Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτο το εχει καποιος...???
Αξιζει...???
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=21484

Οχι δεν αξιζει. Οπως λεει και η περιγραφη ειναι για μοντελισμο και για χαραξη...

Για να καταλαβεις καλυτερα, η ισχυς του ειναι 22 watt, ενω των υπολοιπων γνωστων πολυεργαλειων ειναι στα 120watts+

Αν θελεις κατι καλο και φτηνο δες το skil http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5503
Eναλλακτικα περιμενε αυτο που βγαζει το Lidl, το ενσυρματο, η ακομα καλυτερα το cordless.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Σκέφτομαι να τσιμπύσω ένα έκκεντρο τριβείο καταρχήν μιας και αυτή την περίοδο φτιαχνω μια κατασκευή από καινουρια πλανισμένα ξύλα οπότε δεν χρειάζονται πολύ ξύσιμο, και κάποια στιγμή τσιμπάω ένα ταινιολειαντήρα για τα ζόρια. Πως σας ακούγεται το σκεπτικό?

Καλη βδομαδα!
Τα εκκεντρα τριβεια απ'οσο ξερω ειναι καλυτερα για πιο ομοιομορφο γυαλισμα λογω της ιδιομορφης κινησης του πελματος. Βεβαια και στο τριψιμο λογικα θα εχει καποια διαφορα.
Για την περιπτωση σου ομως, νομιζω οτι ενα κλασσικο παλμικο τριβειο ειναι ιδανικο.

Ενα καλο εκκεντρο για εμμενα ειναι οτι καλυτερο αλλα να εχει τα απαραιτητα watt να σηκωσει ζορια ειδικα σε κατεργασια ξυλου.

Το πολυεργαλειο του Lidl με απογοητευσε και το πηγα πισω αμεσως οταν το ειχα παρει.
Πολυ αδυνατο.

Μιχαλη κανονισε στην πρωτη επισκεψη σου στην Ελλαδα να κανουμε και συναντηση!!!!

Καλημέρα, καλη εβδομάδα σε όλους.
Το ηλ.κατσαβίδι http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=21473# το χει κάποιος? Αξίζει?

Για 3,6v πέραν του ότι η ισχύς του είναι <=4Nm όπως τα υπόλοιπα 3,6 Parkside είναι πολύ μεγάλο για 3,6v, έχει ενσωματωμένη μπαταρία και μεγάλο χρόνο φόρτισης αυτής.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η σέγα που έχει το LIdl στις 25/10 έχει αβαθμίδωτη ρύθμιση για γωνία κοπής; Την έχει κανείς; Εδώ αναφέρει και ελεύθερη 0-45 και σταθερή 0-15-30-45 ρύθμιση στις μοίρες ενώ στο εγχειρίδιο χρήσης στη σελίδα 43 αναφέρει μόνο για τις 4 βαθμίδες; Τι ισχύει εν τέλει;

Νομιζω την εχει ο Χιώτης αν δεν κανω λαθος.. κατσε να το δει να μας απαντησει γιατι με ενδιαφερει και μενα αυτο.

Την εχω και δειχνει κανονικα τις μοιρες που θελεις να κοψεις...15-45 ΔΕΝ θυμαμαι αν δειχνει και αλλες μοιρες...

Νομιζω οτι το αβαθμιδωτη αναφερεται στην ταχυτητα...και οχι στις μοιρες...
εκει εχει σκαλες αλλα οχι με ποσες παλμικες κινησεις...

Για 3,6v πέραν του ότι η ισχύς του είναι <=4Nm όπως τα υπόλοιπα 3,6 Parkside είναι πολύ μεγάλο για 3,6v, έχει ενσωματωμένη μπαταρία και μεγάλο χρόνο φόρτισης αυτής.

Εναλλακτικές λύσεις σε λογικές τιμές υπάρχουν ;

Καλημέρα, καλη εβδομάδα σε όλους.
Το ηλ.κατσαβίδι http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=21473# το χει κάποιος? Αξίζει?

