Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το κορυφαίο όλων όμως είναι το Leica Disto D810 Touch με οθόνη αφής ενεργή μόνο με 715 ευρώ

disto_d810.jpg

Leica_DISTO_TOUCH_3.jpg

Aκριβο Γιαννη, μαλλον θα περιμενω να βγαλει αντιστοιχο το Lidl.

Παντως τα Leica ειναι και εργαλεια και "σκυλια". Εχω ενα leica disto A5 εδω και 8 χρονια και αντεχει ακομη παρολο τις πτωσεις! Και εννοειται, λογω δουλειας, χρησιμοποιειται συνεχεια (σχεδον καθημερινα).

Αυτο το δραπανοκατσαβιδο που εχει το eshop τι λεει παιδια? Ελεγα να αρχισω με την μπλε σειρα της bosch και βλεπω οτι εχει δυο μπαταριες (μικρες βεβαια αλλα ειναι δύο). Θα κανουν στα υπολοιπα σολο που σχεδιαζω να παρω ή αλλαζουν και τις μπαταριες?

Είναι ίδιο με το δικό μου, πολύ καλό. Μπορεί η ροπή του να είναι η χαμηλότερη μεταξύ των μπλε 18βολτων κρουστικών, όμως είναι πολύ ελαφρύ και βολικό. Η τιμή είναι αρκετά καλή, θεωρώ. Οι μπαταρίες είναι οι ίδιες σε όλα τα μπλε 18Vβολτα.

Oι μπαταριες αλλαζουν ως προς την χωρητικοτητα τους, οχι ως προς τoν σχεδιασμο τους. Οποτε μπορεις να παραμεινεις με τις ιδιες μπαταριες για υπαρχοντα αλλα και για τα μελλοντικα μοντελα της σειρας.
Πολυ καλη η τιμη για το το κρουστικο, φορτιστη και 2 μπαταριες των 1.5Αω.

Προς ενημερωση των φιλων του φορουμ αναφερω οτι υπαρχουν και αυτα τα κατσαβιδια :)

Wera Kraftform 98/4/1 Hexagon Rachet Screwdriver, Pistol Handle, 1/4" Head

Kατσαβιδακι καστανιας τυπου 'pistol grip' απο τη Wera για δυσκολα σημεια (γωνιες, ψηλα μερη κλπ) οπου χρειαζεται ροπη. Παιρνει ολα τα κοινα bit 1/4"

WR003263-2.jpg

Features Wera quick-release chuck with single-hand technology, 1/4" ratchet
Convenient integrated slide switch for forward and reverse operation
Minimal return angle increases working speeds and facilitates working in confined spaces
Ergonomic pistol handle fits securely and comfortable in hand permitting powerful action and positioning against screw
Limited Lifetime Warranty, German Engineered

http://www.amazon.com/Wera-05003263004-Kraftform-Hexagon-Screwdriver/dp/B003GDIR76

Παντως τα Leica ειναι και εργαλεια και "σκυλια". Εχω ενα leica disto A5 εδω και 8 χρονια και αντεχει ακομη παρολο τις πτωσεις! Και εννοειται, λογω δουλειας, χρησιμοποιειται συνεχεια (σχεδον καθημερινα).

Αυτο το δραπανοκατσαβιδο που εχει το eshop τι λεει παιδια? Ελεγα να αρχισω με την μπλε σειρα της bosch και βλεπω οτι εχει δυο μπαταριες (μικρες βεβαια αλλα ειναι δύο). Θα κανουν στα υπολοιπα σολο που σχεδιαζω να παρω ή αλλαζουν και τις μπαταριες?

Η φωτογραφία δεν συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά δηλαδή το μοντέλο της φωτογραφίας δεν έχει 45Nm ροπή αλλά 39Nm.

45Nm ροπή έχει άλλο μοντέλο που νομίζω έχει καταργηθεί από την Bosch.

Ο φορτιστής που συνοδεύει και τα δυο μοντέλα αν και δεν το αναφέρει είναι ο αργός AL 1820 και όχι ο AL 1860

Δεν αναφέρει ούτε κωδικό για να βρούμε μέσω Bosch πιο μοντέλο είναι

Το μοντέλο με τα 45Nm συνοδευόταν από μπαταρίες 1,3Ah και όχι 1,5Ah

Και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο όνομα (GSB 18v-2-li)

Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό του πακέτου.

Π.χ. το καινούργιο μοντέλο GSB 18v-2-li με 2 μπαταρίες 1.5 Ah φορτιστή 1820 και L-Boxx εχει κωδικό [0 601 9D2 300]

Αναφορικα με τον φορτιστη, καλυτερα να ειναι ο αργος γιατι ο γρηγορος μπορει μεν να συντομευει την φορτιση, αλλα συντομευει και την ζωη της μπαταριας.

