Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σε καποιες περιπτωσεις, το ονομα ειναι εγγυηση. Η Βοsch ειναι μια απο αυτες.

Η γνωμη μου ειναι οτι για εργαλειοθηκες γενικοτερα που φορτωνουν πανω απο 3-4 κιλα εργαλεια, πρεπει να πας σε επωνυμο πραμα. Αλλιως κινδυνευεις να μαζευεις, στην καλυτερη περιπτωση...

Εργασιας συνεχεια..

Επειδη εκει που εσκαβα ηταν γυρω γυρω μπετον απο μια παρακειμενη κολωνα, εσκαψα 1 μετρο παραπερα οπου υπηρχε χωμα και κατα συνεπεια λιγοτερο σκαψιμο με το σκαπτικο.
Το εργαλειακι τελειο, δεν το συζηταμε. Ηδη τα 54 ευρουδακια σχεδον τα εβγαλε.

9740808297_e83926b87c_c.jpg

Οταν εμφανιστηκε ο σωληνας, πηρε σειρα το τσιπικο αλλα αποτελεσματικο τροχουδακι της Krausmann.
Δεν προλαβα ομως να τελειωσω τη δουλεια και να κοψω το κομματι που ηθελα γιατι ο σωληνας ειχε μεσα πιο πολυ νερο απ'οτι υπολογιζα που δεν το απορροφησε ο κηπος.
Αυριο θα κοψω το κομματι και τη Δευτερα θα το παω στον φιλο υδραυλικο για να μου δωσει καμμια ταπα.
Αν ο σωληνας ειναι πολυ σκουριασμενος που δε νομιζω, θα αναγκαστω να σκαψω στο τσιμεντο, στο αρχικο μερος, οπου εκει θα τον ξεβιδωσω απο τη μανα και θα βαλω ταπα βιδωτη.

9740808305_e03fd1ec98_b.jpg

Σε λίγο θα βρεις και κανέναν τενεκέ με λίρες.

H αληθεια ειναι οτι κανενα γκατζετακι που ψαχνει στο εδαφος για λιρονια δεν εχω αγορασει :)))

μήπως γνωρίζετε ποιά εβδομάδα θα βγάλει προσφορά στα εργαλεία το lidl?

Last edited:

Ισως απο 24/9 γιατι εχει τωρα αρκετες βδομαδες χωρις εργαλεια.

μήπως γνωρίζετε ποιά εβδομάδα θα βγάλει προσφορά στα εργαλεία το lidl?

Οι προσφορές ανανεώνωνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Δυστυχώς δεν έχει στάνταρ ημερομηνίες ή κύκλους για το τι βγάζει και πότε... και γώ πάντως περίμενα από βδομάδα να έχει κάτι... Το ριμάδι το κολωνάτο το περιμένω πάνω από χρόνο...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Την μεγαλύτερη ποικιλία σε εργαλεία την έχει το Γερμανικό Lidl το οποίο είναι και διαδικτυακό κατάστημα Online.

http://www.lidl.de/de/Akkuschrauber

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλά έχουμε ξεφύγει :P
Ψάχνουμε να δούμε τι προσφορά θα έχει την επόμενη εβδομάδα το lidl. Πήγα να πάρω σήμερα τις κάλτσες που είχε για trekking (βασικά είχα πάρει ένα ζευγάρι το καλοκαίρι και μου άρεσαν πολύ περισσότερο από κάποιες αντίστοιχες columbia που είχα) και είδα στο ταμείο έναν άλλο πελάτη να έχει ένα ζευγάρι μικρά κιάλια. Τα έψαξε κανείς αν αξίζουν?

12x32? με πλαστικους φακους? Δυσκολο......θα ειναι το λιγοτερο κουραστικα

Θελουμε η αναλογια των δυο αυτων αριθμων να ειναι καλυτερη απο 7

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ψάχνουμε να δούμε τι προσφορά θα έχει την επόμενη εβδομάδα το lidl.

Σχεδόν σε κάθε forum με κατασκευές συμμετέχω, υπάρχει και ένα thread για τις προσφορές του lidl στα εργαλεία :D

12x32? με πλαστικους φακους? Δυσκολο......θα ειναι το λιγοτερο κουραστικα

Θελουμε η αναλογια των δυο αυτων αριθμων να ειναι καλυτερη απο 7

Mε 5 χρονια (!) εγγυηση που δινει, δεν νομιζω να ειναι πλαστικοι οι φακοι. Αλλιως ολοι θα τους γυριζαν με γδαρμενους φακους.
Στα μεγαλυτερα κυαλια που πουλουσε παλια, σχεδον τσαμπα, με 19 ευρω οι φακοι ηταν κρυσταλλινοι, με λιγοτερα χρονια εγγυησης (3).

