Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

:music-smiley-005: Πώς και δεν προτίμησες κάποιο αλυσοπρίονο βενζίνης?

Υπαρχουν τα παντα. Και βενζινης και αρκετα ρευματος...
Τα τελευταια 3 χρονια ομως κανω στροφη στα εργαλεια μπαταριας επειδη η τεχνολογια τους εχει αυξηθει κατακορυφα και η ισχυς πλεον που παρεχουν αρχιζει και γινεται ικανοποιητικη για καποια power tools που μεχρι προτινος φανταζε αδυνατον οτι μπορει να βγουν με μπαταρια. Βλεπε αλυσοπριονα, δισκοπριονα, φαλτσοπριονα και γωνιακους τροχους μπαταριας.

Αναμενουμε εντυπωσεις λοιπον στο αντιστοιχο νημα.

χαχα, ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα τοτε!

Εδω θα ειμαστε το καλοκαιρακι, εδω και το 12βολτο τροχακι. Θα πιουμε καφε και θα φερεις ενα παρομοιο προφιλ να (προσπαθησουμε να) το κοψουμε.

Να μας φυγει και η περιεργεια :))

:offtopic::Χιώτη σε ποιά πόλη της Ρουμανίας βρίσκεσαι τώρα; Κωνστάντζα;:offtopic:

Στο Βουκουρεστι μενω μονιμα αλλα δεν ειμαι συνεχως εκει γιατι ταξιδευω συχνα στις γειτονικες χωρες.

Παίδες θέλω απόψεις και βοήθεια σε 2 θεματάκια :
1. Έχω ένα Bosch GSB 14,4 V-LI. Το είχα πάρει 3-4 χρονάκια πίσω σε σετάκι με 2 μπαραρίες 1,3 Ah. Έχω προσέξει ότι πολλές φορές χρειάζομαι και τις 2 λειτουργίες (βίδωμα και τρύπημα) για την δουλειά (πρωτότυπο!!!). Το θέμα είναι ότι παίζουν πολλές αλλαγές με bit και τρυπάνια κτλ. Επίσης υπάρχουν στιγμές που χρειάζεσαι κάτι ελαφρύτερο στην περίπτωση που πας κάπου με μια εργαλειοθήκη και όχι με όχημα. Σκέφτηκα , λόγω του ήδη υπάρχοντος GSB να πάω σε ένα GDR ώστε να έχω ένα ξεχωριστό κατσαβίδι και να χρησιμοποιώ και τις 2 μπαταρίες. Απο την άλλη όμως καλή λύση είναι και η σειρά με τα 10,8 V.
Υπάρχει ένα ωραίο σετάκι με το GDR και 2 μπαταρίες κοντά στα 185 (εδώ). Το καλό με τα 10,8 είναι ότι είναι πολύ πιο ελαφριά , το πετάς σε μια εργαλειοθήκη άνετα , είναι πιο μικρό και ευέλικτο απο το 14.4 V. ΟΚ έχουν σημαντική διαφορά στην ροπή αλλά πιστεύω ότι και τα 105 Nm του 10.8 είναι αρκετά αφού και το GSB που έχω , έχει 60 Nm. Υπάρχει ένα μικρό θέμα με το GDR 14,4 V που δεν μπορώ να το βρώ solo. Εδώ θέλω μια βοήθεια και την άποψη κάποιων φίλων που πρέπει να το έχουν πάρει, ώστε να καταλήξω κάπου

2. Τσάντες μεταφοράς !!! Σκέφτομαι να πάρω μια τσάντα μεταφοράς να την έχω στο πορτ παγκαζ του αμαξιού , αλλά επίσης αν χρειαστεί να την παίρνω και έξω αν είναι να πεταχτώ κάπου χωρίς αμάξι ή με κάποιο άλλο αμάξι. Τώρα είμαι με κλασσική εργαλειοθήκη και τα L-Box της Bosch.
Γενικά επειδή οι περισσότερες εργασίες είναι ηλεκτρολογικού πεδίου δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα εργαλεία (πχ μεγάλες τσιμπίδες υδραυλικού) αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κλειδιά (γερμανικά και γαλλικό), μια μικρή τσιμπίδα 1'', κατσαβίδια , σετ απο μπιτάκια , καμιά ταμπακιέρα για βίδες, επίσης να χωράει το δραπανοκατσάβιδο ή το κατσαβίδι αν το πάρω (!!!), πολύμετρο κτλ, ξέρετε τα κλασσικά.
Γενικά έχω κοιτάξει 2 κατηγορίες και έχω καταλήξει σε μερικές πχ :
1. Η κλασσική Probag της Facom (Διαστάσεις 43 x 28 x 30 cm), μου φαίνεται την έχει πάρει ένας φίλος απο το φόρουμ
2. Μια ωραία της Stanley, μαζεμένη (Διαστάσεις : 42 x 24 x 34mm)
3. Ένα backpack πάλι της Stanley (Διαστάσεις 40 x 47 x 20 cm) , που γενικά σαν κατηγορία μου αρέσει αρκετά. Ωραία και της Facom αλλά double prize!!!!
Οι τιμές είναι κοντά , απλά θα ήθελα αν κάποιος έχει μια απο τις αναφερόμενες τσάντες να μας πει την αποψή του, αλλά και γενικά παιδιά πείτε καμιά γνώμη , ιδιαίτερα για την backpack .