[RESIZE][/RESIZE]Καλησπέρα. Έχω αυτή τη σπαθόσεγα (παλιό μοντέλο βέβαια) αλλά είναι αρκετά καλή. Για ότι την ήθελα δεν αρνήθηκε ξύλα, κλαδιά κλπ. Έχω ακούσει ότι παίρνει και λάμες της Bosh. Είμαι ευχαριστημένος αν και ψιλοαντίκα....!!!!

CAM01122.jpgCAM01123.jpgCAM01126.jpgCAM01128.jpg

Συγνώμη για το μέγεθος των φωτό αλλά δεν το 'χω ακόμη. Παρακαλώ αν μπορείτε να τις διορθώσετε. Ευχαριστώ.

Oι μπαταριες αλλαζουν ως προς την χωρητικοτητα τους, οχι ως προς τoν σχεδιασμο τους. Οποτε μπορεις να παραμεινεις με τις ιδιες μπαταριες για υπαρχοντα αλλα και για τα μελλοντικα μοντελα της σειρας.
Πολυ καλη η τιμη για το το κρουστικο, φορτιστη και 2 μπαταριες των 1.5Αω.

Όλες οι συρόμενες μπαταρίες κάνουν για όλα τα μπλε Bosch αλλά δεν διαφέρουν μόνο στην χωρητικότητα.

Οι μπαταρίες με χωρητικότητα 1,3Ah και 2,6Ah έχουν καταργηθεί, παλιά μοντέλα, κακή αγορά.

Τα νεότερα Μοντέλα είναι τεχνολογίας Cool Pack τα οποία πρέπει και να προτιμάμε.

Η μπαταρίες με τεχνολογία CoolPack σύμφωνα με την Bosch διαρκούν διπλάσιο χρόνο από αυτές χωρίς.

Οι μπαταρίες με χωρητικότητα πάνω από 3.0 Ah είναι όλες τεχνολογίας Cool Pack που φτάνουν μέχρι τα 6Ah.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις μπαταρίες έως τα 3,0Ah.

Π.χ

υπάρχουν 18v 3.0 Ah Premium και 18v 3.0 Ah Cool pack

υπάρχουν 18v 1,5 Ah compact και 18v 1.5 Ah Cool pack

Οι 18v 2,0 Ah υπάρχουν μόνο σε Cool pack.

...
...

Η φωτογραφία δεν συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά δηλαδή το μοντέλο της φωτογραφίας δεν έχει 45Nm ροπή αλλά 39Nm.

45Nm ροπή έχει άλλο μοντέλο που νομίζω έχει καταργηθεί από την Bosch.

Ο φορτιστής που συνοδεύει και τα δυο μοντέλα αν και δεν το αναφέρει είναι ο αργός AL 1820 και όχι ο AL 1860

Δεν αναφέρει ούτε κωδικό για να βρούμε μέσω Bosch πιο μοντέλο είναι

Το μοντέλο με τα 45Nm συνοδευόταν από μπαταρίες 1,3Ah και όχι 1,5Ah

Και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο όνομα (GSB 18v-2-li)

Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό του πακέτου.

Π.χ. το καινούργιο μοντέλο GSB 18v-2-li με 2 μπαταρίες 1.5 Ah φορτιστή 1820 και L-Boxx εχει κωδικό [0 601 9D2 300]

Ηθελα να τους στειλω email για πληροφοριες γιατι εκτος των αλλων δεν γραφει και πουθενα για το L-Boxx. Στο site της bosch που κοιταξα οντως δεν υπαρχουν τα 45Nm.
Αυτες που εχει στα 1.5Ah ειναι cool pack?
Eυχαριστω για την ενημερωση.

Σωστα, αλλα η ουσια ειναι οτι μπορει να χρησιμοποιησει ανετα και αυτες τις μπαταριες για ολα τα υπαρχοντα και νεα 18βολτα μπλε μοντελα. Αυτο ρωτουσε ο φιλος.
Ακομα και να καταργηθουν, θα δουλευουν σε ολα τα 18βολτα της σειρας, μεχρι να αποθανουν :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συγνώμη για το μέγεθος των φωτό αλλά δεν το 'χω ακόμη. Παρακαλώ αν μπορείτε να τις διορθώσετε. Ευχαριστώ.

Νο problem Χρηστο. 1 φωτο χιλιες λεξεις :))

Kαι βεβαια παιρνει η σεγα σου λαμες bosch. Eχουν το ιδιο κουμπωμα.

