Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

καλό το πετρέλαιο αλλα θα μυρίσει το σπίτι και θα με κυνηγάει η γυναίκα.:smash:
Θα τα βάλω στο ξύδι που ειναι το αγαπημένο μου καθαριστικό ή σε σόδα με καυτό νερό.

τρύψιμο κλασικά με το συρματάκι της κουζίνας .

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

wd 40 ειναι το σπρει για τα παντα .

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εχω μια παλιά κασετίνα με bits τανάλια κατσαβίδι και άλλα .
Το θέμα ειναι οτι αυτα εχουν κιτρινίσει σαν να σκουριάζουν.Πως τα καθαρίζουμε σωστά;

Να τα τρίψω με wd40 ;

Άμα γουστάρεις τζέρτζελο, κι έχεις και μια μπαταριούλα πρόχειρη.... Ηλεκτρόλυση.... :cool4:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καλό το πετρέλαιο αλλα θα μυρίσει το σπίτι και θα με κυνηγάει η γυναίκα.:smash:
Θα τα βάλω στο ξύδι που ειναι το αγαπημένο μου καθαριστικό ή σε σόδα με καυτό νερό.

τρύψιμο κλασικά με το συρματάκι της κουζίνας .

Καθε σκουρια βγαινει με οτιδηποτε οξινο κια η ταχυτητα εξαρταται απο την ισχυ του οξεως.
οποτε με σοδα δεν βλεπω χαιρι.

Απο τηνα λλη με το ξυδι θα παρει και μια ελαφρια -μαυρη- προστατευτικη πατινα.

πάντως οι βίδες και τα παξιμάδια του βίντεο ήταν λές και βγήκαν απο ανασκαφή..!

Μέχρι και ο φορτιστής μπαταρίας του lidl εχει διπλή χρηση... Χεχεχε

Αλήθεια μιά δεύτερη μπαταρία, που χρειάζομαι, γιά την 18βολτη κατσαβιδιέρα του Lidl που θα βρω?....ποιά άλλη μπορεί να κάνει?

Eπειδη ρωτανε πολλοι φιλοι για αυτο το θεμα, θα στειλω ενα email στην lidl και θα ρωτησω αν και που μπορουμε να βρουμε εξτρα μπαταριες για τα εργαλεια μπαταριας parkside.

ΕDIT
To ερωτημα μολις ετεθη. Αναμενω απαντηση την οποια θα αναρτησω στο νημα του Lidl.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστώ Γιάννη. Θα τα τσεκάρω αν και μου φαίνονται ΠΟΛΥ ακριβά για την δουλεια που τα θέλω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά καμιά γνώμη για αυτό: http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6315 ??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Παιδιά καμιά γνώμη για αυτό: http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6315 ??

Τι ακριβώς θές;
Το έχω, εξαιρετικό εργαλείο αλλά όπως βλέπεις πανάκριβο. Αν το αγόραζα σήμερα δεν ξέρω αν θα προτιμούσα αυτό ή το σκέτο στα 136
και να αγόραζα ξεχωριστά τα εξαρτήματα που χρειάζομαι.
πχ μια βαλίτσα Makita κοστίζει από 10 έως 25 . Εξαρτήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν απ´όλες τις μάρκες (υπάρχει και αντάπτορας). Χωρίς αντάπτορα δέχεται από Bosch μέχρι Parkside.
Σκέψου, βάλτα κάτω και υπολόγισέ τα, κι αποφάσισε.

Υ.Γ. Όταν λέω "εξαιρετικό εργαλείο" αναφέρομαι στην μέχρι τώρα εμπειρία μου με το συγκεκριμένο. Σημείωσε όμως οτι το έχω δουλέψει πολύ λίγο. Ούτε επαγγελματίας είμαι αλλά ούτε και μου χρειάστηκε πολλές φορές, άρα άποψη για μακρόχρονη σκληρή χρήση δεν έχω.

Αν δεν απαιτείται για συνεχή και σκληρή χρήση νομίζω ότι το Parkside καλύπτει επαρκώς με πολύ πολύ χαμηλότερο κόστος...
Το συγκεκριμένο εργαλείο το έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές ως τώρα, σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω 3η φορά σε αλουμινένιο σασί να ανοίξω γρίλιες αερισμού (θα δω μήπως μπορώ να το προσαρμόσω στη βάση για το δράπανο του lidl), ενώ το καλοκαίρι σκέφτομαι να τρίψω τα μάρμαρα της βεράντας (με τον γωνιακό τροχό προφανώς), αλλά για τις γωνιές να χρησιμοποιήσω αυτό...

