Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτο νομιζω οτι ειναι το ιδανικο εργαλειο μπαταριας για micro βιδωματα. Ερχεται με τα συγκεκριμενα bits που βλεπεις.
Νομιζω οτι το στελεχος των bit, ειναι ιδιο μεγεθος με το σετ bit ακριβειας που βγαζει κατα καιρους το lild. Μπορω να το τσεκαρω αν σε ενδιαφερει.

Παντως το συγκεκριμενο μου ελυσε τα χερια σε ξεβιδωματα laptop (με τις απειρες βιδες) και η μπαταρια του διαρκει πολυ. Δυστυχως μονο σε ebay και με ακριβα μεταφορικα απο αμερικη..

14090331507_3f05823791_b.jpg
Μπράβο, αυτό εννοούσα και το έχω στα "γρήγορα" υπ'οψην.

Εντωμεταξύ ρε Χιωτη με έβαλες στο trip αυτές τις ημέρες που σας "μελετώ" και σήμερα παρέλαβα το multi-vise της dremel. Γενικά ψήνομαι για ότιδηποτε της dremel και της Makita αλλά για το multi δεΝ ήμουν σίγουρος καθώς έχω όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα "ελέγχου" της dremel και το θεωρούσα υπερβολΗ. Δεν το έχω ακόμα ανοίξει (λόγω δουλειάς) αλλά αύριο, σίγουρα...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Thanks παιδες

Το θεμα είναι πως ξερω τι νουμερο θελω;

Εχει κανεις ιδεα από ρολογια; (είναι πχ στάνταρντ το μέγεθος που ζητάω; )

Εχω την αισθηση ότι το μικρότερο των ''κλασικών' συλλογών είναι 1,0, οποτε θελω μικρότερο...

Μόλις μέτρησα ένα "Κλασικό" είναι : 1mm πλάτος και 0.5mm πάχος.

Και όπως είπα πιο πάνω ...

Εφόσον το χρειάζεσαι εντελώς περιστασιακά μπορείς με μια λίμα να φτιάξεις το μέγεθος που χρειάζεσαι χωρίς να μπαίνεις σε περιττά έξοδα από αυτό που έχεις που είναι 1mm.

Το multi vice της dremel, παρ'οτι αρχικα το αγορασα επειδη και γω ειμαι λατρης της Dremel, τελικα αποδειχτηκε πολυ δυνατο για gadget.
Εφτασα στο σημειο να το εχω μονιμα στο εργαστηριο μου τοποθετημενο. Το εχω ταλαιπωρησει αφανταστα και ομως στεκει εγερωχο!!
Ειναι επισης μια πολυ καλη λυση το εξαρτημα που εχει για να κρατα το dremel σταθερο και να δουλευεις το κομματι. Ιδανικο για γυαλισμα, τροχισμα και τριψιμο ακριβειας.

Εξ'ισου ανθεκτικoς και βολικοτατος ειναι και ο μινι παγκος εργασιας της dremel. Ο μικροτερος, αλλα λειτουργικος, παγκος εργασιας που εχω δει!

12672972904_886d890e79_b.jpg

Το multi vice της dremel, παρ'οτι αρχικα το αγορασα επειδη και γω ειμαι λατρης της Dremel, τελικα αποδειχτηκε πολυ δυνατο για gadget.
Εφτασα στο σημειο να το εχω μονιμα στο εργαστηριο μου τοποθετημενο. Το εχω ταλαιπωρησει αφανταστα και ομως στεκει εγερωχο!!
Ειναι επισης μια πολυ καλη λυση το εξαρτημα που εχει για να κρατα το dremel σταθερο και να δουλευεις το κομματι. Ιδανικο για γυαλισμα, τροχισμα και τριψιμο ακριβειας.

Εξ'ισου ανθεκτικoς και βολικοτατος ειναι και ο μινι παγκος εργασιας της dremel. Ο μικροτερος, αλλα λειτουργικος, παγκος εργασιας που εχω δει!

12672972904_886d890e79_b.jpg

Είχα και τον πάγκο αλλά τον έδωσα(ψευτοπουλησα) όταν πηρα έναν παρόμοιου αισθητικής/λειτουργικότητας της Wolfcraft. Το έχω μετανοιωσει γιατί δεν βγαίνει πια.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

2014-11-06 00.19.05.jpg

Είχα πάρει αυτό απο τα Carrefour στα 9 περίπου αν θυμάμαι καλά. Το χρησιμοποιώ για laptop και για συσκευές οπου έχουν πολλές μικρές βίδες για βίδωμα - ξεβίδωμα.

Είχα και τον πάγκο αλλά τον έδωσα(ψευτοπουλησα) όταν πηρα έναν παρόμοιου αισθητικής/λειτουργικότητας της Wolfcraft. Το έχω μετανοιωσει γιατί δεν βγαίνει πια.

