Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πάντως Bosch 700E εναντι της Skil πάμε σε Skil σωστά; Η δευτερη υπερτερεί τουλάχιστον βάση χαρακτηριστικών όπως το βλέπω.
Επίσης παρατήρησα στο site της skil οτι την 4950 + 4960 τις έχει στην επαγγελματική σειρά εναντι της σειράς 4900 και κάτω που είναι στην DIY.
Τωρα αυτό ίσως είναι και θέμα marketing.

Για να είμαι ειλικρινής τα 180mm είναι περα για πέρα ικανοποιητικά .

Nαι Σκιλ, εχει και ωραια τσαντουλα μεταφορας.
Απο κει που θα το αγορασεις παρε και μακριες λαμες για ξυλο. Κατι τετοιο.

Ηθελα να τους στειλω email για πληροφοριες γιατι εκτος των αλλων δεν γραφει και πουθενα για το L-Boxx. Στο site της bosch που κοιταξα οντως δεν υπαρχουν τα 45Nm.
Αυτες που εχει στα 1.5Ah ειναι cool pack?
Eυχαριστω για την ενημερωση.

Καλησπερα και καλο μηνα - Χειμώνα!!!!
Τελικα επικοινωνησα με το eshop για το δραπανοκατσαβιδο και ειναι αυτο το μοντελο (0 601 9D2 301) με αυτη την μπαταρια.
Αρα λοιπον ειναι με 2χ1,50Ah compact Li-Ion μπαταριες, με φορτιστη 1820 και χωρις L-boxx (κουτι και εσωτερικα διαχωριστικα).
Στα Ελληνικα σκρουτζομαγαζα εχει μονο την εκδοση 0601 9D2 300 που προφανως εχει και το κουτι.
Τελικη τιμη 190 (δραπανο eshop) + 35 (βαλιτσα) + 10 (διαχωριστικο) = 235 για συγκριση με το 0601 9D2 300 των μαγαζιων του παραπανω λινκ.
H compact 1,5Ah μπαταρια με την 1,5Ah cool pack εχει διαφορα που μπορει να φανει σε αλλα εργαλεια της bosch?

Συγνωμη αν κουρασα, αλλα τα εβαλα για καποιον που ενδιαφερεται και δεν το εχει ψαξει.

Καλημερα. Οπως εγραψα και στο θεμα του lidl ενδιαφερομαι για μια επιτραπεζια σεγα. Θα περιμενα να την φερει το lidl αλλα θα την χρειαστω μεσα στις γιορτες. Οι επιλογες μου τελικα ειναι δυο. Dremel moto saw και proxxon DS 230/e Κοιτουσα και την Einhell αλλα ως ποιοτητα κατασκευης την απέρριψα. Σε τιμη απο Γερμανια η proxxon ειναι κοντα με την Dremel http://www.satberlin.de/en/PROXXON-machines/Table-top-tools/PROXXON-Scroll-saw-DS-230/E-NO-27088 με τα εξοδα μεταφορας. Θα αγοραζα την DSH αλλα δεν θελω να δωσω τωρα τοσα χρηματα. O κυριος Χιωτης με ενημερωσε οτι η dremel δεν παιρνει ακεφαλα πριονακια, το οποιο ειναι κατι που δεν με απασχολει αμεσα. Η δουλεια που θελω να κανω ειναι να κοβω λεπτα ξυλα απο κεδρο και ελατο για κατασκευη οργανου. Οπως περιμετρικα το καπακι μιας κιθαρας με παχος ξυλου 3 χιλιοστα ή καμαρια απο ελατο παχους εως 2cm. Οχι οτι η proxxon ειναι μεγαλη , αλλα η ευκολια της Dremmel να μπαινει στο βαλιστακι και να αποθηκευεται ειναι ενα +. Η dremel 70w , η proxxon 85w. Ειναι μεγαλη η διαφορα στην πραξη; Παντα για τη δουλεια που θελω. Δεν θα κοβω κοκκαλα και μεταλλα.
Και αν μπορει καποιος να μου πει το κοστος για τα πριονακια και για τις δυο.

Πωπω ενα proxxon DS 230/e θελω και εγω!!!!!!

Aστο το proxxon και τα κυριλε μασινια και παρε τo σεγιδιο της dremel να χαρεις και να το βαζεις και στη τσεπη σου αμα λαχει :))

Kαλο χειμωνα παιδες! Εδω χιονιζει ηδη :snowman:

Aστο το proxxon και τα κυριλε μασινια και παρε τo σεγιδιο της dremel να χαρεις και να το βαζεις και στη τσεπη σου αμα λαχει :))

Kαλο χειμωνα παιδες! Εδω χιονιζει ηδη :snowman:

Καλό χειμώνα! Εξωτερικό δεν είσαι; βγάλε καμια φώτο να δούμε κι εμείς λίγο χιόνι :)
Εδώ βόρεια Αττικής ακόμη τίποτα.

