Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αν ηταν να επιλέξω εισαγωγικό προιόν της B&D και κινεζιά θα επέλεγα το δευτερο.
Ϊδιοι φαίνονται και στα 20 ευρώ δεν μπορεί να βγείς χαμένος. Για ερασιτέχνες σαν κι εμένα φαίνεται καλή λύση!

Φίλε amsen ωραίο και το multivise . Νομίζω οτι προς τα εκεί θα πάω.
Να φανταστώ στον μινι πάγκο dremel δεν βολεύει να κόψεις ταύλα με σέγα..

Κινεζιά λοιπόν και έχεις το κεφάλι σου "ήσυχο"...

Εδώ το link δεις φωτο για το DREMEL. http://is.gd/2xs1HB
Ειναι για ψιλοδουλειές.

Δεν ξέρω γιατι δεν κρατιεται το link της Dremel, οπότε μπες στην Dremel-->προιοντα-->κατηργημένα προιόντα-->προσαρτήματα

Last edited:
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το παγκακι της dremel ειναι γερο και καλοφτιαγμενο για το μεγεθος του. Τσεκαρε το μεγιστο ανοιγμα των σιαγονων να δεις αν βολευει σε διαστασεις για αυτο που θελεις να κοψεις.
Ο παγκος πρεπει να βιδωθει σε τραπεζι η να πιαστει γερα με δυνατους σφιγκτηρες αν δεν θες να τρυπησεις τραπεζι.
Εγω τον εχω με σφιγκτηρες σκανδαλης γιατι τον μεταφερω που και που και επισης δεν θελω να χαλασω το τραπεζι που τον εχω πανω.

Αν ομως σκεφτεσαι να παρεις και το tactix, ισως ειναι πλεονασμος.
Το multi vice ειναι καλο εργαλειο.

Το tactix θα το πάρω τελικά για πάγκο .. 20 ευρώ εναντι 55 του mini πάγκου της dremel ειναι διαφορά.. Ωστόσο όλα τα εξαρτήματα της dremel είναι πολύ όμορφα αλλά καθόλου VFM ..

Η μέγγενη της dremel επίσης καλή αλλά ακριβή κι αυτή.. 35 ευρώ ενώ με μια γρήγορη ματιά είδα στα μισα λεφτά no name μεγγενη .. Είναι λίγο πεταμένα λεφτά για μένα.
θα κοιτάξω να βρώ μια μέγγενη οικονομική να βιδώνει στο τραπέζι.
Αν δεν βρώ κάτι ανάλογο μόνο τότε θα στραφώ στο dremel.

Last edited:

θα προτημουσα αυτον απο τον μικρο
http://www.amazon.co.uk/B-DECKER-DWM825-Decker-Workmate/dp/B0001GRVYG

τον εχει και το e-shop φθηνοτερο

http://www.e-shop.gr/pagkos-ergasias-black-decker-775-595mm-anad-nos-me-rythypsoys-wm536-p-TLS.020090

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εδω και τρεις μερες παρελαβα την κιτρινη μεγγενη της stanley, ειμαι καταευχαριστημενος απο τις δυνατοοτητες που σου δινει νε επεξεργαστεις το αντικειμενο που θα βαλεις πανω. σας λεω οτι εβαλα κουτσουρο που ζυγιζε 10 κιλα που το βρηκα στην θαλασα και ηταν σχεδον πετρα και με πολυ ζορισμα και πιεση να το κοψω σε μηκος για το κανω κορνιζα δεν κουνηθηκε καθολου...

eaqjxj.jpg

και για οσους ρωτησαν για την βαση δραπανου απο lidl εγω ειμαι ευχαριστημενος γιατι με 15 ευρω που την πηρα, την τελευταια φορα που την εβγαλε, πιστευω οτι ειναι VFM.
εφτιαξα μια πατουρα ξυλινη με το router αφου σχεδιασα την βαση και με ταινια διπλης οψης την κολλησα στον παγκο, γιατι δεν ειναι δικος μου, αλλα του ιδιοκτητη του σπιτιου-ειμαι ενοικιαστης βλεπετε- και στα ζορια με εβγαλα ασπροποσωπο.

