Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ορεστη λεει επειδη κοστιζει οσο ο αφροποιητης μου.
Ειναι ιδανικο για μπουγαδες σε αυτοκινητο και μηχανη αλλα μεχρι εκει λογο πιεσης.

Πέρασα σήμερα το πρωί από το Lidl στην Π.Ράλλη και είδα μπόλικα πλυστικά... φαίνεται δεν "περπάτησαν" ... Μετά από αρκετό δισταγμό - και ρισκάροντας τις επιπτώσεις από την επιτροπή εμπορίου & ανταγωνισμού στο σπίτι, κοινώς παντόφλα... - τσίμπησα ένα ! Θα το χρησιμοποιήσω στις διακοπές στο εξοχικό και θα δούμε αν κάνει δουλειά (δεν έχω καθόλου εμπειρία από πλυστικά). Βασικά θα χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο αυτοκινήτου και μηχανών...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια χαρά είναι για αυτοκίνητα και μηχανές... Ιδανικό θα έλεγα.
Τώρα απο αντοχή στο χρόνο δεν γνωρίζω... Θα δούμε.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια χαρά είναι για αυτοκίνητα και μηχανές... Ιδανικό θα έλεγα.
Τώρα απο αντοχή στο χρόνο δεν γνωρίζω... Θα δούμε.

Το έχεις πάρει και εσύ Babis ? Για λέγε εντυπώσεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το έχεις πάρει και εσύ Babis ? Για λέγε εντυπώσεις...

Πήρα το προηγούμενο που ήταν όλο κίτρινο. Φαντάζομαι οτι είναι ακριβώς το ίδιο, δεν είδα καμιά διαφορά.
Το πήρα κι αυτό στο εξοχικό όπου έχω κι ένα Karcher αρκετά πιο δυνατό και σε δουλειές που κάνεις συνήθως σ´ένα σπίτι, αυτοκίνητο αυλές κλπ, δεν θα καταλαβεις οτι το μικρό υστερεί κάπου, εκτός απο δουλειές που θα χρειαστείς πολλά bar πίεσης, δηλαδή σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Η αλήθεια είναι οτι δεν το χρειαζόμουν, το πήρα πιο πολύ για τον αφροποιητή που δίνει μαζί στη συσκευασία. Λέω,"- Δε βαριέσαι, 50 κοστίζει μόνο ο αφροποιητής του Karcher κι εδώ με τα ίδια λεφτά παίρνεις και το μηχάνημα".
Εντάξει, αν και δεν έχω δοκιμάσει τον αφροποιητή του Parkdide με σωστό σαμπουάν, πιστεύω οτι δεν έχουν καμιά σχέση. Θα το διαπιστώσω με σιγουριά σε 15 μέρες που θα είμαι σε διακοπές.
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι η συμπεριφορά του service. Με δική μου υπαιτιότητα (το γκρέμισα κάτω απ´τη μάντρα) έσπασε το τσουτσούνι της υποδοχής του λάστιχου απ´τη βρύση. Το πήγα στο service, και μάλιστα χωρίς απόδειξη αφού δεν την είχα καρατήσει, μου λένε "-ΟΚ, δεν πειράζει, μόνο εμείς τα φέρνουμε αυτά, κι επειδή αν σου δώσω ανταλλακτικό θα είναι δύσκολο να το αλλάξεις μόνος σου, πάρε ένα καινούριο". :worshippy:
Κάνει λίγο θόρυβο αλλά κατά τα άλλα μια χαρά μηχανάκι είναι. Τουλάχιστον όσο το χρησιμοποίησα γιατί, όπως είπα, είναι στο εξοχικό.

Μια ερώτηση για τα μαστόρια εδώ.:worshippy: Έχω ένα ποδήλατο για τον πιτσιρίκο το οποίο έχει αρκετή σκουριά σε διάφορα σημεία. Υπάρχει τρόπος να το καθαρίσω εκτός από το κλασικό τρίψιμο με γυαλόχαρτο? Υπάρχει μύτη για τρυπανο/κατσαβιδο (black&decker 14V) που να κάνει εύκολη την δουλειά?
Μετά το τρίψιμο, φαντάζομαι ότι θέλει βάψιμο για να κρατήσει. Τι να του βάλω?