Συμφωνω οτι το αντιστοιχο παλμικο εργαλειο parkside ειναι επαρκεστατο για ερασιτεχνικη χρηση.

Να προσθεσω το εξης:
Αυτα τα micro εργαλεια με ρευμα ειναι πιο ισχυρα απο αυτα της μπαταριας. Ομως εχω παρατηρησει, οτι χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα τα αντιστοιχα μπαταριας που ειναι απειρως βολικοτερα.
Kαι το παλμικο και το ροταρυ ρευματος που εχω ειναι ουσιαστικα αχρησιμοποιητα. Οποτε η γνωμη μου ειναι, μιας και εβλεπες το ακριβο makita, να δεις και τα αντιστοιχα μπαταριας
της Bosch (πρασινη σειρα) και της Dremel που σου δινουν και την δυνατοτητα αγορας εξτρα μπαταριων αν νομιζεις οτι χρειαζεται. Παλμικο μπαταριας δεν νομιζω οτι βγαζει η parkside. Τυπου dremel βγαζει.

η πάρκσαιντ βγάζει παλμικό μπαταρίας, είδα 2 κομμάτια στο λιδλ ραφήνας την περασμένη βδομάδα, 44 αν θυμαμαι καλά (αυτό λέγεται λιδλοτουρισμός, όταν πάμε σε άλλες περιοχές χαζεύουμε μήπως υπάρχει κανένα ξεχασμένο εργαλείο στα τοπικά λιδλ!!!!!)

Ωχ..... για πες τι σκεφτεσαι για τα μαρμαρα...

Πρώτα από όλα μιλάμε για μάρμαρα όχι τρελής ποιότητας βεράντας 35 ετών χωρίς καμιά συντήρηση όλα αυτά τα χρόνια. Όπως καταλαβαίνεις με πλύσιμο πια δεν πετυχαίνεις και πολλά. Μου είπαν ότι με απλό τρίψιμο με σωστά Patch στον γωνιακό τροχό μπορώ να ξύσω το ανώτερο στρώμα (για τάξη μεγέθους χιλιοστού) ώστε να έρθει επάνω λίγο καθαρότερο μάρμαρο. Προφανώς αρκετά θα έχουν ποτίσει βαθιά και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα από πριν. Μετά δεν θα γυαλίσω πάντως, γιατί είναι 5ο μην έχουμε κανένα γλίστρημα. Τα patch του γωνιακού είναι προφανώς κυκλικά, οπότε για τις γωνίες και μόνο σκέφτηκα το μικρό πολυεργαλείο, αρκεί να βρω και για εκείνο αντίστοιχη επιφάνεια τριβής. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω, γιατί να πω την αλήθεια έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα η διαμόρφωση βεράντας (άλλης) με γλάστρες που σκέφτομαι να φτιάξω από παλέτες κατά τα σχέδια του φίλου μας εδώ.

Προσεξε μονο μην καταστρεψεις τα μαρμαρα...

Προετοιμασου να σηκωσεις ΤΗΝ μαρμαροσκονη, εξασφαλισε καλα γυαλια και μασκα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και

Τι ακριβώς θές;
Το έχω, εξαιρετικό εργαλείο αλλά όπως βλέπεις πανάκριβο. Αν το αγόραζα σήμερα δεν ξέρω αν θα προτιμούσα αυτό ή το σκέτο στα 136
και να αγόραζα ξεχωριστά τα εξαρτήματα που χρειάζομαι.
πχ μια βαλίτσα Makita κοστίζει από 10 έως 25 . Εξαρτήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν απ´όλες τις μάρκες (υπάρχει και αντάπτορας). Χωρίς αντάπτορα δέχεται από Bosch μέχρι Parkside.
Σκέψου, βάλτα κάτω και υπολόγισέ τα, κι αποφάσισε.

Υ.Γ. Όταν λέω "εξαιρετικό εργαλείο" αναφέρομαι στην μέχρι τώρα εμπειρία μου με το συγκεκριμένο. Σημείωσε όμως οτι το έχω δουλέψει πολύ λίγο. Ούτε επαγγελματίας είμαι αλλά ούτε και μου χρειάστηκε πολλές φορές, άρα άποψη για μακρόχρονη σκληρή χρήση δεν έχω.

Ευχαριστώ. Το βρίσκω πολύ πιο φθηνό, γύρω στα 220 κομπλέ. Έχω ένα της Skil, στην φθηνή σειρά, αλλά προτιμώ περισσότερη δύναμη (με έχει αφήσει 2 φορές σε δουλειά κοπής (σιδερο και σοβά, ίσως και να είναι προβληματικό από την μάνα του). Σκέφτομαι και το Dremel αλλά έρχεται με πιο λίγα εξαρτήματα και προφανώς μη συμβατό με εξαρτήματα από άλλες εταιρίες.

Σαφώς δεν το θέλω για συνεχή χρήση αλλά πλέον έχω την άποψη ότι αν είναι να πάρεις κάτι, ας πάρεις το "καλύτερο" (εντός εισαγωγικών) παρά να σκορπάς χρήματα σε "μετριότητες" (πάλι εντός εισαγωγικών) και τελικά να διπλοπληρώνεις. Γενικά είμαι οπαδός της Makita (όπως και της Dremel) και από την άλλη μακρυά από του Lidl ή παλαιότερα από τα του Praktiker (αν και ένα δράπανο του Πρακτικερ το έχω τώρα καμια 15αρια χρόνια και σκυλι...αντιθέτως το ίδιο είχε πάρει και ο πατέρας μου και δεν του κράτησε όυτε 2 χρόνια κάνοντας παρόμοια με εμένα χρήση, δηλ. μερεμέτια και ψιλοκατασκευές).

Εν πάσει περιπτώσει ήθελα μια γνώμη για το Makita και ίσως σε σύγκριση με το ανίστοιχο dremel.

Παντος μην συγκρινεις σε καμια περιπτωση την Πρακτικερ με τα Lidl...
μενω σχεδον διπλα στα πρακτικερ και ΔΕΝ ψωνιζω τιποτα απο εκει...
αντιθετως οτι εχω παρει απο τα Lidl...εχουνε βγει μια χαρα ερασιτεχνικα εργαλεια...
Για να μην πω ποσες φορες εχω δει ακομα και επαγγλεματιες να περνουν τα ιδια εργαλεια...πχ τωρα τις 18αρες κατσαβιδιερες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και

Ευχαριστώ. Το βρίσκω πολύ πιο φθηνό, γύρω στα 220 κομπλέ. Έχω ένα της Skil, στην φθηνή σειρά, αλλά προτιμώ περισσότερη δύναμη (με έχει αφήσει 2 φορές σε δουλειά κοπής (σιδερο και σοβά, ίσως και να είναι προβληματικό από την μάνα του). Σκέφτομαι και το Dremel αλλά έρχεται με πιο λίγα εξαρτήματα και προφανώς μη συμβατό με εξαρτήματα από άλλες εταιρίες.

Σαφώς δεν το θέλω για συνεχή χρήση αλλά πλέον έχω την άποψη ότι αν είναι να πάρεις κάτι, ας πάρεις το "καλύτερο" (εντός εισαγωγικών) παρά να σκορπάς χρήματα σε "μετριότητες" (πάλι εντός εισαγωγικών) και τελικά να διπλοπληρώνεις. Γενικά είμαι οπαδός της Makita (όπως και της Dremel) και από την άλλη μακρυά από του Lidl ή παλαιότερα από τα του Praktiker (αν και ένα δράπανο του Πρακτικερ το έχω τώρα καμια 15αρια χρόνια και σκυλι...αντιθέτως το ίδιο είχε πάρει και ο πατέρας μου και δεν του κράτησε όυτε 2 χρόνια κάνοντας παρόμοια με εμένα χρήση, δηλ. μερεμέτια και ψιλοκατασκευές).

Εν πάσει περιπτώσει ήθελα μια γνώμη για το Makita και ίσως σε σύγκριση με το ανίστοιχο dremel.

Υπάρχει και το Μπλέ Bosch GOP 300 SCE Professional σε L-BOXX 300Watt με SDS system για γρήγορη αλλαγή εξαρτημάτων σε πολύ καλή τιμή από Amazon.de

Με 8 εξαρτήματα και 40 φύλλα δέλτα στα 214,99 ευρώ + 16 ευρώ μεταφορικά

=> http://www.amazon.de/Bosch-Multisch...e=UTF8&qid=1415804270&sr=8-7&keywords=GOP+300

GOP_300_SCE_1.jpg

Με 3 εξαρτήματα και 5 φύλλα δέλτα στα 185,909 ευρώ + 16 ευρώ μεταφορικά

=> http://www.amazon.de/Bosch-GOP-300-...e=UTF8&qid=1415804819&sr=1-2&keywords=GOP+300

