Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

παιδιά καλημέρα, 2 ερωτησούλες:

2- Επίσης, επειδή με έχει φάει η σύζυγος, υπάρχει κάποια κρέμα ή τρόπος, που να κάνουν τα νίκελα του σπιτιού, βρύσες, γούρνες κουζίνας κλπ, να μην γίνονται χάλια από τα άλατα των νερών?

Καλύτερο καθαριστικό από το ξύδι, δεν έχω δει/βρει..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από ξεχονδριστήρα έχει κανείς άποψη;

Αν είχα τα λεφτά, θα είχα πάρει μία σίγουρα. Είναι απίστευτα εργαλεία και απολύτως απαραίτητα αν ασχολείσαι με μασίφ ξύλο..
Για μένα οι καλύτερες είναι αυτές που πλανίζουν και από την πάνω μεριά αλλά και που περνάς το ξύλο μέσα..
Ζαχαρώνω μια dewalt καιρό τώρα αλλά..
http://www.toolhouse.gr/index.php?p...n=com_virtuemart&Itemid=67&vmcchk=1&Itemid=67

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Από ξεχονδριστήρα έχει κανείς άποψη;

Προσοχή στα δάχτυλά σου! Χαχαχα!

Έχω μια σταθερή της Elu (μπορείς να τη δεις στα μουλωχτά στο "Εργαλεία άλλης εποχής") και είναι απίστευτο εργαλείο. Αν δουλεύεις συχνά με μασίφ ξύλο ή καδρόνια/παλέτες κλπ και αντέχεις το κόστος της, είναι εκ των μάστορας ουκ άνευ.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτή που μου έβαλες την έχω δεί αλλά δεν βλέπω να πλανίζει από πάνω... Κοίταζα κι αυτή

thpicv.php

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσοχή στα δάχτυλά σου! Χαχαχα!

Απ´το μηχάνημα να τα προσέχω ή να μην τα βάλω στη τσέπη; :p

Επανέρχομαι στο θέμα του παγκοπρίονου του Lidl, το οποίο απ'ό,τι λέτε οι γνώστες δε θα έρθει στην Ελλάδα. Άρα ποια είναι η επόμενη εναλλακτική; 200+ για το αντίστοιχο (ή και ελαφρώς καλύτερο) Einhell, πχ το 1825; Ή βουτιά στα βαθιά για κάτι ακόμη πιο ακριβό;

Όμως από εκεί και πάνω, οι τιμές ξεφεύγουν αρκετά να πάρει...

Αν σου κάνει ο 210 δίσκος, τότε θα πρότεινα Femi TR 075 ή 077 και είσαι από 170 με 200 ευρώ. Μακράν ανώτερα από Einhel κλπ. Αν θες 250 δίσκο και πάνω θα πας στα 300 ευρώ για τον Ιταλό...

Γιάννη σε ευχαριστώ για την απάντηση, όμως τα Femi είναι φαλτσοπρίονα, ενώ εγώ χρειάζομαι σταθερό παγκοπρίονο.

Για ν´ακούσω γνώμες απ´τα μαστόρια... Ποιό απ´τα δύο;
Αν αποφασίσω εγώ πάω για METABO, αν ρωτήσω τον Κυριάκο πάω για DEWALT, κάποιος πιο αντικειμενικός; :coool:

metabo_DH_330.jpg
8632_DEWALT_DW733.jpg

Θα προτιμούσα βέβαια ξεχονριστήρα/πλάνη, με την πλάνη στην πάνω πλευρά που δεν σε περιορίζει στο ύψος αλλά σε καλή μάρκα πάς πάρα πολύ ψηλά οικονομικά.

Χαρακτηριστικά, ωφελιμο ύψος - πλάτος, watt είναι τα ίδια;
Αν ναι, εγώ θα έπαιρνα το κιτρινάκι.. Στο μυαλό μου το έχω πιό αξιόπιστο..

Όσον αφορά τα ξυλουργικά εργαλεία οι περισσότεροι επαγγελματίες προτιμούν τα Dewalt. Ανάμεσα στα δύο τώρα παίζουν ρόλο τόσο τα χαρακτηριστικά όσο και η τιμή.

Χαρακτηριστικά, ωφελιμο ύψος - πλάτος, watt είναι τα ίδια;
Αν ναι, εγώ θα έπαιρνα το κιτρινάκι.. Στο μυαλό μου το έχω πιό αξιόπιστο..

ΜΕΤΑΒΟ 582

Διαστάσεις μήκος x πλάτος x ύψος 579 x 857 x 574 mm
Αφαίρεση πριονιδιών
- Πλάνισμα εκχόνδρισης 0 - 3 mm
Υλικό
- Τραπέζι εκχόνδρισης Χυτό αλουμίνιο με ανοξείδωτο χάλυβα
Τραπέζι εκχόνδρισης μήκος x πλάτος 840 x 330 mm
Ύψος / πλάτος ανοίγματος 152 mm/330 mm
Ταχύτητα προώθησης 7 m/min
Διάμετρος του άξονα μαχαιριών 47 mm
Αριθμός μαχαιριών 2
Στροφές άξονα μαχαιριών 9.800 /min
Oνομαστική ισχύς 1,8 kW
Ασφάλεια T 16 A
Bάρος 35 kg

