Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δοκιμάστε το Hireshop.gr.

Νοικιάζουν και βενζινοκίνητα όχι μόνο ηλεκτρικά. Δηλαδή κατά βάση βενζίνης.

Αν ψάξεις όμως στο google "ενοικιάσεις εργαλείων" έχει κι άλλα μαγαζιά. Προσωπικά έχω νοικίάσει διάφορα μηχανήματα για οικοδομικές εργασίες κατά καιρούς αλλά κυρίως μεγάλα τα οποία θα κόστιζαν πολλά λεφτά για 1-2 χρήσεις.

enduras1

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Σου

Εγω παντως τα ψεκαστηρια μπαταριας δε τα παω μια..
Η βενζινοκινητα η κλασικα.. Το στρεμα αμπελιου, αναλογα το μεγεθος των κληματων και φυσικα αναλογα το τι και ποτε θα ψεκαζεις, θελει μινιμουμ μια 14λιτρη ανα στρεμα. Συνηθως σε ανοιγμενο αμπελακι μετριας αναπτυξης, θες περιπου 20-25λιτρα υγρο ανα στρεμα, για καλο λουσιμο, πχ με antracol η βρεξιμο θειαφι..οποτε αν παει καποιος για μπαταριας, να υπολογισει να δει αν μια φορτιση φτανει για ενα ολικι ραντισμα..

Για πείτε τώρα... Για εξαρτήματα φρέζες για ρούτερ, υπάρχει κανα μαγαζί να έχει ποικιλία? Έχω γυρίσει πολύ πράμα, αλλά οι περισσότεροι έχουν τα πολύ βασικά και μαντάρα ποιότητες... Μου φαίνεται δε το γλυτώνω το εξωτερικό τελικά...

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος... Ψάχνω για φρέζες 1/4 με το ρουλεμανάκι από τη μεριά του ρούτερ, για να κόψω template πάνω σε ξύλο. Το θέλω σε διάφορα μήκη γιατί το ξύλο είναι 5cm πάχος και το POF1200 μου θα τα δεί κωλυόμενα να το κόψει με τη μία. Οπότε μέχρι 3cm μήκος πχ, και το υπόλοιπο το κόβω από την άλλη με το αντίστοιχο με το ρουλεμανάκι στην άκρη.

Καμιά ιδέα?

αα..πολυ εξιδεικευση βλεπω :))

Δυστυχως δεν εχω ρουτερ για να εχω αποψη, αν χρειαστω κατι απλο χρησιμοποιω router bits στο κολωνατο, αλλα γιατι δεν σου κανει κανενα σετακι της bosch αναφορικα με την ποιοτητα?

Απο το διαδικτυο και για ποιοτικα πραματα θα επαιρνα απο Amazon με την εκπληκτικη πολιτικη της περι επιστροφων, αν δεν εισαι ευχαριστημενος.

Κατι τετοιο ψαχνεις αν καταλαβα καλα?
http://www.amazon.co.uk/Draper-72892-12-Piece-4-Inch-Router/dp/B00023TAYC/ref=sr_1_3?s=diy&ie=UTF8&qid=1377098548&sr=1-3&keywords=routers+bit+1%2F4

Να ρωτησω, τι αυλακια θελεις να κοψεις?

Για template χρειάζεται κάτι σαν κι αυτό με το ρουλεμανάκι από τη μεριά του router.
http://www.amazon.co.uk/Silverline-...377101402&sr=1-4&keywords=template+router+bit

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα προσέξει ότι έχει και το αμαζον τέτοια... μάλλον θα το τσιμπήσω από κει... βαρέθηκα να ρωτάω και να με κοιτάνε σα να ζήτησα από ιπποπόταμο να μου λύσει εξίσωση με ολοκληρώματα...

Δεν είναι ακριβώς αυλάκια... θέλω να βγάλω αυτό...

DIM_1224.jpg

Έχω ήδη ετοιμάσει πατρόν σε MDF και τώρα θέλω να το περάσω στο ξύλο :)

Παρεπιπτώντως, νεότερα από το μέτωπο του επαναφορτιζόμενου δράπανου του Lidl, τελικά με την 4η πέτυχα κομμάτι χωρίς πρόβλημα... To δοκίμασα εκεί πάντως για να μην έχω πάλι χαζά... :)

χε χε, σε ποιο αλλο μερος θα μπορουσες να κανεις 3 αλλαγες καπακι? Aπο τα καλα της Parkside.. Τελος καλο ολα καλα!

Παρα πολυ ωραια ενασχοληση. Πολυ δημιουργικη. Θα ηθελα να δω το τελικο αποτελεσμα, και να μας πεις τι ειναι, οποτε το ετοιμασεις!

Ειχα παρει παλαιοτερα ενα μικρο ηλεκτρικο τορνακι και καποια καλα σετ ξυλογλυπτικης, θελει ομως χρονο αλλα κυριως υπομονη και φαντασια που δεν διαθετω :))

Ωραια πράγματα ! Αμα έχεις μεράκι ταλέντο και χώρο κανεις θαύματα

Θελω και εγώ την βοήθειά σας για 2 πράγματα.

