Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Eχουμε πηξει στα heavy duty εργαλεια βρε Κυριακο! Τα εχω βαρεθει, θελω εργαλεια gadget αλλα που να κανουν και δουλεια. Υπαρχουν? Σαφως και υπαρχουν.

Εχω παρατηρησει οτι, τουλαχιστον στην περιπτωση μου, ενα τεραστιο ποσοστο των μαστορεματων και επισκευων γινονται ανετα με εργαλεια μπαταριας.
Απο καρφωτικο και πιστολι κολλας μεχρι γωνιακο τροχο και δισκοπριονο!

Το φαλτσοπριονο παγκου μπαταριας θα ειναι το κερασακι στην τουρτα:)

Eχουμε πηξει στα heavy duty εργαλεια βρε Κυριακο! Τα εχω βαρεθει, θελω εργαλεια gadget αλλα που να κανουν και δουλεια. Υπαρχουν? Σαφως και υπαρχουν.

Εχω παρατηρησει οτι, τουλαχιστον στην περιπτωση μου, ενα τεραστιο ποσοστο των μαστορεματων και επισκευων γινονται ανετα με εργαλεια μπαταριας.
Απο καρφωτικο και πιστολι κολλας μεχρι γωνιακο τροχο και δισκοπριονο!

Το φαλτσοπριονο παγκου μπαταριας θα ειναι το κερασακι στην τουρτα:)

Δεν είχα αμφιβολία!...ότι εσύ θα με συμβουλεύσεις γιά την αγορά γωνιακού τροχού μπαταρίας!
γιατί βλέπω κάτι τιμές!.....μπρρρρρρ!

Δυστυχως το 12βολτο Terratec ΔΕΝ τον στελνει πλεον η Amazon.uk. Δεν γνωριζω γιατι.

Ειναι ενα καταπληκτικο μικρο τροχακι (με 100μμ δισκακια) που το εχω παρουσιασει παλαιοτερα οταν το ειχα παραλαβει.

Μαζι με την μπαταρια και φορτιστη μου ειχε κοστισει θυμαμαι περιπου 70 ευρω μαζι με τα μεταφορικα.

185361.jpg

Θα ενημερωσω αναλογα οταν υπαρχει αλλαγη στο Αμαζον, διοτι πραγματικα αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω.

Αγοράζοντας έναν γωνιακό λειαντήρα/τροχό μπαταρίας περιμένεις να κάνει κάποιες εργασίες που μόνο ο τροχός μπορεί.

Ο γωνιακός λειαντήρας/τροχός χρειάζεται μεγάλες μπαταρίες σε χωρητικότητα για να έχει ικανοποιητικό χρόνο λειτουργίας.

Οι 12βολτοι κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ αδύναμοι για οποιαδήποτε εργασία.

Μπορεί ο 12βολτος να κόψει προφίλ ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ποιος ερασιτεχνης θα κοψει τετοιο προφιλ? :)))

Aλλα και παλι, ναι νομιζω οτι θα το κοψει κουτσα κουτσα, με 2 μπαταριες. Με 70 ευρω δεν περιμενεις και θαυματα..

Προφανως το 12βολτο δεν εχει την ισχυ του 18βολτου, αλλα δουλεια κανεις με παραπανω μπαταριες.
Περιορισμος βεβαια ειναι και ο 100μμ/4inches δισκος αλλα βρισκεις τον τροπο να κοψεις αυτο που θες.

Δισκακια (grinding & cutting) αυτου του μεγεθους βρισκεις φτηνα και ευκολα.

Εγω παλι σαν αχορταγος με την καλη εννοια ζαχαρωνω τον DC411 18XRP DEWALT που ταιριαζει με τα υπολοιπα της σειρας μου.
ae235

Εγώ πάλι, χωρίς μεγάλη εμπειρία σε εργαλεία μπαταρίας, δεν κατανοώ τη χρησιμότητα των σταθερών εργαλείων χωρις ρεύμα. Από την άλλη το dewalt ή τα Makita που είδα νωρίτερα, είναι κοσμήματα!

Συμφωνώ κι εγώ, στην πράξη μόνο κατσαβίδια μπαταρίας χρειάζονται. Όλα τα άλλα ρεύματος, εκτός αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες.

Ποιος ερασιτεχνης θα κοψει τετοιο προφιλ? :)))

Aλλα και παλι, ναι νομιζω οτι θα το κοψει κουτσα κουτσα, με 2 μπαταριες. Με 70 ευρω δεν περιμενεις και θαυματα..

Προφανως το 12βολτο δεν εχει την ισχυ του 18βολτου, αλλα δουλεια κανεις με παραπανω μπαταριες.
Περιορισμος βεβαια ειναι και ο 100μμ/4inches δισκος αλλα βρισκεις τον τροπο να κοψεις αυτο που θες.

Δισκακια (grinding & cutting) αυτου του μεγεθους βρισκεις φτηνα και ευκολα.

Και εγώ Μιχάλη δεν νομίζω απλός αλλά είμαι σίγουρος ότι τέτοιο προφίλ δεν πρόκειται να κόψει και 10 μπαταρίες να έχεις, για κανα προφίλ αλουμινίου απλό ναι θα τα καταφέρει.

χαχα, ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα τοτε!

