Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πιο πολυ βεβαια μοιαζει με γκαζοταναλια παρα με καβουρα. Υβριδιο γαλλικου κλειδιου και γκαζοταναλιας :))
Ο κλασσικος καβουρας ειναι αναντικαταστατος μιας και το παραπανω εργαλειο δεν εχει δοντακια οποτε σε σωληνες δεν μπορει να αποδωσει.

Νομιζω οτι εχω δει ολη τη σειρα αυτη στο κεντρο βιδας.

Πιο πολυ βεβαια μοιαζει με γκαζοταναλια παρα με καβουρα. Υβριδιο γαλλικου κλειδιου και γκαζοταναλιας :))
Ο κλασσικος καβουρας ειναι αναντικαταστατος μιας και το παραπανω εργαλειο δεν εχει δοντακια οποτε σε σωληνες δεν μπορει να αποδωσει.

Νομιζω οτι εχω δει ολη τη σειρα αυτη στο κεντρο βιδας.

Εκεί που τα δόντια είναι απαραίτητα => Κάβουρας αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτα δεν τα κανει ενας καβουρας...

Σωστα, αυτα δεν πρεπει να τα κανει ο καβουρας.
Ο καβουρας ειναι εργαλειο προορισμενο για διαφορετικη χρηση, κυριως για στροφη και συγκρατηση σωληνων. Καμμια σχεση με βιδες και παξιμαδακια..:))

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν μαγκώσει αυτο το πράμα, φανταζεσαι την συνέχειαΝΎ
Θα κόψει καπίστρι και θα αρχίσει να σε κυνηγάει. Αν εισαι τυχερός και βγει απο την πρίζα καλώς, αν όχι θα σε βρει η στα χερια η στο πόδι.
Οπότε καλό ειναι να εχεις και κάποιον άλλο κοντα σου με αυτοκινητο και να μπορει να οδηγήσει λίγο σβέλτα.
Επίσης μια αλλαξιά ρούχα πρόχειρη. Αυτη τη μαλακία την έκανα εγώ πρώτα, και στα λέω από εμπειρία.
Θα μου πεις ότι επειδή δεν πρόσεχα εγω, δεν σημαίνει ότι θα την πατησουν όλοι. Σωστό.
Μια απο τα ιδια και εγω πριν μηνες, ευτυχως μονο ξυστα στο δακτυλο την εφαγα χωρις κατι σοβαρο μετα απο αυτο αλλαξα των τροπο για να κοβω ξυλα. Επισης απο δικη μου μαλ@κι@ καθως ετριβα την σκαρα για ψησιμο μου εφυγε ο τροχος και παραλιγο να μου φαει τα δακτυλα στο ποδι...
ΠΡΟΣΟΧΗ παιδια καλη η μαστορια αλλα θελει και τα μετρα ασφαλειας.

4-Causes-Of-Accidents-Sign-S-7307.gif

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

safety first !!!

Safety first, αλλα να γνωριζεις και πας τι κανεις...

extreme_sports.jpg

1)μην βάζετε άλλα knipex ρε παιδιά,έλεος έχουμε και αδυναμίες.
2)ο τύπος ποιο πάνω έχει πολλά εργαλεία (σωστός) άλλα μήπως θα έπρεπε να βρει βίδες και κολαούζο με ποιο αραιά πάσα(λεω εγω τωρα).

1,2,3.......9,10. Η τελευταια απογραφη εδειξε οτι εχω ολα τα δακτυλα των χεριων .....ακομα.
Ειδατε στο βιντεο ποσο επικινδυνο ειναι το....... δισκοπριονο παγκου;;;;; Ενω το "ρισκοπριονο" αστερι!!!!!

Περα απο την πλακα το ξερω οτι ειναι πολυ επικινδυνο, και εχω προσπαθησει πολυ να προβλεψω οσα στραβα μπορει να συμβουν ωστε να ειμαι "εκτος δραστικου βεληνεκους". Καθοτι εχω και ενα παλαιο "ψυχολογικο" φοβο για δισκους και κορδελες, και αυτο γιατι ξερω οτι επικεντρωνομαι πολυ σε αυτο που φτιαχνω-κοβω και ξεφευγει η προσοχη απο το εργαλειο.
Ναι ειναι επικινδυνο, και απο το μαγαζι που πηρα το δισκο μου ειπαν οτι ειμαι τρελος που βαζω δισκο με "βιντι" πανω σε σβουρακι. Το χρησιμοποιω μονο σε παλετοταβλες μαλακές (αφου γινει ελεγχος για "ξεχασμενη" προκα), και σε πολυ ψιλα πηχακια.

Παντως το βιντεο θα το στειλω σε ενα φιλο που εχει ενα απιστευτο βοσκή (Bosch) μπλε που γινεται και παγκου και φαλτσοκοπης με καποια εξαρτηματα Bosch που εχει, γιατι μια φορα με "λαχταρισε".