εδω η βαση

28worc1.jpg

Γεια σου ρε Τζιμαρα με τα ωραια σου!!!

Γιωργο και εγω πρεπει να ξεκοψω γτ με τρωει παλι να σπροξω λεφτα για καμια πριονοκορδελα και οξυγονα που μου λειπουν...

Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά για ένα θέμα που έχω με ένα πιστόλι βαφής ρεύματος που αγόρασα πρόσφατα (κάποιο Γερμανικό όνομα έχει, δεν το θυμάμαι)

Το άνοιξα χθες και προσπάθησα να περάσω με βερνίκι εμποτισμού κάποιες μεγάλες επιφάνειες που έχω να βάψω (προτειμω πινέλο γενικά, τώρα όμως είναι ειδική περίπτωση). Κάποια δοκιμή που έκανα σε κάτι ρετάλια ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική και ευτυχώς δεν προχώρησα στην κύρια κατασκευή.
ΓΕΜΑΤΟ πιτσιλιές. ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ.

Δοκίμασα να παίξω με την αλλαγή της ροής του χρώματος αλλά τα ίδια χάλια.

Διάβασα το manual και αναφέρει και καλά ότι καμία μπογιά του εμπορίου δεν έχει κατάλληλο ιξώδες για να χρησιμοποιηθεί για πιστόλι βαφής. Βέβαια το βερνίκι γράφει ότι δουλεύεται και με πιστόλι αλλά δεν βαριέσαι.
Στην συσκευασία του πιστολιού έχει ένα δοχείο με μια τρύπα από κάτω. Το γεμίζεις και μετράς τον χρόνο που κάνει για να αδειάσει. Αναφέρει στο manual ότι οι λαδομπογιές κάνουν συνήθως 15sec, τα βερνίκια 20sec αλλά δεν αναφέρει ποιος πρέπει να είναι ο ιδανικός χρόνος εκροής προκειμένου να έχει το κατάλληλο ιξώδες για να δουλευτεί με το πιστόλι.
Καμία ιδέα τι να κάνω?

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δοκίμασα και εγω να κάνω δουλεια με το ηλεκτρικο απο το lidl.
Εφαγε σουτ-λόμπα στον κάδο μετα από 5 λεπτα. Αερας και πάλι αέρας.

Είχα αγοράσει ένα αντιστοιχο πιστόλι απο το e-shop αρκετά φτηνό οφείλω να ομολογήσω. Με το που πάτησα τη σκανδάλη κατάλαβα οτι δεν επρόκειτο να κάνω δουλειά με την καμία οπότε και το άφησα. Πρόσφατα το βρήκα παρατημένο στο κουτί του και στα πλαίσια γενικής εκκαθάρισης δεν σκέφτηκα καν να το κρατήσω, το πέταξα.

λοιπόν την έβγαλα οικονομικά τελικά.
Πήρα τη μέγγενη της stanley που εβαλε ο φίλος πιο πάνω κοντά στο 20άρικο εναντι 35 του dremel που εν τέλη δεν μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής του οπτικά τουλάχιστον (πολύ πλαστικό)
Στην μεγγενη του dremel μου άρεσε μόνο οτι μπορείς να προσαρτήσεις το dremel σου . Το stanley φαίνεται πιο ωραία κατασκευή.

Απο πάγκο εδωσα ενα 20αρικο και πήρα τον οικονομικό του e-shop για το ξεκίνημα. Μια εργαλειοθήκη 16άρα της stanley γιατι είχα κάποια εργαλεία χειρός χύμα εντελώς.
Topex γυαλάκια και γάντια..Τα γάντια με βλέπω να τα φοράω οταν παίζω με τον γάτο μου..
Ενα 60άρι όλα μαζί σουμα.

