Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναι ειναι καλα και ποιοτικα σε συγκρατημενες τιμες.
Αυτη ειναι η δικια μου καστανια 1/2 και 1/4

280002985.jpg

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280002985&t=%CE%A3%CE%95%CE%A4%20STANLEY%2096%20%CE%A4%CE%95%CE%9C%201/4%27%27%20+%201/2%27%27%20%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%95%CE%A3%20%CE%9C%CE%95%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97%20%CE%9A%CE%91%CE%99%20%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A5%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%91+%CE%9C%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A3%201-94-668

ωραια κασετινουλα....ψηνομαι!!!

Και καλα κανεις, απο τα πληρεστερα και με μελετημενη επιλογη εξαρτηματων.

Εχω παρατηρησει οτι οι ολες οι επιλογες/προτασεις του enduras1, του Κυριακου, ανεξαρτητως τιμης, ειναι πολυ αξιολογες και προσεγμενες.
Το εχει ψαξει αρκετα και ειναι εμφανες οτι το κατεχει το αθλημα!

Και καλα κανεις, απο τα πληρεστερα και με μελετημενη επιλογη εξαρτηματων.

Εχω παρατηρησει οτι οι ολες οι επιλογες/προτασεις του enduras1, του Κυριακου, ανεξαρτητως τιμης, ειναι πολυ αξιολογες και προσεγμενες.
Το εχει ψαξει αρκετα και ειναι εμφανες οτι το κατεχει το αθλημα!

και εγω αυτο εχω καταλαβει διαβαζοντας το thread...:worshippy:

Απο Δευτερα, εργαλεια παλι. Και επισης ξεχωριστο θεμα 'ξυλογλυπτικης' που εχει dremel λαξευσης, σετ ξυλογλυπτικης, καρφωτικο μεχρι και φαλτσοπριονο με βαση!!

Στα εργαλεια εχει σετ κατσαβιδιων, τρυπανια, βιδες, κολλες, ηλεκτρικη πλανη, γωνιακο τσοκ τρυπανιου και ενα ωραιο σετακι με τα 3 βασικα πριονια του ξυλουργου μονο με 10 ευρω!

Εγω θα αρκεστω, για οικονομια, σε ενα ακονιστηρι/λιμα διαμαντιου, τυπου στυλο, στα 2,5 ευρω :))

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/x...te.htm?rdeLocaleAttr=el&address=offerdate.htm
Μπειτε στο λινκ και πατηστε στο on-line φυλλαδιο που εχει ολα τα εργαλεια.

Παιδια την καλησπερα μου ,

να κανω μια ερωτηση , πηρε το ματι μου οτι το Σαββατο θα εχει ξυριστικη μηχανη στα lidl , ( εργαλειο αντρων , για να ειμαι και μεσα στο θεμα :) ) , το ειδε και κανεις αλλος ? ισχυει ή ηταν της φαντασιας μου , δυστηχως δεν την ξαναπετυχα την διαφημιση γιατι δεν βλεπω και πολυ τηλεοραση , αλλα οσο και αν εψαξα στο σιτε του lidl δεν βρηκα καποια αναφορα ..

Ειδατε κατι εσεις ?

Παιδια σας ευχαριστω πολυ, τιμη μου να ακουω τετοια σχολια.
Τα εργαλεια ειναι το παθος μου απο πιτσιρικακι, γονιδιο απο παππου σαγματοποιο μαστορα και μπαμπα υποδηματοποιο μαστορα!

Εγω αυριο πρωι ταξιδευω για Χιο και θελω να επισκευτω το Toolshouse οπου ολο και κατι θα τσιμπησω...

Αλεξια την ξυριστικη καπου την πετυχε και εμενα το ματι μου στις χθεσινες προσφορες οπως μπορεις να δεις εδω!
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_37982.htm

Πληροφοριακα, πηρα την ξυριστικη μηχανη (το παλαιοτερο μοντελο) πριν κανα χρονο, ετσι για δοκιμη, και εμεινα εντυπωσιασμενος απο τη διαρκεια της μπαταριας!
Το εξαρτημα για τις φαβοριτες δεν ελεγε και πολλα, μπουκωνε ευκολα, αλλα βλεπω οτι στο νεο μοντελο το εχουν σχεδιασει καλυτερα.

Το ξυρισμα ειναι ικανοποιητικο που ακομα την χρησιμοποιω αντι της 'διαστημικης' Phillips που εχω :))

Δεν το συζητω οτι αξιζει καθε σεντσακι που κοστιζει!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εδώ θα αντιδράσω :flipout:...νομίζω ότι ο vintage συνδυασμός σαπούνι, πινέλο, μεταλλική ξυριστική και double edge ξυράφι δεν παίζεται με τίποτα. Επίσης η ξυριστική είναι ένα μικρό τεχνολογικό επίτευγμα. Η δική μου είναι κατασκευής 1969 και έχω κάνει μόνο μια επαργύρωση στη λαβή για συντήρηση, λειτουργικά δεν είχε ποτέ θέμα από όταν την είχε αγοράσει ο πατέρας μου τότε.
fatboy.jpg

Παιδια σας ευχαριστω πολυ, τιμη μου να ακουω τετοια σχολια.
Τα εργαλεια ειναι το παθος μου απο πιτσιρικακι, γονιδιο απο παππου σαγματοποιο μαστορα και μπαμπα υποδηματοποιο μαστορα!

Εγω αυριο πρωι ταξιδευω για Χιο και θελω να επισκευτω το Toolshouse οπου ολο και κατι θα τσιμπησω...

Αλεξια την ξυριστικη καπου την πετυχε και εμενα το ματι μου στις χθεσινες προσφορες οπως μπορεις να δεις εδω!
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_37982.htm

Σ ευχαριστω πολυ , λεω να παω την παρω , δεν νομιζω σε τετοια τιμη να υπαρχει κατι αντιστοιχο ..και αν δεν μου κανει θα την δωσω στον πατερα μου να το παλεψει με το ξυρισμα

Ευχαριστω και παλι

Το τροφοδοτικό το θέλω για παροχή ρεύματος σε ψηφιακό φορτιστή αλλά και για γενική χρήση. Για τις εφαρμογές που το θέλω ο θόρυβος δεν έχει και πολύ σημασία ούτε θα είναι ανοιχτό 24/7. Με άλλα λόγια η χρήση θα είναι περιστασιακή και δεν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά. Αυτό που έχω από μια οθόνη Samsung το pack με 12V 3.3A μια χαρά λειτουργεί για το 99% των αναγκών μου στη φόρτιση των μπαταριών. Το μεγαλύτερο χρειάζεται μόνο για κάποια packs που έχω αν θέλω να το φορτίσω στα 10Α για γρήγορα που για να είμαι ειλικρινής δεν χρειάζεται. Π.χ. Έχω ένα μεγάλο που είναι 14,400mah αλλά κρατάει τόσο πολύ στο φως του ποδηλάτου με τη χρήση που του κάνω που πάνω από μια φορά το μήνα δεν έχει χρειαστεί να το φορτίσω. Απλά είπα αν πάρω κάτι να είναι μεγαλύτερο για να μην ζεστένεται και να έχει headroom. Υπάρχουν στα μαγαζιά RC πολλά και πολύ μεγάλα (1000Watt) αλλά τα καλά κοστίζουν φυσικά.

Πήρα προχθές και τον κλαδοτεμαχιστή Einhell BG-RS 2845 και μέχρι στιγμή είναι άψογος!

Σε 2 ημέρες έχει καθαρίσει ένα λοφάκι 4μ Χ 2μ Χ1.2μ περίπου με χονδρά κλάδιά και διάφορα άλλα σε 3 σακούλες! Είναι πολύ καλός δεν το περίμενα, ειδικά σε σχέση με ένα μικρό Bosch που είχα δουλεψει παλαιότερα.

Από την έρευνα που έκανα οι δυο καλύτεροι στα 250 Ευρώ ήταν αυτός και ένας Varo αλλά πήγα σε αυτών γιατί παίρνει λίγο χονδρότερα κλαδιά. 45mm vs 40mm του Varo και είχα αρκετά τέτοια.

Επειδή το υλικό το θέλω για κομποστοποίηση το θέλω όσο πιο λεπτοκομμένο γίνεται και εκεί επίσης έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Αραιά και που ανοίγω τον κάδο και βγάζω έυκολα κανένα κλαδάκι που μπορεί να έχει ξεφύγει επειδή μπήκε με πολύ χονδρό μαζί, και το ξαναπαιρνάω από τη μηχανή το κιμά....

Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμη είναι χλωρά που εκεί μπορεί η κοπή να είναι διαφορετική και θέλω να δω αν το 2845 με το γραναζωτό μαχαίρι κάνει καλή δουλειά. Για τα χλωρά έχω την εντύπωση ότι ένα φτερωτό μαχαίρι ίσως είναι καλύτερο αλλά θα πρέπειν να βγάζει κανείς με το χέρι τα μαλακά από το κλαδιά που είναι είναι μπελάς. Για χονδρά κλαδιά και γενικά ξυλώδες υλικό το γραναζωτό είναι σαφώς καλύτερο και πιο δυνατό. Προσωπικά τα μαζεύω σε μια γωνιά και όταν γίνουν αρκετά και ξεραθούν τα τακτοποιώ. Είναι θέμα του πως θέλει να τα διαχειριστεί κανείς. Τώρα θα χριεαστώ πράσινο μαλακό υλικό αζωτούχο για το κομπόστ γιατί από ανθρακούχο είμαι κομπλέ.

