Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αυτό είναι rangefinder
κοίτα την ακρίβειά του...1 μέτρο....καλά κρασιά - είναι για άλλη χρήση.

και μέσα σε σπίτι δεν μπορείς να το δουλέψεις.
πρώτα πρώτα δεν μετράει κάτω από 5 μέτρα

Εννοείται ότι δεν είναι για μετρήσεις στο σπίτι ούτε για μέγιστη ακρίβεια μέτρησης... αλλά θα το ήθελα πολύ :rolleyes:

τα πρωτεία δεν καθορίζονται από την απόσταση αλλά από την ποιότητα της μέτρησης.
Και καθώς πρόκειται για μετρητικά μηχανήματα δυστυχώς η bosch δεν παίζει, είναι σε ξένο γήπεδο.
Τυχαίνει να προσφέρει ένα μοντέλο με γύρω στα 200 μέτρα, αλλά δεν σημαίνει τίποτα.
Να ξέρετε ότι πάνω από τα 50 μέτρα το κόστος εξακοντίζεται.
Υπάρχουν αμιγώς τοπογραφικές συσκευές που ξεπερνάνε και τα 300 μέτρα, αλλά κάνουν όσο μια ακριβή μοτοσυκλέτα.
Τα disto της Leica είναι ό,τι καλύτερο.

Σιγουρα δεν ειμαι ειδικος στο θεμα αλλα ο Βλασιδης μιλησε για εργαλειο που υπολογιζει με σχετικη ακριβεια μια μεγαλη αποσταση. Οχι κατι αμιγως επαγγελματικο οπως οι τοπογραφικες συσκευες.

Και οι αποκλισεις που δινει στα specs η bosch ειναι σαφως στα πλαισια της 'σχετικης ακριβειας'. Τωρα αν αμφισβητουνται δεν το ξερω, αλλα η εταιρεια γενικοτερα δεν μας εχει συνηθισει σε εκπληξεις.

Δεν αμφισβητω οτι το disto μπορει ειναι καλυτερο αλλα απο την αλλη δεν μπορω προτεινω σε οποιον μου ζητα την γνωμη μου, σε ερασιτεχνικα παντα πλαισια, για δραπανοκατσαβιδο πχ., να του προτεινω ενα bosch των 400 ευρω επειδη ειναι (οντως) το καλυτερο! Μπορει να κανει τη δουλεια του και με ενα deWalt η ακομα και με ενα Parkside :)

Εννοείται ότι δεν είναι για μετρήσεις στο σπίτι ούτε για μέγιστη ακρίβεια μέτρησης... αλλά θα το ήθελα πολύ :rolleyes:

χαχα και γω, ακριβο γκατζετ, αλλα ωραιο γκατζετ!

και πόσο στοίχισε αυτό;

Γυρω στα 20 Ευρώ.. Η ακτίνα μέτρησης του είναι από 60 πόντους μέχρι 16 μέτρα και ειναι ακριβέστατο αν εχεις οριζοντια στοχευση (εχει και ενσωματωμένο αλφάδι)
Καλό για ερασιτεχνική χρήση (το πηρα πριν μια εβδομαδα)

Σιγουρα δεν ειμαι ειδικος στο θεμα αλλα ο Βλασιδης μιλησε για εργαλειο που υπολογιζει με σχετικη ακριβεια μια μεγαλη αποσταση. Οχι κατι αμιγως επαγγελματικο οπως οι τοπογραφικες συσκευες.

Και οι αποκλισεις που δινει στα specs η bosch ειναι σαφως στα πλαισια της 'σχετικης ακριβειας'. Τωρα αν αμφισβητουνται δεν το ξερω, αλλα η εταιρεια γενικοτερα δεν μας εχει συνηθισει σε εκπληξεις.

Δεν αμφισβητω οτι το disto μπορει ειναι καλυτερο αλλα απο την αλλη δεν μπορω προτεινω σε οποιον μου ζητα την γνωμη μου, σε ερασιτεχνικα παντα πλαισια, για δραπανοκατσαβιδο πχ., να του προτεινω ενα bosch των 400 ευρω επειδη ειναι (οντως) το καλυτερο! Μπορει να κανει τη δουλεια του και με ενα deWalt η ακομα και με ενα Parkside :)

εξαρτάται ΤΙ θέλεις να μετρήσεις και με ΤΙ ακρίβεια (και ο Βλάσης εννοείται).
το μικρό disto στα 100 ευρώ είναι σαφώς καλύτερο από bosch. (και δεν είναι ακριβό)
Στις δουλειές αυτές η leica είναι όπως τα makita στα δραπανα και η bosch όπως η black n decker.

Προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε πάντως να μετρήσω 800 μέτρα με ακρίβεια ενός μέτρου ή ακόμα και 10 μέτρων.
Όμως να μετρήσω 3 μέτρα με ακρίβεια χιλιοστού ναι.