Αλλο ενα 80άρι με βλέπω για το lidl τη Δευτέρα και λέω να ηρεμίσω για λίγο καιρό :p

ωραίος. την stanley πόσο την πήρες δωσε ενα λινκ.
αυτη είναι στα 20 ευρώ περίπου; http://toolshouse.gr/εργαλεια/μέγγενες/stanley-1-83-069-μέγγενη-πολλαπλών-γωνιών-με-άνοιγ/

την πηρα 18,70 απο κεντρο βιδας και 21,00 με μεταφορικα για Αλεξ/λη.

edit
συγνωμη ρε φιλος αλλα τωρα ειδα το μνμ...καλοδουλευτα τα εργαλεια και μαλλον θα χτυπησω τον φθηνο παγκο απο e-shop...για πες εντυπωσεις.

την πηρα 18,70 απο κεντρο βιδας και 21,00 με μεταφορικα για Αλεξ/λη.

αυτη παρήγγειλα κι εγώ .Φαινεται ωραία . Σε ευχαριστώ για την ιδέα. Με γλύτωσες απο 15 πεταμένα ευρώ (κατα την ταπεινή μου άποψη) ειναι και κίτρινη Αεκάρα.. :p

αυτη παρήγγειλα κι εγώ .Φαινεται ωραία . Σε ευχαριστώ για την ιδέα. Με γλύτωσες απο 15 πεταμένα ευρώ (κατα την ταπεινή μου άποψη) ειναι και κίτρινη Αεκάρα.. :p

Δεν ξερω αν γλυτωσες 15 ευρω για την dremel, η αν μολις πεταξες 20 ευρω για την stanley :))

Kαι οι δυο μεγγενες ειναι χομπυ type.
H μεγαλη διαφορα ειναι οτι εαν διαθετεις dremel rotary tool, η μεγγενη dremel ειναι εκ των ουκ ανευ διοτι προσφερει την πολυτιμη συγκρατηση του εργαλειου.
Επισης, αν παρατηρησες, το ανοιγμα της dremel ειναι υπερδιπλασιο του ανοιγματος των σιαγωνων της stanley. Ενα υπερπολυτιμο πλεονεκτιμα καθως μαγκωνεις μεγαλα αντικειμενα.
Επιπλεον οι σιαγωνες της dremel ειναι πολυ πλατυτερες απο της stanley το οποιο ειναι προφανες πλεονεκτημα για μεγαλα, στρογγυλα η ακανονιστου μεγεθους αντικειμενα.

Μπορω να πω οτι ενω εχω μονιμα 5 μεγγενες τριγυρω μονιμα στημενες, τις περισσοτερες φορες χρησιμοποιω την dremel, μετα την βαρια μεταλλικη και μετα ολες τις αλλες.

Τελικα να μην ξεχναμε οτι η μεγγενη dremel ειναι φτιαγμενη για ο,τι κατασκευες μπορεις να κανεις με τα dremel εργαλεια. Δεν ειναι μεγγενη για ολες τις αναγκες και ολες τις χρησεις.

Profchaos αν ξανακατηγορησεις την dremel προβλεπω BAN.

Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Περα απο την πλακα αναλυτικοτατος οπως μας εχει συνηθισει ο πατριωτης μου!

Καλοδουλευτα ολα τα εργαλεια!!!

Profchaos αν ξανακατηγορησεις την dremel προβλεπω BAN.

Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Περα απο την πλακα αναλυτικοτατος οπως μας εχει συνηθισει ο πατριωτης μου!

Καλοδουλευτα ολα τα εργαλεια!!!
χαχαχα ευχαριστώ. Τώρα είναι αργά για ban η καταστροφή εχει ξεκινήσει.

Απλά εχω ας το πουμε απογοητευτεί με την πολιτική της dremel που κοπανάει κυριολεκτικά τα αξεσουάρ για το dremel. Είναι η apple των εργαλείων μου φαίνεται :p
Δεν λέω κάποια αξίζουν αλλά κάποια αλλα ειναι υπερτιμημένα.
Μεχρις στιγμής εχω το dremel 3000 με τα 25 εξαρτήματα και αγόρασα ξέχωρα τον οδηγό κοπής κύκλου (πολύ χρήσιμος) και το χρυσό δίσκο για κοπή ξύλου. 35 ευρώ γι αυτα τα 2 .