Εδώ θα αντιδράσω :flipout:...νομίζω ότι ο vintage συνδυασμός σαπούνι, πινέλο, μεταλλική ξυριστική και double edge ξυράφι δεν παίζεται με τίποτα. Επίσης η ξυριστική είναι ένα μικρό τεχνολογικό επίτευγμα. Η δική μου είναι κατασκευής 1969 και έχω κάνει μόνο μια επαργύρωση στη λαβή για συντήρηση, λειτουργικά δεν είχε ποτέ θέμα από όταν την είχε αγοράσει ο πατέρας μου τότε.
View attachment 95338

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο Γιώργος με την fatboy!

Πήρα προχθές και τον κλαδοτεμαχιστή Einhell BG-RS 2845 και μέχρι στιγμή είναι άψογος!

Νομιζω οτι ειναι το πιο ενδιαφερον αλλα και χρησιμο 'παιχνιδακι' για ενα μεγαλο κηπο!
Αν το ειχα, νομιζω οτι θα ειχε μειωθει ο ογκος των δεντρων/φυτων του κηπου μου για να θρεφω το μηχανημα :))))

Ωραια ιδεα για την κομποστοποιηση, αλλα δεν γνωριζω πολλες πληροφοριες για το αθλημα. Θυμαμαι πριν κανα εξαμηνο περασαν καποιοι ανθρωποι του δημου(?) και με ρωτησαν
αν με ενδιαφερει να μου φερουν δωρεαν σακκο κομποστοποιησης. Χρηματοδοτηση απο το κρατος?? Δεν ξερω.
Επειδη δεν ειχα ιδεα, τους ειπα να περασουν αλλη φορα για να δω τι σημαινει αυτο και τι υποχρεωσεις υπαρχουν. Τελος παντων, αν εχεις κανα λινκ περι κομποστοποιησης, βαλε.

Για τα κλαδια που λες, νομιζω οτι τα χλωρα κλαδια κοβονται σαφως ευκολοτερα απο τα ξερα. Τι θες να κανεις με την κομποστοποιηση?

Κομπόστ φτιάχνω εδώ και 2 χρόνια και links υπάρχουν άπειρα στο ιντερνετ όπως και οδηγοί. Απλά βάλε το στο Google.

To κομποστ το χρησιμοποιείς για οργανικό λίπασμα στα φυτά και αναλόγως με τι το θρέφεις και πως το παρακολουθείς εξάρτάται και η ποιότητα του ή το πόσο όξινο ειναι (βασικό αναλόγως του εδάφους του κήπου σου).

Δεν το κάνεις για οικονομικό όφελος πάντως γιατί με 70-100 Ευρώ αγοράζεις σχεδόν ένα κυβικό. Τώρα αν έχεις πολλές ορέξεις ασχολείσαι εις βάθος για χρήση σε δικά σου λαχανικά.

Αυτές οι σακούλες είναι για να τις πάιρνουν πίσω και να τις πηγαίνουν αυτοί σε μονάδα κομποστοποίησης. Δεν κάνεις κομπόστ σε σακούλα. Είτε αγοράζεις ειδικούς κάδους κομποστοποίησης ή φτιάχνεις μόνος σου. Εγώ έφτιαξα γιατί οι ετοιμοι είναι γενικά μικροί (ήθελα πάνω από 1000 λίτρα), κοστίζουν κι αν έχεις χώρο στον κήπο είναι πεταμένα λεφτά.

Το ιδανικό κομπόστ θέλει 3 στάδια (3 κάδους ή DIY) αλλά πάς αλλού και άντε βρες τόσο υλικό. Εγώ για 1,200 λίτρα κάνω τράκα τα κλαδέματα από 2-3 φίλους και 2 μανάβηδες (ότι έχουν για πέταμα) για να έχω και ποικιλία υλικού. Υπάρχουν διάφορα είδη κομπόστ, το Hot, με σκουλήκια, το αναερόβιο κτλ.

Τα συστάτικά που θες είναι άνθρακας (ξερά) και άζωτο (χλωρά) σε γενικές γραμμές αλλά για να πετύχει αναλόγως του είδους χρειάζεται να διατηρήσεις αναλογίες. Π.χ το Hot το ξεκινάς με τη μια αφού έχεις όλα τα υλικά.