Αν δεν κανω λαθος, πρωτη φορα το βλεπω στο Lidl.
Eιναι μεν μικρο, 3.6βολτ, με τα μειονεκτηματα που γραφει ο Γιαννης παραπανω, αλλα μου αρεσει ο μυλος που εχει μπροστα!
Αρκετες φορες πιανω ενα δραπανοκατσαβιδο και μετα ψαχνω να βρω τα bits.
Συνηθως παιρνω ολο το σετακι μαζι μου. Με αυτο ομως δεν χρειαζεται να ψαχνεις για bits. Eχει τα βασικα. Αν θες, βαζεις εσυ τα bits που χρησιμοποιεις συνηθως στον υπαρχοντα μυλο.

Ειναι γκατζετοειδες και νομιζω οτι θα το παρω :)

καλύτερα να περιμένεις το 7V ή το 10 V, πάλι απο το lidl

Το πολυεργαλειο του Lidl με απογοητευσε και το πηγα πισω αμεσως οταν το ειχα παρει.
Πολυ αδυνατο.

Μιχαλη κανονισε στην πρωτη επισκεψη σου στην Ελλαδα να κανουμε και συναντηση!!!!

Moυ κανει εντυπωση Κυριακο. Φανταζομαι οτι μιλας για το ενσυρματο. Ισως να επεσες σε κακο κομματι.
Εγω εχω το cordless (η μπαταρια του ειναι super) και μπορω να πω οτι δεν απεχει και πολυ σε αποτελεσματικοτητα απο το cordless dremel 8200.

Mεσα στον Νοεμβρη θα ερθω. Αντε να σου δωσω επιτελους και αυτον τον ερημο κορμο καρυδιας :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλύτερα να περιμένεις το 7V ή το 10 V, πάλι απο το lidl

Εξαρταται απο τις αναγκες του καθενος.
Αν καποιος εχει συνηθισει να βιδωνει κατι με το χερι, αυτο το μικρο μπορει να κανει την ιδια δουλεια.

Ολα τα εργαλεια, μικρα μεγαλα σε ισχυ, εχουν τον σκοπο τους και την αναλογη τιμη βεβαια.

εγώ πήρα το 3,6 της προηγούμενης προσφοράς. Κάνει καλή δουλειά σε ερασιτεχνικά πλαίσια. Στο δικό μου μάλιστα δεν πέφτει κι εύκολα η μπαταρία. Έβγαλα από ξύλο περίπου 70 βίδες χωρίς πρόβλημα ή ξελίγωμα...

Μαστορια ξερω οτι το τοπικ δεν ειναι για θεματα τεχνικου προβληματος, απλα λεω μηπως απο την εμπειρια σας γνωριζετε για να διαφωτισετε και μενα.

Πηρα αυτο το μηχανακι για ξυλα McCulloch CS 380 σημερα που του εβαλα λαδι για την αλυσιδα παρατηρησα οτι χανει λαδι, ειναι φυσιολογικο αυτο; η σταγωνες που πεφτουν αντε να ειναι 5-6 αλλα στο τμημα της αλυσιδας φαινεται πολυ χαλια. Να εχει προβλημα η ειναι φυσιολογικο; Το σταξιμο το κανει μονο οσο λειτουργει μετα δεν δειχνει σημαδια διαρροης.

Δες τι γραφει το μανουαλ για την αντλια λιπανσης. Ισως υπαρχει βιδα ρυθμισης αν και νομιζω οτι ειναι αυτοματη η αντλια.
Μπορει να χανει λιγο τωρα στην αρχη. Για δοκιμασε το 2-3 φορες. Δεν νομιζω να ειναι προβληματικο.

Τσέκαρε μήπως εχεις βάλει και πιο ψιλό λάδι απ´ οτι λέει ο κατασκευαστής...

Το θεμα της ροης του λαδιου δεν ειναι το προβλημα αλλα δες αυτο που σου λεει ο μπαμπης γιατι θα παιξει ρολο γενικοτερα στο μελλον του πριονιου.. αν δεν του βαλεις σωστο λαδι παιζει να χαλασεις την αντλια της τρομπας.. :smile:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τσέκαρε μήπως εχεις βάλει και πιο ψιλό λάδι απ´ οτι λέει ο κατασκευαστής...
Στο βιβλιο δεν λεει τι λαδι να βαλω παρα μονο λαδι για αλυσιδα...

