Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ετσι.. Το ρεζερβουαρ χρειαζεται κυριως για βαψιματα, οπου θες σταθερη ροη.. Ενα 25αρακι ειναι μικρακι και ωραιο.. Καπου ειχα δει και 10λιτρα.. Δε θα ναι ασχημο..

Εγω εχω 3!!!

Ενα 50αρι εδω Αθηνα που ειναι στο παταρι και με λαστιχο προεκτασης και αναμονη καταληγει στην αυλη.

Επισης βρηκα στα σκουπιδια δυο 25αρια και τα επισκευασα και εχουν γινει καινουργια!!!

Το ενα ειναι στο εξοχικο και το αλλο στην Χιο!

Το μονο που χρειαστηκα ηταν δυο φλατζες κεφαλης!

Ωρα δοκιμης, ωρα αληθειας για το κρουστικο δραπανο απο το Lidl!!

Εχει διαρροη ενας σωληνας νερου στον κηπο και πρεπει να σπασουν καποιες πλακες..

Μεχρι την Κυριακη το θεμα πρεπει να αντιμετωπιστει οποτε και θα υπαρχει και review για το εργαλειο, απο πρωτο χερι.

Θα δουμε κιολας αν θα χρειαστει η περιφημη 3ετης εγγυση Parkside :)

Μερα καθαρισμου desktop σημερα!

Το πολυτιμο εργαλειακι στην περιπτωση αυτη ειναι ενα κομπρεσερ αερος (αντικα πλεον, αγορασμενο απο την οδο Αθηνας επι εποχης δραχμης:).
Χωρις ρεζερβουαρ, 220βολτ, απλο, ξεσηκωνει ανετα τη γειτονια, ασηκωτο στο βαρος, ζεστενεται στο 5λεπτο, αλλα σκυλι!
Moνο ενα λαστιχακι αερος σπιραλ με πιστολι, του εχω αλλαξει. Ε..και μια πατεντα με σχοινι αντι για χερουλι που εσπασε..

9666990876_8b7c209d77_b.jpg

Θελω να παρω κατι παρομοιο στα 220ν αλλα ειναι ακριβουτσικο http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280000117

Θα περιμενω το lidl μηπως φερει κατι καλο :))

Αν θες καθάρισμα ( φύσημα γενικά ) και δεν θες να μπλεξεις με πιστολιά κτλ πάρε κάτι τέτοιο. Εγώ το έχω πάρει για το PC και είναι τέλειο.

32649_0_G.jpg

Nαι, το εχω υποψη μου αυτο το ειδος, ευχαριστω.
Αλλα αν παω σε τετοια λυση θα προτιμησω κατι επωνυμο γιατι τα noname εχουν παρουσιασει σοβαρα προβληματα απ'οτι εχω διαβασει..

Με λιγα ευρω παραπανω παιρνεις ενα skil που ρουφαει/φυσαει και το σημαντικο ειναι οτι εχει ρυθμιζομενες στροφες (και εξτρα σακουλιτσα αμα ρουφαει).

http://www.skileurope.com/general/en/diyocs/Tools/1186/882/blowers/blower/

Δεν ξέρω αν σου χρειάζεται διότι είναι ακριβό αν και πλέον το βρίσκεις πιο χαμηλά από τότε που το πήρα.

Μιλάω για το Makita UB1101 το οποίο δουλεύει από 0-16,000rpm και παίρνει διάφορα αξεσουάρ (με έξτρα χρέωση) και έχει και προστασία από δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού που μπορεί να βλάψει τα ηλεκτρονικά. Ο λόγος που το πήρα ήταν διότι σε καθαρισμό οικοδομών καίγαμε 1 κινέζικο την εβδομάδα και μετά το τέταρτο πήρα αυτό και δεν χαμπαριάζει ενώ φυσάει απίστευτα πιο δυνατά από αυτά των 10-15 ευρώ (και όσο δυνατά ή σιγά θέλεις).
Δεν αξίζει για περιστασιακή χρήση (πολύ ακριβό) αλλά αν κανείς το θέλει για επαγγελματική το συνιστώ.

Makita-UB1101-rw-94664-160668.jpg

Makita_2_resized.png

ub1101.jpg

Μακριά από τα φθηνά κινέζικα blower
Μου είχαν φέρει και εμένα και μου έχουν σπάσει δύο
Τώρα τελευταία έχω ένα SKIL 600w ρυθμιζόμενο, και είναι σκυλί σε σχέση με τα κινέζικα.