Αν τον πετύχεις πουθενά τον Dremel πάγκο, μου λες. Αλλα από Ελλάδα, λόγω ταχυδρομικών. Ο Wolfcraft είναι ψηλός και για τοποθέτηση στο πάτωμα. Δυστυχώς ελλείψει χώρου δεν έχω εργαστήρι. Με τον dremel έκανα ψιλοδουλιτσες στο τραπέζι, τώρα τις κανω με τον Wolfcraft στο μπαλκόνι. Σημαντική αναβάθμιση. Σας ζηλεύω πού πολλοί από εσάς έχουν χώρο εργασίας, πέρα από την κουζίνα, το σαλόνι και το μπαλκόνι που έχω εγώ. Εντάξει είναι και ο κήπος αλλά εκεί δεν είναι για μονιμη εγλατασταση

τον dremel πάγκο τον θέλω κι εγώ παιδιά .. μας εχετε κάψει.. κάποιος να με κάνει ban εφόρου ζωής απο τουτο το subforum...!
Γενικά εχουμε και άλλες επιλογές για mini πάγκο που να ακουμπάει στο γραφείο; αυτο θα ηταν οτι έπρεπε για την δουλειά που το θέλω.

Το κατσαβιδάκι με μπαταρίες ειναι επίσης πολύ βολικό. Εγώ την βγάζω με ενα παλιο και βαρυ αλλα αξιόπιστο B&D κατσαβίδι μπαταρίας 4.3V ..Δεν λέει να ψοφήσει με τίποτα.
Γενικά βέβαια στα laptop χρησιμποιώ χέρι μιας και ειναι η δουλεια μου - Hobby και δεν μου αρέσει ουτε το κεφάλι της βίδας να γρατζουνίσω.

Τον πάγκο τον βλέπω στο ebay στα 55 ευρώ με μεταφορικά

Το μόνο που βρήκα σε mini work bench αλλά μου φαίνεται ίδιο με το dremel ειναι αυτό .. http://toolguyd.com/grizzly-mini-workbench/

Τον είδα κι εγώ στο ebay.. το θέμα ειναι τα αξίζει τα 55 ευρώ; αν δώσει το πράσινο φώς ο Χιώτης και ο amsen που τον είχαν να την κάνω την κίνηση...
Οπτικά πάντως που τον βλέπω μου αρέσει πάρα πολύ.

Last edited:
Last edited:

Δεν ειναι της πλακας, ειναι ιδια ποιοτητα με τον αντιστοιχο απλο της black and decker.
Εχω αγορασει δυο τετοιους. Τον εναν τον χρησιμοποιω αποκλειστικα σαν (μεταφερομενο) παγκο για την γερμανικη βαση της σεγας.
Τον αλλον τον πηγαινω οπου χρειαζομαι να κανω καμμια δουλεια εκτος εργαστηριου.

Θα σου πρότεινα να μην το πάρεις. Από προσωπική πείρα μιλώντας, ο μαγνήτης δεν είναι καθόλου ισχυρός, το μέταλλό του σπάει πολύ εύκολα και θρυματίζεται, η βίδα είναι δύσκολο να κεντραριστεί, άσε που πρέπει να έχει μεγάλο κεφάλι για να πατάει καλά και να μην πέφτει μέσα στην τρύπα για το bit. Το πήρα πιστεύοντας οτι θα βιδώνω με το ένα χέρι αλλά δεν, πεταμένα λεφτά. Σίγουρα κάποιος από εδώ μέσα θα βρεθεί να σου προτείνει κάποια καλύτερη λύση.

Το πήρα και το δοκίμασα επίσης. Προς το παρόν μου φάνηκε να κάνει την δουλειά του για νοβοπανόβιδες.

Μετά είδα τις προτάσεις σας και στενοχωρήθηκα. Ειδικά αυτό της αγαπημένης μου makita.

Τον πάγκο τον βλέπω στο ebay στα 55 ευρώ με μεταφορικά

Ειναι ευκολο να μου δώσεις το link

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μόνο που βρήκα σε mini work bench αλλά μου φαίνεται ίδιο με το dremel ειναι αυτό .. http://toolguyd.com/grizzly-mini-workbench/

Τον είδα κι εγώ στο ebay.. το θέμα ειναι τα αξίζει τα 55 ευρώ; αν δώσει το πράσινο φώς ο Χιώτης και ο amsen που τον είχαν να την κάνω την κίνηση...
Οπτικά πάντως που τον βλέπω μου αρέσει πάρα πολύ.

Σίγουρα είναι βολικός, λέιτουργικός και... "ομορφος". Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Σε περίπτωση που μπορείς να κάνεις την δουλειά σου καθιστός σε ένα τραπέζι, ίσως πιο χρήσιμο είναι το Multi Vice
ή αν έχεις ήδη dremel , και το Workstation

Εγώ πλέον κάνω την δουλειά με αυτόν το Wolfcraft και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Σταθερός, βαρύς & στιβαρός, λειτουργικός και "εύκολος" στο στήσιμό του. Πιο ακριβός βέβαια από τους άλλους συο, αλλά ειλικρινά τα αξίζει τα λεφτά του.

