Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Laminate trimmer τα λένε αυτά. Σε όσους κατασκευαζουν όργανα στο YouTube τέτοιο βλέπω. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και με 8mm υποδοχή ώστε να χρησιμοποιώ τα bit του ρουτερ που έχω.

[/COLOR]https://www.skroutz.gr/products/show/17957062
Αυτό το ρουτερακι!

Kυριακο, φοβερη επιλογη και τιμη!! Μπραβο!
Αυτου ακριβως του τυπου τα ρουτερ εβλεπα σημερα, και τσεκαρα ποιο εργαλειο εχει τα πιο χρησιμα/βολικα προσαρτηματα.

Πρεπει να αγορασεις και 6μμ φρεζακια ομως. Το B&D που εχεις φοραει 8μμ.
Αυτα νομιζεις οτι ειναι καλα? Διοτι θελω να παρω και γω ενα απλο σετακι. http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7099

Έχω 6 χιλιοστών φρεζακια Μιχάλη!
Το B&D είναι 6 6,35 και 8 χιλιοστά!!!
Βρήκα επίσης ένα της Silverline στα ίδια χαρακτηριστικα ισχύος που γίνεται και πολύεργαλειο!
Θα ανεβάσω λινκ!
Καλύτερα σε κάτι επώνυμο για αναλώσιμα Μιχάλη!!!
Δε θα ήθελα να σκεφτώ τι μπορεί να γίνει αν φύγει ένα κοπτικο με 30.000 στροφές το λεπτό!
Με τον Μπάμπη αγοράσαμε ένα σετ προ μηνών της Ryobi που είναι καλά σε καλή τιμή!

Αντε να παρουμε ενα καλο και χρηστικο φρεζακι!

Αναφορικα με τα αναλωσιμα συμφωνω, αλλα επειδη ξερω οτι ο Ντετσικας φερνει ψαγμενα πραγματα -περα απο τα επωνυμα- τον εμπιστευομαι στις επιλογες που κανει.
Θα δω, εχω καποια καλα ιαπωνεζικα bits σκορπισμενα απο ενα παλιο ρουτερ που ειχα, αλλα αντε να τα βρω και να τα μαζεψω ολα.

Καλημέρα παιδιά!
Άστα Γιώργο απολύτως κατανοητό το εμοτικον που έβαλες!
Το εργαλείο αυτό στην Αμερική ξεκινάει στα 105 δολάρια και εδώ κοστίζει διπλάσια τιμή.

Oσο τα βλεπω ολα νομιζω οτι το Maktec της Μακιτα ειναι ιδανικο ως προς τα παντα! Εχει και διαφανη βαση την οποια και εκτιμω ιδιαιτερα.
Ομως βλεπω οτι φοραει collet 1/4" (6.35μμ) και οχι 6μμ οπως γραφει ο Ντετσικας. Δεν ειναι προβλημα βεβαια αρκει να ξερουμε τι ακριβως φρεζα παιρνει. Προτιμω 1/4' λογω πληθωρας φρεζων.
Θα παρω τη Δευτερα το Κεντρο βιδας να τους ρωτησω.

TrimmerMT372.jpg

Ποιο φτηνα απ'ολους το εχει ο πατριωτης μας Κυριακο :)
http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασιτεχνικά-ηλεκτρικά-εργαλεία/maktec-mt372-κουρευτικό-περιθωρίων/

Καλημέρα παιδιά!
Άστα Γιώργο απολύτως κατανοητό το εμοτικον που έβαλες!
Το εργαλείο αυτό στην Αμερική ξεκινάει στα 105 δολάρια και εδώ κοστίζει διπλάσια τιμή.

