Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κάτι αντίστοιχο για το dremel θα ήθελα για να παίρνει λίγο πιο χοντρά τρυπανάκια.. εχουμε τίποτα υπόψην;

Βρήκα αυτό με μια γρήγορη αναζήτηση και βλέπω οτι έχει πουλήσει αρκετά..
http://www.ebay.com/itm/MINI-MANDRE...453?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec48df5cd

Το συγκεκριμενο εξαρτημα που εβαλες στο λινκ σου ειναι ιδανικο για τα λεπτα τρυπανακια εως 1.4μμ. (γραφει 1.2μμ αλλα μπορεις να σφηνωσεις μεχρι 1.4μμ) Για πιο χοντρα τρυπανια δεν κανει.

Αυτο που εβαλε ο Mike στο λινκ ειναι αυτο που χρειαζεσαι το οποιο μπορει να προσαρμοσει εξαρτηματα με στελεχος απο 0 εως 3.2 χιλιοστα.
Αυτο:

12234445716_ec40498863_c.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eπισης αν για καποιο λογο χρειαζεται να προσαρμοσεις εξαρτημα dremel σε δραπανοκατσαβιδο.. υπαρχει και αυτος ο ανταπτορας.
Ουτε που θυμαμαι ομως απο που τον αγορασα.

10685767916_935643a5a8_c.jpg

Προσφατα παρηγγειλα το rapidaptor της WERA. Σε λιγες μερες θα γραψω εντυπωσεις.

Για πες μας όταν το λάβεις. Εγώ κοίταγα το bitorsion rapidaptor (χωρίς μαγνήτη) που δίνει σε σετάκι με bits (diamond) Αυτό και αυτό
Αλήθεια ποιος κωδικός είναι ???

Σωστα... Και εγώ αυτό έχω. Ισχυροτατος μαγνήτης αλλά και τα bits τα έχω διαλύσει στην χρήση και είναι ακόμα άψογα.

Σε ευχαριστώ Χιώτη. Σας παρακολουθώ μήνες τωρα (κυρίως λόγω googleαρισματος για διάφορα εργαλεία που ψαχνω και δουλειες που κανω) και τώρα γράφτηκα. Είμαι στην 520 σελίδα ακόμα του συγκεκριμένου άρθρου και μόλις φτάσω στην τελευταία θα κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις (αν το επιτρεπετε) για βοήθεια. Διαβαζω 4 μέρες τώρα. Ελπίζω μέχρι την Παρασκευή να τελειώσω...

Τα makita golden bits πρεπει να ειναι απο τα ανθεκτικοτερα που υπαρχουν. Εχω παραγγειλει προσφατα και τα wera που φαινεται οτι ειναι κοντα σε ποιοτητα.
Εχω σκοπο να τεσταρω και τα μεν και τα δε, εννοωντας να θυσιασω καποια bits για χαρη της ερευνας και της ενημερωσης του φορουμ μας :))

Eδω ενα bit που ειχα τεσταρει παλαιοτερα και περιλαμβανοταν μαζι με ενα δραπανοκατσαβιδο parkside, δεν θυμαμαι πιο απ'ολα. Δυστυχως δεν αντεξε..

10479198794_0cc6076066_b.jpg

παιδια ευχαριστω !

Απο την εμπειρία σας.. με ενα τέτοιο chuck μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το dremel ως δραπανοκατσάβιδο; θα κάνει δουλειά;
Σκεφτομουν και το χερούλι του dremel για μια τέτοια χρήση εαν την προτείνετε..

Για πες μας όταν το λάβεις. Εγώ κοίταγα το bitorsion rapidaptor (χωρίς μαγνήτη) που δίνει σε σετάκι με bits (diamond) Αυτό και αυτό

Εχω παραγγειλει το παρακατω σετ το οποιο με περιμενει ηδη στην Αθηνα που κατεβαινω αυριο. Δεν ξερω αν θα προλαβω να τεσταρω τα bits οπως θελω, αλλα σιγουρα μπορω να εχω μια καλη αποψη.

WR056490-2.jpg

παιδια ευχαριστω !

Απο την εμπειρία σας.. με ενα τέτοιο chuck μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το dremel ως δραπανοκατσάβιδο; θα κάνει δουλειά;

Τι bits θα βάλεις για κατσαβίδι? Το έχω σκεφτεί και εγώ για το 8200 (μπαταρίας) αλλά δεν έχω βρει την πατέντα.

Εχω παραγγειλει το παρακατω σετ το οποιο με περιμενει ηδη στην Αθηνα που κατεβαινω αυριο. Δεν ξερω αν θα προλαβω να τεσταρω τα bits οπως θελω, αλλα σιγουρα μπορω να εχω μια καλη αποψη.

WR056490-2.jpg
Το ζαχαρωνω καιρό αλλά ακριβοοοοο. Πόσο πήγε αν επιτρέπεται? Αυτό το θέλω κυρίως για συλλογή παρά για χρήση, όπως Έχω ένα μικρό σετακι της Bosch με καστάνια.

