Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ναι προτιμώ μόνιμα .
Σε ηλεκτρονικές συσκευές που άμα σου φύγει η βίδα , έμπλεξες .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλά δείχνουν .το ψάχνω τώρα

Μονίμως μαγνητικά δεν έχει. Όμως ο μαγνήτης της PB SWISS (τον έχω) τα μαγνητίζει καλά, στον απομαγνητισμό δυσκολεύεται... Σαν κατσαβίδια δε νομίζω να βρεις καλύτερα για την δουλειά που τα χρειάζεσαι. Είναι ισάξια, αν όχι καλύτερα από Wera, Wiha, Witte, κλπ.

αυτες οι εταιριες απο το 1800τόσο ειναι αλλο πραμα. pb swiss, victorinox, knipex, opinel κλπ.

Ακουγα επαινους για το δισκοπριονο χειρος, αλλα το φαλτσοπριονο ΑΛΛΟ πραμα. Του lidl το απλο εχω, αλλα η ευκολια και ταχυτητα για επαναλαμβανομενες κοπες δεν συγκρινεται με τιποτα, τουλαχιστον απο αυτα που εχω δοκιμασει.
Μονο που πρεπει να παρω ακουστικα. Μια ωρα το δουλεψα για 20 κοπες μαξ σε συνεργαςια με τη σκουπα και πονεσανε λιγο τα αυτια μου μετα.
Με αλυσοπριονο, χορτοκοπτικο νοιωσει αλλη φορα ετσι. Ουτε με κοπρεσερ που εχω δουλεψει αρκετα. Ισως κατι γινετε με τα decibell αλλα και τη συχνοτητα του ηχου.

Πάμε στοίχημα ότι την επόμενη φορά θα πάρεις το συρόμενο Νεκτάριε? :p

Οποιος θελει φτηνα χτυπητα γραμματα η αριθμους, εδω ειναι η πηγη.

http://www.banggood.com/9pcs-Stamps...-Set-Punch-Steel-Metal-Die-Tool-p-974494.html

8.jpg

Θα μας κάνεις ψωνάρες εμάς τους Ξυλάδες μου φαίνεται...
Θα θέλουμε όλοι να χτυπάμε υπογραφές από εδώ και πέρα!!!

Ετσι ακριβως. Η υπογραφη μας πρεπει να μπαινει παντου και σε ολα τα εργα μας!

Που ξέρεις, μπορεί σε μερικές δεκαετίες τα έργα μας να πωλούνται σε δημοπρασίες αρκετών χιλιάδων ευρώ!!! :p

Εχει δοκιμασει κανεις να αποτυπωσει σε ξυλο εικονα απο laser εκτυπωτη; Δοκιμασα με ασετον αλλα δεν πετυχε ιδιατερα καλα.

Με laser όχι αλλά με inkjet που έχω δοκιμάσει δυο τρεις φορές, βγαίνει αρκετά καλό και είναι γρήγορη και εύκολη διαδικασία:

DSC02766.jpg

DSC02765.jpg

DSC02764.jpg

Details please!

Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο..
Βρήκα για τις γωνίες αυτές τις "φιοριτούρες" και για τη μέση αυτή την εικόνα και τα εκτύπωσα με αντιστροφή (στις ιδιότητες του εκτυπωτή, έχει ρύθμιση να εκτυπώνεις αντεστραμμένα) πάνω σε διαφάνεια σαν αυτές που έχουν οι φάκελοι με το έλασμα.
Μετά ακούμπησα τη διαφάνεια πάνω στο ξύλο, έπιασα με χαρτοταινία τη μία της άκρη για να μη γλιστράει και πίεσα από πάνω με μία σπάτουλα.
Το άφησα κανά δεκάλεπτο να στεγνώσει και το πέρασα με σπρέι δύο ή τρία χέρια.
Τα πιρούνια τα λύγισα στη μέγγενη αφού τα ζέστανα με το φλόγιστρο και τα βούτηξα μέσα στο τενεκεδάκι της μπογιάς.
Τα κρέμασα να στεγνώσουν, τα πέρασα κι αυτά ένα χέρι λούστρο με το σπρέι και τα βίδωσα με μαύρες βίδες γυψοσανίδας.

Α, τα σανιδάκια είναι από παλέτα..

Καλησπέρα,
ποια η γνώμη σας για αυτό? Bosch GBH 2-28 DFV
θέλει να το αγοράσει ένας φίλος.. Το έχει κανείς?
Έχετε καμία αντιπρόταση?

