Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ενταξει δεν χρειαζετε γρασσο καθε φορα που πας να κανεις μια δουλεια,εγω εχω ενα μακιτα αρκετα χρονια και του βαζω λιγο γρασσο οταν βλεπω οτι χρειαζεται.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τα specs της bosch λενε, αλλα και της Makita φανταζομαι, λιπανση του bit σε καθε αλλαγη. Ενταξει σιγουρα ειναι καπως υπερβολικο σε καθε αλλαγη bit, αλλα σε καθε χρηση του εργαλειου ισως.
Προσωπικα εχω γρασσαρει τα 2 καλεμια που χρησιμοποιω απο την πρωτη μερα, μια φορα, και δεν θα ξαναγρασσαρω μεχρι την επομενη δουλεια που μπορει να ειναι μετα απο 1 μηνα η 1 χρονο.
Δηλαδη γρασσαρω μια φορα ανα δουλεια και οχι καθε φορα που αλλαζω bit, οπως λενε τα specs.

Δεν ειναι το bit ομως που προστατευεται αλλα κυριως το ιδιο το εργαλειο στο σημειο επαφης με το bit, οπου η τριβη/φθορα ειναι μεγαλη.

υπερβολες των εταιριων ειναι αυτα μαστορια.. αμα βαζεις γρασο σε καθε αλλαγη Bit, 1ων θα γινει συχρηστο το εργαλειο πολυ γρηγορα, 2ον μαζευει σκονες και πακετο με το γρασο γινεται σα σμυριδι και κατα συνεπεια κανει ζημια..αν το λειτουργεις συνεχεια,καθε μερα, 2-3 φορες το μηνα ειναι υπεραρκετο.. αν ειναι αραια και που, μια φορα το χρονο ειναι αρκετο.. Χρονια τωρα που εχω ενα bosch πνευματικο και αλλο ενα skil, τους εχω πιει το αιμα, γρασο μια φορα το χρονο..

Αμα εχεις δευτερης ποιοτητας εργαλειο ομως (aka parkside) καλο θα ηταν να το λιπαινεις πιο συχνα απο ενα bosch που τα μεταλλα, μηχανισμοι και τα εξαρτηματα ειναι κορυφαιας ποιοτητας.

Αναλόγως την χρήση πάει και η συντήρηση.

Άμα το χρησιμοποιείς περιστασιακά όπως αναφέρθηκε παραπάνω (δύο τρείς φορές το χρόνο) και ποτέ να μην το λιπάνεις η μελλοντική βλάβη του μηχανισμού συγκράτηση (SDS τσοκ) θα εμφανιστεί πολύ μετά αφού το εργαλείο καταστεί άχρηστο από άλλες βλάβες στο υπόλοιπο σώμα του.

Στα εργαλεία όμως που προορίζονται για επαγγελματική χρήση δεν ισχύει το παραπάνω. Η λίπανση παίζει πρωταρχικό ρόλο και αρκούν μια/δυό ώρες συνεχούς χρήσης χωρίς λίπανση για να δεις τα σημάδια φθοράς πάνω στην υποδοχή SDS στο καλέμι και φυσικά και η μη εμφανής αντίστοιχη εσωτερική φθορά του τσοκ.

Εάν το τσοκ καταστεί άχρηστο αγοράζεις ένα άλλο με κόστος που αρχίζει από 30 έως και 80+ ευρώ ανάλογα το εργαλείο και την μάρκα.

Παντως ποτε δε εχω ακουσει να χαλασει ο μηχανισμος του sds.. Και μιλαω για ενα περιγυρο φιλων και γνωστων που παιζουν πανω απο 20 εργαλεια καθε μαρκας. Απο budget εως de walt, hilti, bosch, makita κτλ.. Και χρησεις απο ξεσκισμα (φιλος-υδραυλικος , αδερφος μου-τοποθετησεις πλακιδιων) εως τελειως ερασιτεχνικη χρηση..
Αλλες ζημιες ναι, πχ μοτερ καμενα κτλ..
Μπορει να τυχει ενοειται, αλλα θεωρω οτι ειναι λιγο ποιο σπανιο..