Μόλις παρέλαβα και το πρώτο τεστ αναφορικά με τον μαγνήτη είναι :

Ο Holder της Wera με το μαγνητικό δαχτυλίδι σηκώνει άνετα βαριοπούλα 1 κιλού

magnetic Rapidaptor quick-release bit holder with ringmagnet 887/4 RR suitable for power tools and electronic drills

Wera_887_4_RR.jpg

DSC_4496.jpg

Με μαγνητικό δαχτυλίδι υπάρχει και σε Torsion

Wera_impaktor.jpg

Wera_TriTorsion.jpg

Παιδια, να ρωτήσω κάτι.

Θελω πολύ ψιλο ισιο κατσαβιδάκι για να μικρύνω μεταλλικό μπρασελέ ρολογιου.

Στα κλασικά σετάκια ωρολογοποιού, το μικρότερο flat, δεν είναι αρκετά μικρό (είναι πολύ παχυ δλδ).

Παιδια, να ρωτήσω κάτι.

Στα κλασικά σετάκια ωρολογοποιού, το μικρότερο flat, δεν είναι αρκετά μικρό (είναι πολύ παχυ δλδ).

Τι πάχος και πλάτος έχει αυτό το μικρότερο που δοκίμασες και δεν κάνει ?

Το συγκεκριμενο εξαρτημα που εβαλες στο λινκ σου ειναι ιδανικο για τα λεπτα τρυπανακια εως 1.4μμ. (γραφει 1.2μμ αλλα μπορεις να σφηνωσεις μεχρι 1.4μμ) Για πιο χοντρα τρυπανια δεν κανει.

Αυτο που εβαλε ο Mike στο λινκ ειναι αυτο που χρειαζεσαι το οποιο μπορει να προσαρμοσει εξαρτηματα με στελεχος απο 0 εως 3.2 χιλιοστα.
Αυτο:

12234445716_ec40498863_c.jpg

Eπισης αν για καποιο λογο χρειαζεται να προσαρμοσεις εξαρτημα dremel σε δραπανοκατσαβιδο.. υπαρχει και αυτος ο ανταπτορας.
Ουτε που θυμαμαι ομως απο που τον αγορασα.

10685767916_935643a5a8_c.jpg

Τι bits θα βάλεις για κατσαβίδι? Το έχω σκεφτεί και εγώ για το 8200 (μπαταρίας) αλλά δεν έχω βρει την πατέντα.

Το ζαχαρωνω καιρό αλλά ακριβοοοοο. Πόσο πήγε αν επιτρέπεται? Αυτό το θέλω κυρίως για συλλογή παρά για χρήση, όπως Έχω ένα μικρό σετακι της Bosch με καστάνια.
https://www.ifixit.com/Store/Tools/54-Bit-Driver-Kit/IF145-022

Αυτα πώς τα βλέπεις;
τα είχα πάρει για το mac βέβαια απο ifixit και έχει λεπτά bits .

Με μαγνητικό δαχτυλίδι υπάρχει και σε Torsion

View attachment 108452

View attachment 108451

Το Makita που λέγαμε με τον Χιώτη δεν είναι για τόσο βάρος. Ίσως 300γρ το πολύ. Τόσο ισχυρός μαγνήτης, μάλλον είναι ενοχλητικος και δυσκολοχρηστος για κατσαβιδιερα. Βίδα θέλουμε να κρατήσουμε...και σκέψου να βιδωνουμε σε μεταλλική επιφάνεια.

Όπως και να έχει όμως θα το ψάξω να το βρω

Ευχαριστώ για την πληροφορια

Δεν γνωρίζω τι μέγεθος ακριβώς χρειάζεσαι, αλλά πιστεύω ότι θα σε καλύψει:

http://www-uk.wera.de/product_detai..._series_kraftform_micro_2035_micro&lang=en-UK

Κόστος νορμάλ αν περιοριστείς σε αυτό που χρειάζεσαι και δεν αρχίσεις τη συλλογή :)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παιδια, να ρωτήσω κάτι.

Εχω αυτό και είναι άριστο, επίσης υπάρχει και αυτό

https://www.ifixit.com/Store/Tools/54-Bit-Driver-Kit/IF145-022

Αυτα πώς τα βλέπεις;
τα είχα πάρει για το mac βέβαια απο ifixit και έχει λεπτά bits .

Λογικά θα κάνουν αλλά Προσοχή στην ταχυτήτα του dremel, Μην αρχίσουν να πετάγονται κομμάτια από παντού. Για τέτοιες ψιλές μύτες υπάρχουν κάτι κατσαβιδακια μπαταρίας (ΑΑ ή ΑΑΑ) που έχουν παρουσιασει τα παιδιά εδώ σε προηγούμενα posts.

παιδια ευχαριστω !

To dremel φτανει τις 35,000 στροφες...αρα no good ως (δραπανο)κατσαβιδο, αλλα δεν εχει και την ροπη που χρειαζεται για ενα γερο βιδωμα.
Για τρυπημα μπορεις ανετα να χρησιμοποιησεις bit μεχρι 6μμ για ξυλο, προσοχη στην ταχυτητα να μην σου καψει το bit, και μεχρι 3.2μμ σε μεταλλο παλι με προσοχη στην ταχυτητα.
Εχει βγαλει καποια σετακια η dremel με τρυπανια για ξυλο και μεταλλο που ειναι αρκετα καλα σε ποιοτητα. Βits για βιδωμα και τοιχοποιια δεν εχει βγαλει γιατι το εργαλειο εχει μεν ταχυτητα αλλα δεν εχει ροπη.