Σωστα, αλλα η ουσια ειναι οτι μπορει να χρησιμοποιησει ανετα και αυτες τις μπαταριες για ολα τα υπαρχοντα και νεα 18βολτα μπλε μοντελα. Αυτο ρωτουσε ο φιλος.
Ακομα και να καταργηθουν, θα δουλευουν σε ολα τα 18βολτα της σειρας, μεχρι να αποθανουν :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νο problem Χρηστο. 1 φωτο χιλιες λεξεις :))

Kαι βεβαια παιρνει η σεγα σου λαμες bosch. Eχουν το ιδιο κουμπωμα.

Ευχαριστώ πολύ. Πάντως είσαστε άπαιχτοι....Στις συμβουλές σας, στις κατευθύνσεις, στις λύσεις και στις γνώσεις σας βέβαια. Μπράβο σας!!!!!

Να'σαι καλα, αλλα και το avatar σου ειναι απαιχτο, κομμενο και ραμμενο για εδω. Aριστος!!:)) :builder:

Καλημερα. Οπως εγραψα και στο θεμα του lidl ενδιαφερομαι για μια επιτραπεζια σεγα. Θα περιμενα να την φερει το lidl αλλα θα την χρειαστω μεσα στις γιορτες. Οι επιλογες μου τελικα ειναι δυο. Dremel moto saw και proxxon DS 230/e Κοιτουσα και την Einhell αλλα ως ποιοτητα κατασκευης την απέρριψα. Σε τιμη απο Γερμανια η proxxon ειναι κοντα με την Dremel http://www.satberlin.de/en/PROXXON-machines/Table-top-tools/PROXXON-Scroll-saw-DS-230/E-NO-27088 με τα εξοδα μεταφορας. Θα αγοραζα την DSH αλλα δεν θελω να δωσω τωρα τοσα χρηματα. O κυριος Χιωτης με ενημερωσε οτι η dremel δεν παιρνει ακεφαλα πριονακια, το οποιο ειναι κατι που δεν με απασχολει αμεσα. Η δουλεια που θελω να κανω ειναι να κοβω λεπτα ξυλα απο κεδρο και ελατο για κατασκευη οργανου. Οπως περιμετρικα το καπακι μιας κιθαρας με παχος ξυλου 3 χιλιοστα ή καμαρια απο ελατο παχους εως 2cm. Οχι οτι η proxxon ειναι μεγαλη , αλλα η ευκολια της Dremmel να μπαινει στο βαλιστακι και να αποθηκευεται ειναι ενα +. Η dremel 70w , η proxxon 85w. Ειναι μεγαλη η διαφορα στην πραξη; Παντα για τη δουλεια που θελω. Δεν θα κοβω κοκκαλα και μεταλλα.
Και αν μπορει καποιος να μου πει το κοστος για τα πριονακια και για τις δυο.

Η dremel ειναι η απλουστερη η μικροτερη και η βολικοτερη σεγα για ερασιτεχνες. Ειναι αξιοπιστο και γερο εργαλειο το οποιο παρ'οτι το εχω κακομεταχειριστει, εχει ανταποκριθει αριστα. Γι'αυτο και ειμαι τοσο υπερ.
Η αλλαγη λαμας ειναι παιχνιδακι και ταχυτατη. Ουτε κλειδια ουτε ανοιγματα καπακιων. Η μεταφορα της το ιδιο ευκολη. Οντως η αποθηκευση στο μικρο βαλιτσακι ειναι μεγαλο plus εαν δεν υπαρχει ο χωρος για μονιμη εγκατασταση.

Λαμβανοντας υπ'οψη αυτα που ειπες παραπανω, νομιζω οτι η Dremel θα σε καλυψει μια χαρα. Το ελατο και ο κεδρος ειναι μαλακα ξυλα.
Οι λαμες της ειναι πολυ ποιοτικες και γερες, δεν μου εχει σπασει καμμια!! Κοστιζουν περιπου 6-7 ευρω η πενταδα ενω της Proxxon περιπου 4 ευρω.

Αναγνωριζω οτι η μικρη Proxxon ενδεχομενως να ειναι πιο 'επαγγελματικη' απο την dremel, αλλα οι ευκολιες της Dremel ειναι ασυγκριτα πιο ελκυστικες. Την στιγμη μαλιστα που οι απαιτησεις μας δεν ειναι τοσο μεγαλες.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

amazon.de σε προσφορα η συσκευη μετρησης λειζερ Bosch PLR 15.
Aν βγει ~40 ευρω με τα μεταφορικα, αξιζει πραγματικα τον κοπο. Εδω εχει πανω απο 50 ευρω
bosch_plr-15_laserovy_dalkomer.jpg

Αν δεν σας πειράζει το ΜΤΧ / χωρίς καπάκι στην μπαταρια (ε, όλο και κάποια λύση θα βρεθεί...) τότε υπάρχει ακόμα ένα διαθέσιμο εδώ
Εμενα, δέχθηκε προσφορά στα $30 (24 ευρώ) με ταχυδρομικά (του εγραψα οτι είμαι "στο όριο" για να πάρω καινούργιο!)

