Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια χαρα ειναι ο wolfcraft και θα τον τσιμπησω και εγω οπου τον πετυχω!
Πλακα πλακα εχεις κανενα λινκ Μιχαλη?

Αν κατέβεις προς κέντρο... Εγώ το πήρα από Ερμού

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σήμερα βγάζει, πάλι, η αγγλική αμαζόνα πολλά εργαλεία σε προσφορές, μερικά από τα οποία στις 11.00 και άλλα στις 13.00 (ώρα Ελλάδας, νέα, καλοκαιρινή)

να σαι καλά .

Ειμαι σε αναζήτηση δισκοπρίονο χειρός διότι με την σέγα δεν μπορώ να κάνω κοπές ακριβείας χιλιοστού.

Μηπώς βρε παιδιά όμως κάνω κάτι λάθος;

Εβαλα τον οδηγό σέγας και εκοψα ενα κοντρα πλακε 10mm 50 εκατοστά μήκος.. Ε στα 50 εκατοστά διαδρομής παρόλο που πήγαινα αργά και σταθερά με τον οδηγό είχα ατέλειες.

Μήπως φταίει η σέγα της parkside ή ειναι λογικό με την σέγα να μην πετυχαίνεις άριστες κοπές στην ευθεία;

Γι αυτό το λόγο σκεφτόμουν ενα δισκοπρίονο πράσινο της bosch..

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ήθελα να αποφύγω την αναλυτική ενημέρωση, που ίσως κουράζει μερικούς αλλά, στα γρήγορα, βρίσκω

Makita BL1830 18V 3Ah LXT Li-Ion Battery στις 57,42 (προ προσφοράς), με 48,60 από τρίτο και 50,65 στο ισπανικό, προσφορά 37,99 €‹περίπου 34% έκπτωση και 100% claimed

Ψάχνοντας, με ηρεμία πλέον, βρήκα

1. για τους λάτρεις της Bosch και των εργαλείων κήπου, το φυσητήρα φύλλων Bosch ALB 36 Li-Ion Cordless Leaf Blower, στα 36V, που θα βγει σε προσφορά στις 13.00, με τωρινή τιμή 199,95 λίρες και μικρότερη στο ισπανικό με 184,45 λίρες και σε τρίτο 182,01

2. το δισκοπρίονο Bosch PKS 55 Circular Saw, με τωρινή τιμή 80,95 λίρες, και σε τρίτο 76, χωρίς, όμως, ανταγωνισμό.

3. για τους λάτρεις της Dremel, το κολλητήρι Dremel 930 Glue Gun Hobby 7mm - Dual Temp, στις 13.00, με τωρινή τιμή 17,95 λίρες, χωρίς ανταγωνισμό.

να σαι καλά .

Ειμαι σε αναζήτηση δισκοπρίονο χειρός διότι με την σέγα δεν μπορώ να κάνω κοπές ακριβείας χιλιοστού.

Εβαλα τον οδηγό σέγας και εκοψα ενα κοντρα πλακε 10mm 50 εκατοστά μήκος.. Ε στα 50 εκατοστά διαδρομής παρόλο που πήγαινα αργά και σταθερά με τον οδηγό είχα ατέλειες.

Μήπως φταίει η σέγα της parkside ή ειναι λογικό με την σέγα να μην πετυχαίνεις άριστες κοπές στην ευθεία;

Αν θυμάμαι καλά είχαν μείνει κάποια Bosch PKS 40 στα 38 ευρώ στo Super Home Bazaar της Yalco.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραία πληροφορία τσάμπα το έχει.

Σκεφτόμουν το 55άρι για κάτι καλύτερο και βλέπω οτι θα το βάλει στο deal του amazon. Βέβαια για να αξίζει πρέπει να το ρίξουν αρκετά χαμηλά.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αφού σ' ενδιαφέρει, έσο έτοιμος γιατί έχει μόνο 6 κομμάτια διαθέσιμα και αν η τιμή είναι δελεαστική ίσως δεν προλάβεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

να σαι καλά .

Πολλές φορές η σεγα αφήνει σημάδια στο σόκορο τα οποία εξαρτώνται κυρίως από την ποιότητα της λάμας και το είδος του ξύλου.
Εφόσον κατευθύνεις την σεγα καλά πάνω στον οδηγό δοκίμασε λάμες καλής ποιότητας και θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά.

Εγώ πάντως με σέγα δεν κατάφερα να κόψω mdf 20mm 1 μέτρο μήκος, δοκίμασα μια φτηνή budget από praktiker που είχα και μια παλιά makita με διάφορες λάμες.
Μέχρι 40-50 πόνους πήγαινε, μετά ένώ από πάνω ήταν ok, λύγιζε η λάμα και από την κάτω μεριά τραβούσε προς τα μέσα. Υποθέτω ζεστενόταν.
Τελικά δανείστηκα δισκοπρίονο για να κάνω δουλειά.

Τα φαλτοσκουτια αξιζουν για μικρες κοπες σχετικης ακριβειας?

Eξαρταται απο σενα και απο ενα καλο πριονι.
Το πλατος που κοβεις ειναι ελαχιστο ουτως η αλλως και τα περιθωρια μεγαλου λαθους στην ακριβεια..ελαχιστα.

Εγω εχω ενα μικρο και ενα μεγαλο φαλτσοκουτι. Πλατους περιπου 5 και 10εκ. αντιστοιχα. Τα χρησιμοποιω αναλογως το παχος που κοβω. Ενιοτε χρησιμοποιω σφιγκτηρα για εξτρα σταθεροτητα.