Τον TACTIX δεν τον ξέρω αλλά γενικά δεν την εμπιστεύομαι σαν "εταιρία" (πολύ κινεζιά) αλλά και τον B&D τον ειχα απορρίψει γιατί είχα διαβάσει πολλά αρνητικά στο διαδύκτιο από ανθρώπους που τον είχαν. όσον αφορά την κατασκευή και σταθερότητά του.

Last edited:

Thanks παιδες

Εχω την αισθηση ότι το μικρότερο των ''κλασικών' συλλογών είναι 1,0, οποτε θελω μικρότερο...

μην κοιτάς τα κατσαβίδια για laptop, δεν σου κάνουν (είναι κυρίως με σταυρό ενώ θέλεις ίσια και πολύ μεγάλα για ρολόγια). Σε σταυρό τα πιο μικρά είναι αυτά με τα μηδενικά: το 000 είναι πιο μικρό απο το 00, που ειναι πιο μικρό από το 0. Στα ίσια απ'ότι βλέπω δεν υπάρχουν "ονόματα", πάνε με τα χιλιοστά και το πιο μικρό που βλέπω είναι 0.6mm αλλά σπάνιο (και όχι σε bit αλλά σε ολόκληρο κατσαβιδάκι). Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Πάντως τα τόσο μικρά κατσαβιδάκια, ειδικά τα ίσια, θεώρησέ τα αναλώσιμα γιατί είναι πολύ εύκολο να στραβώσουν...

EDIT: επίσης να συμπληρώσω ότι για μικρές βίδες σε ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές κλπ βοηθάει πολύ να τις ψεκάσεις με λίγο βουτάνιο (από μπουκάλι refill αναπτήρα) για να διαλύσει τυχόν "μάκα" που μπορεί να την έχει κολλήσει στη θέση της και να αποφύγεις έτσι ατυχήματα είτε στο κατσαβίδι είτε (ακόμα χειρότερα) στην κεφαλή της βίδας.

έχει βγάλει προσφορά έναν μάλλον τις πλάκας το eshop,δεν ξέρω πόσο σταθερός θα είναι,τιμή 19.50.

TLS.150066.jpg

http://www.e-shop.gr/pagkos-ergasias-tactix-anadiploymenos-rythmypsoys-100kg-330001-p-TLS.150066

αν ηταν να επιλέξω εισαγωγικό προιόν της B&D και κινεζιά θα επέλεγα το δευτερο.
Ϊδιοι φαίνονται και στα 20 ευρώ δεν μπορεί να βγείς χαμένος. Για ερασιτέχνες σαν κι εμένα φαίνεται καλή λύση!

Φίλε amsen ωραίο και το multivise . Νομίζω οτι προς τα εκεί θα πάω.
Να φανταστώ στον μινι πάγκο dremel δεν βολεύει να κόψεις ταύλα με σέγα..

spcav said:
Thanks παιδες

Εχω την αισθηση ότι το μικρότερο των ''κλασικών' συλλογών είναι 1,0, οποτε θελω μικρότερο....

Δεν ξέρω που μπορείς να βρεις τέτοια κατσαβιδάκια στην Ελλάδα, δεν το έχω ψάξει...

'Εχω πάρει από την banggood εδώ και καιρό αυτό το σετάκι http://www.banggood.com/21pcs-Watch-Repair-Tools-Set-Kits-Opener-Pin-Hand-Remover-p-87712.html και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Από τότε που το πήρα, αλλάζω πλέον μόνος μου τις μπαταρίες στα ρολόγια (και έχω πολλά γμτ... άλλο πάθος και αυτά...) , μικραίνω/μεγαλώνω μπρασελέ και όχι μόνο σε ρολόγια και άλλες παρεμφερείς εργασίες. Γενικά τα έχει βγάλει τα λεφτά του άνετα. Πριν η κάθε αλλαγή μπαταρίας μου στοίχιζε στον "μάστορα" 3-5 , τώρα όσο η μπαταρία που έχω πάρει ποικιλία από ebay πάμφθηνα...
Βέβαια για μια δουλειά εντελώς περιστασιακή (1 φορά τον χρόνο) δεν συμφέρει αλλά σε περιπτώσεις σαν την δικιά μου είναι must !

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν ειναι της πλακας, ειναι ιδια ποιοτητα με τον αντιστοιχο απλο της black and decker.
Εχω αγορασει δυο τετοιους. Τον εναν τον χρησιμοποιω αποκλειστικα σαν (μεταφερομενο) παγκο για την γερμανικη βαση της σεγας.
Τον αλλον τον πηγαινω οπου χρειαζομαι να κανω καμμια δουλεια εκτος εργαστηριου.

ωραια θα τσιμπησω εναν κι'εγω να βρισκετε.

εδω παλι

https://www.youtube.com/watch?v=KK2gl2Pm9_U

Βαζω auto-ban στον εαυτό μου από αυτή την κατηγορία του φόρουμ, μέχρι .. την ημερομηνία καταβολής δώρου Χριστουγέννων :flipout: