Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κοιτα για να την παρεις σε ενα εξοχικο και να ξεμπερδεψεις πιστευω ειναι καλη επιλογη, αλλα οταν μαστορευεις συχνα νομιζω δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Πριονόλαμα για πολυ-εργαλείο

Μιας που την έβλεπα να "ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ" αρκετό καιρό, από ebay.uk σε μια εβδομάδα (με περίπου 18 ευρώ, σπίτι σας...)
GetImage.aspx

Πάντως από amazon.com θα κόστιζε (για παράδοση Αθήνα που είμαι) 28,74 (13,18 + 10,18 τα μεταφορικά)
http://www.amazon.com/Bosch-OSC114C-4-Inch-Multi-Tool-Carbide/dp/B00ELC9R9S/ref=lh_ni_t_dup?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
Παρόμοιος κωδικός BOSCH (όχι ο ίδιος) από Κέντρο Βίδας κοστίζει περί τα 26-27
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7035

Δισκοπριονο, γωνιομετρο, πολυπριζο for me!

Τι ειπες τωρα; Θα δακρυσω απο την συγκινηση. :)
Το δισκοπριονο φαινεται μια χαρα αν και δεν ειναι στην φανταστικη τιμη που περιμενα.

Το κολλητηρι μπαταριας το αγορασα προσφατα σε λιγο μικροτερη τιμη απο Κινα και ειναι τελειο, δεν περιμενα οτι μπορει να ειναι τοσο καλο με δυο μπαταριες ΑΑ.

Για την ηλεκτροσυγκόλληση καμία γνώμη?
Είμαι 100% πρωτάρης σε αυτόν τον τομέα.
Για καμιά εργασία επισκευής στον κήπο τη θέλω.

πχ. έξτρα μεταλλικό δίχτυ (αυτό με τα παραλληλόγραμμα) σε καγκελόπορτα για να μή μπαινοβγαίνει σκύλος.

Η ηλεκτροσυγκόλληση είναι μικρή (μαξ 80 αμπέρ), πιο πολύ για παιχνίδι μοιάζει...

Θα έλεγα πως ΔΕΝ κάνει, παρά για ΠΟΛΥ απλές (και λεπτές, αν και οι "λεπτές" κολλήσεις είναι οι δύσκολες) εργασίες...

Ούτε δηλαδή για αυτό που θέλω να κάνω.
Καμιά πρόταση για την οικονομικότερη αξιόλογη λύση?
Ταβάνι 150 ευρώ (και πολλά είναι για 2-3 φορές το χρόνο και αν).

Παρ'ότι λες ότι δεν θα την χρησιμοποιείς συχνά, θα έλεγα να κοιτάξεις για καμιά φτηνή inverter (αντί για χαλκού).

Πιο ακριβές (για αντίστοιχα Α) από τις χαλκού, αλλά και πιο εύκολες και καλύτερες κολλήσεις.

Μερικές επιλογές από σκρουτζ...

https://www.skroutz.gr/c/704/diafora-ergaleia.html?keyphrase=ηλεκτροσυγκολληση+inverter

Προσωπικά, αν ήταν να πάρω τώρα ηλεκτροσυγκόλληση, θα πήγαινα για μια καλούλα inverter. Χαλκού δεν θα κοίταζα. Αλλά ο καθένας βέβαια κρίνει από τις δικές του ανάγκες.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Θα δώ αν έχει κάποιος να τη δανείζομαι (δε φαντάζομαι να χαλάει εύκολα) αλλιώς θα πάω στη φθηνότερη inverter κυρίως για το "πιο εύκολη" που είπες.

Για την ηλεκτροσυγκόλληση καμία γνώμη?
Είμαι 100% πρωτάρης σε αυτόν τον τομέα.
Για καμιά εργασία επισκευής στον κήπο τη θέλω.

πχ. έξτρα μεταλλικό δίχτυ (αυτό με τα παραλληλόγραμμα) σε καγκελόπορτα για να μή μπαινοβγαίνει σκύλος.