Ειναι φτηνα, αξιζει να υπαρχουν στο οπλοστασιο.

Ευχαριστω. Σκεφτομαι να παρω ενα της stanley, μεσα σε ολα... Κατι ααλλο να ρωτησω. Για προτρυπημα πριν το βιδωμα 4mm βιδας, ποια η ιδανικη διαμετρος τρυπανιου. Εγω χρησιμοποιω 2μμ αλλα βλεπω οτι υπαρχουν ετοιμα τρυπανια με φρεζα για τη κεφαλη στα 3,2μμ. Λιγο μεγαλη δεν ειναι η τρυπα?

Ευχαριστω. Σκεφτομαι να παρω ενα της stanley, μεσα σε ολα... Κατι ααλλο να ρωτησω. Για προτρυπημα πριν το βιδωμα 4mm βιδας, ποια η ιδανικη διαμετρος τρυπανιου. Εγω χρησιμοποιω 2μμ αλλα βλεπω οτι υπαρχουν ετοιμα τρυπανια με φρεζα για τη κεφαλη στα 3,2μμ. Λιγο μεγαλη δεν ειναι η τρυπα?

Θα ειναι για αλλη διαμετρο βιδας αυτη καθως οντως μου φαινεται μεγαλη Νεκταριε.
Εγω εχω ενα σετακι του Lidl με 7 τρυπανια διαφορετικα μεγεθη αλλα δε θυμαμαι να εχει τοσο μικρο.

να σαι καλά .

Θοδωρη να βαλεις διπλο οδηγο σεγας!
Θα σου λυσει το προβλημα καθως η σεγα δεν θα μπορει να ξεφυγει χιλιοστο.

Aναλογα με την σκληροτητα του ξυλου που τρυπας.

Εαν προτρυπησω σκληρο ξυλο για βιδωμα πχ. 4μμ βιδας, χρησιμοποιω 3αρι τρυπανακι (αρα μαλλον δεν ειναι μεγαλο τρυπανακι το 3.2μμ για σκληρο ξυλο)
Για προτρυπημα της ιδιας βιδας σε μαλακο ξυλο χρησιμοποιω τρυπανακι 2μμ.

Στη πραξη τωρα, εχω κολλησει κοντρα πλακε με γωνια 90ο. Για ενισχυση του δεσιματος σκεφτηκα καρφια ανευ κεφαλης ή βιδωμα. Θα μου αντεξει το φυλο στο κατα μηκος βιδωμα ικανοποιητικα? εκανα μια δοκιμη και εδειξε να δουλευει το συστημα με προτρυπημα 2mm. Αν ειχα καρφωτικο καρφιων μαλλον θα ηταν μονοδρομος.

Αυτα εδω

http://toolshouse.gr/εργαλεια/συλλογές-κασετίνες/dewalt-dt7612-σετ-με-σύστημα-αντάπτορα-2-σε-1/

Ειναι φρεζοτρυπανα?

Φωτογραφια μου ειναι δυσκολο τωρα.
Για να καταλαβεις, περιμετρικα επιφανειας εχω κολλησει ενα τελαρο απο το ιδιο υλικο, ανευ καβιλιων, βιδων ή χρηση κοπης στις 45ο.

Λεει μεν για 6,8,10,12 αλλα αυτο αφορα την διαμετρο φρεζας για την κεφαλη της βιδας.
Κακως δεν αναφερει διαμετρο τρυπανιου.

Τοτε να το πιασεις και στο περιμετρικο ξυλο το καθε ραφι αν το φανταζομαι σωστα.
Εκει ο οδηγος γωνιακων συνδεσεων της Wolfcraft θα σε βοηθουσε πολυ!

image post

Λιστα για ψωνια, θελω σχολια :ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λεει μεν για 6,8,10,12 αλλα αυτο αφορα την διαμετρο φρεζας για την κεφαλη της βιδας.
Κακως δεν αναφερει διαμετρο τρυπανιου.

Τοτε να το πιασεις και στο περιμετρικο ξυλο το καθε ραφι αν το φανταζομαι σωστα.
Εκει ο οδηγος γωνιακων συνδεσεων της Wolfcraft θα σε βοηθουσε πολυ!

Drill Flip Drive Accessory system enables the user to complete drilling and screwdriving projects, quickly and easily, without the need for re-charging the drill.
The Kit Includes:
3 x Pozi 2 (PZ2) bits, 25mm length
2 x Phillips 2 (PH2) bits, 25mm length
1 x Metric allen key.
4 x Countersinks with drill bits - No.6 (3mm), No.8 (4mm), No.10 (5mm) and No.12 (6mm).
Comes with a full gurarntee from Dewalt Tools UK
Η διαμετρος του τρυπανιου ειναι το μισο της φρεζας

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν ειναι δυναμον, κοιταξτε τιμη στο ebay.
http://www.ebay.com/itm/DEWALT-DT76...ll-Screwdriver-Set-No-6-8-10-12-/290541346264
Για βλακες ψαχνουν ή τυπογραφικο λαθος?

Πριονακι της προκοπης να παρεις γιατι αυτο που ερχεται με το φαλτσοκουτι ειναι για τα μπαζα :)

να σαι καλά .

Prof μήπως έχεις ενεργοποιημένη την ταλάντωση γι αυτό σου κάνει ατέλειες?
Επίσης μήπως είναι λίγο στραβό το λέιζερ (και σε εμένα συμβαίνει και δεν ξέρω πως να το διορθώσω...)?