Καλό και το κομπρεσέρ αλλά πιο δύσκολο στην μεταφορά (στη δική μου περίπτωση το μεγάλο του lidl) και θέλει και μεγαλύτερη προσοχή.

Aκριβως! Νομιζω οτι μια ιδανικη και ασφαλης μεση λυση για απλες δουλειες, ειναι ενα skil.

Επισης πολυ χρησιμο, ειδικα για το παρον νημα, ειναι να προτεινεις (η οχι) εργαλεια αφου τα εχεις δοκιμασει ο ιδιος. Οπως ακριβως οι εμπειριες με τα κινεζικα φυσητηρια.

Εγώ εδώ και 12 + χρόνια έχω ένα ταιβανέζικο στα 350w με 12000 στροφές για τα PC, το KUMAS KB-350, βγαίνει και σε 450w και 550w με 15000 και 17000 στροφές αντίστοιχα.

p5-6.jpg

Εδω το προβλημα με τον σωληνα νερου του κηπου που χανει. Επιτελους η δοκιμη του κρουστικου δραπανου του Lidl
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/x...ict=Athens&street=Mesogion+Av.&ar=340&nf=True

Πανοραμικη φωτο με το προβλημα. Η διαρροη ειναι στη μεση, εκει που φυτρωνουν χορταρακια :))
9716072253_62bd5cf7a9_b.jpg

Στα δεξια στην φωτο γινεται η τρυπα στο τσιμεντο για να βρεθει η σωληνα, να κοπει και να ταπωθει. Η τσαπα ειναι για να σκαψω το χωμα και η βαριοπουλα σε περιπτωση που δεν δουλευε το δραπανο:))

Κοντινες φωτο με το δραπανο. Εχει βρεθει ο σωληνας.

9716071745_323a507420_b.jpg

9719303930_ae51aeb7e8_b.jpg

Εντυπωσεις:

To κρουστικο δραπανο του Lidl μου αρεσε τα μαλα :))
Το φορτωμα των καλεμιων γινεται στη στιγμη. Τραβας πισω το τσοκ, βαζεις το καλεμι, αφηνεις το τσοκ και that's it. (Γρασσαρεις λιγο τη βαση του καλεμιου πριν το βαλεις μεσα -το γρασσο περιλαμβανεται στη συσκευασια!)

Ρυθμιζεις απο την σκανδαλη τη δυναμη κρουσης του σκαψιματος. Η χαμηλη σκαλα με βοηθησε πολυ οταν πλησιαζα τον σωληνα, για να μην τον τραυματισω.
Η ψηλη σκαλα εσκαψε το τσιμεντο αβασανιστα. Δεν κωλωσε πουθενα. Το εργαλειο ζεσταθηκε (νορμαλ) στο 20αλεπτο αλλα οπως ολα τα μεγαλα δραπανα oταν τα δουλευεις συνεχως.
Aσε που δεν μπορεις και να δουλευεις συνεχως, σκυφτος μεσα στον ηλιο, χρειαζεσαι break :))

Το δραπανο ενεργοποιειται οταν το πιεσεις στο τσιμεντο, αλλιως δουλευει στο ρελαντι. Πολυ χρησιμο (και ασφαλες) γιατι μπορεις να σημαδεψεις το σημειο πριν αρχισεις να το σκαβεις.

Τωρα απομενει να σκαψω με προσοχη γυρω και κατω απο το σωληνα ωστε να μπορεσω να κοψω με τροχο τον σωληνα.

Η συνεχεια μαλλον αυριο με φωτο απο την επισκευη, η μαλλον το ταπωμα, του σωληνα.