Καλό χειμώνα! Εξωτερικό δεν είσαι; βγάλε καμια φώτο να δούμε κι εμείς λίγο χιόνι :)
Εδώ βόρεια Αττικής ακόμη τίποτα.

Στο (παλαι ποτε) Παρισι των Βαλκανιων ειμαι, ποιο εξωτερικο, στην ευρυτερη μας γειτονια ειμαι. Σε ενα προαστειο αντιστοιχο των Βριλησσιων :))

15437928549_efcae88181_c.jpg

Πωπω ενα proxxon DS 230/e θελω και εγω!!!!!!

Κυριάκο μόλις το παρέλααβαα το proxxon...σχεδιάζω ορισμένες κατασκευές και ήτο απαραίτητο (καλά, λέμε τώρα....!!!!)

Έχω κόψει λεπτό κόντρα πλακέ (6χιλ), μια χαρά δουλεύει!!!!

Καλημερα. Οπως εγραψα και στο θεμα του lidl ενδιαφερομαι για μια επιτραπεζια σεγα. Θα περιμενα να την φερει το lidl αλλα θα την χρειαστω μεσα στις γιορτες. Οι επιλογες μου τελικα ειναι δυο. Dremel moto saw και proxxon DS 230/e Κοιτουσα και την Einhell αλλα ως ποιοτητα κατασκευης την απέρριψα. Σε τιμη απο Γερμανια η proxxon ειναι κοντα με την Dremel http://www.satberlin.de/en/PROXXON-machines/Table-top-tools/PROXXON-Scroll-saw-DS-230/E-NO-27088 με τα εξοδα μεταφορας. Θα αγοραζα την DSH αλλα δεν θελω να δωσω τωρα τοσα χρηματα. O κυριος Χιωτης με ενημερωσε οτι η dremel δεν παιρνει ακεφαλα πριονακια, το οποιο ειναι κατι που δεν με απασχολει αμεσα. Η δουλεια που θελω να κανω ειναι να κοβω λεπτα ξυλα απο κεδρο και ελατο για κατασκευη οργανου. Οπως περιμετρικα το καπακι μιας κιθαρας με παχος ξυλου 3 χιλιοστα ή καμαρια απο ελατο παχους εως 2cm. Οχι οτι η proxxon ειναι μεγαλη , αλλα η ευκολια της Dremmel να μπαινει στο βαλιστακι και να αποθηκευεται ειναι ενα +. Η dremel 70w , η proxxon 85w. Ειναι μεγαλη η διαφορα στην πραξη; Παντα για τη δουλεια που θελω. Δεν θα κοβω κοκκαλα και μεταλλα.
Και αν μπορει καποιος να μου πει το κοστος για τα πριονακια και για τις δυο.

απο την στιγμη που την χρειαζεσαι για την κατασκευη οργανων τοτε καμια απο τις δυο δεν θα σε βολεψει οσων αφορα την επιφανεια κοπης τους. εχουν μικρη επιφανεια και εσυ χρειαζεσαι χωρο για να μετακινεις και να γυρνας το ξυλο. η ισχυς τους ειναι καλη απο την στιγμη που κοβεις μαλακα και λεπτα ξυλα και δεν θα εχεις προβλημα. το θεμα ειναι να μην γλυκαθεις και μετα ψαχνεσαι για κατι μεγαλυτερο. σημερα ειδα απο κοντα και την dremel σε εναν γειτονα μου. Χιωτη ειχες δικιο, πολυ θορυβο ρε 'συ. οσο μποι της λειπει τοσο θορυβο κανει, αλλα ειναι μανιτζεβελη και εχει πλακα. στο μελλον αν εχω money θα την χτυπησω για οταν παω καμια εξορμηση στο εξοχικο και να την εχω κοντα μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κυριάκο μόλις το παρέλααβαα το proxxon...σχεδιάζω ορισμένες κατασκευές και ήτο απαραίτητο (καλά, λέμε τώρα....!!!!)

Έχω κόψει λεπτό κόντρα πλακέ (6χιλ), μια χαρά δουλεύει!!!!

πιο proxxon πηρες? καλοδουλευτο...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

http://www.kounelis.com.gr/products2/8596/dremel-3000-3000-125-f0133000jf τι λεει αυτο ειναι οντος προσφορα; αξιζει ;

προσφορά δεν είναι αλλά είναι η νορμάλ τιμή που παίζει.