GOP_300_SCE_2.jpg

Δεν τα συγκρίνω γιατι δεν τα παίρνω πια. Από Lidl έπερνα τα πρώτα χρόνια που ειχε ανοιξει στην Ελλάδα αλλά "δεν". Τώρα τελευταία (νομίζω γύρω στο Πάσχα ή λίγο μετά, άνοιξη πάντως) πήρα το dremelειδές για να το πάω στο εξοχικό για κάτι ψιλοδουλειές και για να το αφήσω εκεί μόνιμα. Όντας κάτοχος 2 dremel (ρεύματος και μπαταρίας) απογοητεύτηκα πλήρως. Πρώτα-πρώτα ακόμα και το τσοκ του για εναλλαγή εξαρτημάτων κολλάει, το κόκκινο κουμπί (αν θυμάμαι καλά είναι κόκκινο) για την εμπλοκή/απεμπλοκή του τσοκ και σφιξιμο των εξαρτημάτων κολλάει. δηλ, σφίγγεις το τρυπανάκι (π.χ.) και για να το ανοίξεις θέλει έξτρα γαλλικό γιατί το κουμπί δεν ειναι ικανο να σφίξει/κρατησει το τσοκ ώστε να ξεβιδώσεις και να αλλαξεις εξάρτημα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σαφώς συγκρίνοντας το Δρεμελ του Lidl με το Dremel, οικονομικά μιλώντας, έχουμε την διαφορά. Αλλά και να #*$%^#%@% κάθε φορά που χρειαζόταν να αλλάξω εξάρτημα, ήταν ψυχοφθόρο.

Οπότε και λόγω οικονομικής δυσπραγίας πλέον, προτιμώ όταν παίρνω ένα εργαλείο να το πληρώνω λίγο ή έστω και πολύ πιο ακριβά αλλά να ξέρω ότι δεν θα με αφήσει στην μέση ή δεν θα μου βγάλει την ψυχή για να κάνω μία δουλειά. Και να ξέρω ότι θα το κρατήσω για μία (λέμε τώρα) ζωή. Θεωρώ ότι έστω και έτσι κάνω οικονομία στην ήδη "ματωμένη" τσέπη μου.

Εντάξει θα πάρω ακόμα από το Lidl ή το Praktiker ή το leroy κάποια εργαλειάκια αλλά κατά βάση χειρός ή αναλώσιμα (όπως προχτές το set των γυαλόχαρτων, το στρογγυλό κοπίδι (αν και έιναι πλαστικούρα και καμία σύγκριση με το αντίστοιχο της Stanley) που το χρησιμοποιώ καθημερινά σε σημεία που δεν δουλεύει το Bosch Xeo, ή την τανάλια συρμάτων που την θέλω πιο πολύ σαν λαβίδα για έντονη εργασία με φωτιά/θερμότητα και δεν θέλω να δώσω λεφτά για μία Κnipex που ζαχαρώνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει και το Μπλέ Bosch GOP 300 SCE Professional σε L-BOXX 300Watt σε πολύ καλή τιμή από Amazon.de

Με 8 εξαρτήματα και 40 φύλλα δέλτα στα 214,99 ευρώ + 16 ευρώ μεταφορικά

=> http://www.amazon.de/Bosch-Multisch...e=UTF8&qid=1415804270&sr=8-7&keywords=GOP+300

View attachment 108665

Με 3 εξαρτήματα και 5 φύλλα δέλτα στα 185,909 ευρώ + 16 ευρώ μεταφορικά

=> http://www.amazon.de/Bosch-GOP-300-...e=UTF8&qid=1415804819&sr=1-2&keywords=GOP+300

View attachment 108664

Πρώτα-πρώτα είμαι πιο πολύ φίλος των makita και από την άλλη δεν έχω σχέση με το Amazon ( σε αντίθεση με το ebay). Το είχα στα υπόψην και το GOP300 αλλά λέω αφού και το Makita το παίρνω στα ίδια περίπου λεφτά (και δεν μπορώ να πετύχω´καλύτερη τιμή στο GOP300) και αφού το Makita εέχει ελαφρώς καλύτερα χαρακτηριστικά και περισσότερα εξαρτήματα), μήπως θα ήταν προτιμότερη αγορά?? Όταν είναι να σκάσεις χρήματα (και δη πολλά) άρχίζεις να πελαγώνεις πριν πάρεις την απόφαση. Εσύ τι λές Γιάννη? Makita vs Bosch vs του αρκετά φθηνότερου Dremel?