Eiναι αξιαγαπητο οντως!
Και με 55 ευρω που κοστιζει, ακομα πιο αξιαγαπητο!!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πληροφοριακα, εχω αυτο το σκαπτικο οχι την ιδια μαρκα αλλα μια αλλη που δεν θυμαμαι γιατι το αφησα στο χωριο, θα ελεγα οτι ειναι σκυλι για τα λεφτα που εδωσα 30 πριν χρονια στο πρακτικερ. Ουτε γρασο δεν του εχω βαλει απο τοτε που το πηρα γιατι δεν ηξερα που πρεπει να μπει, αλλα στης βαριες (τρυπημα η σκαψιμο πετρας) και ελαφρες δουλειες (τουβλα, τσιμεντο) μεχρι τωρα δεν εδωσε το παραμικρο δικαιωμα. Δεν το λεω για να δυσφημισω αλλα για να δειξω οτι μερικες φορες το φθηνο βγαινει σκυλι, στην πετρα ζεσταθηκε παρα πολυ αλλα συνεχισε χωρις προβληματα μεχρι να τελειωσω μετα απο 1 ωρα που πηρε να την βγαλω. Περιστασιακα το χρησιμοποιο οχι επαγγελματικα αλλα το βλεπω απο την πλευρα τιμης και δουλειας που εχει προσφερει χωρις προβληματα.

Με αφορμη της συζητησης μονο την βαση του καλεμιου θελει γρασο η πρεπει να ανοιξω το καπακι απο πανω; Αν και μεχρι τωρα δεν εχω δει κατι περιεργο στην συμπεριφορα του.

Μονο η βαση του καλεμιου θελει γρασσο, δεν ανοιγεις τιποτα.
Η τριβη/θερμοκρασια που αναπτυσσεται στη βαση ειναι μεγαλη στα κρουστικα εργαλεια και το ειδικο γρασσο βοηθα στο να διατηρει το καλεμι/τρυπανι σε καλη κατασταση.

Για τετοια εργαλεια για τοσο βαριες δουλειες δεν θα εδινα ποτε λιγα χρηματα. Εδω το ρισκο αστοχιας μπορει να το πληρωσεις ακριβα.
Αν το Lidl δεν ειχε 3 χρονια εγγυηση και αν τα parkside γενικοτερα δεν ειχαν αποδειχθει αρκετα αξιοπιστα, απλα δεν θα αγοραζα αυτο το δραπανο.

Στο εργαλειο που εδωσες 30 ευρω μονο, μαλλον τυχερος σταθηκες και βγηκε καλο. ειτε γιατι το εχεις χρησιμοποιησει πολυ λιγες φορες (για βαρια δουλεια), μετρημενες στα δακτυλα.
Το λεω αυτο γιατι μονο ενα καλο καλεμι (σαν και αυτα που εχουμε εμεις στα φτηνα δραπανα μας) για μπετο/πετρα μπορει να στοιχισει 30 ευρω!

Ελπιζω και γω να σταθω τυχερος με το Parkside :))

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οπως τα λες φιλε μονο 3-4 φορες το χρονο και αν χρειαστει το χρησιμοποιω, απλα ηθελα να δειξω οτι και τα φθηνα ειναι καλα.

Η πετρα για να περασω καλωδιο κεραιας στο πετροχτιστο σπιτι στο χωριο (ανοιξα μεγαλη για μελλοντικα καλωδια, τηλ, δεη, δορυφορικα κτλ.), το τσιμεντο και τουβλα για την Αθηνα αλλα γενικα μεχρι στιγμης δεν μου εχει βγαλει προβλημα.

Μου κανει εντυπωσει οτι το ειχα δωσει σε ναυπηγειο στο περαμα οταν δουλευα εκει... για να σκαψουν τρυπησουν των τοιχο που επεσε απο τα νερα της θαλασσας και δεν εβαλε γρασο ο δηθεν εμπειρος υπευθυνος ναυπηγειου... και για αυτο μαθαινω απο δω...

Ελπιζω και γω να σταθω τυχερος με το Parkside :))

Σου το ευχομαι φιλε για πολλες τρυπες και δουλειες. :antlers:

Ευχαριστω!

ΥΓ
Ο υπευθυνος του ναυπηγειου ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ηταν εμπειρος αλλα ΔΕΝ εβαλε γρασσο επειδη ΔΕΝ ηταν δικο του το εργαλειο, ετσι απλα :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστω!

ΥΓ
Ο υπευθυνος του ναυπηγειου ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ηταν εμπειρος αλλα ΔΕΝ εβαλε γρασσο επειδη ΔΕΝ ηταν δικο του το εργαλειο, ετσι απλα :))

Μαλιστα, "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" που λενε...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μαλιστα, "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα" που λενε...

Απλή κλασσική και σχετικά πατροπαράδοτη βαρεμάρα...