Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μήπως ξέρει κάποιος τι παίζει με την αμμοβολή; Θέλω να ξεφλουδίσω κάτι εξώφυλλα ξύλινα με γρίλιες, κατι εσωτερικα ξύλινα, 2 πόρτες, και σκέφτηκα την αμμοβολή.
Υπάρχει περίπτωση να κάνω δουλεια έτσι, και αν ναι, μπορω να κοτσάρω κάποιο εξαρτημα στο κομπρεσέρ αέρος που έχω (50λιτρο είναι) ;
Επίσης παιζει κάποιο εξάρτημα για να καθαρίσω, η και να τριψω το χρώμα από πετρα δαπέδου, με υδροαμμοβολή χρησιμοποιώντας το πιεστικό μου;
Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να με βάλει τουλάχιστον σε μια κατευθυνση, ωστε να έχω ένα μπουσουλα πάνω στην αμμοβολή, ειτε με αερα η ακόμα και με νερό.
Ευχαριστωω..

Αμμοβολή σε ξύλο; :nounder:
Δεν νομίζω, δεν το έχω δεί ποτέ αλλά ούτε και άκουσα. Νομίζω οτι μόνο ζημιά θα κάνεις. Για την πέτρα στο δάπεδο υπάρχουν εξαρτήματα αμμοβολής που προσαρμόζονται στα πιεστικά. Εγώ για το Karcher έχω αγοράσει ένα τέτοιο αλλά μην φανταστείς οτι είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικά.
Για τις γρίλιες ιδανικό θα ηλταν ένα πολυεργαλείο, σαν αυτό το Parkside που είχε και το Lidl, αλλά υπάρχουν και τα τριβεία με πέλμα (τριγωνικό κυρίως) που εισχωρεί στις γρίλιες και κάνει δουλειά. Αν είναι βαμένα με λαδομπογιά ένα καμινέτο θα σε βοηθήσει αρχικά να βγάλεις τα "χοντρά" και μετά το τριβείο. Με το φλόγιστρο καίς τη μπογιά που ζαρώνει και μετά βγαίνει εύκολα αλλά θέλει και προσοχή, μην τα κάψεις.

Ειδα αυτο και έλεγα μηπως βάλω κατι στο αερικό μου.

https://www.youtube.com/watch?v=t0ho18_OPyI

Για πετρα δεν κάνει δουλεια λες; και σκεφτόμουν να κανω την αυλή..

Πρώτη φορά βλέπω αμμοβολή σε ξύλο, ίσως και να κάνει δουλειά, απλά εγώ δεν το ήξερα.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παιδιά καλησπέρα,
συγχωρέστε με αν δεν ταιρειαζει με την κατηγορία, αλλα θέλω επειγώντως μια βοήθεια. Εχω μια ηλετρική τρόμπα αέρα outwell dc 12v (μπριζα αναπτηρα αυτοκινητου) για το camping. Τι αντάπτορα πρέπει να πάρω για να δουλεψει και στο σπίτι με 220v?
ή γενικώς υπάρχει καποια αλλη ιδέα για να δουλέυει και με 220?
Ευχαριστώ.

Με οποιονδήποτε μετασχηματιστή έχεις στο σπίτι που να βγάζει 12 βολτ και όσα αμπερ (λογικά 1 έως 2) ζητάει η τρόμπα.
Δές απο ασύρματο τηλέφωνο, ρούτερ, φορτιστή για σκουπάκι κλπ κλπ.

Αυτό για άμεσα που καίγεσαι. Για όμορφη λύση μπορείς να βρείς φύσα αυτοκινήτου σε μαγαζί με ανταλλακτικά μηχανακιών με ~10 ευρώ και να βάλεις ένα μετασχηματιστή όπως παραπάνω.

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Πως θα συνδέσω τώρα τον μετάσχηματιστη με την τρόμπα που έχει φις αναπτήρα αυτοκινήτου?

Πρώτα πρέπει να βρείς τους πόλους του μετασχηματιστή.
Δές αν γράφει το αυτοκόλλητο που έχει επάνω αλλιώς με ένα πολύμετρο.

Με δύο καλώδια
βάζεις το + στο + και το - στο - :)

Τυχαία στον γούγλη βρήκα αυτή τη φωτογραφία για να δείς στη φύσα του αυτοκινήτου τους πόλους
http://diorealskills.files.wordpress.com/2012/07/12v-adapter.jpg

Σε ευχαριστώ!!!

Με οποιονδήποτε μετασχηματιστή έχεις στο σπίτι που να βγάζει 12 βολτ και όσα αμπερ (λογικά 1 έως 2) ζητάει η τρόμπα.
Δές απο ασύρματο τηλέφωνο, ρούτερ, φορτιστή για σκουπάκι κλπ κλπ.

Αυτό για άμεσα που καίγεσαι. Για όμορφη λύση μπορείς να βρείς φύσα αυτοκινήτου σε μαγαζί με ανταλλακτικά μηχανακιών με ~10 ευρώ και να βάλεις ένα μετασχηματιστή όπως παραπάνω.

επανερχομαι...
δοκίμασα με εναν απο παλιο ρουτερ που γραφει :
INPUT 100-240V - 50/60HZ 1.0 A
OUTPUT : 12V 2A
αλλά ισα ισα που έκανε να ξεκινήσει η τρομπα, σαν να μην ειχε δυναμη . Μήπως ξερεις τι μετασχηματιστή να αγοράσω αυριο?

επανερχομαι...
δοκίμασα με εναν απο παλιο ρουτερ που γραφει :
INPUT 100-240V - 50/60HZ 1.0 A
OUTPUT : 12V 2A
αλλά ισα ισα που έκανε να ξεκινήσει η τρομπα, σαν να μην ειχε δυναμη . Μήπως ξερεις τι μετασχηματιστή να αγοράσω αυριο?

Τα Α είναι λίγα. Μήπως αναφέρει πουθενά πόσα Α τραβάει η τρόμπα ?

Το παρακάτω είναι 5Α, 60w

17680.jpg

http://www.skroutz.gr/s/3358607/HQ-P-SUP-AT5-B.html

οχι δυστυχώς δεν γραφει τίποτα. Πιστευεις οτι με αυτο θα ειμαι καλυμένος?

οχι δυστυχώς δεν γραφει τίποτα. Πιστευεις οτι με αυτο θα ειμαι καλυμένος?

Μήπως αναφέρει Watt ?

Εάν δεν γνωρίζεις Α ή Watt τότε βαδίζεις στα τυφλά.

Μπορεί τα 5Α να του αρκούν μπορεί και όχι.

Με μια πρόχειρη ματιά στο Internet βρήκα τρόμπες αυτοκινήτου 12V/14A.

ΟΚ σε ευχαριστώ.

Η τρόμπα είναι σίγουρα 10Α πιθανόν ο μετασχηματιστής να είναι ακριβότερος απο την τρόμπα

Ενδιαφερομαι να αγορασω κασετινα καρυδακια 1/2 και 1/4.Τι μπορειτε να μου προτεινετε;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ενδιαφερομαι να αγορασω κασετινα καρυδακια 1/2 και 1/4.Τι μπορειτε να μου προτεινετε;

Τι χρήματα προτίθεσαι να διαθέσεις; Θέλεις κασετίνα που να έχει 1/2 και 1/4 μαζί η ξεχωριστά;

Αν είναι 10Α.... Όντως δεν συμφέρει!!