Θα σου ελεγα να ΜΗΝ αγορασεις οποιουδηποτε τυπου ηλεκτροσυγκοληση γιατι θα πανε τσαμπα τα λεφτα. Δεν ειναι τοσο απλη υποθεση.
Ειχα παρει και εγω μια πριν πολλα χρονια, την χρησιμοποιησα ελαχιστα, και κατεληξα να κανω τις αντιστοιχες εργασιες κολλησης με διαφορετικο τροπο.

Το διχτυ στην καγκελοπορτα μπορεις να το πιασεις με συρματακια η/και να το στερωσεις με βιδες και ροδελες. Πατεντες υπαρχουν πολλες.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ηλεκτρικό πολυεργαλείο. Επειδή το Lidl δύσκολα θα ξαναφέρει το A2 280 έριξα μι ματιά στην αγορά και είδα ότι υπάρχουν παρόμοια το Krausmann http://eshopsales.gr/index.php?page...=1939&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart, To Einhell http://www.e-shop.gr/polyergaleio-ilektriko-einhell-bt-mg180-1-180w-4465000-p-TLS.050043 ή το Skil http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5783 όλα σε τιμή περίπου ίδια ενώ υπάρχει και Black & Decker στα 75 ευρώ.

H ερώτηση που έχω είναι αν είναι ικανά για ερασιτεχνική χρήση αραιά και που, κι επίσης αν όλα είναι εξίσου ικανά και χωρίς βλάβες ή κάποια θεωρούνται καλύτερα από τα άλλα.

Θεωρω οτι το skil ειναι μακραν ανωτερο σε αξιοπιστια απο τα υπολοιπα αλλα και σε ποιοτητα η οποια ειναι εμφανης.

Δεν εχω αποψη για το black&Decker, στο συγκεκριμενο εργαλειο, αλλα το γεγονος οτι ερχεται με 2-3 χρησιμα εξαρτηματα παραπανω και κυριως οτι δεν χρειαζεται αλλεν για αλλαγη εξαρτηματων θα με εκανε να το σκεφτω παρα πολυ πριν αγορασω το skil.
Ερχεται και με τσαντα μεταφορας.

Απο 21 Αυγ
ImageUploadedByTapatalk1408222767.058579.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222784.044568.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222802.308215.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222816.161549.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222830.343243.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222844.577845.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222861.812746.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222876.832319.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222904.581519.jpg
ImageUploadedByTapatalk1408222946.899710.jpg

Γάντια εργασίας και δισκοπρίονο για εμένα... :)

Φαινεται επισης οτι οι δισκοι ταιριαζουν στο συρομενο φαλτσοπριονο που ειχαμε παρει αρκετοι απο εδω πριν απο λιγους μηνες.

Παιδιά ψάχνω σκαπτικό για ερασιτεχνικη χρήση. Αυτό του φυλλαδίου θα κάνει δουλειά; Τα αξίζει τα λεφτά του; θέλω να σκάψω σε μπετόν ένα αυλάκι βάθους 20cm. Θα με βγάλει ασπροπρόσωπο;

Αυλακι βαθους 20εκ. σε μπετον? To λες αυτο ερασιτεχνικη χρηση? :))

Το σκαπτικο αυτο το εχω και το εχω χρησιμοποιησει για σπασιμο μπετον, βαθους ~7-8εκ στον κηπο για να φτιαξω σωληνα που ετρεχε. Η αποδοση του ηταν μια χαρα.

Ομως, για να ανοιξω τρυπα σε μαντροτοιχο απο μπετον, (βαθους 20εκ και διαμετρου περιπου 6εκ.) για να φευγουν τα νερα, δανειστηκα απο φιλο υδραυλικο ενα επαγγελματικο. Δεν σκεφτηκα καν να χρησιμοποιησω το σκαπτικο του Lidl.

Για την δουλεια που το θες, πιστευω οτι το σκαπτικο του Lidl ειναι λιγο. Εξαρταται βεβαια απο το μηκος του αυλακιου που θα σκαψεις. Παντως 20εκ. βαθος ειναι πολλα για την περιορισμενη ισχυ αυτου του σκαπτικου.

Θέλω να θάψω μια σωλήνα νερού. Κάτι σε πιο επαγγελματικο μέχρι το κατοστάρικο;