Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
1,2,3.......9,10. Η τελευταια απογραφη εδειξε οτι εχω ολα τα δακτυλα των χεριων .....ακομα.
Ειδατε στο βιντεο ποσο επικινδυνο ειναι το....... δισκοπριονο παγκου;;;;; Ενω το "ρισκοπριονο" αστερι!!!!!
Περα απο την πλακα το ξερω οτι ειναι πολυ επικινδυνο, και εχω προσπαθησει πολυ να προβλεψω οσα στραβα μπορει να συμβουν ωστε να ειμαι "εκτος δραστικου βεληνεκους". Καθοτι εχω και ενα παλαιο "ψυχολογικο" φοβο για δισκους και κορδελες, και αυτο γιατι ξερω οτι επικεντρωνομαι πολυ σε αυτο που φτιαχνω-κοβω και ξεφευγει η προσοχη απο το εργαλειο.
Ναι ειναι επικινδυνο, και απο το μαγαζι που πηρα το δισκο μου ειπαν οτι ειμαι τρελος που βαζω δισκο με "βιντι" πανω σε σβουρακι. Το χρησιμοποιω μονο σε παλετοταβλες μαλακές (αφου γινει ελεγχος για "ξεχασμενη" προκα), και σε πολυ ψιλα πηχακια.
Παντως το βιντεο θα το στειλω σε ενα φιλο που εχει ενα απιστευτο βοσκή (Bosch) μπλε που γινεται και παγκου και φαλτσοκοπης με καποια εξαρτηματα Bosch που εχει, γιατι μια φορα με "λαχταρισε".
Οσο για την συρματοβουρτσα που γραφει καποιος φιλος, η τελευταια πολυ προσφατη στραβη ηταν που ειχα τελειωσει το τριψιμο μιας σκαλωσιας (σε μια κατασκευη με σκαλωσιες και παλλετες), και ενω εχω βγαλει τη μασκα, βλεπω ενα μικρο σημειο. Αυθορμητα παω να το κανω χωρις μασκα και μου "κλωτσαει" ο τροχος, και την τρωω (ρινισμα) στο ματι.
Περισοτερη ζημια μου εκανε η ειδικευομενη στο νοσοκομειο, παρα το ρινισμα. Κοντεψε να μου βγαλει το ματι, καθως περασε με την βελονα τον κερατοειδη και το (νομιζω) επιθυλιο....εξωθυλιο, καθως και μου προσθεσε και μια μολυνση. Ηταν τοσο χοντρη η μαλακια, που ο επιμελητης αλλου νοσοκομειου μου ειπε να ξαναπαω και να ενημερωσω τον καθηγητη της ειδικευομενης.
Αυτη η μικρη παρενθεση για να βλεπουμε οτι καλο ειναι να μην συμβει κατι.
Και τελος παμε στα Craftsman. Ειχα παρει απο τα Sears νομιζω, το καλοκαιρι του 1983 τα πρωτα δικα μου εργαλεια, ενα σετ γερμανοπολυγωνα. Τοτε μου αρεσαν γιατι ηταν στιβαρα, χοντρα και γυαλιστερα. Σας τα παρουσιαζω σημερα μετα απο 30 χρονια μικτης εργασιας, σε ανιπαραθεση με νεοτερα Hazet και Usag.
Το κατσαβιδι ειναι για να εστιασει η μηχανη, καθως ο "πολυαγαπημενος" μου sigma apo macro 70-300, αναπαθεται χρονια τωρα παρεα με την F50. (Θα ηθελα βεβαια να ρωτησω στο τοπικ με τις φωτο ποια dslr nikon μπορει να τον χρησιμοποιησει, αλλα θα χαθω εκει μεσα φοβαμε).