Οσο για την συρματοβουρτσα που γραφει καποιος φιλος, η τελευταια πολυ προσφατη στραβη ηταν που ειχα τελειωσει το τριψιμο μιας σκαλωσιας (σε μια κατασκευη με σκαλωσιες και παλλετες), και ενω εχω βγαλει τη μασκα, βλεπω ενα μικρο σημειο. Αυθορμητα παω να το κανω χωρις μασκα και μου "κλωτσαει" ο τροχος, και την τρωω (ρινισμα) στο ματι.
Περισοτερη ζημια μου εκανε η ειδικευομενη στο νοσοκομειο, παρα το ρινισμα. Κοντεψε να μου βγαλει το ματι, καθως περασε με την βελονα τον κερατοειδη και το (νομιζω) επιθυλιο....εξωθυλιο, καθως και μου προσθεσε και μια μολυνση. Ηταν τοσο χοντρη η μαλακια, που ο επιμελητης αλλου νοσοκομειου μου ειπε να ξαναπαω και να ενημερωσω τον καθηγητη της ειδικευομενης.
Αυτη η μικρη παρενθεση για να βλεπουμε οτι καλο ειναι να μην συμβει κατι.

Και τελος παμε στα Craftsman. Ειχα παρει απο τα Sears νομιζω, το καλοκαιρι του 1983 τα πρωτα δικα μου εργαλεια, ενα σετ γερμανοπολυγωνα. Τοτε μου αρεσαν γιατι ηταν στιβαρα, χοντρα και γυαλιστερα. Σας τα παρουσιαζω σημερα μετα απο 30 χρονια μικτης εργασιας, σε ανιπαραθεση με νεοτερα Hazet και Usag.

DSCN1390 (Medium).JPG

Το κατσαβιδι ειναι για να εστιασει η μηχανη, καθως ο "πολυαγαπημενος" μου sigma apo macro 70-300, αναπαθεται χρονια τωρα παρεα με την F50. (Θα ηθελα βεβαια να ρωτησω στο τοπικ με τις φωτο ποια dslr nikon μπορει να τον χρησιμοποιησει, αλλα θα χαθω εκει μεσα φοβαμε).

Το κατσαβιδι ειναι για να εστιασει η μηχανη, καθως ο "πολυαγαπημενος" μου sigma apo macro 70-300, αναπαθεται χρονια τωρα παρεα με την F50. (Θα ηθελα βεβαια να ρωτησω στο τοπικ με τις φωτο ποια dslr nikon μπορει να τον χρησιμοποιησει, αλλα θα χαθω εκει μεσα φοβαμε).

Σε γενικες γραμμες, ολες οι Νικον μπορουν να τον χρησιμοποιησουν αλλα θα πρεπει να εστιαζεις χειροκινητα.
Απο εκει και περα, πρεπει να αναφερεις την πληρη ονομασια του φακου για να σου πει καποιος με σιγουρια με ποιες Νικον ισως να κανει autofocus.
Aυτες οι Νικον oμως ειναι τα ακριβα μοντελα που διαθετουν 'auto focus motor' για ακριβως αυτο τον λογο, για να συνεργαζονται με παλαιοτερους φακους.

Παρεμπιπτοντως, τα παλαιοτερα εργαλεια craftsman δεν συγκρινονται σε ποιοτητα με τα σημερινα. Ηταν πολυ καλυτερα.

Τελικά μετά απο πολυ σκεψη και εχοντας ξεκινησει σημερα (χθες) για μια κατασκευη, αφησα την αγορα για την βαση σέγας neutechnik και αρχισα να ψαχνω για φαλτσοπριονο.
Κατεληξα στο BULLE BMS-305X γιατι εχει και παγκο εργασιας.
υπαρχουν βεβαια και αλλα, οπως einhell κτλ αλλα νομίζω οτι το bulle υπερτερεί και ειναι σχετικα οικονομικο.
Προβληματίζομαι μόνο με τον 1 χρόνο εγγύηση.

Off topic:
Χιωτη ο φακος ειναι ο Sigma APO MACRO SUPER 70-300 4-5.6 D made in Japan και ειναι αυτος
http://canoncamera2nd.blogspot.gr/2012/03/sigma-lens-70-300mm-super-macro-for.html
με Nikon μπορντουρα.

Ναι, το φανταστηκα. Ισχυει αυτο που σου ειπα πιο πανω.
Ο φακος σου θα εστιαζει αυτοματα μονο με τις 'ακριβες' D90 και D7000/7100. Και με τις πανακριβες full frame φυσικα. Με ολες τις αλλες, η εστιαση θα γινεται χειροκινητα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικά μετά απο πολυ σκεψη και εχοντας ξεκινησει σημερα (χθες) για μια κατασκευη, αφησα την αγορα για την βαση σέγας neutechnik και αρχισα να ψαχνω για φαλτσοπριονο.
υπαρχουν βεβαια και αλλα, οπως einhell κτλ αλλα νομίζω οτι το bulle υπερτερεί και ειναι σχετικα οικονομικο.