1. Μια σεγα για κοψιμο ξύλων. Δεν ξερω τι παιζει και τι θα πρέπει να προσέξω.
2. Ενα δραπανοκατσάβιδο μπαταριας. Με ενδιαφέρει να ειναι δυνατό, αξιόπιστο με μπαταρια λιθιου. Δυστυχώς εχω χάσει τις προσφορές που εχει κανει κατά καιρους το Lidl.

Προτάσεις ;

Παρα πολυ ωραια ενασχοληση. Πολυ δημιουργικη. Θα ηθελα να δω το τελικο αποτελεσμα, και να μας πεις τι ειναι, οποτε το ετοιμασεις!

Tι εννοείς τι είναι? Νομίζω φαίνεται...
Ηλεκτρική κιθάρα Flying V Randy Rhodes :)

sham_2_small.jpg

Ή τουλάχιστον θέλει να γίνει κάποτε :D Είναι ήδη ένα χρόνο έτσι...

geoha τη σέγα για τι δουλειά τη θέλεις?

Για δραπανοκατσάβιδο, οπλίσου με υπομονή και αν είσαι Αθήνα πήγαινε στο Lidl Αγίας Παρασκευής στη Μεσογείων. Τώρα το απόγευμα είχε ακόμα καμιά 10αριά. Μπορεί να προλάβεις, αν και το έβγαλαν από τη σελίδα της προσφοράς... περίεργο...
Με δοκιμή πάντως με το που το πληρώσεις. Διάβσαε τα τελευταία πόστ μου και θα καταλάβεις γιατί.... :)

Θα ηταν καλυτερα να αναφερεις τι δουλειες σκεφτεσαι να κανεις κυριως με τη σεγα αλλα και με το δραπανοκατσαβιδο.

Αν τα θελεις γενικοτερα να υπαρχουν τοτε θα σου προτεινουμε λυσεις παρομοιες με αυτα που βγαζει το lidl. Eτσι?

Παντως απο το Σεπτεμβρη το Lidl θα αρχισει παλι να βγαζει ολα τα εργαλεια για αυτους που τα εχασαν μεσα στο καλοκαιρι, οποτε αν δεν τα βιαζεσαι καλυτερα να περιμενεις κανα μηνα.

Χμμμ δυστυχώς ειμαι διακοπές και επιστρέφω την Παρασκευή, άρα το βλέπω χλωμό να προλάβω.. Θα περιμένω την επομενη.. παρτίδα !! Αλλιως θα τα σκάσω για κανένα Bosch

Την σέγα την θελω για να κόβω ξυλα για διαφορες κατασκευές κυρίως στο εξοχικό. (π.χ προσφατα φτιαξαμε μια πορτα για την αποθηκη με τον κουνιαδο μου, αν την ειχαμε θα μας ειχε γλυτώσει αρκετό κόπο). Εχω καιρό να δώ σεγα parkside από το Lidl αλλά μπορώ να περιμένω..

Last edited:

Στο παράδειγμά σου νομίζω ένα δισκοπρίονο ταιριάζει καλύτερα. Ειδικά αν έχει και ράγα, αν και μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις οδηγό μόνος.

Χιώτη για πάρτη σου, εκτός αν έχεις ήδη:

http://www.ebay.com/itm/281107329606?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Τι ειναι αυτο, δεν βγαινει καλα η φωτο. Εργαλειο για κατασκευη/επισκευη χορδων κιθαρας?:))

Mηπως με λαθεψες με τον dimkasta, αυτος ειναι ο κιθαριστας, εγω πιανo παιζω και το κουρδιζω και μοναχος μου :))

Στο παράδειγμά σου νομίζω ένα δισκοπρίονο ταιριάζει καλύτερα. Ειδικά αν έχει και ράγα, αν και μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις οδηγό μόνος.

Νομιζω και μια σεγα φορητη θα κανει δουλεια αναλογα με το υλικο και το παχος της πορτας βεβαια. Αργα αργα αλλα με το καταλληλο πριονακι δουλεια γινεται.

Εππππ, σε έπιασα αδιάβαστο;
Αυτό κόβει τεράγωνες τρύπες σε κουτιά κατασκευών εκεί που θες να βάλεις έναν διακόπτη, μια ψηφιακή οθόνη, κ.λπ.

http://www.youtube.com/watch?v=uNAz63vHYDg

το λινκ σου δε δουλευε oμως, δεν κατεβαινε η φωτο. Ειδα και αυτο το Guitar Tech και μπερδευτικα :))

Οχι, δεν νομιζω να εχω. Μπορει να εχει ο πατερας μου.

Ωπ, τωρα βλεπω το βιντεακι σου

Δε με πειθει και πολυ, ιδιως για 18 δολαρια + shipping. Ισως αν ειμουν πιο εξειδικευμενος σε κατι σχετικο με αυτο. Αν μου το χαριζανε θα το επαιρνα ομως :))