Μια ερώτηση από εμένα .. Οι περισσότερες συσκευές μέτρησης πλέον χρησιμοποιουν laser (αλφάδια, μετρητές αποστάσεων κλπ)

Θεωρώντας βέβαια οτι δεν κοιτάζουμε κατευθείαν την πηγή , πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους ; Εαν εχω ενα αλφάδι laser και το βάλω στον τοιχο και το ενεργοποιήσω, είναι ασφαλές να κοιτάζουμε την κόκκινη ακτίνα κατά την διάρκεια του αλφαδιάσματος ;

τα πρωτεία δεν καθορίζονται από την απόσταση αλλά από την ποιότητα της μέτρησης.
Και καθώς πρόκειται για μετρητικά μηχανήματα δυστυχώς η bosch δεν παίζει, είναι σε ξένο γήπεδο.
Τυχαίνει να προσφέρει ένα μοντέλο με γύρω στα 200 μέτρα, αλλά δεν σημαίνει τίποτα.
Να ξέρετε ότι πάνω από τα 50 μέτρα το κόστος εξακοντίζεται.
Υπάρχουν αμιγώς τοπογραφικές συσκευές που ξεπερνάνε και τα 300 μέτρα, αλλά κάνουν όσο μια ακριβή μοτοσυκλέτα.
Τα disto της Leica είναι ό,τι καλύτερο.
Το συγκεκριμένο μοντέλο της Bosch έχει ακρίβεια +-1 χιλιοστό στα 250 μέτρα.
Το 1 χιλιοστό στα 250 μέτρα το θεωρείς μεγάλο σφάλμα κατά την μέτρηση ?.
Οι Τοπογράφοι κάνουν την δουλειά τους με άλλα όργανα και όχι με μετρητές αυτού του τύπου.

Μια ερώτηση από εμένα .. Οι περισσότερες συσκευές μέτρησης πλέον χρησιμοποιουν laser (αλφάδια, μετρητές αποστάσεων κλπ)

Θεωρώντας βέβαια οτι δεν κοιτάζουμε κατευθείαν την πηγή , πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους ; Εαν εχω ενα αλφάδι laser και το βάλω στον τοιχο και το ενεργοποιήσω, είναι ασφαλές να κοιτάζουμε την κόκκινη ακτίνα κατά την διάρκεια του αλφαδιάσματος ;

αμα το κοιτάξεις σταθερά πολλή ώρα σίγουρα θα έχεις μετείκασμα ύστερα....
δεν είναι για χόρταση.
Και όταν το χρησιμοποιείς (ή αποθηκεύεις) μακρυά από παιδιά. ΜΑΚΡΥΑ.

Όχι δεν είναι ασφαλές.

Όλα αυτά έχουν οδηγίες ασφαλείας που λένε να μην κοιτάμε την ακτίνα και αν γίνει κατα λάθος να κλείνουμε κατευθείαν τα μάτια ή να κοιτάμε αλλού.

Προφανώς δεν είνια στάνταρ ότι θα τυφλωθείς αν το κοιτάξεις στιγμιαία, αλλά καλύτερα να μην ανακαλύπτουμε τα όρια των ματιών μας...
Προσέχουμε για να έχουμε...

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Bosch έχει ακρίβεια +-1 χιλιοστό στα 250 μέτρα.
Το 1 χιλιοστό στα 250 μέτρα το θεωρείς μεγάλο σφάλμα κατά την μέτρηση ?.
Οι Τοπογράφοι κάνουν την δουλειά τους με άλλα όργανα και όχι με μετρητές αυτού του τύπου.

+/- 2 εχει
και μετράει μέχρι 50.

Για να πετύχεις στα 250 το χιλιοστό θα δώσεις παραπάνω.
Τα disto της leica είναι είναι τοπογραφικό όργανο. Το bocsh όχι. Είναι απλά εργαλείο μιας εταιρείας που παράγει χιλιάδες εργαλεία.
οι τοπογράφοι χρησιμοποιούν διάφορα πράγματα.
για κάποιες δουλειές μηχανάκια σαν το disto είναι πολύ χρήσιμα.

Και πως π.χ θα αλφαδιάσω αν δεν δώ την ακτινα σε σχέση με το αντικείμενο που με ενδιαφέρει ; Συγνώμη αν ρωτάω βλακείες ..

Και πως π.χ θα αλφαδιάσω αν δεν δώ την ακτινα σε σχέση με το αντικείμενο που με ενδιαφέρει ; Συγνώμη αν ρωτάω βλακείες ..

θα τη δεις.
απλά δεν θα κάτσεις σε έναν καναπέ να τη χαζεύεις τρία τέταρτα.
Θα την δεις για όσο χρειάζεται. 5-10 δλ, μισό λεπτό

Α, ε ναι ρε παιδιά αυτό εννοώ, προφανώς δεν είναι για χόρταση!.

Παντως ετσι οπως παει αυτό το thread βαζει υποψηφιότητα για τα πιο δημοφιλή του avclub. Να δειτε οτι σε λιγο καιρό θα θέλουμε υποκατηγορίες...