Το εξαρτημα dremel που λες, το grip attachment, δεν το πολυβρηκα χρησιμο η βολικο. Απεναντιας, το παρακατω προστατευτικο εξαρτημα για κοπες η τριψιμο ειναι εξαιρετικα χρησιμο.

10647317095_5a898fb0b4_b.jpg

Φίλε Χιώτη ήσουν κατατοπιστικότατος. Το εξάρτημα που παρέθεσες για την προστασία απο σωματίδια που μπορουν να εκτοξευθουν είναι απαραίτητο 100%.
Θα το τσιμπήσω μιας και το είχα ξεχάσει τελείως.

To dremel φτανει τις 35,000 στροφες...αρα no good ως (δραπανο)κατσαβιδο, αλλα δεν εχει και την ροπη που χρειαζεται για ενα γερο βιδωμα.
Για τρυπημα μπορεις ανετα να χρησιμοποιησεις bit μεχρι 6μμ για ξυλο, προσοχη στην ταχυτητα να μην σου καψει το bit, και μεχρι 3.2μμ σε μεταλλο παλι με προσοχη στην ταχυτητα.
Εχει βγαλει καποια σετακια η dremel με τρυπανια για ξυλο και μεταλλο που ειναι αρκετα καλα σε ποιοτητα. Βits για βιδωμα και τοιχοποιια δεν εχει βγαλει γιατι το εργαλειο εχει μεν ταχυτητα αλλα δεν εχει ροπη.

Το εξαρτημα dremel που λες, το grip attachment, δεν το πολυβρηκα χρησιμο η βολικο. Απεναντιας, το παρακατω προστατευτικο εξαρτημα για κοπες η τριψιμο ειναι εξαιρετικα χρησιμο.

10647317095_5a898fb0b4_b.jpg

Φίλε Χιώτη, το "χερούλι" είναι ιδιαίτερα βολικο για ψιλοδουλειες (χάραξη π.χ. σε ξύλο) ειδικα όταν στέκεσαι όρθιος για την συγκεκριμένη εργασια. Είναι θέμα συνήθειας. Και εγώ βαριεμαΙ να το τοποθετώ όταν κάνω κάτι γρήγορα και βιαστικά, αλλά όταν το αποφασιζω είναι δημιουργικό . Το προστατευτικό πάλι το βρίσκω too much, αλλαυτο είναι θέμα χαρακτήρα (δικού μου), η μη προστασία του εαυτού μου..."ουγκ" οπως με λέει και η γυναικα μου

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν γνωρίζω τι μέγεθος ακριβώς χρειάζεσαι, αλλά πιστεύω ότι θα σε καλύψει:

http://www-uk.wera.de/product_detai..._series_kraftform_micro_2035_micro&lang=en-UK

Κόστος νορμάλ αν περιοριστείς σε αυτό που χρειάζεσαι και δεν αρχίσεις τη συλλογή :)

Εχω αυτό και είναι άριστο, επίσης υπάρχει και αυτό

Thanks παιδες

Το θεμα είναι πως ξερω τι νουμερο θελω;

Εχει κανεις ιδεα από ρολογια; (είναι πχ στάνταρντ το μέγεθος που ζητάω; )

Εχω την αισθηση ότι το μικρότερο των ''κλασικών' συλλογών είναι 1,0, οποτε θελω μικρότερο...

παιδια ευχαριστω !

Αυτο νομιζω οτι ειναι το ιδανικο εργαλειο μπαταριας για micro βιδωματα. Ερχεται με τα συγκεκριμενα bits που βλεπεις.
Νομιζω οτι το στελεχος των bit, ειναι ιδιο μεγεθος με το σετ bit ακριβειας που βγαζει κατα καιρους το lild. Μπορω να το τσεκαρω αν σε ενδιαφερει.

Παντως το συγκεκριμενο μου ελυσε τα χερια σε ξεβιδωματα laptop (με τις απειρες βιδες) και η μπαταρια του διαρκει πολυ. Δυστυχως μονο σε ebay και με ακριβα μεταφορικα απο αμερικη..

14090331507_3f05823791_b.jpg

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Thanks παιδες

Το θεμα είναι πως ξερω τι νουμερο θελω;

Εχει κανεις ιδεα από ρολογια; (είναι πχ στάνταρντ το μέγεθος που ζητάω; )

Εχω την αισθηση ότι το μικρότερο των ''κλασικών' συλλογών είναι 1,0, οποτε θελω μικρότερο...

Εφόσον το χρειάζεσαι εντελώς περιστασιακά μπορείς με μια λίμα να φτιάξεις το μέγεθος που χρειάζεσαι χωρίς να μπαίνεις σε περιττά έξοδα από αυτό που έχεις που είναι 1mm.