Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιας και μιλάμε γι' αυτές τις περιπτώσεις, έχω ένα θέμα με 2 βίδες (ανοξείδωτες) που έσπασαν λίγο κάτω από τα κεφάλια τους.
Οι βίδες είναι βιδωμένες σε gelcoat και πολύ κοντά σε μεγάλη τρύπα.
Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι χωμένα σε τυφλό μέρος που δεν είναι εύκολο να μπει και να δουλευτεί σκύλα (γκαζοτανάλια).

Σκέφτηκα να τρυπήσω με τρυπάνι μικρής διαμέτρου το υπόλοιπο τμήμα αλλά φοβάμαι μην ξεφύγει το τρυπάνι και ανοίξω δεύτερη τρύπα στο περιορισμένο ψαχνό που υπάρχει.

Προτείνετε λύση στο πρόβλημα;

Στη βιδα που δεν μπορουσε να βγει παραπανω, θα μπορουσε να γινει μια βαθεια οριζοντια τομη με ενα dremel και μετα με ενα μεγαλο ισιο κατσαβιδι να αφαιρεθει.

Πολυ εξυπνη ιδεα παντως αυτο το διπλο bit.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κυριακο, αν παραγγειλεις, παρε μου και μενα ενα, please :))

Και εμένα ενα βρε Κυριακο...ΑΝ ειναι ευκολο...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιας και μιλάμε γι' αυτές τις περιπτώσεις, έχω ένα θέμα με 2 βίδες (ανοξείδωτες) που έσπασαν λίγο κάτω από τα κεφάλια τους.
Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι χωμένα σε τυφλό μέρος που δεν είναι εύκολο να μπει και να δουλευτεί σκύλα (γκαζοτανάλια).

Σκέφτηκα να τρυπήσω με τρυπάνι μικρής διαμέτρου το υπόλοιπο τμήμα αλλά φοβάμαι μην ξεφύγει το τρυπάνι και ανοίξω δεύτερη τρύπα στο περιορισμένο ψαχνό που υπάρχει.

καποια φωτο θα βοηθουσε.
Αμα σπαει η βιδα κατω απο το κεφαλι..ζοριζει το πραγμα:)

Για δοκίμασε με τρυπάνι κοβαλτίου, ίδιας ή λίγο μικρότερης διατομής με τΟ σώμα της βιδας και μπόλικο λάδι, μήπως και καταφέρεις να φας την βίδα. Αν έχεις οδηγό τρυπηματος (όπως αυτός της Wolfcraft) θα σε βοηθήσει να μην σου φύγει το τρυπάνι.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν δεν θες να ξεπαραδιαστείς με τα wera κοίτα για πιο οικονομική λύση και τα Force ή ίσως και τα stanley. Σε σετ βγαίνουν πιο οικονομικά από ότι μεμονωμένα.

Εγω κατι καρυδοκατσαβιδα που χρειαζομαι, αλλα δε θελω να δωσω πολλα, τσιμπησα κατι force.. Τα αναμενω... Καλουλια φαινονται..

Εγω κατι καρυδοκατσαβιδα που χρειαζομαι, αλλα δε θελω να δωσω πολλα, τσιμπησα κατι force.. Τα αναμενω... Καλουλια φαινονται..

+1 :a0210::a0210::a0210: Αξίζουν για τα λεφτά τους θα το δεις!!!!!

Συνφορουμίτες για torx τι κατσαβίδια προτείνετε;

Εγώ έχω μερικά Wiha τα οποία δουλεύουν ατελείωτα 3-4 χρόνια τώρα όλη μέρα πολλές φορές ζόρικα...και είναι αρκετά καλά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

καποια φωτο θα βοηθουσε.
Αμα σπαει η βιδα κατω απο το κεφαλι..ζοριζει το πραγμα:)

Έχεις δίκιο Μιχάλη, πολύ περισσότερο όταν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση στις κομμένες βίδες.
Έβγαλα δύο φωτο, από τις οποίες η πρώτη (μη νεταρισμένη) δείχνει τη μια βίδα και η 2η (νεταρισμένη) δείχνει την άλλη βίδα.
Δυστυχώς, ο χώρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμος και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να κινηθεί σκύλα, αν θα μπορούσε να κλειδώσει το υπόλοιπο της βίδας.

