Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Να εισαι καλα Μιχαλη ευχαριστω!

Εχει ενα 160αρι αναδευτηρα μεσα αυτο που ειναι ιδανικος για την δουλεια που το θελω αλλα σιγουρα ενα 120αρακι θα το ολοκληρωσει.

Βεβαια εκτος απο το πλατος παιζει ρολο και το σχημα αναλογα την χρηση.
Διαφερουν στην ποσοτητα αλλα και στον τροπο που χειριζονται το κονιαμα.

Πχ απο την βαση προς τα πανω η το αντιστροφο.

4258365.JPG

Ναι, γνωριζω για τα ειδη των αναδευτηρων αλλα να σου πω την αληθεια δεν εχω δει διαφορα ειτε χρησιμοποιω το ενα η το αλλο. Μιλαμε ομως για μιγματα μπογιες λαδια νεφτια κλπ, συνηθως μεχρι 5, 10 το πολυ κιλα.

Θες να μιλησω με τον συνεταιρο του Ροδακη μηπως μπορουν να σου κανουν λιγο καλυτερη τιμη στο εργαλειο?

Ωωωω!!! Χιλια ευχαριστω για την προταση!

Καθως ομως το εχει στειλει ηδη ο Γιαννης και σημερα το περιμενω στην μεταφορικη που συνεργαζονται θα το κανουμε στην επομενη αγορα!!!

Και παλι ευχαριστω!

Τι ηθελα και μπηκα εδω μεσα; Σαταναδες...

Eργαλειo gadget. Χρησιμο αμα εισαι πανω στη σκαλα και οχι μονο.

Μαγνητικο βραχιολι για βιδες, καρφια και αλλα.

Μagnogrip. Καμμια δεκαρια ευρω στο ebay.

magnogrip1.jpg

http://www.coolthings.com/magnogrip-looks-handy/

Ε αφου μπηκαμε στον χορο...
Εχω δυο Leatherman Surge, αυτα εδω:
lt830278_1.jpg

Εχω δυο Gerber Multi-Plier, ενα 600 και ενα 600 DET, ειναι αυτα τα δυο αντιστοιχα:
gerber-47550-NeedlenoseMultiPlier-main-lg.jpg

Gerber-Multi-Plier-600-DET.jpg

Ε, εχω κανει και λιγο το Lidl πλουσιοτερο... Ριμαδιασμενο παθος...

Yπαρχει ειδικο νημα για πολυεργαλεια και συναφη.

Αν νομιζετε οτι το παρον νημα ειναι εθιστικο, καλυτερα να μην πατε στο αλλο... :)))

( http://www.avclub.gr/forum/showthre...ighlight=%F0%EF%EB%F5%E5%F1%E3%E1%EB%E5%E9%E1 )

Θα πεσουμε στην πρεζα βραδυατικα :ADFAD2:

Οι λεπιδες που εμπιπτουν;

Εχει παρει κανενας το κρουστικο δραπανο του lidl αυτης της βδομαδας?
Σκεφτομαι να παω να το παρω...

Δεν αντεξα τελικα..

Βαρος συσκευασιας (μαζι με τα καλεμια και τα τρυπανια) 6.5 κιλα!!!

Φαινεται γερο πραμα. Δεν βλεπω την ωρα να το δοκιμασω!!

9477764583_29f91528d2_z.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV

Επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ τα 2 τελευταία χρόνια με τον κήπο με διάφορους μύκητες και ακάραια, αναγκάζομαι και ψεκάζω συχνά και υπάρχουν πάνω από 150 φυτά οπότε είναι μεγάλος μπελάς. Επίσης αναγκάζομαι πλέον να κατασκυάζω τα δικά μου βιολογικά σκευάσματα με φυσικά υλικά γιατί λόγω παιδιών δεν θέλω βαριές χημείες.

Έχετε να προτείνεται κάτι σε ψεκαστικό? Αυτό που έχει σημασία επίσης είναι η καλή και ακριβής ρύθμιση της δέσμης γιατί πρέπει να ψεκάζω και την πίσω πλευρά τον φύλλων σε πολλές περιπτώσεις καθώς και μακρύς σωλήνας για ψεκασμό ακριβείας από μακριά.

Έχω δει και διάφορα ψεκαστικά ηλεκτρικά (με μπαταρία) αλλά δεν ξέρω αν κάνουν τίποτα.

