Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Νομίζω οτι η εν λόγω εταιρεία (Stanley) εχει καλά, ποιοτικά προϊόντα και το κυριότερο δεν παθαίνεις εγκεφαλικό οταν βλέπεις τις τιμές τους !!!

Με ευχαριστειτε μετα...την εχω παρει (99 σε χαμηλοτερη προσφορα)κ αξιζει ολα τα λεφτα.Μεταφορικα υπολογιστε στα 15ευρω.
http://www.louis.de/_10e65466ef2ad9343580dc617d12332877/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10008001
Για τα ψιλολοιδια εχω παρει κ μια μεταλλικη συρταριερα γραφειου που βγαινει στα 25ευρω απο Ικεα κ ειμαι κομπλε...

Από Γερμανία τα μεταφορικά όμως πόσο θα είναι...?

Νομίζω οτι η εν λόγω εταιρεία (Stanley) εχει καλά, ποιοτικά προϊόντα και το κυριότερο δεν παθαίνεις εγκεφαλικό οταν βλέπεις τις τιμές τους !!!

Δυστυχώς η Stanley ποιοτικά δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε. Μιλάω για την ποιότητα των μεταλλικών κυρίως εργαλείων της. Έχω πχ 4 ροκάνια και σε σύγκριση με κάποια του '60 που είχα πιάσει στα χέρια μου κάποια στιγμή είναι απλά κακοκομμένα. Ειδικά το ένα έπρεπε να φάω 3 ώρες με τη ράσπα το ένα ποδαράκι του frog για να καταφέρω να ισιώσω τη λάμα σε σωστή θέση.

Πάντως όντως τα σύγχρονα εργαλεία της και πλαστικά της είναι αρκετά καλά σε σχέση με το σύγχρονο ανταγωνισμό και σε καλές τιμές. Γενικά την προτιμώ

Από Γερμανία τα μεταφορικά όμως πόσο θα είναι...?

15ευρω flat rate.Εχει κ αλλα μοτο εργαλεια κυριως, εγω απο κει ψωνιζω.Η κατασκευη της ειναι στιβαρη κ εχει σεβαστες διαστασεις...

Last edited:

Τελικα εκανα παραγγελια αυτο το σφυροκατσαβιδο TOPEX, επειδη φαινεται καλο υλικο και επειδη παιρνει μυτες 1/4". Ετσι μπορω να χρησιμοποιησω χωρις ανταπτορα ολα τα καλα bits εχω.
Δεν αναγραφεται πουθενα στις πληροφοριες τι μυτες παιρνει και 3-4 καταστηματα που πηρα ειτε δεν γνωριζαν(!), ειτε μου ειπαν 1/2, ειτε 1/4 :))!!
Eπρεπε να παρω τον εισαγωγεα για να μου πει στα σιγουρα...

39D556-TOPEX.jpg

http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=16876

Δεν επρεπε να το ποσταρεις εδω....αλλα κατευθεαν στο νημα με τις μετατροπες. :firstprize:
πολυ καλη φαση! χρησιμοποιεις την μανισια μπαταρια ετσι?
Δεν το έβρισκα με τις μετατροπές και το έβαλα εδώ. Αν μπορει καποιος mod να το μεταφέρει...συγνώμη για την ταλαιπωρία

Ναι τη μανίσια μπαταρία. Καταλαβες ότι ζεστένεται γρηγορα ε?

νταξει για την φαση το ειπα....Σιγουρα θα ζεστενεται, θα εχεις και διαχυτη θερμικη ακτινοβολια. Για την ιστορια ειναι απο τις πρωτες μοντες xenon που γινονταν σε maglite

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Συγνώμη, τι εστι σφυροκατσάβιδο; Για δώσε ένα παράδειγμα!

Αντί να στρίψεις το κατσαβίδι με το χέρι το χτυπάς με το σφυρί. Αυτό εφαρμόζει στιγμιαία πολύ μεγαλύτερη δύναμη περιστρέφωντάς το ταυτόχρονα χωρίς να αφήνει το κατσαβίδι να βγεί απ´ τη βίδα, να "κλωτσίσει" δηλαδή.
Το χρησιμοποιείς σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, σε βίδες που δεν έχουν βγεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αι είναι σκουριασμένες κλπ.

Last edited:

Το τσιμπησα κ γω! Ξεκινησε ανακατασκευη του honda c50 μου οποτε θα χρειαστει!

Αντί να στρίψεις το κατσαβίδι με το χέρι το χτυπάς με το σφυρί. Αυτό εφαρμόζει στιγμιαία πολύ μεγαλύτερη δύναμη περιστρέφωντάς το ταυτόχρονα χωρίς να αφήνει το κατσαβίδι να βγεί απ´ τη βίδα, να "κλωτσίσει" δηλαδή.
Το χρησιμοποιείς σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, σε βίδες που δεν έχουν βγεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αι είναι σκουριασμένες κλπ.

Καλοο! Θα μου ήταν χρήσιμο πριν κάποιο καιρό αν το ήξερα και δεν θα έφτυνα αίμα να βγάλω δυο σκουριασμενες βιδες!

Ισως επρεπε να επαιρνες ενα σφυροκατσαβιδο με φωλια 1/2", (για τα μεγαλυτερα bits) αν ειναι να το χρησιμοποιησεις σε μηχανες/αυτοκινητα.

