Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για τρύπημα σε τοίχο (σοφά-τούβλο-διάτρητο) δεν ενδείκνυται η κρουστική λειτουργία γιατί συνήθως η τελική διάμετρος γίνεται μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και επιπλέων το τούβλο ως ψαθυρό υλικό ενδέχεται μέσω της κρουστικής λειτουργία να ραγίσει/σπάσει εσωτερικά οπότε η τρύπα να είναι άχρηστη.

Για αποφυγή μεγαλύτερης διαμέτρου καλό είναι να τρυπήσουμε πρώτα με ένα τρυπάνι μικρότερο π.χ. για τρύπα 8αρα πρώτα με 6αρι τρυπάνι και μετά 8αρι και συνήθως τρυπάμε ένα εκατοστό μεγαλύτερο βάθος από το μήκος του ούπα και δεν χρησιμοποιούμε τρυπάνια μπετού.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τελικά να είναι καλά το πνευματικό το Parkside γιατί είχε από 6αρι και πάνω SDS οπότε δεν χρειάστηκα τα άλλα (αν και πήγα και πήρα ένα 6άρι, υπήρχε και ένα 5άρι στην κατσαβιδίερα από παλιά).

Πνευματικο Parkside?

ok now i got it... :)

Έτυχε την προηγούμενη εβδομάδα να χρειαστεί να κόψω ένα πλαστικό πάχους 2-3 mm σε ένα μήκος περίπου μισό μέτρο. Δεν είχα πάρει ακόμη το παλμικό πολυεργαλείο που είχε το σάββατο το lidl και είχα μόνο στα χέρια μου ένα κλασσικό dremelοειδές parkside. Πάω να βάλω ένα δίσκο, και ήταν σπασμένος στα δύο μέσα στη συσκευασία του. Τον έπιασα και τον πίεσα και με πολύ λίγη δύναμη έγινε κομμάτια το ένα από τα δύο κομμάτια. Έβαλα έναν καινούργιο και όντως το πλαστικό το έκοψε σαν μαχαίρι στο βούτυρο. Σκεφτόμουν όμως τι μπορεί να συμβεί αν σπάσει ένας τέτοιος μικρός δίσκος όταν περιστρέφεται με 10-15000 rpm και που θα εκτοξευθεί και τι τραυματισμό μπορεί να προκαλέσει. Στους γωνιακούς τροχούς υπάρχει τουλάχιστον το σασί που κάτι θα κόψει προς την πλευρά μας. Σίγουρα και μόνο στη σκέψη από εδώ και πέρα θα φοράω τουλάχιστον προστατευτικά γυαλιά, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνώ και τα κατάλληλα γάντια (πολύ λεπτά, δεν χάνεις αίσθηση της αφής με ελάχιστο λάστιχο εκεί που πρέπει).

Εαν δες σε ολα τα βιντεο τους ο κυριος φοραει γυαλια και προστασια ακοης. Ακομη και για να κανει μια τρυπα. Οντως αυτα τα δισκακια ειναι ευθραυστα, εαν με το χερι σου ασκησεις πιεση κατα μηκος σπανε και πεταγονται. Υπαρχουν πολυ καλα γυαλια της 3Μ.

Εχει καταλαβει κανεις τι σημαιμουν τα Α1, Β2 κλπ;

Εαν δες σε ολα τα βιντεο τους ο κυριος φοραει γυαλια και προστασια ακοης. Ακομη και για να κανει μια τρυπα. Οντως αυτα τα δισκακια ειναι ευθραυστα, εαν με το χερι σου ασκησεις πιεση κατα μηκος σπανε και πεταγονται. Υπαρχουν πολυ καλα γυαλια της 3Μ.

Εχει καταλαβει κανεις τι σημαιμουν τα Α1, Β2 κλπ;

Έριξα μια ματιά σήμερα...είδα ότι υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες.
Η πρώτη περιλαμβάνει τα προστατευτικά γυαλιά...τα πλαστικά είναι ενισχυμένα ώστε να μην φτάσει τίποτα στα μάτια μας.
safety_glasses.jpg

Η δεύτερη περιλαμβάνει τις μάσκες, οι οποίες εκτός από προστασία από ιπτάμενα κομματάκια, κάνουν καλύτερη εφαρμογή γύρω από τα μάτια και δεν περνάει ούτε σκόνη τυπικά.
Μπορούν να είναι άμεσα αεριζόμενα, οπότε δεν προστατεύουν από ατμούς ή από υγρά, μπορούν να είναι έμμεσα αεριζόμενα, οπότε δεν επιτρέπεται η είσοδος υγρών και τέλος υπάρχουν τα μη αεριζόμενα για καταστάσεις με παρουσία χημικών.

a93685f8mcr-2220.jpg

Πάντως μια μάσκα των 3 ευρώ από το ebay είναι αρκετή για σχεδόν όλες τις ερασιτεχνικές εργασίες που κάνουμε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εαν δες σε ολα τα βιντεο τους ο κυριος φοραει γυαλια και προστασια ακοης.

Δεν νομίζω κανένα εργαλείο να μπορεί να βγάλει τα dB που βγάζουν τα ηχοσυστήματά μας :flipout::flipout::flipout::flipout:

Είχα πάρει μάσκα 3Μ πριν κανένα χρόνο, αλλά είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι θολώνει όταν αρχίσεις να ιδρώνεις. Για μένα μεγάλα γυαλάκια είναι η καλύτερη λύση.
Αυτή τη στιγμή έχω κάποια φτηνιάρικα. Θα ήθελα όμως σε κάποια φάση να πάρω καλύτερα.

Για προστασία ακοής έχω πάρει βύσματα σιλικόνης της 3Μ που πλένονται. Άψογα.

Και εξίσου σημαντικό για όσους δουλεύουν με ξύλα ή παράγωγα ξύλου είναι μια μάσκα. Έχω κάποιες καλούτσικες της 3Μ αυτή τη στιγμή, αλλά σε κάποια φάση θέλω να πάρω μια καλή με εναλλάξιμα φίλτρα. Απλά πρέπει να βρώ να τις δοκιμάσω

Εγω επειδη με το ρουτερ τρωω πολυυυυυυ πριονιδι αγορασα αυτη και ειμαι υπερευχαριστημενος.

Μεχρι και σε ραντισματα την χρησιμοποιω.

DM_DewaltGoogles.jpg

Οχι σκετη φωτογραφια παρακαλω, θελουμε μοντελο για να εχουμε καποιο σημειο αναφορας. Να ξερουμε για τι μιλαμε.

Καλημερα,
Περασε κανενας απο το γνωστο Βαζαρ...???
Ειχε δισκοπροιονα?

Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο τμημα, αλλα επειδη εδω ειστε μαστορια ας ρωτησω
Ψαχνω καλο καλαι, 63/37 ή εστω 60/40 rosin
0.8 ειναι καλα. Δεν βρισκω με τιποτα, ξερει κανενας τιποτα;

Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο τμημα, αλλα επειδη εδω ειστε μαστορια ας ρωτησω
Ψαχνω καλο καλαι, 63/37 ή εστω 60/40 rosin
0.8 ειναι καλα. Δεν βρισκω με τιποτα, ξερει κανενας τιποτα;

Ο Φανός στη Σολωμού δεν έχει; Επίσης ο Ντάρλας στο Αιγάλεω είναι καλός. Για πολύ περίεργα πράγματα, εισάγουν κ απο Farnell κάθε βδομάδα.

Τελευταία πήρα από mouser της Κεστερ το 60/40