Επίσης θέλεις προσοχή να μην μαζέψεις ποντίκια, κατσαρίδες, μυρμήγκια κτλ, και αυτό εξαρτάται από το πως διαχειρίζεσαι καθώς και τον κάδο που έχεις. Το δικό μου το έφτιαξα με παλέτες αλλά από μέσα είναι ντυμένο με πλέγμα για να μην μπορούν να μπουν "οι επισκέπτες" αλλά να χωράνε τα σκουλήκια. Μπροστά έχει μια διπλή πόρτα (επίσης από παλέτα).

Δεν ξέρω αν έχεις ακόμα όρεξη να ασχοληθείς αλλά όπως είπα οικονομικό νόημα δεν έχει. Εγώ το ξεκίνησα με τον μικρό μου (τώρα 6 έτων) γιατί το είδε στην τηλεόραση.

Επίσης δες τι υλικό έχεις στον κήπο (θες ΠΟΛΥ). Πευκοβελόνες και λευλαντ όπως και πολύ γκαζόν δεν προτείνονται γιατί ανεβάζουν την οξύτητα και αν το έδαφος σου είναι είδη όξινο (κάτω από 7PH) κάποια φυτά θα υποφέρουν εκτός από τα οξύφυλλα.

Το καλό με αυτό που έκανα είναι ότι μπήκα στη διαδικασία και διάβασα πολύ για τον κήπο και έμαθα ένα σωρό πράγματα. Κατά τ'άλλα είναι μεγάλος μπελάς.

Μια χαρα και περιεκτικα το ανεπτυξες το θεμα. Δεν χρειαζεται καν να βρω κανενα λινκ γιατι πανω κατω καταλαβα αυτο που επρεπε.
Οχι δεν μπορω να πω πως με ενδιαφερει η κομποστοποιηση γιατι περα απο το χρονο και την αφοσιωση που απαιτει, η αγοραστη κοπρια ειναι πιο βολικη και πολυ φτηνη για τα οπωροφορα, τριανταφυλλιες κλπ.
Περα απο καποια εποχιακα λαχανανικα και φρουτα που βαζω ετσι για το γουστο, δεν σκεφτομαι να το επεκτεινω. Τουλαχιστον για την ωρα.
Και να ηθελα να ασχοληθω ομως, στον κηπο περα απο οπωροφορα εχω μονο πευκα κουκουναριες και λευλαντ. Και οπως ειπες δεν ειναι τοσο καταλληλο για υλικο.

Εκανες πολυ καλα που το αρχισες με τον μικρο σου, γιατι περα απο την ενδιαφερουσα ενασχοληση που θα γεμιζει το χρονο του, θα του δωσει και μια διαφορετικη παιδεια που δυστυχως σπανιζει σημερα απο τα παιδια της πολης.

Σύντομα θα χρειαστώ να τρυπήσω κάθετα με αρκετή ακρίβεια, και επειδή βαρέθηκα να περιμένω για το κολωνάτο του lidl, είπα να πάρω κάτι τέτοιο...

4522000_FS01.jpg

35 ευρώ δεν το λες και φτηνό... χώρια ότι το μόνο δράπανο που μπορεί να μπεί είναι το παλιό μου black&decker ... Ά και το καλωδιάτο μεγάλο του lidl, αλλά άντε να το μαζέψεις τόσο βάρος...
Ξέρω ψιλοβλακεία, αλλά μ έπιασε καταναλωτική μανία...
Πάντως είανι αρκετά στιβαρό και κανα δυο τρύπες που άνοιξα δε βγήκαν και άσχημα... Συν ότι θα μπορέσω να ανοίξω και κάτι τρύπες που ήθελα σε 20 εκατοστά βάθος επιφάνειας, που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν με κολωνάτο...

Αλλά αυτό που χάρηκα πιο πολύ σήμερα είναι αυτή η συλλογούλα...

DIM_2865.jpg

Από καιρό ήθελα να βρώ κάτι γι ανα σταματήσω να παίρνω τα κατσαβιδάκια ορολογοποιίας της λαϊκής που κάθε τόσο θέλουν πέταμα...

34 κομμάτια, μαγνητικό κατσαβιδάκι για τις μύτες με κλίκ στο περιστροφικό πίσω για να μετράς περιστροφές, και μαγνητικό 6γωνο για χρήση σε δράπανο, 15 ευρώ...

πολύ ωραία κασετίνα.!!!!

οντως πολυ ωραια φαινεται!!
για δωσε αν γινεται μαρκα και κανενα λινκ

Η μάρκα είναι Tivoly. Link δεν μπόρεσα να βρώ μιας και ο κατάλογός τους είναι pdf και τίγκα δύσχρηστος...

Πάντως από το Leroy Merlin την πήρα