Η μόνη λύση είναι η προσπάθεια κοπής κάθε βίδας με τρυπάνι, όπως είπε ο Νίκος, αλλά δεν το ξεκίνησα ακόμη.

Attachments

• 20150628_115450.jpg
    20150628_115450.jpg
    43 KB · Views: 174
  • 20150628_115634.jpg
    20150628_115634.jpg
    95.9 KB · Views: 171
Last edited:
Ετσι οπως το βλεπω ειναι μια χαρα δουλεια για τις μικρες σκυλες που ειχε το lidl πριν απο κανα 2μηνο. Απο την στιγμη που εχεις προσβαση απο το πισω μερος της βιδας δεν ειναι τοσο ασχημο. Κοντρα πλακε μου μοιαζει, οχι πολυεστερας με gel coat.

Δεν ξεβιδωνει αναποδα, πιανοντας τη με πενσα απο κατω και γυρνωντας την (αριστεροστροφα) προς το τραπεζι?
Επισης δεν βλεπω να υπαρχει χωρος (ειναι χωμενη η βιδα) να κολλησεις πανω στη σπασμενη βιδα ενα παξιμαδακι με κολλα δυο συστατικων (εγω χρησιμοποιω cordobond) ωστε το παξιμαδι να γινει ενα σωμα με τη βιδα και να το ξεβιδωσεις ολο μαζι με καρυδακι.
Αν θες, μπορεις να δοκιμασεις να ανοιξεις μια μικρη τρυπα 2μμ διαμετρο και 5μμ βαθος και να καλουπωσεις μεσα ενα αλλενακι με την παραπανω κολλα, να αφησεις να στεγνωσει και να γυρισεις το αλλενακι μαζι με τη βιδα.
Καθως τρυπας, κρατα αντισταση στη βιδα απο κατω να μη γινει ζημια.

Ετσι οπως το βλεπω ειναι μια χαρα δουλεια για τις μικρες σκυλες που ειχε το lidl πριν απο κανα 2μηνο. Απο την στιγμη που εχεις προσβαση απο το πισω μερος της βιδας δεν ειναι τοσο ασχημο. Κοντρα πλακε μου μοιαζει, οχι πολυεστερας με gel coat.

Κόντρα πλακέ με στρώση gelcoat στην έξω (πάνω) πλευρά.
Δυστυχώς, δεν έχω μικρή σκύλα και πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει δουλειά.

@Χιώτης

Με μεγάλα εργαλεία δεν γίνεται δουλειά. Ίσως μόνο με μικρή σκύλα, αν βρω μια.
Αν προσπαθήσω με τρύπημα της σπασμένης βίδας θα το κάνω με τρυπάνι κοβαλτίου αφού η βίδα είναι inox.
Δε υπάρχει πρόβλημα για το κενό από κάτω, αφού είναι αρκετό.

Φίλε η καλύτερη και ευκολότερη λυση ειναι αυτη του Μιχάλη...πια στην απο κάτω με πένσα και γυρνά την μέχρι να ξεπεράσει όλη απο το κόντρα πλακέ (σαν να την βιδωνες)...

Έλα ρε Μάκη ...αυτό είναι από τα πιο εύκολα...άρπα την λοξά με μια τσιμπίδα υδραυλικού (σίγουρα χωράει η κεφαλή της) και βίδωσε λίγο λίγο μέχρι να βγει από κάτω. Η τσιμπίδα έχει το πιο γερό σφίξιμο. και λίγο να έχει περιθώριο στροφής σε ένα λεπτό βγήκε !!!!
Σίγα μην αγοράσεις χειρουργικό εξοπλισμό για μια βίδα!!!! που δεν είναι και τυφλή.