Τελικά μετα απο σκέψη κατέληξα σε ηλεκτρική σπαθοσέγα και για λόγους οικονομικούς αλλά και επειδή δεν μου χρειάζεται φορητή όπως το σκέφτηκα.
Εχω βγάλει 3 επιλογές

1) Bosch 700E -> 92 e
Ονομαστική ισχύς 710 Watt
Βάρος χωρίς καλώδιο 3.0000
Πάχος τομής σε ξύλο 150 χιλιοστών

2) Skil 4950 MA 104 e
Ονομαστική Ισχύς: 1.050 W
Μήκος διαδρομής: 28 mm
Ταχύτητα χωρίς φορτίο: 800 - 2700 στροφές/λεπτό
Μέγιστη δυνατότητα κοπής σε ξύλο: 180 mm
Μέγιστη δυνατότητα κοπής σε χάλυβα: 20 mm
Μέγιστη δυνατότητα κοπής σε αλουμίνιο: 30 mm
Βάρος: 3,7 kg
Πάχος τομής σε χάλυβα 10 χιλιοστά

3) Bosch 900E 132e
Ονομαστική ισχύς 900 W
Αποδιδόμενη ισχύς 540 W
Πάχος τομής σε ξύλο 200 mm
Πάχος τομής σε χάλυβα 20 mm
Διαδρομή πριονόλαμας 28 mm
Βάρος 3,7 k

στα 100 ευρώ περίπου παίζει η bosch700Ε και η skil (η οποία ειναι της bosch) ..
Βεβαια η Skil έχει μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ και βάθος κοπής ξύλου 180mm έναντι 15mm της bosch700Ε..
Οι λάμες που παίρνει η skil είναι της bosch μιας και είναι ιδια εταιρεία .
Αυτο που με μπερδεψε στην Skil είναι οτι το βάθος κοπής που γράφει 180mm.
Δηλαδή αν της βάλω την λάμα της bosch που είναι για 200mm βάθος κοπής δεν θα κόψει τα 20 εκατοστα.. Μου φάνηκε περίεργο δεδομένου οτι έχει μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ απο την Bosch 900E η οποία δίνει 200mm βάθος κοπής ξύλου..

Επίσης δεν ξέρω αν αξίζει να ανέβεις 30 ευρώ πάνω για την bosch 900E εναντι της skil.

Last edited:

Μην σε μπερδευει. Ειναι οπως στα αυτοκινητα με τα ιδια κυβικα. Καποια απο αυτα καποια εχουν μεγαλυτερη ιπποδυναμη ας εχουν ιδια κυβικα.

Το οτι η ονομαστικη ισχυς ειναι μεγαλυτερη σε ενα εργαλειο δεν σημαινει σε ολες τις περιπτωσεις οτι και η αποδοση του ειναι μεγαλυτερη απο ενα αλλο με μικροτερη ισχυ.
Ολα εξαρτωνται απο τον σχεδιασμο και την αποτελεσματικοτητα του μοτερ και των περιφερειακων ηλεκτρονικων. Γιαυτο και το bosch 900 με λιγοτερη ισχυ αποδιδει καλυτερα (μεγαλυτερο βαθος κοπης σε ξυλο).

Επισης το γεγονος οτι η Skil ανηκει στην Bosch, δεν σημαινει οτι ειναι τα ιδια εργαλεια/μοτερ/τεχνογνωσια. Kαι η Black & Decker εχει αγορασει την DeWalt, ομως η δευτερη ειναι μακραν καλυτερη σε ποιοτητα και αποδοση απο την πρωτη.

Στην περιπτωση της Skil, η συγκεκριμενη μαρκα ειναι απο τις καλυτερες ερασιτεχνικες μαρκες. Οπως η πρασινη σειρα bosch. Eιναι για DIY ασχολιες, δεν ειναι επαγγελματικη σειρα οπως η Makita, Bosch pro, Dewalt etc.

Μεταξυ της πρασινης Βοsch 900 και της Skil, θα αγοραζα την Skil, λογω καλυτερης τιμης, επειδη τα θεωρω ισαξια εργαλεια και επειδη δεν θα χρησιμοποιουσα την σπαθοσεγα για κοπες κορμων 15εκ.
Εαν ομως ηθελα και κοπη μεγαλων κορμων, τοτε η Bosch 900 θα μου εδινε σαφως μια σιγουρια οτι θα εκανε τη συγκεκριμενη δουλεια λιγο πιο αποτελεσματικα, οποτε θα εδινα ανετα τα 30 ευρω παραπανω.