Μάλιστα... σ' ευχαριστώ συνονόματε ! (Μπάμπης από το Χαράλαμπος ε? ) :smile:

Θα γίνει η πρώτη χρήση το ΣΚ (ελπίζω) στο εξοχικό και θα γράψω εντυπώσεις...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια ερώτηση για τα μαστόρια εδώ.:worshippy: Έχω ένα ποδήλατο για τον πιτσιρίκο το οποίο έχει αρκετή σκουριά σε διάφορα σημεία. Υπάρχει τρόπος να το καθαρίσω εκτός από το κλασικό τρίψιμο με γυαλόχαρτο? Υπάρχει μύτη για τρυπανο/κατσαβιδο (black&decker 14V) που να κάνει εύκολη την δουλειά?
Μετά το τρίψιμο, φαντάζομαι ότι θέλει βάψιμο για να κρατήσει. Τι να του βάλω?

Μπορείς να βρεις προσαρτήματα για τρίψιμο πχ. μεταλλική βούρτσα. Για βάψιμο συνήθως βάζεις αστάρι και μετά μπογιά. Έχει το lidl αυτή την εβδομάδα σπρέι και με αστάρι και με μπογιά σε χαμηλή τιμή.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπορείς να βρεις προσαρτήματα για τρίψιμο πχ. μεταλλική βούρτσα. Για βάψιμο συνήθως βάζεις αστάρι και μετά μπογιά. Έχει το lidl αυτή την εβδομάδα σπρέι και με αστάρι και με μπογιά σε χαμηλή τιμή.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Οπότε τρέχω να πάρω σπρέι από Lidl και ρωτάω για μεταλλική βούρτσα στο praktiker...:a0210:

Μπαμπηηηηηηηηηη

20 ευρω και λιγοτερο εχει ο αφροποιητης της Karcher αλλα και παλι δουλεια δεν.....
Τεσπα καλα εκανες και το τσιμπησες καθως ολο και καπου θα βολεψει!

Φιλε Kobien να μην ξεχασεις να περασεις τα σκουριασμενα σημεια και με αδρανοποιητη σκουριας!!!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπαμπηηηηηηηηηη

20 ευρω και λιγοτερο εχει ο αφροποιητης της Karcher αλλα και παλι δουλεια δεν.....
Τεσπα καλα εκανες και το τσιμπησες καθως ολο και καπου θα βολεψει!

Δεν το πήρα τώρα... Το έχω απ´την προηγούμενη φορά, πρίν την παραγγελία που κάναμε.

Φιλε Kobien να μην ξεχασεις να περασεις τα σκουριασμενα σημεια και με αδρανοποιητη σκουριας!!!

Θα το έχω υπόψη μου. Ευτυχώς η σκουριά φαίνεται επιφανειακή και δεν έχει κάνει ακόμα σοβαρή ζημιά....

Να γράψω και εδώ...ποια νομίζετε ότι είναι τα ελάχιστα αποδεκτά για αραιή περιοδική χρήση στο σπίτι ενός κομπρεσέρ αέρα (για διάφορα εργαλεία); Όσο αφορά την πίεση, την παροχή αέρα και την ισχύ του μοτέρ;

Γιωργο επειδη ποτε δεν ειναι αρκετη η χωρητικοτητα ενα 50 η ιδανικα ενα 100αρι ειναι οτι καλυτερο, τοσο για τα δικα σου νευρα οσο και για το μοτερ το ιδιο.
Τα εργαλεια οπως πιστολια, καλεμια τριβεια κλπ ειναι σπαταλα σε αερα και αν δε θελεις το μοτερ να δουλευει συνεχεια πρεπει να εχεις αεροφυλακιο και μαλιστα μεγαλο.
Το μικρο που αναφερεις σε αλλο θρεντ θα δουλευει αναγκαστικα συνεχεια και μην κοιτας τα θεωρητικα 8 μπαρ τα οποια μονο σε φουσκωματα μπορει να αποδωσει.

Και μου άρεσε που ήταν ένα μικρό βαλιτσάκι που χώραει σε ντουλάπα.:flipout:
Θα φάω τα λεφτά του σε σούμες το καλοκαίρι :smile:

Καλά εκεί βγάζετε τη θεϊκή μαστίχα...είχα δοκιμάσει κάποτε μια από γνωστό γνωστού με πάνω από 30% αλκοόλ και ήταν σούπερ...

Στα υπόψη ότι το πλυστικό μπορεί να μην περπάτησε γιατί παίζει ένα παρόμοιο λίγο πιο φθηνό στα καρφούρ !!!!

To μικρό πάντως με την καστάνια, η καστάνια μου χάλασε στην 3-4 χρήση...δεν θυμάμαι που έχω την απόδειξη, για αυτό και δεν την έχω πάει πίσω. Από την άλλη μπορώ εύκολα να το κάνω σταθερό (εξάλλου σε τόσο μικρές μύτες δεν ξέρω αν έχει νόημα ο μηχανισμός καστάνιας...)