Για δες αν τα 1/4" bits κατσαβιδιου που εχεις ταιριαζουν με τις βιδες που θελεις να ξεβιδωσεις απο το παπακι. Εννοω το μεγεθος της κεφαλης του bit.

ΥΓ.
Στειλε PM με στοιχεια για να σου ταχυδρομησω τον φακο. Εσενα περιμενω ακομα :))

Καλή επιτυχία στο πρότζεκτ !! Ρίξε μια ματιά εδώ (έχει δημοσιευτεί και το αντίστοιχο άρθρο στο περιοδικό ΜΟΤΟ)

https://www.facebook.com/antonis.baloutsos/media_set?set=a.1022387358192.2004636.1180453018&type=3

Πω πω! Μπραβο στον μαγκα! Πολυ καλη δουλεια!.. Και γω καπως ετσι το θελω. Απλα θα ναι μονοσελο..
Φιλε Χιωτη η μεγαλυτερη βιδα ειναι Ph3 οποτε μου κανει ταμαμ!
Ασε και τσουκου τσουκου παραγκειλα 100ε εργαλειακια! Παναθεμα σε με ξεσηκωνεις!! :-Ρ

Παρηγγειλες εργαλειακια και μου φωναζεις, αλλα την χαρα που θα λαβεις οταν τα παραλαβεις που την πας :)))))))))

H ζωη ειναι μικρη για να μην κανουμε τα γουστα μας τωρα που μπορουμε, Σηφηηηηηη!!!

Τελικα εκανα παραγγελια αυτο το σφυροκατσαβιδο TOPEX, επειδη φαινεται καλο υλικο και επειδη παιρνει μυτες 1/4". Ετσι μπορω να χρησιμοποιησω χωρις ανταπτορα ολα τα καλα bits εχω.
Δεν αναγραφεται πουθενα στις πληροφοριες τι μυτες παιρνει και 3-4 καταστηματα που πηρα ειτε δεν γνωριζαν(!), ειτε μου ειπαν 1/2, ειτε 1/4 :))!!
Eπρεπε να παρω τον εισαγωγεα για να μου πει στα σιγουρα...

αχαχαχα...σημερα μου ηρθε το σφυροκατσαβιδο αλλα ειναι με οδηγο 1/2" και οχι 1/4" που με διαβεβαιωσε ο εισαγωγεας!!! :)))

Δεν πειραζει καθε εμποδιο σε καλο, θα μπορω να χρησιμοποιω τουλαχιστον τις επεκτασεις 1/2" που εχω και τα γιγαντια καρυδακια για μεγαλου μεγεθους παξιμαδια.
Και ισως παρω, αν δεν εχω καπου, και κανεναν ανταπτορα 1/2" to 1/4" για να χρησιμοποιω ολων των ειδων τα bits (torx etc)

9629575402_d3d50ae745_b.jpg

Εδω πανω βλεπουμε το σετακι. Εχω βγαλει τον ανταπτορα απο το κατσαβιδι. Η επεκταση και το μεγαλο καρυδακι ειναι απο αλλο σετ.

9626342497_2cf0ba442e_b.jpg

Εδω πανω βλεπουμε το καρυδακι που κουμπωνει απευθειας στον οδηγο 1/2". Τελικα καλο ηταν που μου ηρθε αυτο το κατσαβιδι 1/2".

9626342863_8811ebbd17_b.jpg

Εδω πανω βλεπουμε λεπτομερεια απο τον 1/2" οδηγο του κατσαβιδιου, διπλα τον ανταπτορα και διπλα το αναλογο bit (8mm παχος βασης).
Ολο αριστερα, βλεπουμε το bit για οδηγο 1/4" (με ~6μμ παχος βασης). Θα προσπαθησω να βρω ανταπτορα 1/2" to 1/4" για να μπορω
να χρησιμοποιω ολα τα κοινα bits. Eiναι βεβαια καπως περιττο, αφου το σφυροκατσαβιδο ειναι για μεγαλες βιδες/καρυδακια.

Καλημερα στην παρεα!!!!

Πωπω διαβασα πρωι πρωι 20 σελιδες φορουμ για να ενημερωθω!

Τι ηθελα και γυρισα απο ΧΙΟ!!!!?????!!!!!?????

Μιχαλη κατεβηκες τελικα?

Πραγματικα πανεμορφο και χρηστικο το 5 σε 1 στανλευ σιδηροποριονο μαλλον θα το τσιμπησω!
stan020108d.jpg

Επισης να ξερετε το fiberglass το κοβουν με δισκοπριονο με λεπτη οδοντωση οι επαγγελματιες!

Εγώ μια φορά στο 25άρι, ούτε λάδια δεν έχω αλάξει εδώ και 10+ χρόνια και το δουλεύω απροβλημάτιστα.

Κι εγώ ένα 25αρι που έχω είναι ότι πρέπει για το σπίτι. Κάποια στιγμή είχα πάρει κι ένα 100αρι (ακριβό) για ένα έργο που είχε πολύ βαφή με πιστόλι αλλά όταν τελείωσε και το έφερα σπίτι συνειδητοποίησα ότι δεν μου χρειάζεται και το πούλησα μετά από 3-4 μήνες. Τα λεφτά του τα είχε βγάλει 2 φορές ούτως ή άλλως από τη συγκεκριμένη δουλειά οπότε κέρδος είχα και μου άδειασε και τον χώρο που έπιανε.