Χιωτη: δεν εχει βιδα ρυθμισης για το λαδι μονο για την μηχανη, συμφωνω με αυτο που λες οτι ειναι λογο της αρχης του απλα με τρομαζει η λιμνη που ειδα οταν το αφησα σε ακινησια για λιγες ωρες απο την χρηση του παρ'ολα αυτα στην δεξαμενη ηταν σχεδον γεματη.

Ξεχασα να σας ρωτησω εκτος απο το βενζινοκινητο πηρα και ηλεκτρικο το NAC YT4334-01 για να κοβω ξυλα στην αυλη, το θεμα ειναι οτι ουτε εκει γραφει τι λαδι να βαλω ειχε ομως ενα μικρο μπουκαλι λαδι σαν αυτο που ειναι για τηγανισμα.... δηλ κιτρινο και οχι κοκκινο η μπλε δεν ξερω πως να το ζητησω η του βαζω κοκκινο μελλοντικα;

Last edited:

Απ'οτι θυμαμαι, ολα τα βενζινοκινητα αλυσοπριονα που ειχα στο παρελθον, ειχαν λιγο πολυ αυτο το θεμα. Θεωρειται νορμαλ. Οταν το παρκαρεις, βαζε κατι απο κατω για τα λαδια.
Δοκιμασε να το αποθηκευεις στο πλαι ωστε να μην δεχεται πιεση η βαλβιδα λαδιου με την βαρυτητα. Εγω εβαζα λαδι μονο για καθε χρηση. Λιγο λαδακι δηλαδη καθε φορα.
Ρωτησε μηπως υπαρχει και πιο χοντρο λαδι για αλυσοπριονα. Δεν χρειαζεται να γεμιζει το τεποζιτο στο φουλ. Μετα καθε χρηση δοκιμαζε να ανοιγεις το καπακι του λαδιου για να ελευθερωνεις την πιεση που πιθανως να υπαρχει.

Ο λογος που παρατησα τα βενζινοκινητα ηταν η γενικοτερη βρωμια και συντηρηση οπως εχω γραψει και στο παρελθον εδω. Καλα αγια και δυνατα, αλλα πολυ 'μαυριλα' βρε παιδι μου για αυτους που το χρησιμοποιουν λιγο.

Υπαρχουν καποια καλα αλυσοπριονα μπαταριας λιθιου αλλα ειναι αρκετα ακριβα...

Εγω χρησιμοποιω πολλες φορες 20/50 λαδακι αυτοκινητου που πλησιαζει σε ρευστοτητα το λαδακι των εταιρειων αν και εχω και ενα μπετονι Stihl και αρκετα μονοκιλα Oregon.
Το χρωμα μην το κοιτας καθως καθε εταιρεια βγαζει και αλλο χρωμα.

Γεμιζε καθε φορα και τις δυο δεξαμενες και θα παρατηρησεις οτι πρωτα αδειαζει το καυσιμο και τελευταια το λαδι.

Για να δεις αν τρεχει πολυ θεσε σε λειτουργεια το αλυσσοπριονο και γκαζωσε στον αερα με την μυτη της λαμας να κοιταει σε αποσταση 10 ποντους απο ενα λευκο χαρτι.
Αν σου δημιουργει γραμμες λιπαντικου εκει εισαι οκ.

Ναι ναι Μιχαλη Νοεμβρη να τα πουμε ολοι μαζι ξανα απο κοντα!!!!
Εχω και μια λαμα δαμασκινη να φτιαξω με την καρυδια σου!!!

Ο διπλος λειαντήρας psbs 240 b2 στα 40 που εχει το lidl για 20/10 λεει τιποτα παιδιά?
Ειδα λιγο σε ενα γερμανικο σιτε οτι στα αρνητικα του ειναι η ισχυς και οι στροφες του (m/sec).