Καλησπέρα,
Έχετε καμία αντιπρόταση?

Πρεπει να ειναι πολυ καινουργιο εργαλειο. Εχω το προγονο του, το 2-26 DRE και μπορω να πω πως εχει βγει σκυλος. Και το ακομη παλιοτερο που εχω δουλεψει επισης. Αυτο θα το επαιρνα, βαση της προτερης εμπειριας με κλειστα ματια. Ειναι επαγγελματικο εργαλειο για πολυ δουλεια, αλλα παντα κυριως για τρυπηματα και ελαφρυ μονο καλεμισμα περιστασιακα.

Καλησπέρα,
Έχετε καμία αντιπρόταση?

Έχω παλιότερο μοντέλο εδώ και 15 χρόνια που δεν λέει να χαλάσει για να το πάρω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είναι από τα καλύτερα στο είδος του σε σχέση με το μέγεθος/βάρος του.

Οι τιμή του στο Amazon.de είναι 210 ευρώ, υπάρχουν και εκδόσεις με τρυπάνια SDS-Plus και βελονοκάλεμα με επιπλέων κόστος 6-20 ευρώ

=> http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...351O73GRCLCYABQ&field-keywords=Bosch+GBH+2-28

Πρεπει να ειναι πολυ καινουργιο εργαλειο. Εχω το προγονο του, το 2-26 DRE και μπορω να πω πως εχει βγει σκυλος. Και το ακομη παλιοτερο που εχω δουλεψει επισης. Αυτο θα το επαιρνα, βαση της προτερης εμπειριας με κλειστα ματια. Ειναι επαγγελματικο εργαλειο για πολυ δουλεια, αλλα παντα κυριως για τρυπηματα και ελαφρυ μονο καλεμισμα περιστασιακα.

Απλα να προσθεσω δεν ειναι τοσο smouth οπως πχ τα makita.

Ηθελα νά ρωτήσω,βλέπω κάτι εργαλεία χειρός F.F Group καί Benman γνωρίζουμε τί λένε από ποιότητα ? π.χ τα F.F Group ειναι κατι αντίστοιχο σε ποιότητα μέ Tactix ?

Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει άλλη πρόταση αλλά μάλλον στα pd Swiss με τον μαγνήτη τους θα καταλήξω .

Πολύ καλά θα κάνεις! ισχύει και η ισόβια εγγύηση. Τους έχω στείλει φώτο σπασμένων bits και μου έχουν στείλει καινούργια!
Ηθελα νά ρωτήσω,βλέπω κάτι εργαλεία χειρός F.F Group καί Benman γνωρίζουμε τί λένε από ποιότητα ? π.χ τα F.F Group ειναι κατι αντίστοιχο σε ποιότητα μέ Tactix ?

Η μαμά εταιρεία είναι η F.F Group, τα Benman είναι η επαγγελματική τους σειρά. Τα κλειδιά και τα καρυδάκια έχουν ισόβια εγγύηση, κάποια πενσοειδή είναι NWS made in Germany, αλλά γενικώς είναι ταϊβανέζικα εργαλεία. Φθηνά (όχι τα πενσοειδή) και καλά, value for money! Τα F.F Group είναι ερασιτεχνική σειρά και όσα έχω πιάσει στα χέρια μου δε μου γεμίζουν το μάτι.
Πρόσφατα πήρα και τα παρακάτω αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα.
2ykjcpk.jpg

Εγω εχω παρει δυο 50μμ bits και μεχρι στιγμης εχουν φανει σκληροτραχυλα. Παντως benman θα δειτε απο παπουτσια και ρακορ βρυσης μεχρι πενσες μυτες για κατσαβιδια καινπριονια κηπου, λαστιχα ποτισματος και μεσινεζες. Φιρμα που κολλαει σε πολλα προιοντα. Τι ειναινκαλο και τι οχι, μονο δοκιμη θα πεισει.

Εγω εχω παρει δυο 50μμ bits και μεχρι στιγμης εχουν φανει σκληροτραχυλα. Παντως benman θα δειτε απο παπουτσια και ρακορ βρυσης μεχρι πενσες μυτες για κατσαβιδια καινπριονια κηπου, λαστιχα ποτισματος και μεσινεζες. Φιρμα που κολλαει σε πολλα προιοντα. Τι ειναινκαλο και τι οχι, μονο δοκιμη θα πεισει.

Σωστά, είναι σαν μια φθηνή Wurth.