Thanks

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

1. Η κλασσική Probag της Facom (Διαστάσεις 43 x 28 x 30 cm), μου φαίνεται την έχει πάρει ένας φίλος απο το φόρουμ

Εγώ την έχω πάρει, κι αυτή και την πιο μεγάλη. Η ποιότητα βέβαια είναι ανάλογη της τιμής... Δυστυχώς δεν έχω άποψη για τις άλλες δύο, πέρα από μια τελείως επιφανιακή επαφή στο "κέντρο βίδας" 'οταν τις κοίταζα. Μια χαρά μου φάνηκαν, νομίζω οτι αν δεν έπαιρνα τις Facom θα έπαιρνα την FatMax.

Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι εννοείς την τσάντα (#2) και όχι το backpack (#3). Σχετικά με την τιμή κοντά είναι οι πρώτες 2 αλλά και στο μέγεθος. Η facom απλά είναι ανοικτού τύπου , που κλείνει βέβαια, σε σχέση με την Stanley που μοιάζει περισσότερο σαν τσάντα και κλείνει με φερμουάρ. Περί ποιότητας για τις facom είναι γνωστό , τις Stanley θα ήθελα να δω.

Συμφωνω απολυτως με το 10βολτο Βοsch GDR, ειναι απλα καταπληκτικο για τα βιδωματα και σε μεγεθος..νανου.
Απο κει και περα, θα σου προτεινα να παρεις και το δεκαβολτο GSB λογω συμβατοτητας μπαταριων. Το 14αρι εχε το για backup η αλλου, ειναι καλο εργαλειο.
Solo GDR 14βολτο δεν ξερω ποσο ευκολα θα βρεις αν και θα ειναι η οικονομικοτερη λυση για σενα. Αν εξαιρεσεις τον αβολο ογκο και καλη ροπη η οποια ειναι αχρειαστη πολλες φορες για DIY.

H διαφορα στο μεγεθος των 10βολτων ειναι ανεκτιμητη χωρις να τους λειπει η ροπη. Εχω και τα δυο, παναλαφρα και χωρανε ανετα παντου. Μια 10βολτη μπαταρια 4Αω ειναι το ιδανικο συμπληρωμα.

Aπο τσαντες εχω αρκετες FatMax αλλα αυτο που κοιταω ειναι παντοτε η εργονομια/θηκες και αναλογα για το τι προοριζω την καθε εργαλειοθηκη. Η τιμη εδω μπαινει σε δευτερευουσα θεση.
Το σακκιδιο πλατης σαν εργαλειοθηκη προσωπικα δεν με βολευει καθολου απο αποψη εργονομιας. Η FatMax των 54 ευρω που εχεις στο λινκ, μου αρεσει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι εννοείς την τσάντα (#2) και όχι το backpack (#3). Σχετικά με την τιμή κοντά είναι οι πρώτες 2 αλλά και στο μέγεθος. Η facom απλά είναι ανοικτού τύπου , που κλείνει βέβαια, σε σχέση με την Stanley που μοιάζει περισσότερο σαν τσάντα και κλείνει με φερμουάρ. Περί ποιότητας για τις facom είναι γνωστό , τις Stanley θα ήθελα να δω.

Ναί, την τσάντα εννοώ... Το σακίδιο είναι πιο εύκολο στο κουβάλημα αλλά λίγο πιο δύσκολο εργονομικά.