Με άλλα λόγια πρέπει να πάω σε κάτι ακριβό ή κάνω δουλειά και με νορμάλ κόστους κι ας μην κρατήσει 10 χρόνια. Δουλειά σωστή να κάνει χωρίς να μου σπάει τα νεύρα.

Εγω εχω 2 ψεκαστικα πιεσης για τον κηπο. Ενα του 1.5 λιτρου, το οποιο και χρησιμοποιω στα κοντα φυτα και στις γλαστρες και ενα παλιο μεταλλικο των 5 λιτρων με τηλεσκοπικο πιστολι.

Αν θες με τηλεσκοπικο πιστολι, νομιζω οτι τα 3 λιτρα ειναι το μικροτερο μεγεθος. Κανε google 'ψεκαστηρες/ψεκαστικα πιεσης' και θα δεις επιλογες. Σε ολα ρυθμιζονται τα ακροφυσια.

Ψεκαστικα πιεσης ειναι αυτα που πιεζεις ενα εμβολο για να δημιουργησεις πιεση στο δοχειο και μετα πατας την σκανδαλη και διαχεεις το μιγμα.

Ηλεκτρικα και μπαταριας, δεν αξιζει τον κοπο..

Παρε μια φτηνη νεφελοψεκαστηρα να τα κανεις ολα μπανιο, να σαι σιγουρος!.. Εγω φετος πηρα μια κινεζικη, σε τιμη σπεσιαλ, για τα ραντησματα στ αμπελι, και μου λυσε τα χερια. Αυτες οι ψεκαστηρες επειδη ουσιαστηκα με τον αερα , εξαερωνουν-νεφελοποιουν το υγρο, τιναζουν τα φυλα και σα συνεπεια ψεκαζονται ολοκληρα, σα να το κανεις μπανιο! Νομιζω ειναι οτι καλυτερο για μυκητοθεραπειες κτλ οπου θες καλη διαβροχη του φυτου.. Απλα δε εχεις μεγαλη ακριβεια. Δηλαδης εκει που ψεκαζεις μπροστα, μιααποσταση 2-4 μετρα την λουζεις με παχνη..

Παιδιά ευχαριστώ, να σημειώσω ότι έχω είδη του 1,5 λίτρου κάποιον ο οποίος είναι με μεταλλικά ακροφύσια και δουλεύει άψογα εδώ και 4 χρόνια. Επίσης έχω 3-4 άλλους μικρούς του 1 λίτρου και 2 φθηνούς των 8 και 5 λίτρων.

Απλά ζήτησα προτάσεις από συγκεκριμένα μοντέλα που ίσως τα έχετε δοκιμάσει στην πράξη γιατί κυκλοφορούν πολλά οικονομικά και δεν ξέρω τι είναι μούφα και τι όχι.

Σίφη θα το ψάξω για νεφελοψεκαστήρα αν και δεν είναι εύκολη λύση για κήπο με σπίτια δίπλα και παιδιά να παίζουν.

Νίκο αυτός που προτείνεις σε σχέση με αυτόν δεν φαίνεται να έχουν διαφορά εκτός της τιμής και της ταμπέλας.

http://www.mandis.gr/eshop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=397&category_id=80

Αυτή που σου πρότεινα είναι η γνήσια η Ισραηλίτικη,η άλλη είναι προφανώς...γενόσημη.Για την πρώτη σου εγγυώμαι γιατί την έχω,όπως και εκατοντάδες αγρότες στην περιοχή μου,για την άλλη δεν ξέρω!

Μάλλον πρόκειται περί 100% κόπιας από Κίνα τότε και δυο είναι τα σημεία που φαντάζομαι ότι μπορεί να υστερεί. Τα ακροφύσια και η τρόμπα. Θα δω μήπως μπορώ να δω και τις δυο από κοντά.

ΜΗΝ παρεις τον Farmate! Ειναι αθλιος! Τον εχω εδω και 3 χρονια.. Μαπα το καρπουζι..
Αν θες επινωτια, εγω θα κοιταζα κατι σε inox. Εχω κατα νου 2-3 σχεδια αλλα μαρκες δε θυμαμαι..
Αυτες που εχω δει και ειναι πολυ καλες ειναι οι solo οι επινωτιες αλλα μιλαμε για 100+ ευρα. Δε νομιζω οτι αξιζει να παρεις κατι τοσο σκριβο χειροκινητο για την περιπτωση σου.