Κυριακο ρίξε μια ματια και στο Bosch
http://www.screwfix.com/p/bosch-gkf600-600w-palm-router-240v/68002
αν και υπαρχει αρκετη διαφορα τιμησ σε σχεση με το Maktek

Sfradel το καλοκοιταω και αυτό αλλά και ένα κίτρινο που συμπαθώ ιδιαίτερα Dewalt!! Το καλό είναι πως έχουν και ρυθμιζομενες στροφές.
Για να δούμε.
Μιχάλη όντως ο Ροδακης είναι ο πιο οικονομικός και μπράβο του!!!
Ποιο θα πάρουμε????

Οι ρυθμιζομενες στροφες σε ρουτερ ποτε δεν με συγκινησαν και ποτε δε θα μου λειψουν :)

Kυριακο, βλεπω το Maktec σαν very best value for money. Kαι οι τιμη του στην Ελλαδα ειναι απο τις καλυτερες, αν οχι η καλυτερη.
Μπορω να ρωτησω τον συμπατριωτη μας για κατι καλυτερο αν το θες και συ βεβαια. Σκεψου το. Εγω εχω αποφασισει αλλα δεν το βιαζομαι.

https://www.skroutz.gr/products/show/9236275
Πατριωτακι σε ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα θα το ρωτήσουμε.
Αυτό που καλοβλεπω είναι αυτό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το silvertech πως το είδες που παίρνει και βραχίονα πολύεργαλειου ?

Καλησπέρα στην παρέα.

Ψάχνω για ενα καλό πολυεργαλείο χειρός . Τα leatherman είναι μονόδρομος ή υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα;

Δώστε καμιά ιδέα για αγορά απο εξωτερικό ή εσωτερικό .

Attachments

• phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg
    phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg
    39.3 KB · Views: 249

Ναι ολόκληρο νήμα που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τα παιδιά!
Όλα έχουν τους υποστηρικτές τους!
Εγώ είμαι της Leatherman.

οκ παιδιά ευχαριστώ. δεν το είχα ανοίξει κάν το νήμα .Θα του ρίξω ενα διαβασματάκι.

Sfradel το καλοκοιταω και αυτό αλλά και ένα κίτρινο που συμπαθώ ιδιαίτερα Dewalt!! Το καλό είναι πως έχουν και ρυθμιζομενες στροφές.
Για να δούμε.
Μιχάλη όντως ο Ροδακης είναι ο πιο οικονομικός και μπράβο του!!!
Ποιο θα πάρουμε????

Το dewalt είναι πολυ επιλογή για 1/4 collet και είμαι και φαν μια άλλη πολυ καλή επιλογή για μικρό μέγεθος με 1/2 collet αλλά και δυνατότητα για εύκολη τοποθέτησης σε τραπέζι με liftάρισμα απο πάνω είναι το Triton JOF01.
Έχει και την Δευτέρα το lidl με 39 ευρώ vs το Maktek που δεν μου αρέσει η πλαστική βάση γιατι θα σπάσει σύντομα.
Άντε να επιλέξουμε τωρα Κυριάκο.

Καλησπέρα στην παρέα.

Ψάχνω για ενα καλό πολυεργαλείο χειρός . Τα leatherman είναι μονόδρομος ή υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα;

Δώστε καμιά ιδέα για αγορά απο εξωτερικό ή εσωτερικό .

Victorinox spirit ή Swiss tool....

Για σκαρπελα έκανα χτες το αρχικό ακονισμα με φτηνό diamonds stones αλλα Paul Sellers, οπότε μπορώ να σου πω ειμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα στα μεγάλα σκαρπελα αλλα στα μικρά δεν είναι τέλειο γι αυτό παράγγειλα ένα honing guide made in China. Μέχρι 600grit είναι πολυ κοφτερές αλλα δεν τις λες ξυράφι, όταν θα παραλάβω το honing guide θα πάω μέχρι 1500 με γυαλοχαρτο. Κυριάκο με το λαδακονο θα γίνει ένας χαμός απο την λαδίλα προτιμώ diamond stones στα μικρά grit και ένα σετ 1000/3000 water stones. Έχει υπόψιν ότι πρέπει να τις κανείς flat κατα προτίμηση με μια καλή diamond συχνά.