Επειδή και εγω ασχολούμαι με ηλεκτρολογικά:
1. To GDR 14,4v ειναι καλό αμα θες να βιδώνεις στριφώνια, τρυπανοβιδες, κτλ.(ειχα το GDR 18v ηταν αστερι για θεμελιακες γειωσεις). Για βιδωματα σε ασφαλειες, πριζοδιακοπτες και μονταρισμα ηλεκτρολογικου υλικου ειναι πολυ δυνατο και θα καταστρεφει τις βιδες (ακομα και το GDR 10,8 θελει προσοχη). Εγω στη τσαντα εχω παντα μαζι μου GSB 10,8v και GDR 10,8v και ειμαι καλυμενος στο 80% των περιπτωσεων. Τα 10,8v βολεύουν αφανταστα.

2.Εχω την μικρη probag της Facom σε συνδιασμο με τo organaizer http://www.ebay.com/itm/FACOM-BP-Z46-ORGANIZER-XL-Valigia-Porta-Utensile-Grande-Capacita-con-Cassetti-/400728438221
Με εχουν βολεψει αρκετα εδω και 3 χρονια.Εχω και εγω καμια δεκαρια L-Boxx, φοβερα αμα εχεις βανετακι. Το καλο με την probag ειναι οτι μπορεις να πεταξεις και κανα εργαλειο μεσα (ενα GSB 18v) αμα την έχεις ανοικτή.Η stanley θα σε περιορίζει αρκετά.Τωρα αν δεν κυκλοφορείς με δικοσου μεσο και κυκλοφορείς πεζός ή καβαλάς μηχανές κτλ θα σου προτινά την packpack.Σκέφτομαι και εγώ να την αγοράσω για τέτοιες περιπτώσεις. Και ενα βιντεακι να δεις τι μπορει να κουβαλήσει:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχω και εγώ το backpack της Stanley που φαίνεται στο βίντεο.

Ότι και να πω για αυτό είναι λίγο.
Για μένα που καβαλάω μοτοσικλέτα και πηγαίνω για τεχνικές εργασίες είναι πολύτιμος σύντροφος.

Προσωπικα η εργαλειοθηκη γενικης χρησης που με εχει βολεψει περισσοτερο ειναι η εικονιζομενη της stanley. 19"/48εκατοστων μηκος.
Eχει ενα αφανταστα βολικο και στιβαρο συρταρακι στο κατω μερος καθως και το εσωτερικο πιατο δεν καλυπτει ολη την εργαλειοθηκη αλλα αφηνει ενα μερος ακαλυπτο (οπως φαινεται στη φωτο) για ογκωδη εργαλεια/δραπανοκατσαβιδα.

13165946474_b260f8bcb6_c.jpg

Το θέμα με την τσάντα μεταφοράς είναι ότι γενικά τα εργαλεία είναι σε τάξη , με θήκες . Στην εργαλειοθήκη είναι όλα λίγο χύμα , ανάλογα τα τμήματα που έχει φυσικά, και δεν είναι και ευκολομεταφερόμενη εκτός αμαξιού. Σχεδόν καταλήγω στις 2 της Stanley και μάλλον στο backpack που έχει ΠΟΛΛΕΣ θήκες. Το θέμα δεν είναι το αμάξι ή όχι , είναι μια σχετική ευκολία και ευελιξία που σου δίνει , όπως είδα και στο βιντεάκι, να έχεις τα εργαλεία καλά χωροθετημένα και με τάξη και να μπορείς να την κουβαλήσεις εύκολα άσχετα αν είσαι με αμάξι , βανάκι , μηχανή ή απλά με τα πόδια. Το μόνο που θα με απασχολήσει είναι να χωράει ένα δραπανοκατσάβιδο ή έστω το μικρό GDR. Θα την δω απο κοντά.
Μιας και αναφέρθηκα στο μικρό GDR , πράγματι εκεί με βλέπω να καταλήγω. Γενικά βολεύει το κατσαβίδι να έχει μικρές διαστάσεις και απο ότι διάβασα απο τις εμπειρίες σας είναι αρκετά δυνατό για βιδώματα. Γενικά με κάλυψε ο φίλος jagtm με αυτά που έγραψε. Τώρα για το GSB θα έλεγα ότι δεν το έχω ανάγκη. Άμα είναι να ανοίγουμε τρύπες τότε κουβαλάμε όλο τον εξοπλισμό !!! Προτιμώ να πάω σε σετάκι με το GDR και 2 μπαταρίες γιατί το άλλο με τα 2 (GSB & GDR) ξεφεύγει λίγο και προτιμώ τα 80 παραπάνω να τα δώσω σε τσάντα και κάνα κοφτάκι ή σε σετάκι με κατσαβίδια που έχω και σχετική ανάγκη.

