Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
Παίδες θέλω απόψεις και βοήθεια σε 2 θεματάκια :
1. Έχω ένα Bosch GSB 14,4 V-LI. Το είχα πάρει 3-4 χρονάκια πίσω σε σετάκι με 2 μπαραρίες 1,3 Ah. Έχω προσέξει ότι πολλές φορές χρειάζομαι και τις 2 λειτουργίες (βίδωμα και τρύπημα) για την δουλειά (πρωτότυπο!!!). Το θέμα είναι ότι παίζουν πολλές αλλαγές με bit και τρυπάνια κτλ. Επίσης υπάρχουν στιγμές που χρειάζεσαι κάτι ελαφρύτερο στην περίπτωση που πας κάπου με μια εργαλειοθήκη και όχι με όχημα. Σκέφτηκα , λόγω του ήδη υπάρχοντος GSB να πάω σε ένα GDR ώστε να έχω ένα ξεχωριστό κατσαβίδι και να χρησιμοποιώ και τις 2 μπαταρίες. Απο την άλλη όμως καλή λύση είναι και η σειρά με τα 10,8 V.
Υπάρχει ένα ωραίο σετάκι με το GDR και 2 μπαταρίες κοντά στα 185 (
εδώ). Το καλό με τα 10,8 είναι ότι είναι πολύ πιο ελαφριά , το πετάς σε μια εργαλειοθήκη άνετα , είναι πιο μικρό και ευέλικτο απο το 14.4 V. ΟΚ έχουν σημαντική διαφορά στην ροπή αλλά πιστεύω ότι και τα 105 Nm του 10.8 είναι αρκετά αφού και το GSB που έχω , έχει 60 Nm. Υπάρχει ένα μικρό θέμα με το GDR 14,4 V που δεν μπορώ να το βρώ solo. Εδώ θέλω μια βοήθεια και την άποψη κάποιων φίλων που πρέπει να το έχουν πάρει, ώστε να καταλήξω κάπου
2. Τσάντες μεταφοράς !!! Σκέφτομαι να πάρω μια τσάντα μεταφοράς να την έχω στο πορτ παγκαζ του αμαξιού , αλλά επίσης αν χρειαστεί να την παίρνω και έξω αν είναι να πεταχτώ κάπου χωρίς αμάξι ή με κάποιο άλλο αμάξι. Τώρα είμαι με κλασσική εργαλειοθήκη και τα L-Box της Bosch.
Γενικά επειδή οι περισσότερες εργασίες είναι ηλεκτρολογικού πεδίου δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα εργαλεία (πχ μεγάλες τσιμπίδες υδραυλικού) αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κλειδιά (γερμανικά και γαλλικό), μια μικρή τσιμπίδα 1'', κατσαβίδια , σετ απο μπιτάκια , καμιά ταμπακιέρα για βίδες, επίσης να χωράει το δραπανοκατσάβιδο ή το κατσαβίδι αν το πάρω (!!!), πολύμετρο κτλ, ξέρετε τα κλασσικά.
Γενικά έχω κοιτάξει 2 κατηγορίες και έχω καταλήξει σε μερικές πχ :
1. Η κλασσική
Probag της Facom (Διαστάσεις 43 x 28 x 30 cm), μου φαίνεται την έχει πάρει ένας φίλος απο το φόρουμ
2. Μια ωραία της
Stanley, μαζεμένη (Διαστάσεις : 42 x 24 x 34mm)
3. Ένα
backpack πάλι της Stanley (Διαστάσεις 40 x 47 x 20 cm) , που γενικά σαν κατηγορία μου αρέσει αρκετά. Ωραία και της Facom αλλά double prize!!!!
Οι τιμές είναι κοντά , απλά θα ήθελα αν κάποιος έχει μια απο τις αναφερόμενες τσάντες να μας πει την αποψή του, αλλά και γενικά παιδιά πείτε καμιά γνώμη , ιδιαίτερα για την backpack .
Thanks