Απο τα εργαλεία που έχω ευχαριστηθεί περισσότερο και που χρησιμοποιώ συχνά και με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο είναι αυτό
285335_600_370.png
σε συνδυασμό με αυτό
282446_600_370.png
. Έχω τρίψει μέτρα απο κάγκελα, έπιπλα κήπου ακόμα και την κεντρική είσοδο του σπιτιού και δεν με έχουν απογοητεύσει καθόλου. Τα ανταλακτικά της Bosch τσούζουν αλλα έχει επιφάνεια σκράτς και συσφηγκτήρες για απλό γιαλόχαρτο απότε σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο παίρνεις οτι νούμερο θέλεις και κάνεις την δουλεία σου οικονομικά. Στα 3 χρόνια περίπου που τα έχω χρειάστηκε απλά να αλλάξω τις βάσεις (και στα δύο) που κουμπώνει το γυαλόχαρτο έυκολα και απλά με ενα τηλ στην bosch. Για μένα πραγματικά τα αξίζουν τα λεφτά τους και το ωραίο είναι οτι στο τριβείο δέλτα, παίρνει μια ῾γλώσσα῾
297607_120_100.png
που μου έλυσε τα χέρια στα κάγκελα που έχουν πολλά γυριστά κομμάτια. Και τα δύο τα συνιστώ ανεπιφύλακτα για μη επαγγελματικές εργασίες!

Εγώ πρόσφατα πήρα το παρακάτω, MultiCutter GOP 300 SCE, πολύ-κόφτης και τριβείο δέλτα.

1.jpg

Τα γυαλόχαρτα του τριβείου δέλτα είναι τύπου σκράτς

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

φοβερό εργαλείο!!!!

Πολύ καλό. Πόσο πήγε το μαλί;

250 το λιγότερο λογικά..

Πολύ καλό. Πόσο πήγε το μαλί;

Το είχα πάρει μαζί με 7 εξαρτήματα + τριβείο δέλτα + 40 φύλλα λείανσης σε κασετίνα L-boxx 280 ευρώ. (όπως φαίνεται στην φωτογραφία που παράθεσα πιο πάνω)

Εργαλειο επενδυση!
Ολα τα λεφτα το αυτοματο συστημα τοποθετησης εξαρτηματων χωρις χρηση αλλεν.

Βγαζει και η Parkside (παρομοιο με το προηγουμενο μοντελο της bosch) στο 1/10 της τιμης :))

Είπαμε όμως, η φτήνια τρώει τον παρά.

IOANNISTSA για πες μια γνωμη για την κασετίνα L-boxx γιατι την εχω βαλει στο ματι αλλα δεν την βρισκω στην πολη μου για να την δω απο κοντα. Θα αντεξει σε καθημερινη χρηση; αξιζει τα λεφτα της;

Η κασετίνα L-boxx είναι από σκληρό πλαστικό και αντέχει στατικό βάρος μέχρι 100 κιλά.

Όλα σχεδόν τα επαγγελματικά εργαλεία έρχονται πλέον σε κασετίνα L-boxx.

Η προηγούμενη σειρά που αντικατέστησε το L-boxx κατά την γνώμη μου ήταν πιο αντοχής αλλά το L-boxx έχει άλλα πλεονεκτήματα.

Επίσης το L-Boxx κουμπώνει με το καινούργιο L-Rack.

Bosch-L-Boxx-Rack-Short.jpg

Last edited:

Το σύστημα L-Boxx δεν είναι καινοτομία της Bosch αλλά της Sortimo.

http://www.sortimo.co.uk/Products.2101.0.html

T-BOXX
S-BOXX
M-BOXX
E-BOXX
L-BOXX
LS-BOXX
i-BOXX
i-BOXX Rack

Εργαλειο επενδυση!
Ολα τα λεφτα το αυτοματο συστημα τοποθετησης εξαρτηματων χωρις χρηση αλλεν.

Βγαζει και η Parkside (παρομοιο με το προηγουμενο μοντελο της bosch) στο 1/10 της τιμης :))

Σε ποιο Μοντέλο της Bosch αναφέρεσαι ?

τα εχω δει τα βιντεακια/παρουσιασεις στο youtube για τα L-Boxx. το θεμα ειναι πως πανε στην πραγματικη ζωη και στις δυσκολιες...
Το κακο με τις παρουσιασεις στο ιντερνετ ειναι οτι παρα πολλες απο αυτες εχουν γινει απο καταστηματα που τα εμπορευονται και απο μπλογκερς που παραπεμπουν σε σιτε για αγορα αυτων...