Ευχαριστώ παιδιά. Αααα αν έχει να γράψει κάνας φίλος κάτι επιπρόσθετο , ελεύθερα !!!!!!!!!!!

Last edited:

Αγαπητοι φιλοι,

Θελω να αγορασω ενα καλο ανιχνευτη μεταλλων καθως εχω ενα προτζεκτ τοποθετησης σποτ λεντ σε βεραντα του εξοχικου μου.
Τι λετε για αυτον?
Τον εχει κανεις να μας πει γνωμη?
http://www.amazon.de/Bosch-Professi...ms&ie=UTF8&qid=1424181242&sr=1-1&keywords=gms

Τον εχω αλλα δεν εχω προλαβει να τον δοκιμασω.

Στα πεταχτα που τον συγκρινα με τον ανιχνευτη της πρασινης σειρας που ειχα, μου φανηκε πιο αποτελεσματικος. Iσως να ηταν η ιδεα μου.
Θα ερθω Αθηνα το τελευταιο ΣΚ του Φλεβαρη. Ελα να στον δωσω να τον δοκιμασεις. Να σου δωσω και τον κορμο καρυδιας!:)

Η τιμη του ομως ειναι πολυ καλη.
Και επειδη με το ρευμα οπως γνωριζεις δεν παιζουμε, καλα κανεις και βλεπεις κατι επωνυμο που ελπιζω να ειναι και αξιοπιστο σε σχεση με την σκαρταδουρα που κυκλοφορει.

Η τελευταία και βιαστική αγορά μου ήταν ένας Stanley εξαιρετικός για γυψοσανιδαδες αλλά όχι τόσο γιαυτό που ήθελα εγώ. Σκέφτομαι να τον τσιμπήσω στην ομαδική του Γιάννη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή δεν έχω καταλάβει μπορείς να μου εξηγήσεις πως λειτουργεί στα διάφορα Mode που έχει για ανίχνευση μετάλλου ηλεκτρικών καλωδίων και μη σιδηρουχων υλικών??? Ανάβει διαφορετικά λεντ? Έχει ηχητικό σήμα??? Πχ το 120 αλλά και το Stanley που έχω έχουν διαφορετικό κουμπί για κάθε ένα από αυτά.

Eχει ηχητικο σημα και εχει 3 χρωματα λεντ. Δεν θυμαμαι καθολου πως αναλυεται η καθε ανιχνευση υλικου. Μια φορα το επιασα στα χερια μου και το τσεκαρα για καλωδιο ρευματος στον τοιχο.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχω το μοντέλο gms120 και είναι πολύ καλός.
Τον αγόρασα για να αντικαταστήσω τον dmf10.
Μερικές φορές βγάζει λίγο μπερδεμένα αποτελέσματα αλλά αυτό οφείλετε τις περισσότερες φορές στην υπάρξει σιδηρούχων και μη υλικών (σε μορφή ρινισμάτων η ψηγμάτων) και στατικού ηλεκτρισμού στους σοβάδες,ταπετσαρίες,μπετά κτλ.
Επίσης μερικά είδη πλακιδίων και η υγρασία επηρεάζουν το αποτέλεσμα της μέτρησης.
Αλλά μην σε ανησυχούν τα παραπάνω αφού είναι απολύτως φυσιολογικά.
Με αυτόν έχω βρει καλώδια τα οποία περνούσαν διαγώνια από τοίχους και σε άλλη περίπτωση θα τα είχα τρυπήσει/κόψει με τραγικά αποτελέσματα.
Βέβαια 100% ασφάλεια δεν έχει αλλά παρατηρώ και την εγκατάσταση που υπάρχει στο χώρο για να είμαι πιο σίγουρος.

https://www.youtube.com/watch?v=TGfkLGQvc-I

Παντως για τέτοια περίπλοκα εργαλεία καλό ειναι να δίνουμε κάτι παραπάνω και να αγοράζουμε επώνυμα προιόντα. Ο ανάλογος ανιχνευτής που ειχα αγοράσει πριν 1 χρόνο από το Lidl (Powerfix) δεν δούλεψε ποτέ σωστά και επεστράφη στο κατάστημα..