εχει σημερα θα μπορεσει να καρφωσει με την μια το καρφι τερμα μεσα σε καποιο σκληρο ξυλο; Οπως οξια η δρυς.

Αν μιλάμε για χοντρό μασίφ τότε όχι. 25mm MDF πιασμένο με τον εαυτό του το είχε δεν το είχε στη μεγάλη σκάλα.

Είναι περισσότερο για προσωρινή συγκράτηση και για μικρότερες δουλειές.
Δεν είναι υποκατάστατο σωστής συγκόλλησης

Έχω διαβάσει αρκετούς να τα χρησιμοποιούν πχ επειδή δεν έχουν αρκετούς ή μεγάλους σφυγκτήρες, μέχρι να στεγνώσει η κόλλα και μετά τα βγάζουν πριν περάσει το τελικό φινίρισμα ή ο καπλαμάς.

Ναι αυτο ξερω και εγω οτι ειναι σαν υποστιρικτικο για να δεσει η κολλα. Το θεμα ειναι οτι εαν το αγορασω και δεν μπορει να καρφωσει σε σκληρο ξυλο δεν εχει νοημα. Εαν ειναι βαραω καρφια με το σφυρι. Το ελατο και το πευκο ειναι μαλακα ξυλα θεωρω δεδομενο οτι σε αυτα θα καρφωσει σωστα.

Πραγματικά σήμερα οτιδήποτε στοίχιζε περισσότερο από 5 ευρώ δεν πουλιόταν. Εγώ πάντως πήρα την κατσαβιδιέρα των 3,6 το σετάκι μετακίνησης επίπλων, πινέλα κλπ. Η κατσαβιδιέρα δείχνει ψόφια.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πράγματι, εγώ πήρα το καρφωτικό και δύο σετ με δίχαλα και καρφάκια και ενώ πήγα σχετικά αργά και έλεγα οτι δεν θα βρώ, είχε πολλά κομμάτια ακόμα! Απο την ελάχιστη δοκιμή που του έκανα, για να δώ αν λειτουργεί σωστά, μου φάνηκε αρκετά καλό για ηλεκτρικό και για τα λεφτά του! Δοκιμασα το μεγάλο καρφί (32mm) σε ξύλο και τάκο από παλέτα και το τερμάτισε με άνεση!

Lidl Αγίου Στέφανου...
Άπειρα κατσαβιδι; 10,8 και την πολύ μικρή...
Καρφώτικο κολλητήρια
Είδη μετακόμισης
Είδη βαφης
Φαλτοπροιονα

Ολα στα ράφια περιμένουν αγοραστές... :)

Και μάλλον στα ράφια θα μείνουν...

αν το 10.8 υπάρχει ακόμα σε μεγάλες ποσότητες και βγει και στις μεγάλες εκπτώσεις θα το χτυπήσω κι εγώ...

Όταν λες μεγάλες εκπτώσεις εννοείς το μπαζάρ...γιατι εγω αυτο που είδα στο προηγούμενο μπαζάρ δεν θέλω να το ξαναδώ...

Όταν λες μεγάλες εκπτώσεις εννοείς το μπαζάρ...γιατι εγω αυτο που είδα στο προηγούμενο μπαζάρ δεν θέλω να το ξαναδώ...

ναι το μπαζάρ λέω... τί έγινε στο προηγούμενο;