Aπο την βαση σεγας πηγες σε φαλτσοπριονο 2000watt και διαμετρο δισκου κοπης 305μμ??!!

Για ξανασκεψου το σε παρακαλω:))

Nομιζω οτι τα παιδια εδω εχουν καλες εντυπωσεις απο το φαλτσοπριονο (με επεκτεινομενο οδηγο) Parkside με περιπου 100 ευρω!

καλημέρα και καλή εβδομάδα,

ωραίο φαίνεται το εργαλείο δεν αντιλέγω. Έχω όμως την αίσθηση ότι συσκευές που πάνε να στριμώξουν πολλές λειτουργίες σε 1 κουτί δεν είναι τελικά τόσο λειτουργικές στην πράξη (και είναι και ακριβές τελικά). ΜΟΝΟ πλεονέκτημα είναι ο χώρος που απαιτούν για να αποθηκευτούν. Αν δεν τίθεται θέμα ´χωρου αποθηκευσης θα σου έλεγα να δώσεις αυτά τα λεφτά για να πάρεις 3-4 διακριτές συσκευές ανάλογα των αναγκών σου.

Καλησπέρα και από μένα.

[/COLOR]
Aπο την βαση σεγας πηγες σε φαλτσοπριονο 2000watt και διαμετρο δισκου κοπης 305μμ??!!
Για ξανασκεψου το σε παρακαλω:))
Nομιζω οτι τα παιδια εδω εχουν καλες εντυπωσεις απο το φαλτσοπριονο (με επεκτεινομενο οδηγο) Parkside με περιπου 100 ευρω!

Απ' την βαση λοιπον στο πολυμηχανημα....!
Εχω αρκετα καδρονια να κοψω για τα πραγματα που θελω να φτιαξω. Κοιτουσα αρχικα το Bulle 250mm. Αλλα με ταβλες 15cm πλατος που θα χρησιμοποιησω, παρατηρησα οτι η κοπη 90 μοιρων ειναι 13cm. Γι' αυτο η υπερβαση στο 305mm.
O @Kostas k ισως εχει δικιο για τα πολυμηχανηματα, και το πριονι στον παγκο θα χρησιμοποιηθει ελαχιστα.
Βγαινει πολυ μεγαλυτερο κοστος ομως, αν εξαιρεσουμε τα einhell (λογω αρνητικων κριτικων), σε μεμονωμενα μηχανηματα.

Εγω νομίζω οτι με ενα φαλτσοπρίονο οπως σου λέει ο Χιώτης, θα κανεις τη δουλεια σου.
Εγω πήρα ένα χωρίς επεκτεινομενο οδηγο, και ένα απλό που έβγαλε τελευταία με 19άρι δισκο, για να το προσαρμόσω σε ένα πάγκο.
Αλλά εσύ που δεν θελεις να κάνεις πάγκο, πάρε αυτο με τον οδηγό, με ενα κατοστάρικο. Θα μου πεις ποτε θα το ξαναβγάλει..

Ναι, το φανταστηκα. Ισχυει αυτο που σου ειπα πιο πανω.
Ο φακος σου θα εστιαζει αυτοματα μονο με τις 'ακριβες' D90 και D7000/7100. Και με τις πανακριβες full frame φυσικα. Με ολες τις αλλες, η εστιαση θα γινεται χειροκινητα.

Ευχαριστω πολυ Χιωτη. Η D90 ηταν ενα ονειρο του 2010 (αν δεν κανω λαθος), που παρεμεινε απραγματοποιητο. Στην πορεια μας τελειωσαν οι μοτοεξορμησεις και οι φωτοεξορμησεις, αλλα εκτος απο τη "μιζερια" που μας εχουν διμιουργησει, εχει μεινει και η τρελα. Ελπιζω να νικησει η 2η (τη βοηθαω οσο μπορω πια).

Να μην τα φοβασαι τα bulle.
Εχω φιλο που τα χρησιμοποιει καθημερινα σε επαγγελματικο επιπεδο και ειναι σκυλια!!!
Ωραιο εργαλειο!!!

Δευτέρα 10/11.2014 το Lidl μας βάζει σε έξοδα. Έχει Parkside 18v δραπαναοκατσάβιδο, για όποιον ενδιαφέρεται, και πολλά άλλα καλούδια.
Η βάση δράπανου αξίζει, την έχει κάποιος να μας πει; Γνώμη για τα σκαρπέλα;
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=436