Πονηρούλης ο κουνέλης.. εχει βάλει αρχική τιμή στο θεό .. μάλιστα..

Επι τη ευκαιρία ηθελα να το προτείνω αλλά ολο το ξέχναγα. Εαν ειναι εφικτό να ανοίγαμε ενα τοπικ με αξιολόγηση εγχωριων και μη καταστημάτων για τις αγορές μας.
Οταν λέω αξιολόγηση να εκφράζαμε την εμπειρία μας.
Δυστηχώς υπάρχουν λίγοι καλοί επαγγελματίες και θέλει μεγάλη προσοχή. Σας το λέω εκ πείρας.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

σωστος ο profcaos πιστευω ειναι καλη ιδεα για αμεση ενημερωση ολων μας να αποφυγουμε τις κακοτοπιες π.χ εχω παει ενα χορτοκοπτικο για αλλαγη ηλεκτρονικης στην χαλκιδα και περιμενω εναμιση μηνα απο αυριο σε αυριο με παει!!

απο την στιγμη που την χρειαζεσαι για την κατασκευη οργανων τοτε καμια απο τις δυο δεν θα σε βολεψει οσων αφορα την επιφανεια κοπης τους. εχουν μικρη επιφανεια και εσυ χρειαζεσαι χωρο για να μετακινεις και να γυρνας το ξυλο. η ισχυς τους ειναι καλη απο την στιγμη που κοβεις μαλακα και λεπτα ξυλα και δεν θα εχεις προβλημα. το θεμα ειναι να μην γλυκαθεις και μετα ψαχνεσαι για κατι μεγαλυτερο. σημερα ειδα απο κοντα και την dremel σε εναν γειτονα μου. Χιωτη ειχες δικιο, πολυ θορυβο ρε 'συ. οσο μποι της λειπει τοσο θορυβο κανει, αλλα ειναι μανιτζεβελη και εχει πλακα. στο μελλον αν εχω money θα την χτυπησω για οταν παω καμια εξορμηση στο εξοχικο και να την εχω κοντα μου...
Για επιφάνεια κοπής μαλλον θα ήθελα την ds 460 . Αλλα απο την στιγμή που η Dremel αφαιρείται , ισως φτιάξω μια μεγαλύτερη επιφάνεια κάπου σταθερά και να εχω την δικη της για μεταφορές . Τι διάολο. Όργανο θα φτιάξω , αν δεν μπορω να φτιάξω μια επιφάνεια κοπής να με βράσω... Ο κοντός λαιμός δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα έτσι πως το φαντάζομαι .

http://www.kounelis.com.gr/products2/8596/dremel-3000-3000-125-f0133000jf τι λεει αυτο ειναι οντος προσφορα; αξιζει ;

Καλύτερες τιμές: http://venieris.com/Tabid/122/ProductID/38357/Default.aspx
http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασιτεχνικά-ηλεκτρικά-εργαλεία/dremel-πολυεργαλείο-3000-15/
δες και τα μεταφορικά τους.

ναι αλλά προκειτε για διαφορετικό πακετό. ειναι αυτο με τα 15εξαρτηματα.

Ιδια ακριβως τιμη εχει και το κεντρο βιδας τους τελευταιους μηνες.
Δεν ειναι προσφορα αλλα ειναι μια καλη τιμη απο τις φτηνοτερες αν οχι η φτηνοτερη στην Ελλαδα.

Σχετικά με την σεγα πάγκου της dremel υπάρχουν και οι παρακάτω λεπίδες που αυξάνουν την δυνατότητα κοπής που έχει.
http://www.dremeleurope.com/gr/el/d...d=9D6ED1E7F2F5D7D2137409DFE57ED426.sl076-vm_1

Oι συγκεκριμενες λαμες ειναι μια καταπληκτικη καινοτομια απο την dremel που δεν περιοριζει την σεγα στο συνηθισμενο μηκος κοπης των 30-45εκ μεχρι πισω τον λαιμο της σεγας.
Μπορεις να κοψεις το κομματι απο δεξια προς αριστερα και το αντιστροφο, δινοντας σου ουσιαστικα την δυνατοτητα να κοψεις οποιουδηποτε μηκους ξυλο!

Ειναι ιδια λαμα και ιδιας αντοχης με τις υπολοιπες. Η μονη διαφορα ειναι οτι κοβει απο πλαγια και οχι απο μπροστα, οπως ολες οι λαμες. Δηλαδη τροφοδοτεις το ξυλο απο δεξια η απο αριστερα.