Οσο για την μεγγενη της dremel ήμουν έτοιμος να την πάρω αλλα διάβασα κάποιες κριτικές για την ποιότητα κατασκευής και πώς επειδή είναι πλαστικό το σώμα φθείρονται οι στροφές των σφικτήρων οταν το ζορίσεις..
Γενικά υπήρχαν μερικά παράπονα για την ποιότητα κατασκευής.
Το + σίγουρα είναι οτι ανοίγει πιο πολύ και κρατάει το dremel σταθερό σαν τροχό! πολύ καλό.

Θα αρχίσω με την μικρή και αργότερα ίσως πάρω και τις dremel.

Last edited:

Για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά για ένα θέμα που έχω με ένα πιστόλι βαφής ρεύματος που αγόρασα πρόσφατα (κάποιο Γερμανικό όνομα έχει, δεν το θυμάμαι)

Το άνοιξα χθες και προσπάθησα να περάσω με βερνίκι εμποτισμού κάποιες μεγάλες επιφάνειες που έχω να βάψω (προτειμω πινέλο γενικά, τώρα όμως είναι ειδική περίπτωση). Κάποια δοκιμή που έκανα σε κάτι ρετάλια ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική και ευτυχώς δεν προχώρησα στην κύρια κατασκευή.
ΓΕΜΑΤΟ πιτσιλιές. ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ.

Δοκίμασα να παίξω με την αλλαγή της ροής του χρώματος αλλά τα ίδια χάλια.

Διάβασα το manual και αναφέρει και καλά ότι καμία μπογιά του εμπορίου δεν έχει κατάλληλο ιξώδες για να χρησιμοποιηθεί για πιστόλι βαφής. Βέβαια το βερνίκι γράφει ότι δουλεύεται και με πιστόλι αλλά δεν βαριέσαι.
Στην συσκευασία του πιστολιού έχει ένα δοχείο με μια τρύπα από κάτω. Το γεμίζεις και μετράς τον χρόνο που κάνει για να αδειάσει. Αναφέρει στο manual ότι οι λαδομπογιές κάνουν συνήθως 15sec, τα βερνίκια 20sec αλλά δεν αναφέρει ποιος πρέπει να είναι ο ιδανικός χρόνος εκροής προκειμένου να έχει το κατάλληλο ιξώδες για να δουλευτεί με το πιστόλι.
Καμία ιδέα τι να κάνω?

ΟΚ παίδες, την πάτησα.

Αν σου καρφώνεται το βράδυ να αγοράσεις ένα εργαλείο και χωρίς να το ψάξεις σταματάς στο 1ο μαγαζί που βρίσκεις ανοιχτό αυτά παθαίνεις.
Το πιστολέτο βαφής είναι το krausmann το οποίο μου είπαν από το μαγαζί ότι είναι πολύ καλό και Γερμανικό κλπ. Στο πιστολέτο μου λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες.

Στο internet βρίσκω μια σελίδα του κατασκευστή σε κατάληξη .gr
Ισως να κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι είναι καμία κινεζιά όπου το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο το βάφτισε με ένα βαρύγδουπο γερμανικό όνομα.
2 review στο eshop του έδωσαν 1 αστέρι στα 5. Ένας από αυτούς εγραψε ότι η βαφή πρέπει να ρέει ως νερό όπου και πάλι δεν τα κάνει τέλεια.
Ίσως να είμαι υπερβολικός και η εταιρία να είναι σοβαρή και απλά το συγκεκριμένο προϊόν να μην βγήκε καλό.
Τες πα, λεω να δοκιμάσω να το αραιώσω το βερνίκι ταφ.πι. με white spirit αλλά στην οδηγίες γράφει ότι δεν χρειάζεται αραίωση.
Να το πετάξω απλά μην χαλάσω και το βερνίκι που μου έχει μείνει?

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Προσωπικά πιστευα ότι θα έκανε κατα 80% τη δουλειά όπως αυτού με αέρα, που το δουλευω συχνά.
Αλλωστε τοίχο πηγα να βαψω, με ακρυλικό, δεν ειχα απαιτηση να κανω έπιπλο. Αλλα δεν..
Ισως να έχω καλομάθει με αυτό και απογοητεύθηκα, γιατί περίμενα πολλά. Δωστου μια ευκαιρία ακόμα.
Απλά μην περιμένεις όμοια απόδοση οπως με του αέρα.