Αναλογια 7 σε κυαλια τσεπης, που να βρεις? Μονο κυαλια "οπερας" με μικρη μεγεθυνση 2-3χ :))

Ειχα παρει κατι μικρά κυαλια πριν καμια 10αριά χρονια απο Lidl μαρκας ΤRONIC, πρέπει να εκαναν τοτε γυω στα 10-15 , ακομα τα έχω.
Για τα λεφτα ειναι μια χαρά

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ψάχνουμε να δούμε τι προσφορά θα έχει την επόμενη εβδομάδα το lidl. Πήγα να πάρω σήμερα τις κάλτσες που είχε για trekking (βασικά είχα πάρει ένα ζευγάρι το καλοκαίρι και μου άρεσαν πολύ περισσότερο από κάποιες αντίστοιχες columbia που είχα) και είδα στο ταμείο έναν άλλο πελάτη να έχει ένα ζευγάρι μικρά κιάλια. Τα έψαξε κανείς αν αξίζουν?

Ετσι ειναι! Ψαχνουμε τι και ποτε θα βγαλει την αλλη βδομαδα :))
Εγω αρχισα μολις πριν 2 χρονια να αγοραζω σιγα σιγα εργαλεια/ηλεκτρικες συσκευες απο το lidl διοτι δεν ειχα καμμια εμπιστοσυνη σε no name εργαλεια ειδικα απο σουπερ μαρκετ.
Οταν ομως διαπιστωσα, σταδιακα, οτι οι συσκευες που πουλανε ειναι πολυ αξιοπιστες και σε αυτες τις τιμες, και με τετοια εγγυηση αρχισα και μαζευα οτι πουλουσε!!
Δεν εχω γυρισει τιποτα μεχρι σημερα, που αν και δεν κανω επαγγελματικη χρηση, τα εργαλεια τα δουλευω, τα ταλαιπωρω αρκετα, αν μη τι αλλο.

Για τα κυαλια, θα σου προτεινα να τα αγοραζες. Η τμη ειναι σουπερ και η εγγυηση 5 χρονια ακομα πιο καλη!!
Μπορει να ειναι κουραστικα οπως σωστα λεει ο Κωστας επειδη η μεγεθυνση ειναι μεγαλη (12) και η αντικειμενικη διαμετρος σχετικα μικρη (32) για τετοια μεγεθυνση, αλλα τα θελεις για την στιγμη φανταζομαι, οχι για συνεχη παρακολουθηση.

Ειχα παρει για το σκαφος πριν αρκετα χρονια καποια Τρονικ ζουμ αν θυμαμαι καλα τα οποια ηταν επιεικως αθλια και δεν μιλαμε τωρα να εχει θαλασσα...........και στο βουνο να τα καρφωνες το ιδιο σου εκανε.
Καποια μερα ομως εφερε τα κλασσικα 10Χ50 που φερνει κατα καιρους,τα δοκιμασα με αρνητικοτατη διαθεση οπως καταλαβαινετε...........και πηρα 2.
Ενα για να πεταξω τα ζουμ και 1 για δωρακι σε καποιο καλο μου φιλο.
Τα κυαλια ειναι χωρις υπερβολες εξαιρετικα οσο αφορα τα οπτικα και πιστευω πως θα εκπλαγειτε οσοι τα τσεκαρετε.
Απο ποιοτητα κατασκευης ομως,δεν.....κατι λογικο για τα 20 ευρω που ζητανε.

εντιτ
Τα συγκεκριμενα μικρα πρεπει να τα εχω τσεκαρει και ηταν για πεταμα,αλλα μπορει να μην ειναι το ιδιο μοντελο...μοιαζουν ομως τρομερα.

Last edited:

Όλα τα κυάλια του Lidl είναι για πέταμα, ειδικά κάτι μικρά rocktrail που ήταν μόνιμα θολά. Εξέρεση αποτέλεσαν κάτι 10Χ50 Brezer που είχε φέρει πολύ παλιά και χέρεσαι να κοιτάς, ΕΞΕΡΕΤΙΚΑ. Αν δείτε τέτοια πάρτε τα, μετάνιωσα που δεν πήρα κάμποσα.

@stgeo: Για θάλασσα θα πάρεις 7Χ, ή το μέγιστο 8Χ, γιατί υπάρχουν αντανακλάσεις, τα μεγαλύτερα δεν κάνουν.

Tα μπρεσεράκια τα θυμάμαι τα συζητούσαν και στο αστροβόξ. Τα καινούρια δεν ξέρω τι ψάρια πιάνουν.