* Ιδανικό για φορητή χρήση χάρη στο μικρό βάρος
* Πλευρική ρύθμιση βάθους
* Μεγάλο μήκος τραπεζιού
* Ισχυρό μοτέρ γενικής χρήσης για εύκολη προώθηση και για
ομοιόμορφο πλάνισμα
* Ακριβής ρύθμιση του πάχους πριονιδιών για γρήγορο πλάνισμα με
ακρίβεια
* Μεγάλα τραπέζια τροφοδοσίας και παραλαβής υποστηρίζουν τη
διέλευση υλικών μεγάλου μήκους, για άψογο πλάνισμα
* Η ασφάλεια της πλάνης εμποδίζει την ακούσια αλλαγή της ρύθμισης
αφαίρεσης πριονιδιών και εξασφαλίζει αποτελέσματα
ακριβείας
* Για μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα

Συμπεριλαμβανονται:
* 2 ενσωματωμένα μαχαίρια πλάνης HSS διπλής κόψης
* Ράβδος προώθησης
* Στόμιο αναρρόφησης

DEWALT 655

Ισχύς εισόδου 1800 Watts
Αποδιδόμενη ισχύς 1000 Watts
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 10000 στρ./λεπτο
Μέγ. Ικανότητα 317 χιλ.
Μέγ. βάθος πλανίσματος 2 χιλ.
Μέγ. ικανότητα ξεχονδριστήρα 152 χιλ.
Ταχύτητα τροφοδοσίας 8 μέτρα/λεπτό
Βάρος 33.6 κιλά
Βάθος 310 χιλ.
Μήκος 520 χιλ.
Ύψος 445 χιλ.
Ακουστική πίεση 95.0 dB(A)
Αβέβαιος K 2 (Ήχος) 3.3 dB(A)
Ηχητική πίεση 108.0 dB(A)
Αβέβαιος K 3 (Ήχος)) 3.7 dB(A)

• Κεντρικό σύστημα ασφάλισης για την σύσφιξη της κοπτικής κεφαλής ώστε να μην μετακινούνται οι κοπτήρες κατά την λειτουργία και να επιτυγχάνεται λείο, υψηλής ποιότητας. φινίρισμα
  • Μεγάλοι πάγκοι εισόδου και εξόδου παραγωγής για πρόσθετη στήριξη του υλικού κατά την κοπή μεγάλων υλικών με σκοπό τη βελτίωση του φινιρίσματος της επιφάνειας.
  • Κατασκευή 4 στηλών για την ομαλή και ακριβή κατακόρυφη κίνηση της κοπτικής κεφαλής.
  • Σχεδιασμένο για εύκολη μεταφορά για εσωτερική ή εξωτερική εργασία.
  • Ο ισχυρός κινητήρας ισχύος 1800 Watt διευκολύνει το πλάνισμα μεγάλων επιφανειών.
  • Οι οπές στη βάση επιτρέπουν τη στήριξη του εργαλείου σε πάγκο εργασίας.
  • Η κλίμακα πάχους, ο δείκτης αφαίρεσης υλικού και το βαθμονομημένο στροφείο βάθους, διευκολύνουν το πλάνισμα ακριβείας.

Last edited:

Τώρα ζηλεύω. Φοβερό εργαλείο ο ξεχονδριστηρας!

Όντως... Και δεν τον είχα στα must...
Το τριήμερο που πήγα στο χωριό όμως, ο αδερφός που είναι γατόνι στα ξυλουργικά,μου λέει
"- Αφού πετάς τα λεφτά σου, αντί να παίρνεις διπλά και τριπλά τα ίδια πράγματα, πάρε τουλάχιστον κανένα εργαλείο της προκοπής". :chinese:

Το ΜETABO υπερέχει στο βάθος και στο πλάτος πλανίσματος, δες και πόσο κάνουν και τα ανταλλακτικά μαχαίρια και επίσης δες τι λένε για αυτά στο Internet και σε τι τιμές κυκλοφορούν εκτός Ελλάδας για να δεις ποιο είναι VFM εδώ.

Το ΜETABO υπερέχει στο βάθος και στο πλάτος πλανίσματος, δες και πόσο κάνουν και τα ανταλλακτικά μαχαίρια και επίσης δες τι λένε για αυτά στο Internet και σε τι τιμές κυκλοφορούν εκτός Ελλάδας για να δεις ποιο είναι VFM εδώ.

Σ´αυτού του είδους τα μηχανήματα, πολύ σοβαρή παράμετρος για να αποφασίσεις είναι τα μαχαίρια... Και το κόστος αντικατάστασης που λές αλλά καί το πόσο καλά κόβουν γιατί όλο το μυστικό εκεί είναι, απ´αυτό κυρίως εξαρτάται και η ποιότητα της δουλειάς που παράγουν.

Άρα Μπάμπη σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, μάλλον το μετάμπο ε;

Πρός ΜΕΤΑΒΟ κλείνω αλλά θα δούμε. Είναι ακριβά μηχανήματα, κι όπως λέει κι ο Γιάννης, θέλει ψάξιμο καλό πρώτα.