Εδω θα ειμαστε το καλοκαιρακι, εδω και το 12βολτο τροχακι. Θα πιουμε καφε και θα φερεις ενα παρομοιο προφιλ να (προσπαθησουμε να) το κοψουμε.

Να μας φυγει και η περιεργεια :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ πάλι, χωρίς μεγάλη εμπειρία σε εργαλεία μπαταρίας, δεν κατανοώ τη χρησιμότητα των σταθερών εργαλείων χωρις ρεύμα. Από την άλλη το dewalt ή τα Makita που είδα νωρίτερα, είναι κοσμήματα!

και γω συμφωνω ολα τα εργαλεια που εχω ειναι ρευματος εκτος απο δραπανοκατσαβιδα μιας και το 95% των κατασκευων -επισκευων μου γινεται στο σπιτι .

Αμα χρησιμοποιησεις καρφωτικο μπαταριας, dremel μπαταριας, πιστολι κολας μπαταριας, σεγα/σπαθοσεγα/αλυσοπριονο μπαταριας και παει λεγοντας θα καταλαβεις την διαφορα.
Και μιλαμε για μαστορεματα και επισκευες ΜΕΣΑ στο σπιτι. Η ευκολια και ευχρηστια των εργαλειων μπαταριας δεν περιγραφεται.

Και μενα φιλε Βασιλη, το 90% των εργασιων ειναι στο σπιτι. Αντιστοιχο ομως ειναι και το ποσοστο των εργαλειων μπαταριας που χρησιμοποιω εναντι των ηλεκτρικων.

Αυτο δεν σημαινει οτι τα ηλεκτρικα εργαλεια ειναι αχρηστα. Καθε αλλο, για μενα ειναι απολυτως απαραιτητα διοτι κανουν τη διαφορα στις ζορικες περιπτωσεις.

Αμα χρησιμοποιησεις καρφωτικο μπαταριας, dremel μπαταριας, πιστολι κολας μπαταριας, σεγα/σπαθοσεγα/αλυσοπριονο μπαταριας και παει λεγοντας θα καταλαβεις την διαφορα.
Και μιλαμε για μαστορεματα και επισκευες ΜΕΣΑ στο σπιτι. Η ευκολια και ευχρηστια των εργαλειων μπαταριας δεν περιγραφεται.

Και μενα φιλε Βασιλη, το 90% των εργασιων ειναι στο σπιτι. Αντιστοιχο ομως ειναι και το ποσοστο των εργαλειων μπαταριας που χρησιμοποιω εναντι των ηλεκτρικων.

Αυτο δεν σημαινει οτι τα ηλεκτρικα εργαλεια ειναι αχρηστα. Καθε αλλο, για μενα ειναι απολυτως απαραιτητα διοτι κανουν τη διαφορα στις ζορικες περιπτωσεις.
Μέσα στο σπίτι, ΤΙ κόβεις με αλυσοπριονο;;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

φιλε χιωτη σιγουρα η γνωμη σου μετραει για μενα καθως τον λιγο καιρο που ειμαι στο φορουμ αναγνωριζω οτι εισαι εκτος απο καλος μαστορας και πολυ διαβασμενος-ψαγμενος
ισως αποκτοντας περισσοτερη εμπειρια και εργαλεια να στραφω και γω σε μπαταριας.

Μέσα στο σπίτι, ΤΙ κόβεις με αλυσοπριονο;;

Εχω δεντρα, bonsai :)
Aλλα και κηπο που τον θεωρω σπιτι μου με την ευρεια εννοια :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

φιλε χιωτη σιγουρα η γνωμη σου μετραει για μενα καθως τον λιγο καιρο που ειμαι στο φορουμ αναγνωριζω οτι εισαι εκτος απο καλος μαστορας και πολυ διαβασμενος-ψαγμενος
ισως αποκτοντας περισσοτερη εμπειρια και εργαλεια να στραφω και γω σε μπαταριας.

Δυστυχως βρισκομαι εκτος Ελλαδος, δεν ξερω για ποσο ακομα, και μου ειναι αδυνατον να κανω σωστη αναλυση, συγκριση και παρουσιαση με φωτογραφικο υλικο των εργαλειων μπαταριας που εχω.
Οταν με το καλο γυρισω, στο προσφατα ανοιχθεν νημα για τα εργαλεια μπαταριας, θα αναρτησω πληροφοριες και εντυπωσεις απο την χρηση, για ολα τα εργαλεια μπαταριας που εχω αλλα και αυτο που θα αγορασω στο μελλον.

Εχω δεντρα, bonsai :)
Aλλα και κηπο που τον θεωρω σπιτι μου με την ευρεια εννοια :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυστυχως βρισκομαι εκτος Ελλαδος, δεν ξερω για ποσο ακομα, και μου ειναι αδυνατον να κανω σωστη αναλυση, συγκριση και παρουσιαση με φωτογραφικο υλικο των εργαλειων μπαταριας που εχω.
Οταν με το καλο γυρισω, στο προσφατα ανοιχθεν νημα για τα εργαλεια μπαταριας, θα αναρτησω πληροφοριες και εντυπωσεις απο την χρηση, για ολα τα εργαλεια μπαταριας που εχω αλλα και αυτο που θα αγορασω στο μελλον.

:music-smiley-005: Πώς και δεν προτίμησες κάποιο αλυσοπρίονο βενζίνης?