Ο παγκος στημένος. Για 20 ευρώ φαίνεται μια χαρα. Δεν πατάει τέλεια αλλα αν τον στήσεις καλά δεν εχει τζόγο.

Attachments

• Tactix.jpg
    Tactix.jpg
    80.4 KB · Views: 188

Καλησπέρα και επισημα. Επιτέλους διάβασα (προσεκτικά) και τις 640 σελίδες. Είμαι ο Νίκος και είμαι...σχεδόν...καλά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εδώ μέσα για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες πάσης φύσεως που
βρήκα και θα βρίσκω εδώ.

Στο προκείμενο: κάπου (σε προηγούμενες σελίδες) διαβασα για κάποιον φίλο που ήθελε να ανοίξει τρύπες σε ξύλο, συγκεκριμένης διατομής πιθανόν για ρεσώ. Το ίδιο ψάχνω και εγώ με την μόνη διαφορά ότι δεν θέλω οι τρύπες (ο πάτος τους) να είναι flat αλλά σφαιρικες. Άρα θεωρώ ότι τα τρυπανια μεντεσεδων δεν μου κάνουν. Θέλω να τοποθετήσω μπάλες. Οι μπάλες να ακουμπαν στο ξύλο (σαν σταντ) αλλά να μην κινδυνεύουν να πέσουν γιατί είναι μεταλλικές, (άρα σχετικά βαθιές) και αν πέσουν θα κάνουν ζημιά στο πάτωμα και όχι να καλύπτονται εντελώς.

Δεν έχω ρουτερ αλλά ούτε η επεξεργασία με μεντεσεδοτρυπανο αρχικά και μετά με σκαρπελο είναι η λυσΗ μου. Θα καταλήξω εκεί αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Διάμετρος 5 με 6 εκατοστά. Μεγαλουτσικη....

Υπάρχει καμία ιδέα?

Καλησπέρα και επισημα. Επιτέλους διάβασα (προσεκτικά) και τις 640 σελίδες. Είμαι ο Νίκος και είμαι...σχεδόν...καλά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εδώ μέσα για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες πάσης φύσεως που
βρήκα και θα βρίσκω εδώ.

Στο προκείμενο: κάπου (σε προηγούμενες σελίδες) διαβασα για κάποιον φίλο που ήθελε να ανοίξει τρύπες σε ξύλο, συγκεκριμένης διατομής πιθανόν για ρεσώ. Το ίδιο ψάχνω και εγώ με την μόνη διαφορά ότι δεν θέλω οι τρύπες (ο πάτος τους) να είναι flat αλλά σφαιρικες. Άρα θεωρώ ότι τα τρυπανια μεντεσεδων δεν μου κάνουν. Θέλω να τοποθετήσω μπάλες. Οι μπάλες να ακουμπαν στο ξύλο (σαν σταντ) αλλά να μην κινδυνεύουν να πέσουν γιατί είναι μεταλλικές, (άρα σχετικά βαθιές) και αν πέσουν θα κάνουν ζημιά στο πάτωμα και όχι να καλύπτονται εντελώς.

Δεν έχω ρουτερ αλλά ούτε η επεξεργασία με μεντεσεδοτρυπανο αρχικά και μετά με σκαρπελο είναι η λυσΗ μου. Θα καταλήξω εκεί αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Διάμετρος 5 με 6 εκατοστά. Μεγαλουτσικη....

Υπάρχει καμία ιδέα?

Με δύο τρύπες διαφορετικών διαμέτρων μια χαρά θα στέκονται π.χ. για σφαίρα 6 εκατοστά μια τρύπα στα 6 εκατοστά και μέσα της μια μικρότερη π.χ. 5 εκατοστά (μέγεθος διαμέτρου και βάθος υπολογίζεται εύκολα ανάλογα τι θέλει ο καθένας).