H ακτίνα προβάλεται σαν ολόκληρη γραμμή πάνω στο πάτωμα ή τον τοίχο. Δεν είναι όπως τα pointers που δείχνουν μόνο μια κουκίδα.

Κάπως έτσι

AutomaticLaserLevel_thumb.jpg

Τη δέσμη ΔΕΝ την κοιταμε ΠΟΤΕ...

Last edited:

Παρεπιπτώντως γι αυτή τη δουλειά πήρα και αυτό

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/x...ict=Athens&street=Mesogion+Av.&ar=340&nf=True

Απίστευτο για 9 ευρώ...
και με φωτιζόμενο αλφάδι φυσσαλίδας, και τριποδάκι... πολύ καλή φάση

GR_88938_01_b.jpg

Όπως καταλάβατε αγαπάω lidl για τέτοια πράματα... νιώθω σαν γκόμενα μέσα στα Hondos.... :D

+/- 2 εχει
και μετράει μέχρι 50.

Για να πετύχεις στα 250 το χιλιοστό θα δώσεις παραπάνω.
Τα disto της leica είναι είναι τοπογραφικό όργανο. Το bocsh όχι. Είναι απλά εργαλείο μιας εταιρείας που παράγει χιλιάδες εργαλεία.
οι τοπογράφοι χρησιμοποιούν διάφορα πράγματα.
για κάποιες δουλειές μηχανάκια σαν το disto είναι πολύ χρήσιμα.

Η απάντηση ήταν για αυτό που πόσταρε ο Χιώτης και έκανες quote και είναι το επαγγελματικό της Bosch για Αμερική, το αντίστοιχο GLM 250 VF για το Μετρικό σύστημα (π.χ. Ευρώπη) και η ακρίβειά του είναι 1 χιλιοστό στα 250 μέτρα και μετράει μέχρι τα 250.

Αυτό που πόσταρα εγώ είναι από την πράσινη σειρά DIY για ερασιτέχνες με 2 χιλιοστά ακρίβεια και μέτρηση μέχρι 50 μέτρα.

Eίμαι βιαστικός... τώρα είδα ότι έγραψες ότι θεωρείς δεδομένο ότι δεν κοιτάμε την πηγή...

Για τη γραμμή, θεωρώ ότι η αντανάκλαση από τον τοίχο είναι σχετικά ακίνδυνη. Το μάτι ζορίζεται πάντως να εστιάσει πάνω και στα άκρα της για να το αλφαδιάσεις με λεπτομέρεια. Βλέπεις ένα πολύ περίεργο πράγμα από κοντά. Θεωρητικά είνια φτιαγμένα για να βλέπεις σχετικά από απόσταση τις γραμμές.

Eίμαι βιαστικός... τώρα είδα ότι έγραψες ότι θεωρείς δεδομένο ότι δεν κοιτάμε την πηγή...

Για τη γραμμή, θεωρώ ότι η αντανάκλαση από τον τοίχο είναι σχετικά ακίνδυνη. Το μάτι ζορίζεται πάντως να εστιάσει πάνω και στα άκρα της για να το αλφαδιάσεις με λεπτομέρεια. Βλέπεις ένα πολύ περίεργο πράγμα από κοντά. Θεωρητικά είνια φτιαγμένα για να βλέπεις σχετικά από απόσταση τις γραμμές.

Για να εστιάσεις/δεις την γραμμή laser σωστά/καλά, καλό είναι να πάρεις και τα κατάλληλα γυαλιά που προτείνει ο κατασκευαστής ή/και να χρησιμοποιήσεις τον πίνακα στόχου laser που συνήθως δίνεται με την συσκευή.
images
images

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γυρω στα 20 Ευρώ.. Η ακτίνα μέτρησης του είναι από 60 πόντους μέχρι 16 μέτρα και ειναι ακριβέστατο αν εχεις οριζοντια στοχευση (εχει και ενσωματωμένο αλφάδι)
Καλό για ερασιτεχνική χρήση (το πηρα πριν μια εβδομαδα)

Ακριβέστατο;
Εγώ γιατί νομίζω οτι δείχνει άλλα αντ´ άλλων; Εκεί που το δοκίμασες ήταν καθαρός ο χώρος;
Το πήρα κι εγώ σε βεράντα με διάφορα πράγματα, όπως τραπέζι και καρέκλες, μέτραγε σωστά μόνο κοντινές αποστάσεις (4-5 μέτρα). Απο εκει και μετά έδειχνε ο,τι ήθελε. Έδειχνε σαν να αντανακλά ο υπέρηχος κάπου αλλού, όχι στην ευθεία αλλα στα πλαϊνά.
Δεν ασχολήθηκα πάρα πολύ γί αυτό κρατάω και μια πισινή, μια πιθανότητα να έχω κάνει εγώ κάπου λάθος στο χειρισμό του, αν και οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες, η χρήση του είναι απλούστατη.

Στα αποστασιομετρα να με ακούτε